.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Μαζική διαδήλωση: ούτε ευρώ στους δανειστές, όχι σε νέο μνημόνιο (φωτο)


  • [/image_slider]

Φωτογραφίες: Σάκης Παπαδόπουλος

Δεν υποτασσόμαστε! Ούτε ευρώ στους τοκογλύφους, μονομερής διαγραφή του χρέους, όχι σε νέο μνημόνιο! Αυτά ήταν τα κεντρικά συνθήματα των μαζικών κινητοποιήσεων που πραγματοποιηθήκαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, την Δευτέρα 11 Μάη.

Στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στα Προπύλαια έπειτα από κάλεσμα δεκάδων σωματείων, συλλογικοτήτων, φοιτητικών συλλόγων, συλλογικοτήτων και οργανώσεων της αριστεράς. Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε πορεία προς τη βουλή και τα γραφεία της ΕΕ. Oι διαδηλωτές πέταξαν μπογιές στα γραφεία της ΕΕ και σήκωσαν πανό.

Στην κινητοποίηση συμμετείχαν με πανό η «κίνηση για τη διαγραφή του χρέους τώρα», εργατικά σωματεία, (σωματεία της εκπαίδευσης το Σωματείο Μισθωτών, ο Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου Αττικής, κ.ά.), ο ΣΕΜΦΕ, η λαϊκή συνέλευση πλατείας νέας Σμύρνης κ.ά. Μαζικό ήταν το μπλοκ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Ακόμα συμμετείχαν στη συγκέντρωση η ΜΑΡΣ, το ΕΕΚ, η ΟΚΔΕ κ.ά.

Στην συγκέντρωση στα προπύλαια καλούσε και η συνέλευση αναρχικών κομμουνιστών για την ταξική αντεπίθεση ενάντια στην ΕΕ και η κόκκινη Γραμμή, όπου πραγματοποίησαν ξεχωριστή πορεία στην Βουλή και στα γραφεία της ΕΕ.

Στην Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στο Αγ. Βενιζέλου, και στη συνέχεια έγινε πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης με κατάληξη στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης. Στη συγκέντρωση συμμετείχαν η ΕΔΟΘ, σωματεία της εκπαίδευσης, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, η ΟΚΔΕ, το ΕΕΚ κ.ά.

Η κυβέρνηση ήδη προχώρησε στην πληρωμή της δόσης των 750 εκ. ευρώ προς το ΔΝΤ, ενώ η υφαρπαγή των διαθέσιμων των οργανισμών του δημοσίου ανέρχεται στα 600 εκ. ευρώ, κατ’ εφαρμογή της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου. «Πρόοδος» σημειώθηκε στο χθεσινό eurogroup.

Η κινητοποίηση της 11 Μάη ήταν ένας πρώτος σταθμός για να βγουν στο δρόμο τα αιτήματα και οι εργατικές διεκδικήσεις και η αντίθεση ενάντια στη νέα συμφωνία-μνημόνιο που ετοιμάζουν κυβέρνηση και δανειστές. Απαιτείται η συνέχεια, με αντεπίθεση και μαζική πάλη του κινήματος.

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 75.00% ( 4
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.