.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


«Μέτωπο κατά του φασισμού», με αυτούς που φουσκώνουν τα πανιά του;


Παναγιώτης Μαυροειδής

Σε κύριο άρθρο της σύνταξής της, η Εφημερίδα των Συντακτών ζητάει «Μέτωπο κατά του φασισμού», το οποίο βέβαια ακαριαία αναπαράγει περίοπτα η ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ.

Η άποψη και πρόταση είναι σαφής. Σε ελεύθερη απόδοση είναι τούτη: Ξεχάστε τα υπόλοιπα ή έστω βάλτε τα σε δεύτερη μοίρα. Το πρώτο ζήτημα είναι ο φασισμός. Επομένως μέτωπο όλων, μαζί και του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησής του και βλέπουμε.

Ο συντάκτης μάλιστα του κειμένου είναι και εξαιρετικά επιθετικός στην απαίτησή του, καθώς, αναφερόμενος στις περιπτώσεις  της εισβολής των φασιστών σε σχολείο του Περάματος και της δίωξης της Τατιάνας Στεφανίδου,   κουνάει και το δάχτυλο:

«Με εξαίρεση τα δημοκρατικά πολιτικά κόμματα, δυστυχώς οι υπόλοιποι φορείς δεν αντέδρασαν αναλόγως, ούτε στη μία ούτε στην άλλη περίπτωση»

Με λίγα λόγια, όχι μόνο  είναι πέρα από οποιαδήποτε αμφισβήτηση ένα κοινό μέτωπο με το ΣΥΡΙΖΑ, αλλά πρέπει και να γίνει και αυτοκριτική για τη μεγάλη υστέρηση των «υπολοίπων» να συνδράμουν την ακαριαία αντίδραση που υπήρξε από τα «δημοκρατικά πολιτικά κόμματα». Άραγε, σε αυτά, εκτός του ΣΥΡΙΖΑ,  περιλαμβάνονται και το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ;

Γιατί χρειάζεται αλήθεια αυτό το μέτωπο; Μέσω του άρθρου αυτού οι περί τον  ΣΥΡΙΖΑ μας απαντούν:  Πρέπει να αμυνθούμε απέναντι σε «θυλάκους ακροδεξιού παρακράτους, που επιβουλεύονται συστηματικά τα θεμέλια της δικαιοσύνης και της ίδιας της δημοκρατίας».

Προκαλούν!

Εκείνο που φουσκώνει τα πανιά δεξιάς και φασιστικής ακροδεξιάς, είναι το γεγονός ότι τα πιο άγρια μέτρα λιτότητας και περικοπών  κατά των εργαζομένων μισθωτών, των αγροτών, των μικροεπαγγελματιών, των ανέργων,  των συνταξιούχων, λαμβάνονται όχι από  κάποιους “θύλακες”, αλλά από μια κυβέρνηση που μιλά  στο όνομα της «αριστεράς».

Και αυτά τα μαύρα πανιά του φασισμού θα φουσκώσουν ακόμη περισσότερο, ακριβώς τότε και εφόσον οι μαχόμενες αριστερές και κομμουνιστικές δυνάμεις στην ελληνική κοινωνία, βρεθούν να σηκώνουν τις σημαίες τους μαζί τα παλιόπανα ευρωπαϊκής κοπής του ΣΥΡΙΖΑ, που δήθεν καταγγέλλουν το φασισμό.

Η αλήθεια είναι πως αυτό το τελευταίο, ως αποτέλεσμα, καθόλου δε θα πειράξει την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ! Το γνωρίζει ότι θα συμβεί και το εύχεται, καθώς διευκολύνει τις ουσιώδεις πλευρές της στρατηγικής της.

Πριν από όλα,  αυτό θα εξασφαλίσει την ηγεμονία της φασιστικής δεξιάς στις κοινωνικές αντιστάσεις, για παράδειγμα σε  κινητοποιήσεις στρωμάτων όπως οι αγρότες. Ποιος αλήθεια θα μπορέσει να βρεθεί εκεί χωρίς γιούχα και λιντσάρισμα, αν αποτελεί μέρος ενός μετώπου με το ΣΥΡΙΖΑ; Παράλληλα, ακριβώς τότε η κυβέρνηση θα εξασφαλίζει εύκολα τη συκοφάντηση και τελικά τη ήττα των αγώνων.

