.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Με αφορμή μια εκδήλωση στο δήμο Φιλαδέλφειας Χαλκηδόνας


venizelosΜε αφορμή την εκδήλωση προς τιμή του Ε. Βενιζέλου που συνδιοργανώνει ανάμεσα σε άλλους και ο δήμος Φιλαδέλφειας Χαλκηδόνας, η τοπική επιτροπή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ εξέδωσε το παρακάτω σχόλιο:

Την Δευτέρα 28 Μαρτίου, ο δήμος Φιλαδέλφειας Χαλκηδόνας συνδιοργανώνει μαζί με άλλους συλλόγους εκδήλωση προς τιμή του Ελευθερίου Βενιζέλου. Στην εκδήλωση θα παρέμβει και ο δήμαρχος της πόλης.

Φανταζόμαστε ότι θα αποτίσει φόρο τιμής στον εθνάρχη. Θα αναφερθεί στην προσπάθειά του να ελέγξει το 1918 το πρώτο συνέδριο της ΓΣΕΕ που πήρε απόφαση υπέρ της ταξικής πάλης , συλλαμβάνοντας τα πέντε από τα έντεκα μέλη της πρώτης διοίκησής της –τους ταξικούς συνδικαλιστές – στέλνοντάς τους εξόριστους στην Φολέγανδρο.

Επιπλέον σίγουρα θα αναφερθεί στην κορυφαία ενέργεια του μεγάλου εθνάρχη. Στην ψήφιση του περίφημου «ιδιώνυμου», δηλαδή του νόμου με βάση τον ποινικοποιούνταν οι αριστερές ιδέες και αποτέλεσε την αρχή για τους βασανισμούς τις διώξεις και τις εξορίες χιλιάδων αγωνιστών του εργατικού και κομμουνιστικού κινήματος. Με βάση αυτόν τον νόμο διαλύθηκαν μια σειρά από προοδευτικές εργατικές οργανώσεις ενώ απαγορεύτηκε η κυκλοφορία του περιοδικού της ΟΚΝΕ, νεολαίας τότε του ΚΚΕ.

Και σίγουρα θα κάνει και μία αναφορά στην συμμετοχή της χώρας μας με στρατό στην εκστρατεία των ιμπεριαλιστών στην προσπάθεια κατάπνιξης της Οκτωβριανής Επανάστασης.

Πραγματικά θα περιμένουμε με ενδιαφέρον να δούμε τι άλλο θα μπορούσε να σκεφτεί ένας δήμαρχος που θεωρείται ότι προέρχεται από την αριστερά, για να τιμήσει τον μεγαλύτερο στυλοβάτη του αστικού καθεστώτος στην εποχή του. Εμείς απλά δώσαμε δύο τρεις ιδέες.

Τοπική επιτροπή Ν. Ιωνίας– Ν. Φιλαδέλφειας/Χαλκηδόνας– Μεταμόρφωσης

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 98.75% ( 8
Συμμετοχές )



106 σχόλια στο “Με αφορμή μια εκδήλωση στο δήμο Φιλαδέλφειας Χαλκηδόνας

  1. ΑΝΤΑΡΣΥΟΣ

    Πελεντρίτη μ, εσύ λές ότι επειδή η ΑΝΤΑΡΣΥΑ συμμετείχε στο δημοψίφισμα με την γραμμή του 3πλού έγκυρου ΟΧΙ, έριξε νερό στον μ,ύλο του ΣΥΡΙΖΑ. Έχεις κάθε δικαίωμα φυσικά να ασκείς κριτική, όπως έχεις και κάθε δικαίωμα να κάνεις λάθος. Η μετατροπή του ΟΧΙ σε ΝΑΙ από τον ΤΣΙΡΙΖΑ συνέβαλλε τα μέγιστα στο να ξεβρακωθεί ο ΤΣΙΡΙΖΑ. Και αν βγήκε πάλι με 36%, μην ξεχνάς την αποχή που άγγιξε το 50%, και μην ξεχνάς ότι την ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ χρονικη περιοδο, δεν υπήρξε πειστική ριζοσπαστική αντικαπιταλιστική αριστερή προοπτική. Ούτε και τώρα υπάρχει. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ σωστά έκανε και συμμετείχε με αυτή την γραμμή στο δημοψήφισμα.

    Επίσης να σου πω, ότι από την 26η Γενάρη η ΑΝΤΑΡΣΥΑ προσπάθησε με όλες της τις ανεπάρκειες, να συμβάλλει στο να πάνε οι εξελίξεις σε μαζικό επίπεδο προς μια αριστερή αντικαπιταλιστική κατεύθυνση. ΚΑι αυτή την γραμμή είχε. Μια ματιά στην δράση και στα κείμενα/προκηρύξεις της περιόδου θα σε πείσει.

    Reply
  2. Κώστας

    Το δημοψήφισμα δεν άφησε τον Τσίπρα να φύγει για 3 μήνες, αυτό ήταν το σχέδιο του.

    Η απουσία του ΚΚΕ από μια τεράστια ταξική – αντιιμπεριαλιστική σύγκρουση, σε συνθήκες Ευρω-Μαιντάν, με την ΝΔ να απειλεί ανοιχτά με πραξικόπημα αν δεν ακυρωθεί το ΟΧΙ (Μειμαράκης λίγο μετά τα exit poll) και την Β Νούλαντ στην Ελλάδα (αναπληρώτρια ή υφυπουργός Εξ των ΗΠΑ, σκηνοθέτης του πραξικοπήματος και του εμφύλιου στην Ουκρανία) είναι ντροπή και όνειδος μεγαλύτερη της Βάρκιζας γιατί τότε το ΚΚΕ τουλάχιστον ήταν παρόν, είχε πολεμήσει, τώρα ήταν έξω και απέναντι.

    Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ενιαία ακόμα, δικαιώθηκε για τις προθέσεις του Τσίπρα, όχι όμως για το πως μπορούσε η μαχόμενη αριστερά να τις αντιπαλέψει, κάτι που απαιτούσε, από χρόνια και όχι στις 9 μέρες του δ/ψ, την γραμμή του αριστερού αντιιμπεριαλιστικού μετώπου από τα κάτω και τα πάνω. Γραμμή που προφανώς δεν την είχε ούτε η αριστερή πλατφόρμα. Η κουβέντα για το πως και γιατί το κίνημα και η μαχόμενη αριστερά δεν αντιπάλεψαν, δεν προσπάθησαν καν, δεν τους πέρασε από το μυαλό καν να αντιπαλέψουν, το πραξικόπημα, ακόμα εκκρεμεί.

    Και προφανώς η απουσία αντίστασης δεν αποδεικνύει πως δεν υπήρξε πραξικόπημα, ούτε η εκλογική του επικύρωση στις 20/9. Αυτό είναι ένα σημείο που η γραμμή του ΚΚΕ ταυτίζεται με του τσίπριζα, κάτι που έχει την πλάκα του. Όπως και η γραμμή του ΚΚΕ τότε, δια στόματος Κουτσούμπα, ότι το μνημόνιο μας γλίτωσε από τα χειρότερα και η εκτίμηση της υποτίμησης σε πάνω από 50 %, κάτι που σημαίνει πως, λέει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, τα 600 ευρώ σήμερα θα γίνουν 300. Λες και μια χώρα είναι καταδικασμένη να ζει μόνο σε εισαγωγές. Και είναι και, νομίζω, οικονομολόγος, συνειδητά πετάει τέτοιες τρομοκρατικές αναλύσεις μνημονιακής οικονομικής λογικής, ότι όσο είναι η υποτίμηση άλλο τόσο, ντε και καλά, είναι και η υποτίμηση της αγοραστικής δύναμης. Που και οικονομολόγος να μην ήταν δεν αλλάζει κάτι, είναι ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και μιλάει σαν τον Στουρνάρα, ΝΤΡΟΠΗ.

    http://www.902.gr/eidisi/politiki/72313/o-laos-na-palepsei-enantia-stin-epithesi-poy-dehetai-tonise-o-dimitris#/0

    Κώστας

    Reply
    1. el quinto regimientο

      λέει ο Κώαστας:
      “Λες και μια χώρα είναι καταδικασμένη να ζει μόνο σε εισαγωγές. Και είναι και, νομίζω, οικονομολόγος, συνειδητά πετάει τέτοιες τρομοκρατικές αναλύσεις μνημονιακής οικονομικής λογικής, ότι όσο είναι η υποτίμηση άλλο τόσο, ντε και καλά, είναι και η υποτίμηση της αγοραστικής δύναμης.”

      η χώρα σύμφωνα με τον παγκόσμο καπιταλιστικό καταμερισμο της εργασίας ειναι καταδικασμένη να ζει με εισαγωγές, γιατι αυτές προφέρουν το μέγιστο κέρδος στους καπιταλιστές της (λεγε με και κομπραντόρικο κεφάλαιο). Μια άμεση υποτίμηση λοιπόν του νομίσματος θα έφερνε ακαριαία υποτίμηση της τιμής της εργατικής δύναμης, όπως έγινε στην Αργεντινή ή στη Γερμανία του μεσοπολέμου παλιότερα ή και πιο πρόσφατα στη Βενεζουέλα. Οι καπιταλιστές βέβαια δεν θα έχαναν αφού αμέσως θα φρόντιζαν να κερδίσουν απο τις εξαγωγές και την υποτίμηση της τιμής της εργατικής δύναμης.
      Αλλα το θέμα ειναι ότι έτσι κι αλλιώς η υποτίμηση της εργατικής δύναμης και όλα τα υπόλοιπα συντελούνται ταχύτατα χρονικά με το μνημόνιο απο το 2010.
      Η λύση λοιπόν δεν ειναι ούτε στο ευρώ, ούτε στη δραχμή στο έδαφος του καπιταλισμού για την εργατική τάξη. Αυτή ειναι η ζοφερή πραγματικότητα για την εργατική τάξη, αλλά αυτή ήταν πάντα. Οι επαναστάσεις πραγματοποιούνται την περιόδο που οι καπιταλιστικές σχέσεις κλονίζονται λόγω της κρίσης που εντείνεται-οξύνεται και συνάμα ο κοσμος πεθαίνει, εξαθλιώνεται γιατι πέφτει στην ανεργία, στη φτώχεια, την ανέχεια.

