.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Μέλη του Radical IT μιλούν στο Ράδιο Παντιέρα της ERTopen


Η ERTopen είναι εδώ και συνεχίζει!

Ράδιο Παντιέρα 7 / 6 / 2017

ΘΕΜΑ: «Οι εργασιακές γαλέρες στον κλάδο πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών και η νεολαία που αντιστέκεται»

Η εκπομπή Ράδιο Παντιέρα που μεταδόθηκε από το ελεύθερο ραδιόφωνο της ERTOpen, την Τετάρτη 7 Ιουνίου, φιλοξένησε τους Μαστοράκη Λάμπρο, εργαζόμενο σε εταιρεία πληροφορικής και Καυκιά Γιώργο, εργαζόμενο σε τηλεφωνικό κέντρο, μέλη του Radical IT – Αγωνιστική Πρωτοβουλία εργαζομένων σε Τηλεπικοινωνίες και  Πληροφορική.

Σε πολλές επιχειρήσεις του κλάδου ΤΠΕ νέοι κυρίως εργαζόμενοι βιώνουν από πρώτο χέρι τις συνθήκες εργασιακής γαλέρας στο μέγιστο βαθμό.

Οι εταιρείες πληροφορικής και τηλεφωνικών κέντρων είναι από τους ραγδαία ανερχόμενους στον τομέα των υπηρεσιών και πεδίο εφαρμογής των πιο ακραίων και ληστρικών πρακτικών του κεφαλαίου όσον αφορά στις εργασιακές σχέσεις, τις συνθήκες ενοικίασης μισθωτής εργασίας, την εντατικοποίηση και τα περιβάλλοντα εργασίας που παραπέμπουν ευθέως σε σύγχρονα εργασιακά κάτεργα.

Πώς απαντά το μαχόμενο ταξικό  κίνημα και αγωνιστικές συλλογικότητες όπως το Radical IT στην εργασιακή αυτή πραγματικότητα;

Ποια είναι τα συλλογικά αγωνιστικά σκιρτήματα των νέων εργαζομένων στον κλάδο;

Ποια είναι τα αιτήματα πάνω στα οποία μπορούν να ενοποιηθούν τα διάφορα κατακερματισμένα τμήματα των εργαζόμενων;

Πώς απαντά στην εργοδοτική ασυδοσία το υπάρχον συνδικαλιστικό κίνημα και ποια η στάση των ταξικών συλλογικοτήτων;

Τι διαφορετικό πρεσβεύει το Radical IT  στις επερχόμενες εκλογές του κλαδικού συνδικάτου ΣΕΤΗΠ;

Σε κάποια ερωτήματα σαν κι αυτά, επιχειρήσαμε να δώσουμε απαντήσεις με τους δύο καλεσμένους μας.

Την εκπομπή συντόνισε ο δημοσιογράφος Δημήτρης Σταμούλης. Στη ρύθμιση του ήχου ήταν ο Παναγιώτης Ζέκιος.

H εκπομπή «Ράδιο Παντιέρα» μεταδίδεται από το ελεύθερο ραδιόφωνο της ERTopen κάθε Τετάρτη απόγευμα, από τις 18.00 μέχρι τις 19.00 στους 106,7 στα fm στην Αττική, καθώς και μέσω του διαδικτυακού ραδιοφώνου της ertopen.com.

Το πρόγραμμα αναμεταδίδεται από τον ραδιοφωνικό σταθμό του Εργατικού Κέντρου της Εύβοιας στους 96,5, στα Χανιά στους 1134 χιλιόκυκλους στα μεσαία καθώς και από διάφορους άλλους σταθμούς στην Ελλάδα.

Ακούστε στα βίντεο που ακολουθούν το μέρος της εκπομπής που μιλούν τα δύο μέλη του Radical IT:

 

 

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 7
Συμμετοχές )



12 σχόλια στο “Μέλη του Radical IT μιλούν στο Ράδιο Παντιέρα της ERTopen

  1. Ανώνυμα

    ταξικός εχθρός είναι αυτός που λουφάρει και κοιτάει τη πάρτη του στα 10 χρόνια του ΣΕΤΗΠ και όταν βρεθεί κάπου που δεν είναι εκτεθειμένος βγαίνει και το παίζει επαναστάτης… και όποιος κατάλαβε κατάλαβε συνάδελφοι… ειδικά και για το τέλος της συνέντευξης επειδή φαίνεται να μην καταλαβαινετε από τις απαντήσεις που παίρνετε στις λάσπες που πετάτε στις γενικές συνελευσεις και το συνεχιζετε:
    http://www.setip.gr/announcements/gia-tin-sinechizomeni-epithesi-tis-victus/

    Reply
  2. Ανώνυμα

    βγαλε το πεδίο με τα σχόλια αφου τα κάνουμε και δε τα ποστάρετε…

    Reply
  3. Ανώνυμα

    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΤΟΥ ΠΑΣΕ VODAFONE

    ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΠΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΔΣ ΤΟΥ ΠΑΣΕ VODAFONE;

    Την Τρίτη 09/05 συνεδρίασε το ΔΣ του ΠΑΣΕ Vodafone και ως ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ οφείλουμε να ενημερώσουμε το σύνολο των εργαζομένων του Ομίλου Vodafone για τις τελευταίες εξελίξεις.