Δεύτερο,  η άνοδος του φασιστικού πόλου, θα βοηθήσει το ΣΥΡΙΖΑ στα ανάλογα εκλογικά και πολιτικά διλήμματα, με στόχο να παραμείνουν με την κυβερνητική κουτάλα στα χέρια τους.

Όλα αυτά, την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση οργανώνει πολεμικές κρουαζιέρες των υπουργών της μαζί με τη Χρυσή Αυγή στο Καστελλόριζο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ψάχνει για ηλίθιους:

Από τη μια,  κυβέρνηση/ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τους φασίστες σε  «εθνικό μέτωπο» ενάντια στον «εξωτερικό εχθρό».

Από την άλλη,  κυβέρνηση/ΣΥΡΙΖΑ και «λοιπή δημοκρατική κοινωνία» σε «αντιφασιστικό μέτωπο».

Έτσι οι κρίκοι της «εθνικής συνοχής» και της ανοχής στην αστική μνημονιακή κυβερνητική πολιτική, θα έχουν κλειδώσει μια χαρά…

Δε θα κάνουμε τη χάρη, ούτε στο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε στη φασιστική ακροδεξιά που τρίβει τα χέρια της χάρη στο ΣΥΡΙΖΑ.

Ποια είναι η θέση μας;

Ψωμί και δημοκρατία, πάνε μαζί.

Δημοκρατία και ψωμί, πάνε μαζί.

Που σημαίνει: η μάχη κατά του φασισμού θα κριθεί όχι με το συγχωροχάρτι της αντεργατικής πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ, αλλά στο πεδίο του αγωνιστικού κοινωνικού και πολιτικού μετώπου για την ανατροπή της.

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 93.75% ( 8
Συμμετοχές )



26 σχόλια στο “«Μέτωπο κατά του φασισμού», με αυτούς που φουσκώνουν τα πανιά του;

  1. Ηλίας Τζ.

    “Ψωμί και ΛΑΪΚΗ δημοκρατία, πάνε μαζί”!
    Γιατί όλη η βρώμα, που βγάζει τέτοια “‘αρθρα” σαν της “Αυγής των Συντακτών”, στηρίζεται από τις αταξικές θολούρες για ισότητα “δημοκρατικών δικαιωμάτων” μεταξύ λύκων και προβάτων….

    Αλλιώς, ας ετοιμαστούμε για την δικαστική απόφαση της “δίκης” της Χ.Α., και τις συνέπειές της…..

    Reply
    1. Κ.Σ.

      Διάβασε πρώτα και μετά σχολίαζε. Τα περί “βρώμας” και “αταξικής θολούρας” υπάρχουν μόνο στο μυαλό σου. Θυμίζεις “Αυριανή”

      Reply
        1. Βασίλης Στ.

          κατά ένα περίεργο λόγο διαμορφώνεται μια αρχή ότι η αριστεροσύνη συνδέεται με την αγένεια, την ειρωνεία και το χλευασμό.
          Όχι κύριοι, δεν έχουμε αυτό το δικαίωμα.
          Ακριβώς επειδή είναι αναγκαία η εμβάθυνση στις απόψεις και η γόνιμη αντιπαράθεση ουσίας, αυτό το κουσούρι πρέπει να το πετάξουμε

        2. Κ.Σ.

          ενδιαφέρον, αλλά καμία σχέση δεν έχει το άρθρο. Επιμένω ότι δεν το έχεις διαβάσει, απλά αραδιάζεις συκοφαντικά σχόλια για να δημιουργείς εντυπώσεις. Αυτά δεν έχουν σχέση με τους κομμουνιστές και τους λαϊκούς αγωνιστές, θα έπρεπε να ντρέπεσαι.

      1. Ηλίας Τζ.

