.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Μαζική Συναυλία διαμαρτυρίας στο Σκουτάρι Λακωνίας


skoutari1Το βράδυ της Δευτέρας 4 Αυγούστου, στην παραλία Καμάρες στο Σκουτάρι Λακωνίας, η Πρωτοβουλία Λακωνίας για την κοινωνική αυτοάμυνα διοργάνωσε με επιτυχία συναυλία διαμαρτυρίας ενάντια στη λεηλασία της γης και του αέρα, την αρπαγή του νερού, το ξεπούλημα των ακτών, την καταστροφή της θάλασσας. Εκατοντάδες κάτοικοι και παραθεριστές ένωσαν τη διαμαρτυρία τους για 6 λόγους:

1. ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των ακτών που από δημόσιος χώρος για όλους, γίνονται παραλίες εμπορεύματος για την κερδοσκοπία τουριστικών επιχειρήσεων.

2. ενάντια στην καταστροφή των χημικών της Συρίας στη θάλασσα της Μεσογείου, στη μετατροπή της prwtovoylialakwnias1θάλασσάς μας σε εργαστήριο απόρριψης τοξικών πολέμου, σε ορυχείο εξόρυξης πετρελαίων ειρήνης, σε λεκάνη πυρηνικών εργοστασίων για περισσότερη ηλεκτρική ενέργεια.

3. ενάντια στον εφιάλτη των μεταλλαγμένων και τον πόλεμο που έχουν εξαπολύσει οι κυρίαρχοι για τον έλεγχο της τροφής στον πλανήτη, για την εισαγωγή της διατροφής μας στα χρηματιστήρια των εταιριών της απληστίας.

4. ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού, της πηγής ζωής για τον πολιτισμό μας, για τα σπίτια μας και τη γη μας.

5. ενάντια στην κατάληψη των βουνοκορφών μας από τις Ανανεώσιμες Πηγές κέρδους που θέλουν να ηλεκτροδοτήσουν βιομηχανίες αρπαγής και εκμετάλλευσης.

6. ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στα βουνά της Χαλκιδικής που δηλητηριάζει δάση και νερά, εκτοπίζει κοινότητες, καταστρέφει γη, αέρα και θάλασσα.

skoutari2«Βαδίζουμε στον αιώνα που θέλουν να ξεχάσουμε το αυτονόητο:
ότι η γη, το νερό, η θάλασσα, ο άνεμος, η φύση είναι ζωντανά,
είναι ελεύθερα για όλους μας. Δεν θα ζήσουμε εμείς τον εφιάλτη που μας ετοιμάζουν. Η αντίσταση και η συνεργασία μας θα γίνει ο δικός τους εφιάλτης», ανέφερε η πρόσκληση της μουσικής διαμαρτυρίας.

Δίπλα στη θάλασσα που επιβουλεύεται το κεφάλαιο, με φαγητό και skoutari3ποτό οι συγκεντρωμένοι παρακολούθησαν:

– τη μουσικοθεατρική παράσταση «Οδός Μελωδίας» από το θεατρικό σχήμα «Λυκοτσαρδά» από το Ξηροκάμπι,

– την ομάδα κρουστών του Βασίλη Βασιλάτου,

– τα μουσικά συγκροτήματα LOVITURA και PROPABANDA.

– Παράλληλα υπήρχαν στο χώρο σημεία ενημέρωσης για τον skoutari4αγώνα στις Σκουριές, για την αυτοδιαχειριζόμενη ΒΙΟΜΕ, για τις απολυμένες καθαρίστριες, για την εξουδετέρωση των χημικών του πολέμου, για την ιδιωτικοποίηση του νερού, για τα γενετικά τροποποιημένα, για τις ανεμογεννήτριες στη Μάνη.

Με πρωτοβουλίες σε όλη την Ελλάδα, από τη Χαλκιδική μέχρι την Κρήτη, ο λαός θα πάρει στα χέρια του την περιφρούρηση του δημόσιου πλούτου, των παραλιών και της θάλασσας, της υγείας και της ζωής μας που επιβουλεύεται η άθλια συμμορία του κεφάλαιου, της συγκυβέρνησης, της ΕΕ και του ΔΝΤ.

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 4
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.