      Τώρα κάποιος θα χαμογελάσει και θα μου πει τι; προτεινεις επανάσταση; Η μονη λύση ειναι η επανάσταση και η δικτατορία του προλεταριάτου, η κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής και η σοσιαλιστική οικοδόμηση. Ομως η ζωή δυστυχώς μας σκαρώνει δύσκολα παιχνίδια. Βλέπεις δεν υπάρχει ταξική συνειδητότητα και δεν υπάρχει επαναστατική οργάνωση… Οσοι κατανοούν τι λέω, μπορούν να φανταστούν τον εαυτό τους μέσα στη δίνη του Πρώτου Παγκοσμίου στα χαρακώματα, ξέρουν ότι τα οπλα πρέπει να γυρίσουν αντίστροφα σε αυτούς που διευθύνουν τον πόλεμο, αλλα δεν υπάρχουν οι όροι για κάτι τέτοιο ακομη, παρότι ο κοσμος τόσο στα χαρακώματα πεθαίνει απο το πολεμο και στα μετόπισθεν απο την πεινα. Φροντίζουν λοιπόν να συντηρούνται, να βοηθούν τους διπλανούς τους, να τους εξυψώνουν το ηθικό και να υπονομεύουν οσο μποορύν το εθνικό φρόνημα, τη πειθαρχεία του αστικού στρατού. τηρουμένων των αναλογιών αυτό μπορούμε και πρέπει να κάνουμε σήμερα με όσο κοσμο μπορούμε. Απέναντι στη λεηλασία του κεφαλαίου να ορθώνουμε το ανάστημα μας, όσο μπορούμε και να πολεμούμε να κερδίσουμε οτι μπορούμε. Η μαζική αντεπίθεση θα έρθει στο μελλον, οχι τώρα.

      Ο Λένιν με τους συντρόφους του επέμενε σε αυτή την κατεύθυνση χωρίς να προτείνει καμια μεταβατική λύση του κώλου, χωρίς δηλαδή να εξωραϊζει τις καπιταλιστικές σχέσεις παραγωγής, επινοώντας διαχειριστικές λύσεις. Το μεταβατικό πρόγραμμα του Λένιν εμφανίζεται μονο μετά το Φλεβάρη του 17, όταν ο κοσμος έχει ήδη πάρει τα οπλα, και στην ουσία τα μεταβατικά μέτρα που προτείνει ταυτίζονται τότε με σοσιαλιστικά-επαναστατικά μέτρα , μονο που υπαχουν συνθήκες επαναστατικής κρισης που εδώ δεν υπάρχουν ούτε γαι δείγμα.

      Τα πράγματα ειναι πολύ απλά…, το πρόβλημα απλούστατο, μονο που η
      η λύση ειναι παν-δύσκολη αλλα μονοδρομος.

      Reply
      1. Κώστας

        el quinto η ρήξη με την ιμπεριαλιστική κυριαρχία και την θέση της χώρας στον παγκόσμιο καταμερισμό είναι το ζητούμενο, μην επικαλείσαι σαν αντεπιχείρημα σε αυτό που λέω αυτό που λέω να αντιπαλέψουμε και ανατρέψουμε. Ότι οι καπιταλιστές δεν θα έχαναν έρχεται σε ευθεία αντίθεση με την πραγματικότητα πως μέχρι και το τουριστικό κεφάλαιο, το κατεξοχήν εξαγωγικό δηλ, δεν συζητάει καν για κάτι έξω από τον ευρωμονόδρομο. Ειδικά επειδή η Ελλάδα είναι αυτό που λες “κομπραδόρικη”, αν και είναι αναλύσεις αυτές που σε εποχές ελληνικής καπιταλιστικής ανάπτυξης έχουν κάνει ζημιά, τέλος πάντων, σήμερα με την κατακόρυφη υποβάθμιση έχουν βρει σημεία επαφής με την πραγματικότητα, δεν υπάρχει και δεν θα υπάρξει ποτέ αστική αντιΕΕ γραμμή. Δεν είμαστε Γαλλία και Ιταλία, δεν φιλοδοξεί η ελληνική αστική τάξη να ανταγωνιστεί άλλες με ανταγωνιστικές υποτιμήσεις, θέλει μόνο τον μονόδρομο της εσωτερικής υποτίμησης και της ασφάλειας και πολιτικής δύναμης που της παρέχει η νεοαποικιοκρατία

        Κώστας

        Reply
        1. el quinto regimientο

          μα προφανως ειναι η ρήξη, μονο που η ρήξη αυτή υπερ των εργαζομένων μπορει να γινει μονο με σοσιαλιστική επανάσταση. Εσύ φαντασιώνεσαι τις μέρες του δημοψηφίσματος ως “επαναστατική κρίση”, τι να συζητάμε τώρα. (και δεν ήσουν μονος, και αντάρσυοι τα πίστευαν και τα έλεγαν αυτά, πέταγαν κειμενα του Λένιν μετά το Φλεβάρη του 17 και έκαναν συγκρίσεις του κώλου)
          Και να σου πω την αλήθεια δε σε κόβω για στέλεχος που ξέρει οτι αυτά ειναι παπάτζες για το πόπολο, που πουλάει πάντα αριστερό βερμπαλισμο, εσύ μαλλον τα πιστεύεις γι αυτο γραφεις: “δεν υπάρχει και δεν θα υπάρξει ποτέ αστική αντιΕΕ γραμμή”

          θες να μας πεις τώρα οτι ο Λαφαζάνης παλεύει για την επαναστατική αντι-εε γραμμη;. Ελα εντάξει, σαν τα παραμύθια που πουλούσε για τον Πούτιν οτι θα εδινε δάνεια και θα έφερνε επενδύσεις. Α, για κάτσε τώρα το θυμήθηκα , ο Λαφαζανούλης σου δεν επισκέφτηκε τον Τσίπρα και τους άλλους αρχηγούς την επομένη του δημοψηφίσματος, τι να πε εκει άραγε; Φαντάζομαι θα έδωσε..επαναστατικές διαβεβαιώσεις στους ταξικούς οχτρούς :-)
          χα χα!

          ρε μεγάλε μην μας δουλεύεις τόσο αγρια, τουλάχιστον μην παραμυθιάζεσαι τοσο ασχημα..

          υγ: μου άρεσε που άρπαξες έστω και απαλά τη λέξη “κομπραντόρικο” για να υπενθυμίσεις τι παλιές τροτσκιστικές σαλάτες. Η χώρα μας ειναι εξαρτημένη, οποιος δει απλως το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών το κατανοεί. Βιομηχανια καπουτ, αγροτική οικονομία το ίδιο..ολα εισαγώμενα,.ο τουρισμος ….ειναι σαν να λέμε ελάτε εχουμε ομορφα κορίτσια και αγορια σε τιμες ευκαιρίας. Οτι έλεγε ο γιωργάκης δηλαδή: ειμαστε διεφθαρμένοι αλλα εχουμε ωραίες θάλασσες, ακτές και ωραίες γκόμενες (το τελευταίο το υπονοούσε στους λιγούρηδες των βρυξελλών).

  3. el quinto regimientο

    χα χα! οσον αφορά βέβαια τις ασυναρτησίες περί μαιντάν, αυτά δεν τα γράφει ούτε η Ανταρσυά, φαντάζομαι ούτε η ΛΑΕ επίσημα. Που ειδες αυτα για πραξικόπημα απο τη ΝΔ; Ο,τι θες γράφεις.

    Την αντι-ιμπεριαλιστική πάλη που την είδες ακριβώς επειδή χόρευες συρτάκι στο σύνταγμα μεθυσμένος απο τη προεκλογική παραζάλη του Σύριζα; Ελα , τώρα, πες μας ότι δεν τους αποκαλούσες συντρόφους, ότι δεν αισθάνθηκες προδωμένος την επομένη, ότι δεν έπεσε η γη κάτω απο τα πόδια σου κτλ.κτλ.

    Ο Κώστας (και οχι μονο) μάλλον μπερδεψε τα Ιουλιανά με τις προεκλογικές συγκεντρώσεις.

    Βρε φουκαρά Κώστα, ο κοσμος που σύρθηκε σε αυτο το καραγκιοζιλίκι έχει φάει τεράστια ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ και πήγε σπίτι του (αρκετοι, πάρα πολλοι, το βλέπουν οι πάντες αυτό). Εσύ νομίζεις οτι συνέβαλες στο να πέσουν οι τσίμπλες στο κοσμο ή στο να πλακώσει η ηττοπάθεια; Τον έσυρες σε παιχνίδι στημένο και έδωσες και “αντι-ιμπεριαλιστικό άλλοθι” στους θεατρινίστικους ελιγμούς Τσίπρα, ΕΚΑΝΕΣ το καλύτερο δώρο στο Τσίπρα.