        Οι “ντροπές” είναι καλύτερα να αναζητηθούν στους αιώνιους “κεντριστές” και “λοιπούς δημοκράτες” και μάλιστα όχι για τα λόγια τους, (που συνήθως ξεχειλώνουν, συχνά και χωρίς λόγο), αλλά για τα έργα τους, που πια χάσκουν σαν μάβρες τρύπες στο διάβα της Ιστορίας.
        Το συγχρονισμένο (και από τα πάνω…) στήσιμο της Χ.Α. παράλληλα με την όξυνση της Κρίσης, σε πρώτη φάση έγινε για να ΞΕΠΛΕΝΕΤΑΙ ο βασικός πολιτικός φορέας της κεφαλαιοκρατικής επίθεσης ενάντια στον Λαό, που δεν ήταν οι κομπάρσοι β’ διαλογής, το γιοργάκι, το papadimos, η ο ..αντωνάκης, αλλά αυτός, (που τρέχατε να αβαντάρετε στο Σύνταγμα τον Ιούλη ’15, και νωρίτερα με τα σουπιατζήδικα περί «πίεσης από τα αριστερά» και άλλα τέτοια …. ξαναζεσταμένα «λοιποδημοκρατικά»…), ώστε να ολοκληρώσει απερίσπαστος το έργο του.
        Και ο βούρκος, που διαδέχτηκε την «Ελευθερο(CIA)τυπία», είναι το πρώτο έντυπο επικοινωνιακό βιολί σε αυτή την καλά συγκερασμένη ορχήστρα των «δημοκρατικών δυνάμεων». Το δε δημοσίευμα είναι τροχιοδεικτική βολή, γι αυτό και “editorial”….
        Ο χύμα άσφαιρος «δημοκρατικός» αντιφασισμός αλληλοτροφοδοτείται με τον Φασισμό. Ένα δίπολο, που αναπαράγεται, μέχρι την ολοκλήρωση του έργου και το πέρασμα της σκυτάλης στον Φασισμό και στον Πόλεμο, κατά τα γνωστά πια….
        Κι αν δεν είχα διαβάσει το βρωμερό δημοσίευμα, και περιοριζόμουν στο ξεσκέπασμά του από τον Λ.Μ., ούτε τρίχα δε θάχα χάσει από την ουσία του.
        Οι κληρονόμοι των εκτελεστών του Μπελογιάννη και βρωμεροί συκοφάντες της ΟΠΛΑ, δε θα χωθούν σε κανένα … «αντιφασιστικό» «μέτωπο» και δε θα σταθούν σε χλωρό κλαρί.
        Και καρτεράτε, επαναλαμβάνω, την …»απόφαση» της δίκης της Χ.Α. για να καταλάβετε, ποιόν στην πραγματικότητα «δικάζει» η ταξικότατη αστική δικαιοσύνη…. τρία χρόνια, τώρα, που κωλοβαράει.
        Κουράγιο εργαζόμενοι, κουράγιο Λαέ.

        Reply
        1. Αλέξης

          Έλεος Ηλία Τζ. Για όποιο θέμα και να γράφεις, αντί να αναφέρεσαι στο θέμα βρίζεις την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και την επαναστατική αριστερά. Δεν βαρέθηκες; Αυτός είναι ο εχθρός σου; Πλάτες στη βρωμερή αυτή κυβέρνηση έκανε το κόμμα σου, μην αναζητάς ευθύνες αλλού. Πρώτα κοίτα το δικό σου χώρο. Μην την ξαναανοίξουμε αυτή τη συζήτηση. Δεν έχουν όλοι τις ίδιες ευθύνες επιτέλους: Αυτός που έφτιαξε τον ΣΥΝ, αυτός που πρωτοδίδαξε τις συγκυβερνήσεις με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, αυτός που έφερε τις λογικές για “ανάπτυξη νέου τύπου” και “παραγωγική ανασυγκρότηση” και “πραγματική αλλαγή” ήταν το ΚΚΕ. Ας μην τα λέμε συνέχεια. Και δεν ξεμπερδεύεις με ένα “αλλάξαμε πολιτική μετά” ή κάναμε την αυτοκριτική μας. Αλλιώς να σου πουν και όλοι οι άλλοι ότι έκαναν την αυτοκριτική τους για το 2014-2015 και είμαστε ΟΚ, άρα μην αναφέρεις συνέχεια τα ίδια. Το καταλαβαίνεις; Γκέγκε;

        2. Ανώνυμα

          Μια μέρα περπάταγα με το μικρό μου παιδί που είναι δέκα χρονών στο δρόμο, Σ’ένα τοίχο ήταν γραμμένο το σύνθημα:”σκοτώστε τους φασίστες σε κάθε γειτονία”.Το παιδί το διάβασε και με ρώτησε:”Γιατί θέλουν να σκοτώσουν τους φασίστες;” Κουβέντα την κουβέντα φτάσαμε στο ερώτημα: “τι είναι ο φασισμός;”Δεν σας κρύβω πως τα βρήκα μπαστούνια…
          Θα ήθελα να με βοηθήσετε να εξηγήσω σ΄ένα μικρό παιδί μου, τι είναι ο φασισμός.

