.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Μαζική ταξική συγκέντρωση και πορεία από την Καμάρα προς τη ΔΕΘ


deth16kamara

Με συμμετοχή χιλιάδων αγωνιστών, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016, ημέρα των εγκαινίων της  Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, η ανεξάρτητη ταξική συγκέντρωση στην Καμάρα.

Λίγο πριν τις 7.00 μ.μ. τα μπλοκ συγκροτήθηκαν στο δρόμο και ξεκίνησε η πορεία.

deth16kamaraskouriesΤο καραβάνι αλληλεγγύης στη ΒΙΟΜΕ, επιτροπές κατοίκων και αγώνα από τις Σκουριές της Χαλκιδικής ενάντια στην εξόρυξη χρυσού, συνελεύσεις αλληλεγγύης και συλλογικότητες μπήκαν στην Εγνατία οδό, ενώ στην κεφαλή της πορείας που καλούσε η Συνέλευση Αγώνα σωματείων-επιτροπών-συλλογικοτήτων-συλλόγων μπήκε το κοινό πανό με σύνθημα “Συνεχίζουμε ανυπότακτα στο δρόμο του αγώνα-Ανατρέπουμε την πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ”.

Ακολουθούσαν τα πανό του συνδικάτου Εργαζομένων στην Ενέργεια από την Κοζάνη-Πτολεμαϊδα, η Γ’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης και άλλα σωματεία και εργαζόμενοι από την εκπαίδευση, την υγεία και άλλους κλάδους.

deth16kamara2Αμέσως μετά ο “Χώρος Αλληλεγγύης Γυναικών Θεσσαλονίκης”, το μπλοκ Φοιτητικών Συλλόγων της Αθήνας και Θεσσαλονίκης με πολύ μαζική παρουσία νεολαίας.

Στη συνέχεια της διάταξης το “Δίκτυο Ανέργων και επισφαλώς εργαζόμενων Θεσσαλονίκης”, τα πανό και μπλοκ της “Attack στην επισφάλεια και την ανεργία” και της “Λάτζα, εργατική κίνηση στον επισιτισμό” με εργαζόμενους από τα ταξικά εργατικά σχήματα-κινήσεις.

Πιο πίσω το πανώ του “Ανυπότακτου Μαθητή” με παρουσία μαθητών και αμέσως μετά το μεγάλο και μαχητικό μπλοκ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, με πολύ μαζική συμμετοχή νεολαίας.

Παρούσα με πανό και η Αυτόνομη Παρέμβαση Νεαπολιτών Θεσσαλονίκης και άλλες κινήσεις και συνελεύσεις από γειτονιές της Θεσσαλονίκης.deth16kamara3

Μαζικά ήταν και τα μπλοκ των οργανώσεων και κινήσεων που ακολουθούσαν, με πρώτο το μπλοκ του ΕΕΚ και της ΟΕΝ, της Λαϊκής Αντίστασης, του Ξεκινήματος, του Δικτύου για τα κοινωνικά και πολιτικά δικαιώματα, αναρχικών συλλογικοτήτων και άλλων ομάδων.

Ισχυρή επίδειξη αυταρχισμού και αστυνομοκρατίας σε όλη την πόλη έκαναν οι δυνάμεις καταστολής, με χιλιάδες αστυνομικούς και ΜΑΤ να ζώνουν την πορεία.

deth16kamaralantzaΜαχητικά συνθήματα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, ενάντια στην ΕΕ, το ΔΝΤ και το κεφάλαιο, δονούσαν τους δρόμους της Θεσσαλονίκης στη διάρκεια της διαδήλωσης.

Η μαζική κινητοποίηση της ΔΕΘ αποτελεί τον πρώτο αγωνιστικό σταθμό και είναι ελπιδιφόρα για την αναγκαία ανασυγκρότηση των δυνάμεων του κινήματος μπροστά στις μεγάλες μάχες του εργασιακού και των άλλων αντιλαίκών μέτρων της κυβέρνησης και της ΕΕ.

Σε αυτή την κατεύθυνση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 11 Σεπτέμβρη στην αίθουσα της ΕΔΟΘ στη Θεσσαλονίκη νέα συνέλευση-Πανελλαδική-Αγώνα στην οποία συζητήθηκαν τα επόμενα βήματα και κινητοποιήσεις. Η συνέλευση ήταν ουσιαστική, με συμμετοχή πολλών αγωνιστών από τις συλλογικότητες και τους φορείς που διοργάνωσαν τη συγκέντρωση της Καμάρας.

Στο τέλος της συνέλευσης αποφασίστηκαν μια σειρά κινητοποιήσεις για τη Θεσσαλονίκη και τονίστηκε η ανάγκη παραπέρα συντονισμού των κινημάτων και συλλογικοτήτων, ώστε να αναπτυχθεί ένας νέος μεγάλος γύρος αγώνων ενάντια στη βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ-κεφαλαίου.

Μαζική ήταν και η συγκέντρωση και πορεία του ΠΑΜΕ από την Πλατεία Αριστοτέλους προς τη ΔΕΘ.

Σαφώς μικρότερη η πορεία της ΓΣΕΕ και του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, στην οποία συμμετείχαν ορισμένα σωματεία της πόλης και των γύρω περιοχών, ξεκίνησε από το άγαλμα του Βενιζέλου.

 

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 3
Συμμετοχές )



Ένα σχόλιο στο “Μαζική ταξική συγκέντρωση και πορεία από την Καμάρα προς τη ΔΕΘ

  1. νικος

    Το Σάββατο η πραγματική επαναστατική,αντικαπιταλιστική,αντιΕΕ αριστερά ήταν στην Καμάρα και η “άλλη” αριστερά ήταν στην ουρά της ΓΣΕΕ και του ΕΚΘ…

    Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.