    Συνέχισε τωρα να μας λες για την πολιτική με τα δεκανίκια, πόσο έξυπνη ειναι. Επειδή τα εχουμε ξαναπει. Ολα αυτα τα μεταβατικά προγράμματα που μας τσαμπουνάς και τσαμπουνάτε ορισμένοι της Ανταρσύα, τα παρουσίαζαν σε ολο τον υπόλοιπο κοσμο κυβερνήσεις που είχαν πολύ περισσότερο λαο στο δρόμο απ’ ότι ο Σύριζα, που ειχε σχεδον τίποτα. Μάντεψε, αναφέρομαι στη Βενεζουέλα, στο όραμά σας του σοσιαλισμού του 21ου αιώνα. Το δυστύχημα ειναι ότι οταν γράφηκε άρθρο με τέτοιο τίτλο στο ΠΡΙΝ πριν χρόνια υπήξαν μαζικότατες αντιδράσεις από το κόσμο του ΝΑΡ και αναδίπληση. Τωρα κάτι τέτοια μεταβατικά προγράμματα και κοινωνικά συμβόλαια και άλλες παπανδρεϊκές τρίχες κατσαρές με μπόλικη χρυσόσκονη “αναπτυξιολογίας” γίνονται ανεχτά!

    Τι έγινε εκει τελικά στη Βενεζουέλα για πείτε μαςι; Καλα να μην πιάσουμε το Λούλα….
    Εσεις θα κάνετε κατι καλύτερο απ αυτούς; Μπα, αν συνεχίσετε στο μενού του μετβατικού ξέρουμε οτι θα γίνετε χειρότεροι από το Σύριζα. Το έχουμε δει το έργο..

    Reply
    1. Κώστας

      el quinto αν δεν είδες τα Μένουμε Ευρώπη,ή αν είδες μόνο γραφικούς εκεί και όχι την μαζική βάση του αστικού μπλοκ να απειλεί με εμφύλιο πόλεμο, αν δεν άκουσες τον πρόεδρο της ΝΔ λίγο μετά τα exit poll να λέει “θα κινηθεί η αστική τάξη”, αν η παρουσία της Β Νούλαντ εκείνες τις μέρες στην Ελλάδα είναι κάτι αδιάφορο, αν δεν έχεις ακούσει τον Στουρνάρα να ομολογεί σχέδια κατά της κυβέρνησης αν δεν ακύρωνε το δημοψήφισμα και ξεκίναγε το grexit προφανώς δεν μπορούμε να βγάλουμε άκρη,

      δεν μπορούμε να βγάλουμε άκρη γιατί θες έναν μύθο για να δικαιολογήσεις πως εκείνες τις μέρες τις φωτιάς σε κάθε χώρο εργασίας, σπουδών, γειτονιά και ΑΤΜ εσύ ήσουν απών, και το κάνεις με το πιο βαθύ αστικό επιχείρημα. Πως η ήττα αποδεικνύει την απουσία μάχης και διακυβευμάτων.

      πάρε και μια πηγούλα για τον Βαγγέλα τον Μειμαράκη, είναι πρόσφατο γεγονός και εν ζωή, πιστεύω σε καλύπτει σαν πηγουλα, το λέω μην μου ζητήσεις άπαντα όπως έκανες με τον Στάλιν

      http://info-war.gr/%CE%BC%CE%B5%CF%8A%CE%BC%CE%B1%CF%81%CE%AC%CE%BA%CE%B7%CF%82-%CE%B8%CE%B1-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%AD%CE%BC%CE%B2%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CE%BF%CE%B9-%CE%B4%CF%85%CE%BD%CE%AC%CE%BC%CE%B5%CE%B9%CF%82/

      Κώστας

      Reply
      1. el quinto regimientο

        μα ποιον να κοροϊδέψεις; Σε εκεινες τις μέρες-νύχτες που λες φιλε μου κυριαρχούσε όντως ένας διχασμός, μονο που διχασμούς πολύ χειρότερους και αντίστοιχα προεκλογικούς μάλιστα εχει ζήσει η χώρα το 81 και το 89, να μην πιάσουμε παλιότερα με βενιζελικους και αντι-βενιζελικούς που ειχαμε απο πραξικοπήματα μέχρι συγκρούσεις στο δρομο με νεκρούς.

        Ολοι αυτοι οι διχασμοι, βέβαια, απο την ουσία της επαναστατικής πολιτικής δεν διαφέρουν σε τίποτα. Αν κάνουμε ομως διαβάθμιση σε ζητήματα που άπτονται κυρίως της τακτικής, δηλαδή, της πολιτικής που συναρτάται με τους συγκεκριμένους κοινωνικούς και πολιτικού συσχετισμούς, θα διαπιστωσουμε πανεύκολα ότι τότε το 81 τα πραγματα ήταν πολύ χειρότερα και κράτησαν για μέρες, μήνες, χρόνια, δεν ξεφούσκωσαν σε μια μέρα.. Φαντάζομαι τότε θα ήσουν με τον “αντι-ιμπεριαλιστή” παπατζη και θα ήσουν σίγουρα μεσα στο ρεύμα κατά του “κράτους της δεξιάς” και υπερ της “αλλαγής”.

        Αλλα τώρα εσύ μπορεις να λες τα δικά σου και να παραμυθιάζεσαι οτι στήθηκε σκηνικο μαιντάν και οτι αναβίωσαν τα Ιουλιανά, μονο που κανεις δεν σε πιστεύει. Σε θεωρεί ειτε ψευτη, υποκριτή, πολιτικάντη είτε θεότρελο. Βεβαια υπερβάλλω, γνωρίζω οτι στήνετε το παραμυθακι οι πρωην συριζαίοι, νυν λαετζήδες πάνω στις “μεγάλες μέρες του δημοψηφίσματος” αλλα οπως δεν σας έκατσε προεκλογικά (σας έφτυσε ο κοσμος) οταν ή θύμηση και η ανάμνηση αυτών των “τρομερών ημερών” ήταν κοντά, δεν θα σας κάτσει και τώρα.

        οχι δεν χρειάζομαι τα άπαντα στάλιν για πηγή, θέλω τη πρώτη πηγή που βρήκες, ξέρω θα περιμένω πολύ, δεν σε συμφέρει να την ανεβάσεις, γι αυτο πέταξες την εξυπναδούλα για το Harvard. Μονο που εγω σου ζήτησα πηγη όχι τρόπο παρουσίασης της πηγής. Αλλα εσεις οι λαετζήδες, όταν τα βρίσκετε δύσκολα , αρχίζετε το καλαματιανό, οπως πάντα.

        Reply
        1. Κώστας

          εντυπωσιακή η άποψη σου el quinto ότι ο παπατζής μας έβγαλε από την ΕΟΚ και το ΝΑΤΟ ή διακυβέυτηκε αυτό, όπως το καλοκαίρι.

          αλλά είπαμε, όταν διαλέγεις παραλία, λες βλακείες γιατί δεν ήσουν εκεί.

          τα μπάνια του λαού βλέπεις ήταν και αυτά συνταγή του παπατζή

          επειδή σου αρέσει η ιστορία, μετέφερε λίγο τον εαυτό σου στα Ιουλιανά. Μάλλον δεν θα σου άρεσε η ΕΔΑ και το ΚΚΕ (σωστό), μάλλον θα σου φαινόταν αδύναμη η χοτζεική διεθνής, ή κάτι τέτοιο γραφικό και γελοίο, μάλλον πάλι στις παραλίες θα ήσουν γιατί δεν τσιμπάς από ενδοαστικές διαμάχες

          Κώστας

        2. el quinto regimiento

          οσο διακυβεύτηκε αυτο το 81 (η έξοδος απο την ΕΟΚ), αλλο τοσο διακυβεύτηκε το καλοκαιρι. Βέβαια, η αστική τάξη γνωρίζει οτι ο Τσίπρας εξαρχής ζήτησε 3ο πρόγραμμα παράλληλα με την εξαγγελία του δημοψηφίσματος. Ξέρει οτι 1 -2 μέρες μετά την εξαγγελία ήταν έτοιμος να το πάρει πίσω, αν οι γερμανοι αποδέχονταν τη πρότασή του. Αυτο ομως εσεις δεν το λέγατε πουθενά.Μοκο οι υπουργοι που μετά πήγαν στη ΛΑΕ. Μάλιστα αποδέχτηκε ο Τσίπρας τα μέτρα απο τοτε περι ασφαλιστικού και αγροτικού που θα εφαρμόσει τώρα. Πάλι μοκο οι λαετζήδες Πάλι δεν το είπατε πουθενά, εσεις και καλά πολεμούσατε το μαϊνταν…. Αστειότητες.

          αν με αμφισβητεις και σ’ αυτο θα στο ανεβάσω σε λίγο. Βλέπεις σε αντιθεση με εσένα που δούλευες ως νεροκουβαλητής του Σύριζα εγώ γυρνούσα ολη την Αθήνς αφισοκολλώντας αυτα ακριβως τα πράγματα και καλώντας το κοσμο σε αποχή. Οσο και να θες να με βγάλεις εκτος μάχης (μπάνια του λαού) δεν θα σου βγει νεροκουβαλητή του Σύριζα

        3. el quinto regimientο

          ναι ο,τι πεις, κανε πλακιτσα τώρα και ρίξε ενα συρτάκι ακομη.
          να συνεχισουμε ομως με τα πολιτικά;

          Επίσημη αίτηση για Μνημόνιο-3 υπέβαλε ο Τσίπρας – ΑΠΟΧΗ από το κάλπικο δημοψήφισμα
          . Θα βρείτε και την αίτηση Τσίπρα στις 30 Ιούνη του 2015
          http://www.eksegersi.gr/%CE%95%CF%80%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CF%81%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1/24244.%CE%95%CF%80%CE%AF%CF%83%CE%B7%CE%BC%CE%B7-%CE%B1%CE%AF%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%9C%CE%BD%CE%B7%CE%BC%CF%8C%CE%BD%CE%B9%CE%BF-3-%CF%85%CF%80%CE%AD%CE%B2%CE%B1%CE%BB%CE%B5-%CE%BF-%CE%A4%CF%83%CE%AF%CF%80%CF%81%CE%B1%CF%82–

          Τι έλεγαν οι λαετζήδες τότε; Για θυμίστε μας; ΜΟΥΓΚΑ ΣΤΗ ΣΤΡΟΥΓΚΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΟΙ ΛΑΕΤΖΗΔΕΣ.