    2. Ηλίας Τζ.

      Koμέντια ντελ Αρτε…. Ο ένας ενοχλείται λόγω σαβουάρ-βίβρ, ο άλλος επειδή του θίξαμε την …”Αυγή των Συντακτών” (= “ΕφΣυν”), του αλλουνού …του βρίσαμε(;) την ..ΑΝΤΑΡΣΥΑ(!) παρόλο, που δεν υπήρχε καν ευθεία αναφορά σε αυτήν, κ.ο.κ.
      Για το θέμα της ανάρτησης έχει κανένας να πεί κάτι;
      Η τα λέμε της πεθεράς για να τ’ ακούει η νύφη;
      ———————————————————
      Αλεξάκο, τον ΣΥΝ του τΣύριζα δεν τον ..ίδρυσα εγώ!
      Εγώ έχω πολιτικές ευθύνες συμμετοχής (και ανεξαρτήτως προσωπικών απόψεων) στην ίδρυση του προκατόχου του ΣΥΝ, του αποκληθέντος “Συνασπισμού της Αριστεράς και της Προόδου”, (και που διαλύθηκε το ’91 με την αποχώρηση του ΚΚΕ), τις οποίες και αποδέχομαι εφ’οσον δεν διαχώρισα πολιτικά την θέση μου τότε με το “Κοινό Πόρισμα”. Ομως αυτό έληξε το ’91, και έκτοτε είμαι σε ανοιχτό πόλεμο με αυτό τον χώρο, (όπως ήμουν και πριν από αυτή την δίχρονη παρέθεση). Αν εσύ είσαι αμέτοχος σε αυτά («ανάπτυξη νέου τύπου» και «παραγωγική ανασυγκρότηση» και «πραγματική αλλαγή» κλπ) με γειά σου και με χαρά σου, αρκεί να μην ανήκεις στην συνομοταξία αυτών, που τάχα μου “ξυπνήσανε” με τον Τζαννετάκη…
      Για όποιον ενδιαφέρεται, και να μην αλλάζω θέμα, το πιο πρόχειρο λινκ με λεπτομέρειες της άποψής μου εδώ:
      http://teddygr.blogspot.com/2015/10/89.html?showComment=1444848447780#c5894715922017810231
      Κατά τα λοιπά, ψυχραιμία! Αν πληρώνουμε (κατ’ εσένα, Ο.Κ.) συνέπειες για τα προ 25-ετίας, τότε τι να πούμε για τα πολύ πιο φρέσκα(!), που σήμερα μάλιστα “γιορτάζουμε” και την επέτειό τους;!;!
      Και δε με ενδιαφέρει, όπως έλεγα και προχτές, να αυτομαστιγωθείτε. Σημασία έχει να γίνονται τα παθήματα-μαθήματα.
      Αυτό περιμένει ο κόσμος.

      Reply
      1. Αλέξης

        Εντάξει Ηλία. Τα παθήματα έχουν γίνει μαθήματα, άρα μην επιστρέφουμε στα ίδια λοιπόν. Δεν ανήκω σε αυτούς που ξύπνησαν με τον Τζανετάκη, είχα ξυπνήσει λίγο νωρίτερα, 3-4 χρόνια… αλλά αυτό δεν ενδιαφέρει κανέναν, ούτε μας απαλάσσει από τις ευθύνες που έχουμε από την πορεία της κομμουνισικής αριστεράς στη χώρα μας. Φυσικά, αν και εσύ (και εγώ) καταψηφίσαμε το κοινό πόρισμα ΚΚΕ-ΕΑΡ, ήταν μια έμπρακτη αμφισβήτηση της πορείας ενσωμάτωσης. Μετά εγώ και χιλιάδες άλλοι φύγαμε, αμφισβητώντας έμπρακτα τις συγκυβερνήσεις, την δεξιά γραμμή του ΣΥΝ, κ.α πολλά. Επίσης Ηλία, ο προκάτοχος ΣΥΝ είανι η μήτρα και η εκκίνηση του σημερινού ΣΥΡΙΖΑ, μην το προσπερνάμε έτσι αυτό… Καλό βράδυ και καλούς αγώνες!

