.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Μήνυμα αλληλεγγύης από το γερμανικό συνδικάτο Ve.rdi στους Έλληνες συναδέλφους στον τομέα της Νοσηλείας


Προς τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους μας μέλη των συνδικάτων στην Ελλάδα

Αγαπητές συναδέλφισσες, αγαπητοί συνάδελφοι,
πληροφορηθήκαμε για την απεργία σας την ερχόμενη Τετάρτη, η οποία μεταξύ άλλων έχει αιτήματα που αφορούν τις συνθήκες στον τομέα της Νοσηλείας.

Όπως και εσείς στην Ελλάδα, έτσι και εμείς στη Γερμανία αγωνιζόμαστε εδώ και αρκετό καιρό για καλές συνθήκες εργασίας στον τομέα της Νοσηλείας.

Για να επιτευχθεί αυτό, η πολιτεία οφείλει να εξασφαλίσει το απαιτούμενο προσωπικό, ώστε αυτό να είναι σε θέση να φροντίζει επαρκώς τους ασθενείς. Δεν είναι δυνατόν το νοσηλευτικό προσωπικό να τρέχει μέσα σε λίγα λεπτά από το ένα κρεβάτι στο άλλο και να μην έχει καν τον απαραίτητο χρόνο να λάβει τα αναγκαία μέτρα προφύλαξης, όπως απολύμανση των χεριών, να κάνει ένα διάλειμμα ή και να μιλήσει λίγο παραπάνω με τον ασθενή.

Από μια τέτοια κατάσταση υποφέρουν όλοι: οι ασθενείς, που δεν μπορούν να τύχουν μιας επαρκούς φροντίδας και το νοσηλευτικό προσωπικό, το οποίο πλέον αφενός αδυνατεί να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του και αφετέρου βρίσκεται να νοσεί και το ίδιο λόγω των σκανδαλωδών συνθηκών εργασίας.

Ενάντια σε αυτά τα κακώς κείμενα στρέφεται σήμερα ο αγώνας σας, ενάντια σε αυτά τα κακώς κείμενα αγωνίζονται και οι συναδέλφισσες και οι συνάδελφοι στη Γερμανία.

Στηρίζουμε τον αγώνα σας για καλύτερες συνθήκες εργασίας, για να μπορείτε να παρέχετε ποιοτική φροντίδα και νοσηλεία.
Για τον λόγο αυτό, σας στέλνουμε σήμερα αλληλέγγυους χαιρετισμούς από το Αμβούργο και σας ευχόμαστε, η διαμαρτυρία σας να βρει ευήκοα ώτα και να οδηγήσει σε χειροπιαστά αποτελέσματα.

Οι συναδέλφισσες και οι συνάδελφοι του Προεδρείου του συνδικάτου Ver.di Αμβούργου σας στέλνουν αλληλέγγυους χαιρετισμούς.

Berthold Bose

επικεφαλής του Ver.di Αμβούργου
(σ.τ.μ. το Ve.rdi είναι το πανεθνικό συνδικάτο των εργαζομένων στις Υπηρεσίες σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα)

 

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 3
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.