          οσο για το μουσικο πλάνο, επειδή και εμένα μ’ αρέσει η μουσική επένδυση θα σου έβαζα Μπρεχτ και Κουρτ Βάιλ
          https://youtu.be/DXnssvrH82Y
          οπερα της πεντάρας, για τις πεντάρες της ΛΑΕ και του Σύριζα, για λαοπλάνους και προστάτες που μονιμος σκοπος τους ειναι να γινουν χαλίφης στη θέση του χαλίφη, πουλώντας πάντα επαναστατηλίκι της κακιας ώρας. αλλα δεν θα τους περάσει :-)

          ζούμε σε μη ηρωικές εποχές σύντροφοι, δυστυχώς, αλλα δεν θα ειναι τα πράγματα πάντα οπως στην όπερα της πεντάρας. Να μάθουμε να μην κρινουμε με το βιολογικό μας ρολόι. Η επαναστατική πολιτική ειναι επιπονη και κρατάει για γενιές, με τη μια γενιά να παραδίδει τη σκυτάλη στην άλλη.

          Θα έρθει η ώρα που θα ξανακάνουμε πανηγύρι στο χωριό μας, οπως έλεγε ο Νικος Ζαχαριάδης μετά την μεγάλη υποχώρηση του ΔΣΕ. Κι ας ειναι αυτη η στιγμή για τα εγγόνια μας.
          Να ειστε σίγουροι γι αυτο ομως. θα γινει. Αρκει να μένουμε σταθερά κατω απο τη δική μας σημαία.

        4. Κώστας

          θα πεθάνουμε και δεν θα έχουμε απαντήσει στο μεγάλο ερώτημα: ποιος είναι μεγαλύτερο troll, η Κόντρα ή η ΟΑΚΚΕ ?

          Κώστας

    2. Γιώργος

      el κουϊντο, έχεις λάθος: Το αντικαπιταλιστικό μεταβατικό πρόγραμμα που θέλει να αναπτύξει περαιτέρω η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΔΕΝ είναι ένα σοσιαλδημοκρατικό πρόγραμμα, και ΔΕΝ έγκειται σε αυτό που λές η έννοια της “μετάβασης”.

      Η έννοια της “μετάβασης” αφορά την γεφύρωση των συνειδσήσεων του σήμερα, με το αύριο της εργατικής εξουσίας/δημοκρατίας. Οι στόχοι που θέτει και η λογική που διέπει το αντικαπιταλιστικό μεταβατικό πρόγραμμα, έχουν σαν μεθοδολογική προσέγγιση το ΠΩΣ θα κατανοείται υλικά και έμπρακτα από τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τη νεολαία, τα μεσαία στρώματα, η ανάγκη ανατροπής του καπιταλισμού και το πέρασμα στην εργατική εξουσία/δημοκρατία.

      Οσον αφορά την Βενεζουέλα, σαφώς και έχει καπιταλισμό, ΄΄οπως σαφώς και γίνεται μια προσπάθεια υπέρβασής του χωρίς όμως -και αυτό είναι το μέγα θέμα- να έχουν φτάσει τα πράγματα σε κάποια επαναστατική κατάσταση: Ολα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. Και τα θετικά και τα αρνητικά.

      Reply
      1. el quinto regimientο

        εγώ φιλε γιώργο ειμαι παθιασμένος τριτοδιεθνιστής και ως παθιασμένος τριτοδιεθνιστής γνωρίζω το πρόγραμμα-μανιφέστο της 3ης Διεθνούς (Σεπτέμβρης του 1928, 6ο Συνέδριο), που ορίζει ρητα και κατηγορηματικά ότι τα μεταβατικά αιτήματα τίθενται μονο σε συνθήκες ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ, στην αντίθετη περίπτωση μετατρέπονται σε συνθήνατα εξωραϊσμού των καπιταλιστικών σχέσεων παραγωγής,σε συνθήμτα διαχείρισης του καπιταλισμού από τη σοσιαλδημοκρατία.

        Το πρόγραμμα της 6ης Διεθνούς βέβαια πέραν ολων των άλλων αποτελει και κόλαφο για τους τροτσκιστές πάσης φύσεως (να λέμε και τα ιστορικά). Why; Γιατί προέβλεψε με μεγάλη ακρίβεια την διεθνή καπιταλιστική κρίση του 29 που πραγματοποιήθηκε ενα χρονο αργότερα, κατατοπίζοντας σωστα και προπάντων ΕΓΚΑΙΡΑ τακτικά και στρατηγικά τους κομμουνιστές όπου γης.

        Αυτα ομως δεν θα τα μάθεις απο τους τροτσκιστές…

        Reply
        1. el quinto regimientο

          χα χα! εγραψα 6ης Διεθνούς, προφανώς της 3ης Διεθνούς στο 6ο Συνέδριο

  4. s.s.

    I consider it inconceivable that Rykov, Bukharin, and even Trotsky agreed to cede the Soviet Far East, the Ukraine, and even the Caucausus to a foreign power. I rule that out.

    Reply
  5. el quinto regimientο

    my dear friend, do not get confused, do not be moved by the falsifiers of history.
    Rykof, Buhkarin and of course Trotsky became real monsters, cooperating with the enemy of the working class.
    A great admirer of Trotksy former officer of the red army, his name Erich Wollenberg, admits at 1937 that the unified opposition cooperated with Marshall Tuchatsevsky to overthrow the dictatorship of the working class in the USSR.
    You can see for yourself:
    https://www.marxists.org/history/ussr/government/red-army/1937/wollenberg-red-army/ch09.htm

    reαd the passage below

    “According to reliable sources of information, there was actually a plan for a “palace revolution” and the overthrow of Stalin’s dictatorship by forcible means. It is also true that the Red Army was allotted a decisive role in the execution of this plan, which was to be carried out under the leadership of Tuchachevsky and Garnarnik. The Moscow Proletarian Rifle Division, led by General Petrovsky, a son of the President of the Ukrainian Soviet Republic, was to occupy the Kremlin and break the resistance of the G.P.U. troops, which were commanded by Yagoda until the autumn of 1936, when Yeshov took his place. The conspirators reckoned on the support of the workers and the benevolent neutrality of the peasants; in the event of stiffening resistance from the motorized and excellently armed G.P.U. Army, Ukrainian troops commanded by General Dubovoi were to be rushed into Moscow.

    The date of this “palace revolution” was repeatedly postponed on account of the misgivings of the conspirators, who feared that the temporary internal disorder caused by the overthrow of Stalin’s dictatorship might be exploited by imperialism in general and the Germans and Japanese in particular. When Piatakov and his comrades were brought to trial in January, 1937, Radek gave hints of Tuchachevsky’s associations with the Communist Opposition group. Thereupon the date of the rising was finally fixed for the middle of May, but Stalin and Yeshov thus gained time to take countermeasures. Tuchachevsky, Gamarnik and several hundred officers of high rank were arrested in the early weeks of May, and some of them, including Petrovsky and Dubovoi, were promptly shot.”

    Και τώρα στα ελληνικά, ρε σεις αντμινς της Παντιέρα, σας διαβάζουν και απο το εξωτερικο. Μπράβο εχετε κάνει καλή δουλειά.
    Εν συντομία λοιπόν, μολις ανέβασα την παραδοχή του Εριχ Βόλενμπεργκ, τροτσκιστή, πρώην αξιωματικού του κόκκινου στρατού ότι o Tουχασέφσκι και η παρέα του ετοιμαζόταν για πραξικόπημα και ήταν σε συνεννόηση και συνεργασια με ολη την ενιαία αντιπολίτευση. Ο Βόλενμπεργκ μάλιστα λέει ότι ο Ράντεκ τα ξέρασε ολα στο παρασκήνιο των δικών της Μόσχας.
    Τι γνωρίζουμε σήμερα; Σύμφωνα με τον ιστορικο Αρτσιμπαλντ Γκέττυ όντως ο Τρότσκι ψευδόταν ότι δεν ειχε επαφές με την αντιπολίτευση στην ΕΣΣΔ. ΕΙΧΕ. Επίστης Δεύτερον, πάλι σύμφωνα με τον Γκέτυ υπάρχουν κειμενα, επιστολές, πρακτικά των μελών του ΠΓ της ΕΣΣΔ στις οποίες καταγράφεται το εξής γεγονός: οτι η ηγεσία της ΕΣΣΔ γνώριζε πλέον ότι οι αντιπολιτευόμενοι ετοιμάζονταν για πραξικόπημα με τον Τουχασέφσκι και τους παρακολουθούσαν, ετοιμοι να τους πιάσουν στα πράσα, οπως και έγινε. Αυτες οι εκμυστηρεύσεις γινονται σε πολύ στενό κύκλο στελεχών της ανώτατης ηγεσίας της σοβιετικής κυβέρνησης. Οπως καταλαβαίνεται μεταξύ τους έλεγαν την αλήθεια, δεν πουλούσαν παραμύθια μεταξύ τους τα 5 κορυφαία στην πολιτική κλίμακα ατομα της χώρας.