        Reply
        1. lathranagnostis

          “Επίσης Ηλία, ο προκάτοχος ΣΥΝ είανι η μήτρα και η εκκίνηση του σημερινού ΣΥΡΙΖΑ,…”
          Αυτό φαίνεται, είναι ο καινούργιος “νομιμοποιητικός μύθος” της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
          Ο ΣΥΝ ήταν ένα λάθος του ΚΚΕ (και δεν με έχετε δει πολλές φορές εδω μέσα να δέχομαι ευθέως λάθη του ΚΚΕ), το οποίο προκλήθηκε από την καλόπιστη αλλά αφελή επιθυμία της βάσης για ενότητα της αριστεράς. Το λάθος ήταν ότι η ηγεσία τότε, υπέκυψε και απαρσύρθηκε. Το λάθος τότε, ήταν ότι το κόμμα δεν είχε βγάλει τα συμπεράσματα που έβγαλε τώρα και ταλανίζονταν από αυταπάτες για πατριωτικά μέτωπα κι άλλα κουραφέξαλα. Πάντως, ήταν λάθος που έγινε καλή τη πίστη.
          Επίσης, αν η “κυβέρνηση Σαρτζετάκη” είχε καταφέρει να βάλει τον Αντρέα και μερικούς άλλους μεγαλοπασόκους φυλακή και να διαλύσει το ΠΑΣΟΚ, σήμερα η Ελλάδα δεν θα βρισκόταν σ αυτό το χάλι. Οικονομικό και (προπαντός) ηθικό. Αλλά τότε, ούτε ο λαός ήταν έτοιμος για διαλύση του ΠΑΣΟΚ (το αντίθετο μάλιστα), αλλά ούτε η αστική τάξη το ήθελε (χαζή ήταν?). Αυτό είναι και το κύριο πρόβλημα που δημιουργείται όταν ένα κομμουνιστικό κόμμα προσπαθεί να δώσει λύσεις μέσα σε αστικό καθεστώς. Η αστική τάξη, το χρησιμοποιεί μέχρι εκεί που θέλει και μετά το πετάει. Κι αυτά τα συμπεράσματα, τα έχει βγάλει σήμερα το ΚΚΕ. Όριστικά και αμετάκλητα!
          Μήτρα του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη, δεν είναι ο ΣΥΝ, αλλά ο οπορτουνισμός εν γένει. Και ο ΣΥΝ να μην υπήρχε, το αποκρουστικό οπορτουνιστικό μόρφωμα που βρίσκεται σήμερα στη κυβέρνηση, πάλι θα δημιουργούταν, ίσως με άλλο όνομα, αλλά θα υπήρχε για να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην αστική τάξη – με το αζημίωτο φυσικά!

        2. Ανώνυμα

          Επειδή διάβασα το link του Ηλ. ΤΖ (και την τοποθέτηση και τα σχόλια) αλλά και την τοποθέτηση του λαθραναγνώστη από πάνω, πιστεύω πως η επίσημη θέση του ΚΚΕ στην αυτοκριτική που έκανε για το 89 δεν θα είναι ίδια με τη δική τους, τουλάχιστον διατυπωμένη έτσι. Γιατί αν εκτιμάει ότι η απόφαση για την κυβέρνηση Τζανετάκη ήταν της κοινοβουλευτικής ομάδας του συνασπισμού, ότι η κεντρική επιτροπή παρασύρθηκε από την επιθυμία της βάσης για ενότητα και έκανε δεν κόντραρε. Ο Φλωράκης είπε στον Ανδρουλάκη “Το κρίμα στο λαιμό σας”. Αν δεν τα μάζευαν βαρόνοι του Τύπου, (αυτοί που έτρωγαν με εκατό μασέλες) θα είχε πάει ο Ανδρέας φυλακή και θα διαλυόταν το ΠΑΣΟΚ και σήμερα δεν θα ήταν ο ίδιος οικονομικός και ηθικός ξεπεσμός. Αν λοιπόν αυτά είναι οι επίσημες απόψεις του, τότε το ΚΚΕ δεν κατάλαβε τίποτα.
          Δεν μπορεί από τη μία να λέμε αν πήγαινε ο παπατζής φυλακή δεν θα είχαμε ίδια χάλια σήμερα και μετά στην ίδια τοποθέτηση να λέμε «Και ο ΣΥΝ να μην υπήρχε, τον …συριζα… πάλι θα δημιουργούταν, ίσως με άλλο όνομα,….»

