.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Μαύρα κοράκια με νύχια γαμψά…


Benjamin Netanyahu meets Angela Merkel

«Και οι δύο μεριές πρέπει να προχωρήσουν σε επίπονους συμβιβασμούς, ωστόσο στεκόμαστε στο πλευρό του Ισραήλ όταν έρχεται η ώρα να υπερασπιστεί τον εαυτό του», δήλωσε την Παρασκευή η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκέλα Μέρκελ.

Η επικεφαλής της ηγέτιδας χώρας της Ε.Ε. προχώρησε ένα βήμα παραπέρα από την ρητορεία των «ίσων αποστάσεων» που κρατούν μέχρι τώρα σε γενικές γραμμές τα δυτικά κράτη και οι διεθνείς οργανισμοί, που και πάλι βέβαια σημαίνει αποδοχή και στήριξη των σφαγέων του Ισραήλ.

Όχι, για τα κοράκια του γερμανικού ιμπεριαλισμού το Ισραήλ βρίσκεται «σε αυτοάμυνα», και επομένως έχει κάθε δικαίωμα να ισοπεδώσει, αν χρειαστεί, τη Γάζα, για να προστατεύσει την ασφάλειά του.

Εξάλλου, δεν πάνε πολλά χρόνια απ’ όταν η Μέρκελ δήλωνε στην ισραηλινή Κνεσέτ ότι η προστασία του Ισραήλ αποτελεί «μέρος του λόγου ύπαρξης της πατρίδας μου», και ενέκρινε την πώληση στο Ισραήλ όπλων που, λόγω των τεχνικών τους χαρακτηριστικών, προορίζονταν εξαρχής για επιθέσεις εναντίον της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

SPIEGEL1

Επιπλέον, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, μόλις στις 16 Ιουλίου, κι ενώ η σφαγή στη Γάζα βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη, η Γερμανία πούλησε στο Ισραήλ άλλο ένα υποβρύχιο, κατασκευασμένο, κατά τραγική ειρωνεία της ιστορίας, από την Τίσεν Κρουπ.

Γ.Μ.

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 0.00% ( 0
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.