    Καταλάβατε κύριοι;
    Μην νομίζετε ότι ξέχασα το κουίζ μου.
    Εδώ θα γράφουμε για μέρες για να τελειώνουμε με τον αντεπαναστατικό τροτσκισμό.

    Reply
  6. el quinto regimientο

    στα ελληνικά λοιπόν, να δούμε τι γράφει ο Εριχ Βόλενμπεργκ το 1937

    Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές πληροφοριών, υπήρξε στην πραγματικότητα ένα σχέδιο για μια “παλατιανή επανάσταση” και για την ανατροπή της δικτατορίας του Στάλιν με βίαια μέσα. Είναι επίσης αλήθεια ότι ο Κόκκινος Στρατός έπαιζε καθοριστικό ρόλο στην εκτέλεση αυτού του σχεδίου, το οποίο επρόκειτο να διεξαχθεί υπό την ηγεσία των Τουχασέφσκι και Γκαρνάρνικ. Η προλεταριακή ταξιαρχία τυφεκιοφόρων της Μόσχας με επικεφαλής το στρατηγό Πετρόφσκυ, γιο του προέδρου της ουκρανικής Σοβιετικής Δημοκρατίας, σκόπευαν να καταλάβουν το Κρεμλίνο και να σπάσουν την αντίσταση των στρατευμάτων της G.P.U , που ήταν υπό τη διοίκηση του Γιαγκοντα μέχρι το φθινόπωρο του 1936, όταν ο Γιέσοφ πήρε τη θέση του. Οι συνωμότες υπολόγιζαν στη στήριξη των εργαζομένων και στην καλοπροαίρετη ουδετερότητα των αγροτών. Στη περίπτωση σκλήρυνσης της αντίστασης από τα εκμηχανισμένα και άριστα εξοπλισμένα τμήματα της G.P.U, ουκρανικά στρατεύματα υπό τη διοίκηση του στρατηγού Ντουμποβόι θα έσπευδαν στη Μόσχα.

    Η ημερομηνία αυτής της “παλατιανής επανάστασης” αναβλήθηκε πολλές φορές λόγω της αναστολής των συνωμοτών, που φοβήθηκαν ότι η προσωρινή εσωτερική διαταραχή που θα προκαλούνταν από την ανατροπή της δικτατορίας του Στάλιν θα μπορούσε να αξιοποιηθεί από τον ιμπεριαλισμό γενικά και τους Γερμανούς και Ιάπωνες ειδικότερα. Όταν ο Πιατακόφ και οι σύντροφοί του είχαν παραπεμφθεί σε δίκη τον Ιανουάριο του 1937, ο Ράντεκ έδωσε πληροφορίες για τη σχέση του Τουχασέφσκι με την Κομμουνιστική Αντιπολίτευση. Στη συνέχεια η ημερομηνία της επικείμενης επανάστασης τελικά καθορίστηκε για τα μέσα Μαΐου, αλλά ο Στάλιν και ο Γιέσοφ κερδίσαν έτσι χρόνο για να λάβουν αντίμετρα. Οι Τουχασέφσκι , Γκαμάρνικ και αρκετές εκατοντάδες αξιωματικοί της υψηλής βαθμίδας συνελήφθησαν τις πρώτες εβδομάδες του Μαΐου, και κάποιοι από αυτούς, συμπεριλαμβανομένων των Πετρόφσκυ και Ντουμποβόι, εκτελέστηκαν αμέσως»

    _____________

    οπως καταλαβαίνετε η αποκάλυψη αυτή ειναι βόμβα μεγατόνων.
    Στρατεύματα απο την ουκρανία, στρατάρχες και στρατηγοι του κοκκινου στρατού ετοιμάζονταν για πραξικόπημα. Πιστεύετε εσεις οτι δεν ειναι αναμεμειγμένες οι ξένες υπηρεσίες στο κόλπο; Τι έκαναν οι λευκοι και οι αριστεροι εσέροι προκειμένου να χτυπήσουν τους μπολσεβίκους, θυμάστε; Τα βρήκαν μια χαρά με τους ιμπεριαλιστές.

    Αρα, τα παραμύθια των τροτσκιστών λαμβάνουν τέλος. Οι εκκαθαρίσεις επιταχύνθηκαν αμέσως μετά την σύλληψη των πραξικοπηματιών πράγμα ευλογο αφού έπρεπε να εκκαθαριστει αμέσως η διοίκηση τόσο στατιωτική όσο και δημόσια από τους προδότες και τα καθάρματα. Η ΕΣΣΔ προετιμαζόταν για την μεγαλύτερη πολεμική αναμέτρηση της ανθρώπινης ιστορίας και ολοι οι ιμπεριαλιστές έσπρωχναν τους ναζί προς ανατολάς, με τη συνθήκη μη επέμβασης στην Ισπανία, με τον επανεξοπλισμο της Γερμανίας και βέβαια με το Μοναχο και το διαμελισμό της Τσεχοσλοβακιας ενα χρόνο αργότερα.

    Η δραματική αυτή ιστορία του κύκλου των κατασκόπων ανοιγει με έναν αμερικάνο Τροτσκιστή που πρώτος μίλησε για τη δήθεν “διαθήκη” του Λένιν, το ονομά του Max Eastman. Το γράψαμε. Το αστείο ειναι ότι ο κύκλος κλείνει πάλι με αυτόν. Εδώ παιδιά ειναι το ψωμι. Η ιστορία που ξέρετε απο τους αστούς καταγράφηκε πρώτα απο έναν αποστάτη της ΝKVD που πέρασε απο την Ισπανία το 1938 στην Αμερική ιγκόγκιντο. Ο τύπος αυτός προφανώς και ειχε πάρε-δώσε με τους επίδοξους πραξικοπηματίες και φοβήθηκε το κεφάλι του. Εκει στις ΗΠΑ συναντήθηκε με τον Μax Eastman που προσφέρθηκε να εκδόσει το βιβλίο του.
    Το βιβλίο του αναφέρει όλα τα ψέματα που μας έχετε αραδιάσει κατά καιρούς. Γι αυτο θα γράψουμε αλλη στιγμή αναλυτικά σε αυτο το νήμα.
    Προς το παρόν, μένουμε στις δικες της Μόσχας. Ειπαμε εδώ θα κατακερματίσουμε την αφήγηση χρονικά γιατι ειμαστε πρωτοπόροι. Αλλα θα ξετινάξουμε τους τροτσκιστές γιατι έχουμε καθήκον να το κάνουμε, ειδικα οσοι απο μας ήταν στο παρελθόν τροτσκίζοντες και αναμασούσαμε μαλακιες για την ΕΣΣΔ και το Στάλιν

    To be contiuned
    stay tuned

    Reply
  7. s.s.

    I am V.Molotov and I stated this to my biographer Feliks I. Chuev.

    ”I consider it inconceivable that Rykov, Bukharin, and even Trotsky agreed to cede the Soviet Far East, the Ukraine, and even the Caucausus to a foreign power. I rule that out.”
    https://www.marxists.org/archive/molotov/1991/remembers-abs.htm

    I have been a true Stalinist in all my life but I see now that in Greece remains a true Stalinist groupe.
    Long live comrade Stalin!!

    Reply
  8. el quinto regimientο

    ναι Long live, μονο που το κουιζ και η ιστορία δεν τελείωσε φιλτατε s.s.
    πρώτον περιμένω να ανεβάσεις ολο το κειμενάκι του Μολότοφ και οχι να μας απομονώσεις μια πρόταση, δεύτερον να μας απαντήσεις τελικά ψεύδεται ο Βόλλεμπεργκ του 1937; Μήπως ψευδόταν ο βιογράφος του Τρότσκι Ισαακ Ντόυτσερ που γράφει ακριβώς τα ίδια;
    Τρίτον, και γιατί δηλαδή να γράφει αλήθειες ο Μολότοφ δεκαετίες μετά, όταν αποδέχεται οτι η ΕΣΣΔ παραμένει ακομη σοσιαλιστική, παρότι έχουν προηγηθεί οι μεταρρυθμίσεις Κοσσίγκιν;

    απο τη στιγμή που ομολογείται πραξικόπημα με συμμετοχή στρατηγών και φραξιών της αντιπολίτευσης οι συνενοήσεις με ιμπεριαλιστές ειναι δεδομένες. Γι αυτό άλλωστε και ο Τρότσκι ποτέ των ποτών δεν αποδέχτηκε ο ίδιος επαφές με την αντιπολίτευση στην ΕΣΣΔ και ποτέ των ποτών δεν αποδέχτηκε στα ισα οτι οι αντιπολιτευόμενοι πήγαιναν για πραξικόπημα με την ενίσχυση Τουχασέφσκι. Γιατί ολοι γνωρίζουμε οτι αυτοι θα γινόταν με τη συνδρομή των ιμπεριαλιστών, γιαπωνέζων και γερμανών.

    κατα τα άλλα δεν έχω ανεβάσει το πρόγραμμα των επίδοξων πραξικοπηματιών που παραθέτει ο Βόλενμπεργκ, γιατι εκει πραγματικά θα κλάψουνε μανούλες. Κανονικά εσέρικο πρόγραμμα: κατάργηση του κρατικου μονοπωλιου στο εξωτερικό εμπόριο, διάλυση των κολχόζ και στροφή προς τις ατομικές καλλιέργειες και άλλα ωραία καπιταλιστικά.

    ωραίο το αστειάκι σου αλλα, ακομη δεν εχεις δει τίποτα μεγάλε ;-)

    Reply
  9. s.s.