          Ομολογώ ότι δεν έχω διαβάσει Μαρξ, Λένιν κλπ. Ομολογώ επίσης ότι πολλά κείμενα οργανώσεων (διαφορετικών ρευμάτων) μου φαίνονται σωστά και μετά από πολλά χρόνια δικαιολογώ τον εαυτό μου γιατί είμαι βέβαιος ότι όπως συμβαίνει σε πολλά κείμενα ο καθένας καταλαβαίνει άλλα πράγματα ή απλά κρατά αυτά που θεωρεί σωστά και τα αλλά τα απορρίπτει ή τα παρακάμπτει. Γιατί το λέω αυτό; Επειδή αν είστε μέλη του ΚΚΕ τότε δεν έχει σημασία τι λένε τα κείμενα του ΚΚΕ αλλά το τι πραγματικά καταλαβαίνουν τα μέλη του τι λένε στις Κοβες, τι στα μεταξύ τους στα Blog κλπ. Έτσι ο οπουρτουνισμός, η θεωρία των σταδίων, η λάθος οικονομική ανάλυση για την κρίση, όλα αυτά παίρνουν όνομα σάρκα και οστά είναι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ή κάτι άλλο και όχι μια άποψη, μια θέση, που μπορεί να είναι και μέσα στο ίδιο το κόμμα. Αυτό θα γίνει αντιληπτό κατόπιν εορτής.

        3. lathranagnostis

          Είπα εγώ ότι η απόφαση για την κυβέρνηση Τζανετάκη ήταν της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΚΚΕ?!!!
          Πρόσεχε πολύ τι βάζεις στο στόμα μου!!
          Εγώ (και όχι μόνο), που συμφωνούσα και που ακόμα την υποστηρίζω εκείνη την κίνηση παίρνοντας υπ όψιν την νοοτροπία ΕΚΕΙΝΗΣ της εποχής(!!!!!), δεν ήμουν κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ.
          Τον Αντρέα, δεν τον έσωσαν “οι βαρώνοι του τύπου”. Τον Αντρέα τον έσωσε η αστική τάξη της χώρας, ΔΙΑΜΕΣΟΥ των βαρώνων του τύπου, διότι πάντα, η αστική τάξη, ποδηγετεί τον κόσμο μέσω των βαρώνων του τύπου, που κι εκείνοι, ανήκουν στην αστική τάξη!! Πάντού στον κόσμο!!!
          Και κάτι τελευταίο. Μιλάω για τον εαυτό μου και υπερασπίζομαι το κόμμα μου με τη δική μου συλλογιστική.

        4. Αλέξης

          OK Λαθραναγνώστη, συμφωνώ. Έτσι είναι.

        5. lathranagnostis

          Χαίρομαι που συμφωνούμε σε κάτι!
          Ειλικρινά

      2. Κ.Σ.

        Βασικά η ενόχληση έρχεται από το γεγονός ότι βάζεις άσχετα σχόλια και δήθεν αποκαλύψεις για οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ, της Εφ. των Συντακτών κ.τ.λ. Με προσβλητικά και υποτιμητικά σχόλια, πολλά μεγάλα και μπερδεμένες κουβέντες, πιστεύοντας ίσως ότι θα σε πάρει κανείς στα σοβαρά.
        Λες και ο οπαδός του ΚΚΕ έχει πάντα δίκιο επειδή είναι ακριβώς είναι οπαδός του ΚΚΕ, ενώ το μόνο που έχει να πει στον κόσμο είναι πόσο τον περιφρονεί.
        Εννοείται φυσικά ότι το αριστερίστικο δόγμα “δεν θέλω να πείσω τους οπορτουνιστές, αλλά τους εργάτες” δεν ισχύει. Και γιατί αν έχεις δύναμη να πείσεις “οπορουνιστές”, θα πείσεις και εργάτες, αλλά κυρίως γιατί αν το πιστεύεις δε ξημεροβραδιάζεσαι στα “οπορτουνιστικά” μπλογκ και σχολιάζεις σχεδόν τα πάντα….