    I believe that a true Stalinist must BE trustfull to his Molotov.
    Never the less. I believe that you are intentionally distort the truth.

    In the “trial” the charge of persistent high treason was brought against Trotsky and the group led by Tuchachevsky and Gamarnik. As this was based on the history of the Treaty of Rapallo and its secret military agreement, I have found it necessary to deal with this episode in detail. All the other accusations of intrigues with foreign powers which were made against the executed Red Generals (i.e., their negotiations with Trotsky and the Reichswehr between 1934 and 1937) emanate from the brains of Stalin and Yeshov, so that it is not worth while wasting words on them.

    This is what he says.

    Now, what is this SECRET TREATMENT F RAPPALO , in which lies the whole accusation upon?

    When the Red Army advanced on Warsaw in July 1920 under Tuchachevsky’s leadership and “the imperialist system built upon the Treaty of Versailles began to creak in every joint,” as Lenin remarked on October 15, 1920, Seeckt approached the Soviet Government through Kopp and made suggestions for co-operation between the German Reichswehr and the Red Army “against Versailles.” According to Lenin, “that was the time when everyone in Germany, including the blackest reactionaries and monarchists, declared that the Bolshevists would be their salvation.” Lenin also gives the following description of the mood prevailing in Germany during the Russian advance on Warsaw:

    “A curious type of reactionary-revolutionary has come into existence in Germany. We find an example of him in the raw lad from East Prussia who said that Wilhelm must be brought back because there was no law and order in Germany, but that the Germans must march with the Bolshevists.” (Lenin’s speech on 22 September, 1920)

    When Hitler came to power, Tuchachevsky and Gamarnik demanded the immediate suspension of military relations with the German Reichswehr. Stalin did not agree with them, because he was still minded to base his foreign policy on a Berlin-Moscow axis. All the old Soviet diplomats (and more especially Krestinsky, Karachan and Sokolnikov) wanted to break off diplomatic relations with Germany after the Reichstag Fire and the subsequent accusations made by Hitler and Goering against the Soviet Union, but despite their protests the Peoples’ Commissariat for Foreign Affairs, which was then ruled by Litvinov, carried on the former anti-Versailles policy for almost another two years; meanwhile the Versailles system collapsed, although it was not the blows of the Proletarian Revolution and the Red Army which caused its downfall, but the fury of the Fascist offensive.

    Reply
  10. s.s.

    Όταν ο κόκκινος στρατός προέλαυνε στην Βαρσοβία το Ιούλιο 1920 υπό την ηγεσία του Tuchachevsky και «το ιμπεριαλιστικο συστήμα οπου βασίζεται η Συνθήκη των Βερσαλλιών άρχισε να τρίζει στην κάθε άρθρωση,» όπως παρατήρησε ο Λένιν στις 15 Οκτωβρίου 1920, η Seeckt πλησίασε η σοβιετική κυβέρνηση μέσω του Kopp και έκαναν προτάσεις για συνεργασία μεταξύ της Reichswehr και του κόκκινου στρατόυ «ενάντια στις Βερσαλλίες.» Σύμφωνα με τον Λένιν, «ήταν ο καιρος οπου ο καθένας στη Γερμανία, συμπεριλαμβανομένων των πιο σκοτεινών αντιδραστικων και μοναρχικων, δήλωσε ότι οι Μπολσεβικοι θα είναι η σωτηρία”. Ο Λένιν επίσης δίνει την παρακάτω περιγραφή για τη διάθεση που επικρατεί στη Γερμανία κατά τη διάρκεια της Ρωσικής προέλασης στην Βαρσοβία:
    «Ένας περίεργος τύπος αντιδραστικου-επαναστατη έχει έρθει σε ύπαρξη στη Γερμανία. Θεωρούμε ότι ένα παράδειγμα από αυτόν με το νεαρο από την Ανατολική Πρωσία που είπε ότι Wilhelm πρεπει να επανακαμψει επειδή δεν υπήρχε κανένας νόμος και ταξη στη Γερμανία, αλλά ότι οι Γερμανοί πρέπει να πορευτούν με τους Μπολσεβικους.» (Ομιλία Λένιν στις 22 Σεπτεμβρίου, 1920)

    Όταν ο Χίτλερ ήρθε στην εξουσία, οι Tuchachevsky και Gamarnik απαίτησαν την άμεση αναστολή της στρατιωτικές σχέσεις με το Reichswehr. Ο Στάλιν δεν συμφωνησε μαζί τους, γιατί ήταν ακόμα αποφασισμενος να βασίσει την εξωτερική πολιτική σε έναν άξονα Βερολίνου-Μόσχας. Όλοι οι παλιοι Σοβιετικοι διπλωμάτες (και πιο ειδικά οι Krestinsky, Karachan και Sokolnikov) που ήθελε να διακόψει διπλωματικές σχέσεις με τη Γερμανία μετά την πυρκαγιά στο Reichstag και τις επόμενες κατηγορίες που εξαπέλυσε ο Χίτλερ και ο Γκέρινγκ ενάντια στη Σοβιετική Ένωση, αλλά παρά τις διαμαρτυρίες τους το λαϊκό επιτροπατο Εξωτερικών, που τότε τελούσε υπό τον Litvinov, συνεχιζει την πολιτική της εναντια στις Βερσαλλίες επί σχεδόν δύο χρόνια’ εν τω μεταξύ, το σύστημα των Βερσαλλιών καταρρεει, αν και δεν ήταν τα χτυπήματα της προλεταριακής επανάστασης και του κόκκινου στρατου που προκάλεσε την πτώση της, αλλά η οργή της φασιστικής επίθεσης.

    Η μυστική συμφωνία μεταξύ της Reichswehr και του κόκκινου στρατου δεν ακυρώθηκε έως ότου ο Χίτλερ την καταργήσει το 1935. Από εκείνη τη στιγμή που είχε ολοκληρώσει τον σκοπό της παροχής στη Γερμανία με τους ειδικούς, ότι απαιτείται για να εκπαιδεύσει μια πολεμική αεροπορία, τεθωρακισμένων και βαρύ πυροβολαρχών.

    In the “trial” the charge of persistent high treason was brought against Trotsky and the group led by Tuchachevsky and Gamarnik. As this was based on the history of the Treaty of Rapallo and its secret military agreement, I have found it necessary to deal with this episode in detail. All the other accusations of intrigues with foreign powers which were made against the executed Red Generals (i.e., their negotiations with Trotsky and the Reichswehr between 1934 and 1937) emanate from the brains of Stalin and Yeshov, so that it is not worth while wasting words on them.’

    Όλες οι άλλες κατηγορίες των δολοπλοκιών με τις ξένες δυνάμεις που στρέφονταν κατά των εκτελεσθέντων κόκκινων στρατηγών (δηλαδή, τις διαπραγματεύσεις τους με τον Τρότσκι και τη Reichswehr μεταξύ 1934 και 1937) που προέρχονται από τον εγκέφαλο των Στάλιν και Yeshov, έτσι ώστε να είναι δεν αξίζει τον κόπο και να σπαταληθουν πολλά λόγια σε αυτες.»

    ΤΗΙS is the truth about the notorious Moscow ‘Trials’ and αs I said before.
    I consider it inconceivable that Rykov, Bukharin, and even Trotsky agreed to cede the Soviet Far East, the Ukraine, and even the Caucausus to a foreign power. I rule that out.»

    Reply
  11. s.s.

    My friend, Nadezhda Krupskaya, wife of Vladimir Ilyich Lenin, took on Stalin but was powerless to stop him.

    In the case of collectivization, she said that it had been carried out in an
    UN-LENINIST WAY.

    IT WAS A STALIN ERROR, which could (and sould ) NOT be unloaded onto the local authorities

    I admitted then, that WE MADE THEM TO SAW ON THE SNOW.

    We (in fact Kaganowitz did) desided to turn Moskow district from consumer area to producer of agricultural goods

    HE said that , just because she is widow of Lenin, she has no wight to criticise the central comitee.

    I ADMITTED, there was TERROR, but without it we could not survive. This is why I did not also critisise strongly the Bresniev era.

    ABOVE ALL lies the survival of the COMMUNIST PARTY OF RUSSIA.

    But in Greece, there are some groupes that are more Stalinist than stalin himself, than his comerads.,More leneinsts than lenin himself.

    Good luck with the revolution

    Reply
    1. el quinto regimientο

      α, και που ΄σαι
      http://www.revolutionarydemocracy.org/rdv11n2/trotskyism.htm
      Η Κρούπσκαγια εχει δήμοσια γράψει για τον Τρότσκι το 1936, του σέρνει τα χειρότερα.
      Διάβασέ την.
      Ασε τα κουτσομπολιά της συνέντευξης Μολότοφ, που δεν ειμαστε και πολύ σίγουροι κατά πόσο παρουσιάστηκαν έγκυρα σε ολες τις διαστάσεις τους απο αυτόν που έπαιρνε την συνέντευξη.