        Reply
  2. Τ.Κ

    Ο αγώνας της εργατιάς για ψωμί και δημοκρατικά δικαιώματα σαφώς και εξασθενίζουν τις δυνάμεις της αντίδρασης και του φασισμού αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ψωμί και δημοκρατία πάνε μαζί.Το σύνθημα ψωμί παιδεία ελευθερία η χούντα δεν τελείωσε το 73 μας οδήγησε στον Συριζα και τα νέα αντιλαικά μέτρα..Αν δεν παλέψουμε επαναστατικά ενάντια στην αστικη δημοκρατία και τον καπιταλισμό για τη προλεταριακή εξουσία τότε μέσα στις λύσεις της αστικής τάξης είναι και ο φασισμός.

    Reply
  3. Τ.Κ

    Γιατί ο Περισσός δεν θέλει να δόσει λύση σε αστικό καθεστώς;Άς φύγουμε απ το 1989 κι άς πάμε ,λοιπόν στο σήμερα.Ο Κουτσούμπας σε συνεχόμενες συνεντεύξεις στα κανάλια δίνει μαθήματα νομιμιφροσύνης στην αστική τάξη,διαβάστε ,σε συνέντευξη εδώ.”Εμείς θα δόσουμε το παρών σε μια κυβέρνηση ,όταν αποφασίσει η ίδια η εργατική τάξη,ο λαός στην πλειοψηφία του ,με μαζικές κινητοποιήσεις,στην πράξη να βρίσκεται στο δρόμο και να στηρίζει μια τέτοια κυβέρνηση..”.Στον ΣΚΑΙ βέβαια η συνέντευξη όπως και τόσες άλλες ,τα ίδια λέει,έχει πιάσει μόνιμη καρέκλα στα κανάλια ,στα αστικά μέσα.Όλοι οι οπορτουνιστές τα ίδια λένε,αντιγράφουν ο ένας τον άλλο,και βάζουν για γαρνιτούρα ολίγον από κινητοποίηση του λαού.
    Τα ίδια έγραφε και ο Ριζ. στις 4/11/11.”Τώρα διάλυση της βουλής και εκλογές.Λαική αντεπίθεση στην αστική εξουσία.”
    Έχουμε,λοιπόν,το 1974 δήλωση νομιμοφροσύνης στην αστική εξουσία.Το 1989 μετέχουν ανοιχτά σε αστικές κυβερνήσεις και προσπαθούν να γίνουν ΠΑΣΟΚ στη θέση του κλυδωνιζόμενου απ το σκάνδαλο Κοσκωτά ΠΑΣΟΚ αλλά όμως δεν τους βγαίνει αφού άρχισαν να χάνουν σημαντικές δυνάμεις,έτσι λοιπόν από τότε ακολουθούν μια πολιτική διάσωσης του μηχανισμού και που τα έχει πάντα καλά με την αστική τάξη ,παίρνει άφθονο παραδάκι απ’τον κρατικό προυπολογισμό και του έχουν εξασφαλίσει μόνιμες θέσεις στις τηλεοράσεις και τα ραδιόφωνα.

    Reply
    1. lathranagnostis

      Από την πόλη έρχομαι και στη κορφή κανέλα.
      Άρες μάρες κουκουνάρες.
      Καλή μέρα Γιάννη. Κουκιά σπέρνω.
      Τρία πουλάκια κάθονταν και πλέκανε πουλόβερ……….και γω η πλιο στερνότερη της Άρτας το γιοφύρι.

      Reply
  4. Τ.Κ

    Λίγο καθυστερημένο,αλλά αφιερωμένο σ’αυτούς που μιλούν για βούρκους..οι σχέσεις του Περισσού με τον εθνικιστή Μιλόσεβιτς,στον Ριζ.24/3/09,η Παπαρήγα στον τάφο αυτού του …μεγάλου αντιιμπεριαλιστή του συνδεδεμένου με όλο το ναζιστικό σκυλλολόι,Αρκάν,Σέσελι και… λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις και με άριστες σχέσεις με τους εγχώριους ναζιστές.Η Παπαρήγα απέτισε φόρο τιμής,και εκφώνισε λόγο μιλώντας…για αντίσταση,Και η Χ.Α να γράφει πύρινα άρθρα..και να στρέφεται ενάντια στο ΝΑΤΟ.Εδώ μιλούμε για έμπρακτη υποστήριξη στους φασίστες,για να μην μας πιάνουν κώτσους διάφοροι κεντρώοι που παριστάνουν τους κομμουνιστές.