      Reply
  12. el quinto regimientο

    1) δεν γράφεις τιποτα εις βάρος του ΠΚΚ-μπ. Ο Εριχ Βολενμπεγκ παραδέχεται μεν ότι η αντιπολίτευση ολων των αποχρώσεων συνενοείτο με Τουχασέφσκι και άλλους για πραξικόπημα, δεν αποδέχεται δε ότι υπήρχαν συνενοήσεις με ιμπεριαλιστές. Εκτος των άλλων το κειμενο που ανέβασα εξαρχής μιλάει για “σταλινική δικτατορία”. Προφανώς και οι πραξικοπηματίες δεν θα έλεγαν ειμαστε οι κακοι πραξικοπηματίες, αλλα οι καλοι σωτήρες που θέλουμε να απαλλάξουμε την ΕΣΣΔ απο το ζυγο του “κακού Στάλιν”. Τόσο οι μέθοδοι τους, ομως, οσο και το καπιταλιστικό πρόγραμμα παλινόρθωσης του καπιταλισμού που παρουσιάζει ο Βολενμπεργκ, τους κατατάσσει αυτομάτως στους εχθρούς της εργατικής τάξης. Αυτα ομως για τους τροτσκιστές ειναι …λεπτομέρειες!!! Μπορούν να συνεργαστουν και με το διάολο προκειμένου να χτυπήσουν το Στάλιν. Φευ, ο κύριος Βολενμπεργκ, ως τροτσκιστής που σέβεται τον εαυτό του, διέβη πολύ γρήγορα το Ρουβίκωνα έγινε στέλεχος του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος στη Δυτική Γερμανία μετά τον πόλεμο. χα χα!

    2) το ζήτημα της συνεργασίας με κατασκόπους ξένων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων και η αποκάλυψή του στις δίκες της μόσχας ειναι άσχετο με τη συμφωνία του Ραπάλο. s.s. εισαι ασχετούλης. Γράφτα ολα στα ελληνικά για να ξεφτιλίζεσαι περισσότερο. Συνελλήφθησαν γερμανοι πράκτορες στην ΕΣΣΔ με διαβατήρια της Ονδούρας που ειχαν πάρε-δώσε με το τροτσκιστο-ζηνοβιεφικο κέντρο. Ο Βόλλενμπεργκ καθώς και μια άλλη μουσίτσα που αργότερα έγινε πρακτόρισα της CIA αφού χαφιέδισε τον αδελφό της (τον Ηans Eisler, γνωστό μουσικοσυνθέτη και συνεργατη του Μπρεχτ) στις ΗΠΑ ως πράκτορα της ΕΣΣΔ, αναφέρομαι στη γνωστή Ruth Fischer, επιστρατεύτηκαν απο τους τροτσκιστές της εποχής, προκειμένου να δηλώσουν δημόσια οτι οι γερμανοι αυτοι πράκτορες ήταν γνωστοί τους παλιοι σύντροφοι στο KPD, δεν ήταν πράκτορες της Γκεστάμπο αλλά πράκτορες της Γκε-Μπε-Ου, που οι κακοι σταλινικοι τους έκαψαν μες στην ΕΣΣΔ προκειμένου να “πουλήσουν” καλύτερα την ιστορία. Και εκει ομως ειστε χαμένοι κύριοι τροτσκιστές. Ακομη και σήμερα, η αστική ιστοριογραφία τύπου Γκέτυ (της μη ψυχροπολεμικής σχολής) μιλάει για διπλούς πράκτορες και για ανοιχτο ζήτημα έρευνας.
    Ο Βολενμπεργκ αναφέρεται μονο σε μια πτυχή των δικών της Μόσχας, στο εξής ζήτημα: οτι ο τρότσκι αξιοποιούσε τμήμα των χρημάτων που λάμβανε απο το γερμανικό επιτελείο της Ράιχσβερ του Hans von Seeckt για τη φράξια του. Τα άλλα που γράφει ειναι προφανώς παραμύθια.

    3) Ο Τρότσκι ο ίδιος ήθελε στα στερνά του να μιλήσει στην επιτροπή αντι-αμερικανικών υποθέσων , η οποία δίωκε απηνώς κομμουνιστές των ΗΠΑ, προκειμένου να καταγγείλει τα …εγκλήματα του σταλινισμού…
    Ο Χαφιεδισμος στο μεγαλείο του:
    Γιατί συμφώνησα να παρουσιαστώ στην επιτροπή Dies:
    https://www.marxists.org/archive/trotsky/1939/03/dies.htm
    η μετάφραση αργότερα

    υγ: την επόμενη φορά να μας ανεβάσεις και τι γράφει η κόρη του Στάλιν ως…επιχείρημα. Εισαι πολύ μπροστά :-0

    Reply
  13. s.s.

    ΔΕΝ είναι σωστο να επικαλούμαστε τον Βολλεμπεργκ κρατώντας ότι κομματι μας βολευει και απορρίπτοντας τα υπολοιπα. Το ιδιο για τον Μολοτοβ, την Κρουπσκαια, Κολλονται , Μαλενκωβ, Καγκανοβιτς, Μικογιαν, Ρικωφ, Γεζωφ, Χουρτσωφ, Κλειζα,κτλ, κτλ. Είναι βασικο μεθοδολογικο λαθος. Παιρνεις για δεδομενο αυτό που οφείλεις να αποδειξεις.
    Όταν λεει αυτά που βολεβουν εσενα, είναι καος σταλινικος συντροφος,
    όταν το χωριο του ιδιου κανει σκονη τις αποψεις σου, τον αποκαλεις υποπτο, προδοτη.

    Εχω και αλλα, μην φυγεις.
    Πως εσκαβαν και εσπερναν στο χιονι,ποιος είναι ο καλυτερος οργανωτης του Κοκκινου Στρατου κατά Ι.Β.Σταλιν,

    Εκει θα παραδεκτεις τα εξης α) ο Σταιν ηταν πρακτορας,
    ή β) δεν ξερεις τι λες γενικα
    ή γ) όλα τα στοιχεια και οι κρισεις πρεπει να συνυπολογιζονται χωρις κανενα να απορριπτεται χωρις επιχειρηματα.

    Reply
    1. el quinto regimientο

      φιλε δεν με αφορoύν τα κουτσομπολιά και οι εκμυστηρεύσεις του κώλου, με ενδιαφέρουν ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ σε κάθε περίοδο.
      Το άρθρο της Κρούσπαγια ειναι ΞΕΚΑΘΑΡΟ.

      Η συνέντευξη του Μολότοφ δεν ειναι ξεκάθαρη. Πέραν του ότι εχεις απομονώσει τμήματά της και δεν την εχεις παρουσιάσει ολόκληρη γιατι δεν την έχεις. Ουτε εγώ την εχω ολόκληρη, εχω ομως πρόσβαση σε μεγάλο τμήμα της, στο οποίο βλέπω οτι αντιστρατεύεται και τα βασικά κειμενα του Στάλιν τα οποία συνυπέγραφε και υπερασπίστηκε αρκετές φορές, μάλιστα οδηγούμενος το 57 και εκτος κόμματος για το λόγο αυτό..

      Ασε που κανεις δεν θα μπορούσε να μας παρουσιάσει τις απόψεις του Μολότοφ του 70 για το τι συνέβη το 36, παρά μονο ένας τροτσκιστής που παλεύει να διασώσει το γόητρο του τροτσκι.

      τα πράγματα ειναι πολύ απλά. Οσον αφορά τον Βόλενμπεργκ σου εχω γράψει αναλυτικά κάποια πράγματα, αλλα δεν τα καταλαβαίνεις γιατι δεν τα ξέρεις. Οι δικες της Μοσχας αναφέρονται ΚΑΙ σε επαφές με κατασκοπους, αυτα δεν εχουν να κάνουν ομως με αυτά που γράφει ο Βόλλενμπεργκ. Ασχολήσου πρώτα με το θέμα και ξαναέλα. Εχουν γράψει τροτσκιστές γι αυτά. Επειδή προφανώς δεν γνωρίζεις αναφέρομαι στην επιτροπή Ντιούι που αναπαριστά τις δικες της Μόσχας υπό την οπτική του Τρότσκι. Κάτσε διάβασε τα πορίσματα της επιτροπής και ξαναέλα.

      κατα τα άλλα μας κρινουν οι τρίτοι. Δεν πρόκειται να με πεισεις, ούτε να σε πείσω, παραθέτουμε ολες τις διαστάσεις απο τη πλευρά μας ο καθένας μας, και παλεύουμε να πεισουμε ο ένα ή ο άλλος το “ακροατήριο”. so simple.

      Reply
  14. s.s.

    Απλως να σημειωσω ότι τον Βολλ, εσυ τον επικαλέστηκες για να πεισεις ότι εισαι και καλα αποκαλυπτικος και ότι παιζεις τις πηγες στα δακτυλα. Τελικα όταν αναγκαστηκες, παραδεκτηκες ότι κρατας μονο μια παραγραφο, αλλα απορριπτεις ολο το υπολοιπο βιβλιο.

    Αρα λοιπον, ναι οντως κρινομαστε.
    Υποπτεύομαι δε , πως το ιδιο συμβαινει με ολες τις πηγες ‘σου’.

    Η διαφορα μας είναι ότι εγω δεν μπορω να είμαι πιστος οπαδος μιας θεωριας που για να μην ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΕΙ, βγαζει ολους τους αντιθετους, διαφωνοντες, προδοτες καλλη ωρα τον Μολοτωβ. (προσπαθω να το κανω, αλλα δεν γινεται). Δηλαδη η ΛΟΓΙΚΗ με εμποδιζει.

    Ψυχη βαθια.

    Reply
  15. el quinto regimientο

    ο καθενας μπορει να αξιολογήσει τις πηγές. εσυ γραφεις αλλα αντι άλλων. Δεν έβγαλα τον Μολότοφ προδότη, τον έβγαλα ταξικό ναυάγιο το 70 πρώτον, δεύτερον δεν εμπιστεύομαι αυτή τη συνέντευξη. Οποιος τη διαβάσει δεν βλέπει το Μολότοφ του 40 αλλλα κάποιον που παιζει με τις λέξεις και μιλάει περι ανέμων και υδάτων. Δεν ειναι ο επαναστάτης Μολότοφ που ξέρω με κειμενα και πράξεις. Ειπαμε εσεις παίζετε με κουτσομπολιά εμεις οχι.