    Reply
    1. Γιώργος Θαλάσσης

      Η γλυκειά θαλπωρή της ανωνυμίας. Κύριε Τ.Κ. δεν μπορούμε να ξεχάσουμε οτι 2000 αεροπλάνα της “πολιτισμένης” Δύσης βομβάρδιζαν ένα μικρό λαό με πρόσχημα τον εθνικισμό του. Έχουμε περισσότερη μνήμη από τα χρυσόψαρα κ. Τ.Κ.

      Reply
      1. Τ.Κ

        Επειδή,λοιπόν, καταδικάζουμε την ιμπεριαλιστική επέμβαση θα πρέπει να ταχτούμε και υπέρ του Μιλόσεβιτς,Σέσελι…αυτό μας λες εσύ.Είδες πουθενά εσύ στο παραπάνω σημείωμα μου να υπερασπίζομαι τους βομβαρδισμούς της ”πολιτισμένης” Δύσης;Η Χ.Α σπέκουλα έκανε,αφού η ίδια είναι υποταγμένη στους καπιταλιστές και στους ιμπεριαλιστές και υπερασπίζεται ένα εθνικιστή σαν τον Μιλόσεβιτς,μήπως δεν διάβασες ότι έλληνες φασίστες μετείχαν στη σφαγή της Σεμπρένιτσα;

        Reply
        1. Γιώργος Θαλάσσης

          Αφού ο Τσοχατζόπουλος τον είπε “χασάπη τον Βαλκανίων” θα προβληματιστώ μήπως δεν ήταν. Αφού τον σκότωσαν οι ιμπεριαλιστές μέσα στη φυλακή θα υποψιαστώ οτι τον φοβόντουσαν. Αφού τον αθώωσε το διεθνές δικαστήριο θα σκεφτώ ότι πράγματι μπορεί να ήταν αθώος.
          Γενικά θα σκεφτώ! Αυτό σου συνιστώ να κάνεις και σύ…

        2. Τ.Κ

          Άκουσε,λοιπόν,ο Μιλόσεβιτς δεν έκανε κανένα αντιιμπεριαλιστικό αγώνα,το ότι τον δολοφόνησαν ,και τον Καντάφι τον δολοφόνησαν και τον Σαντάμ,όλοι αυτοί μια χαρά τα πηγαίναν με τους ιμπεριαλιστές.Μην ξεχνάς ότι οι αμερικάνοι μετά παραδέχτηκαν ότι για τους Καντάφι,Σαντάμ έκαναν λάθος γιατί αυτοί θα μπορούσαν να εξυπηρετήσουν καλύτερα τα συμφέροντα τους απ’ τους τωρινούς.Και για να τελειώνουμε ούτε ο Μεταξάς ήταν αντιιμπεριαλιστής,ούτε ο Βιντέλα,ούτε ο Γρίβας στην Κύπρο κλπ.
          Σου συνιστώ,λοιπόν,να σκεφτείς πως υπερασπίζεσαι τέτοιους εθνικισταράδες σαν τον Μιλόσεβιτς.Το ότι ήταν κολλιτάρια με τον Σέσελι λέει πολλά.

        3. Γιώργος Θαλάσσης

          Τον Καντάφι και τον Σαντάμ τους σκότωσαν γιατί έκαναν τη σκέψη να πουλάνε πετρέλαιο σε ευρώ. Επίσης με τον Καντάφι είχε προσωπικά ο εμίρης του Κατάρ και κάτι που αποκλείεται να το γνωρίζεις , κάτω από την Λιβύη υπάρχει υπόγεια φλέβα νερού αντίστοιχη με το νερό που βγάζει ο Νείλος σε 200 χρόνια (από το βιβλίο του Pepe Escobar αυτό) το οποίο εποφθαλμιά η Σουέζ και λοιπές δημοκρικές δυνάμεις. Για τον Μιλόσεβιτς δεν έχω να απολογηθώ, ελαφρύ το χώμα που τον σκεπάζει…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.