    Λες οτι δεν δέχομαι ολα οσα γράφει ο Βόλενμπεργκ, ναι δεν τα δέχομαι, όπως δεν τα δέχεται ομως ΚΑΙ Ο ΤΡΟΤΣΚΙ σου, ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΤΡΟΥΡΟΥΦΛΙΖΟΥΝ, παρότι τον χρησιμοποιεί κι αυτος τον Βόλεμπεργκ γι άλλους λόγους. Τελικά αυτος ο Τρότσκι έχει γράψει πολλά ψέμματα, το πιστοποιούν αυτο τρεις στη κουβέντα:
    1) Ισαακ ΝΤουτσερ
    2) Βολλενμπεργκ
    3) Αρτσιμπαλντ Γκέττυ

    καλή χώνεψη
    εμενα η λογική μου δεν ειναι τυπική
    εμαι διαλεκτικος :-)
    χο χο!

    Reply
  16. s.s.

    Ο Βολλεμπεργκ δεν βγαζει τουλαχιστο προδοτες και ναυαγια ολους οσους διαφωνούνε μαζι του. Αυτή η λογικη είναι αποκλειστικο προνομιο, καποιων σιγκεκριμενων ουλτρας. Ο Β. κανει κριτικη σε προσωπα και πραγματα αναλογα με την αποψη του. Ηταν δρων επαναστάτης την εποχη αυτή για την οποια γραφει, και η γνωμη του αξιολογείται όπως ολων . Εξαλλου ‘συ ειπας ‘ ότι το γυρισε στην σοσιαλ-δημοκρατια, οποτε δεν είναι και χωρις σκοπιμοτητα οσα λεει.

    Τον αποκαλεις αντικειμενικο τελικα : μην αλλαζεις συνεχω αποψη. Και σε προκαλω να γινεις λιγο συγκεκριμένος.

    Γενικότητες περι τσουρουφλίσματος απαντωνται ως εξης. Τα καλυτερα λογια για τον Σταλιν εχει πει ο …Τσωρτσιλ, για τον οποιον γνωστος blogger ειχε αποκαλυψει αποψεις εφαπτόμενες του φυλετισμου. (για να το πω κομψα).
    Προτιμοτερη η συντροφικη κριτικη, από την ‘αναγνωριση’ του εχθρου. ‘Αλλα αυτά είναι ανύπαρκτα πραγματα για τους τυφλωμένους από τον ‘ταξικο’ ενθουσιασμο.για καθαροτητα.

    Επίσης , ο Τζιλας, ενας άλλος σοσιαλ-δημοκρατης, ειπε για τον Σταλιν :΄Ενα αδέξιο σπιθαμιαίο πλάσμα περνούσε μέσα από επίχρυσες μαρμάρινες αίθουσες της αυτοκρατοτρικής εποχής, Η συνείδησή του δεν αναταραζόταν από τίποτα. Παρά τα εκατομμύρια των ανθρώπων που χάθηκαν εν ονόματί του. Και κατά διαταγήν του. Παρά τις χιλιάδες των στενών συνεργατών του που εκτελέστηκαν σαν προδότες. Γιατί αμφέβαλλαν αν οδηγούσε από το σωστό δρόμο τη χώρα και το λαό στην ευτυχία, την ισότητα και την ελευθερία

    Μια που ειπα Σταλιν , και μια που σου βγαζω ‘γηπεδικα’ ενστικτα,
    ξερεις ποιος ειπε ότι ο καλυτερος ηγέτης του κοκκινου στρατου είναι ο Τροτσκι:
    Ma o Σταλιν.
    Ο οποιος είναι υπεύθυνος για τα ολοκαυτωματα, για το Κοπετσ και το Κερτς (to Κατυν) για τα οποια δεν γράφονται δοκιμια γιατι θυματα ηταν κυριως απλοι ανθρωποι….

    Reply
  17. s.s.

    ΑΚΟΜΑ

    Ειναο κοινα παραδεκτο ότι οι δικες της Μοσχας ηταν σταθεροποιηση της εξουσιας του Σ. στο κομμα (δηλαδή στο κεντρο της απολυτης εξουσιας. Σαν αποτέλεσμα ειχε την ΔΙΑΛΥΣΗ του στρατου, με τις εκτελεσεις των στρατηγων.
    Ετσι εξηγειται η καταρρευση του μετωπου. Απλούστατα ο Σ. πονταριζε στην συμμαχια με τον Χιτλερ (που ηταν εθνικοσοσιαλιστης). Σε καμμια περιπτωση δεν επιβεβαιώνεται η ερμηνεια που αθοωνει τον Σ, ότι τάχαμου κερδιζε χρονο. Οι εκατομβεσ των (εκατομμυριων) θυματων του 43 το διαψευδουν.

    Το τι λενε αστοι ιστορικοι είναι κι αυτό συζητησιμο (να μην τα ξαναλέμε)

    Ο Βολλ. ειπε να μην το ξεχναμε, ότι τα περι συνομωσίας είναι εφευρήματα του εγκεφαλου του Σ. και δεν αξιζουν αντικρουσης..
    ”emanate from the brains of Stalin and Yeshov, so that it is not worth while wasting words on them..’’

    Όλες οι άλλες κατηγορίες των δολοπλοκιών με τις ξένες δυνάμεις που στρέφονταν κατά των εκτελεσθέντων κόκκινων στρατηγών (δηλαδή, τις διαπραγματεύσεις τους με τον Τρότσκι και το Reichswehr (γερμανικος στρατος κατω από τους ορους της συνθηκης των Βερσαλλιών) μεταξύ 1934 και 1937) που προέρχονται από τον εγκέφαλο των Στάλιν και Yeshov, έτσι ώστε να είναι δεν αξίζει τον κόπο και να σπαταληθουν πολλά λόγια σε αυτες.»

    Reply
  18. s.s.

    Μεντβεντεφ για Σταλιν.
    ”Ένας δολοφόνος που πυροβολεί από την ενέδρα ούτε που χρειάζεται μια ισχυρότερη θέληση από το θύμα του. Ένας έντιμος άνθρωπος δεν διαπράττει εγκλήματα όχι επειδή δεν έχει δυνατό χαρακτήρα· ο χαρακτήρας του απλά είναι στραμμένος προς άλλες επιδιώξεις. Πολύ συχνά αποκαλούμε δυνατό έναν άνδρα ο οποίος παραβιάζει όλα τα αποδεκτά πρότυπα στις ανθρώπινες σχέσεις και όλους τους κανόνες έντιμης πάλης· όσο πιο πολύ αγνοεί περιφρονητικά αυτούς τους κανόνες, τόσο πιο δυνατός και πιο αποφασιστικός φαίνεται σε μερικούς ανθρώπους. Στην πραγματικότητα, τα περισσότερα εγκλήματα δείχνουν όχι τη δύναμη της θέλησης, αλλά την αδυναμία των ηθικών αρχών.”

    Τουχασεφσκι για Τροτσκι
    ”Θα ήταν λάθος, ωστόσο, να φανταστούμε ότι ο δεύτερος μεγάλος ηγέτης της Ρωσικής επανάστασης είναι κατώτερος από τον σύντροφο του σε όλα: υπάρχουν, για παράδειγμα, απόψεις όπου ο Τρότσκι αναμφισβήτητα υπερτερεί – είναι πιο λαμπρός, πιο σαφής, πιο δραστήριος. Ο Λένιν είναι ικανός όσο κανένας άλλος να αναλάβει την προεδρία του Συμβούλιου των Λαϊκών Κομμισσάριων και να καθοδηγήσει την παγκόσμια επανάσταση με μεγαλοφυή έμπνευση, αλλά δεν θα μπορούσε ποτέ να είχε ανταπεξέλθει στο τιτάνιο καθήκον που επωμίστηκε ο Τρότσκι, με εκείνες τις αστραπιαίες κινήσεις από το ένα μέρος στο άλλο, εκείνες τις εκπληκτικές ομιλίες, εκείνες τις θεαματικές διαταγές της στιγμής, εκείνο τον ρόλο αυτού που ηλεκτρίζει έναν αδύναμο στρατό με αδιάκοπη έξαψη, εδώ τη μια στιγμή, εκεί την άλλη. Δεν υπάρχει ένας άνθρωπος σε όλη τη γη που θα μπορούσε να είχε αντικαταστήσει τον Τρότσκι από αυτή την άποψη.΄΄

    Reply
  19. el quinto regimientο

    χα χα!
    Φιλαράκο, οταν μπαινεις σε ένα θρεντ να διαβάζεις τι έχει γραφτει νωρίτερα (αυτο αφορά την αναφορά που λες του Στάλιν για τον Τρότσκι).
    Το ‘ξερα οτι δεν θα δίσταζες να δειξεις το πραγματικό σου πρόσωπο, αυτου που αναπαράγει γκορμπατσοφικούς ιστορικούς και ξεράσματα σαν τον Μεντβέντιεφ αν σε τσιγκλούσα.

    ωστε το κατύν το έκανε ο Στάλιν, ποιος το λέει αυτο; Ο Γκέμπελς; Που πας ρε καραμήτρο; Μεινε στα αγγλικά που έκανες αρχικά την παρέμβαση και ασε τα άλλα γιατι πλεον φαίνεται πως ξεφτιλίζεσαι.

    αν θες να ξεφτιλιστεις εντελώς:
    just googlare
    ¨”επαναστατικές αλήθειες”
    εχει τα πάντα ολα
    μπες στο θρεντ και φάε τη σκονη ενος σταλινικου.
    με τις υγείες σου

    Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.