    Η πλειοψηφία του ΔΣ για μια ακόμη φορά μας εξέπληξε με το θράσος της! Από τη Δευτέρα που ξέσπασαν οι συνελεύσεις σε Κηφισό και Φάληρο, οι συνάδελφοι “μεμονωμένοι” προτίμησαν να μην είναι πουθενά παρόλο που είχαν ενημερωθεί για την εξέλιξη με τις μειώσεις των διαλειμμάτων. Όταν μάλιστα οι επιτροπές αγώνα εργαζομένων Φαλήρου – Κηφισού κατέληξαν σε απόφαση για στάση εργασίας την Τρίτη και με κοινό τους κάλεσμα ζητούσαν απο τα επιχειρησιακά σωματεία και από το κλαδικό ΣΕΤΗΠ να πάρουν απόφαση για να καλύψουν τη στάση, εκείνοι ήταν οι μοναδικοί που αρνήθηκαν. Για την ακρίβεια απέρριψαν το κάλεσμα της ΤΑΞΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ για έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ τη Δευτέρα λέγοντας ότι δεν προλαβαίνουν και μας έκαναν και παρατήρηση ότι έπρεπε να περιμένουμε να γίνει η συνεδρίαση του ΔΣ την Τρίτη (που τους βόλευε!) και μετά να κάνουμε την όποια κινητοποίηση. Έλεγαν και στον κόσμο ότι δεν υπάρχει στάση!!!

    Αναρωτιόμαστε, πώς γίνεται να εχουν τέτοιο θράσος; Η απάντηση κρύβεται στο γεγονός ότι δεν τους ενδιαφέρει η αγωνία και το άγχος των εργαζομένων που από την Παρασκευή ήταν “σε αναμμένα κάρβουνα” και ζητούσαν βοήθεια από τα μέλη του Σωματείου για να αντιμετωπίσουν τη νέα αυτή επίθεση της εργοδοσίας. Γι’ αυτό άλλωστε αντί να αποφασίσουν για συμπαράσταση και συμμετοχή στις συνελεύσεις της Πέμπτης σε Φάληρο , Κηφισό και Φοίνικα με σκοπό να καταλήξουμε στο πώς θα συνεχίσουμε εάν η εργοδοσία δεν πάρει πίσω τις μειώσεις επέλεξαν προβοκατόρικα να προκηρύξουν στάση εργασίας την Παρασκευή.

    Μας είπαν επίσης ότι δεν είχαν ενημερωθεί από την ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ για τις κινήσεις που έγιναν κι ότι κάποιοι δεν είχαν δει τα mail τους. (Αναρωτιόμαστε, το μέλος του ΔΣ του ΠΑΣΕ που είναι παράλληλα και μέλος του ΔΣ του διασπαστικού “ενιαίου σωματείου” δεν είδε άραγε το mail με τις εξελίξεις και το κάλεσμα σε άμεση συνεδρίαση του ΔΣ την ώρα που προωθούσε μαζικά mail που σίγουρα όλοι λάβατε για δήθεν στήριξη της στάσης εργασίας από το “ενιαίο σωματείο”; Όλα αυτά συνάδελφοι αποδεικνύουν μας πετάνε φτηνές δικαιολογίες!

    Κι ενημερωτικά ας μάθει η πλειοψηφία του ΔΣ ότι όταν αυθόρμητα οι εργαζόμενοι συσπειρώνονται κι έχουν διάθεση να αγωνιστούν και να διεκδικήσουν τα δικαιώματα και της κατακτήσεις τους, οι εκλεγμένοι δεν περιμένουν ειδική πρόσκληση ούτε “κάνουν μούτρα” επειδή δήθεν δεν ενημερώθηκαν έγκαιρα. Αντίθετα, πρωτοστατώντας τρέχουν να οργανώσουν και να κατευθύνουν την πάλη για να μην ξεθυμάνει! Όπως ακριβώς είχαν καθήκον κι έπραξαν τα μέλη της ΣΕ του ΣΕΤΗΠ στη Vodafone, τα μέλη του ΔΣ της 360connect και της ΤΑΞΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΑΣΕ VODAFONE! Θυμίζουμε σε όποιον θέλει να το ξεχάσει ότι η εκλογή μας στο σωματείο αποτελεί ευθύνη και όχι χόμπι! Αυτές οι λογικές εξυπηρετούν μόνο την εργοδοσία.

    Συνάδελφοι, μας εμπαίζουν! Πρέπει να απομονώσουμε από τα σωματεία και τους αγώνες μας δυνάμεις που υποτιμούν τις διαθέσεις των εργαζομένων και επιλέγουν αφ’υψηλού και “από τα πάνω” να αποφασίζουν μόνοι τους χωρίς εμάς. Αυτά τα έχουμε ξαναδεί και δε θα επιτρέψουμε να γίνουμε σωματείο – σφραγίδα. Ούτε θα επιτρέψουμε να υπονοηθεί ποτέ ξανά και από κανέναν ότι “οι αποφάσεις των τοπικών συνελεύσεων ανά κτίριο καπελώνουν τη λειτουργία του ΔΣ (ότι το ΔΣ δηλαδή αποφασίζει και διατάζει μόνο του;) και ότι δεν είναι ικανές να φτάσουν σε όλους τους εργαζόμενους”.

    ΑΣ ΠΕΣΟΥΝ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ – Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ
    ΤΟΥΣ ΠΡΟΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΟΥΝ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΠΟΥ ΕΠΙ 2 ΗΜΕΡΕΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΣΥΖΗΤΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΜΑΖΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ

    Ως ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ είμαστε αποφασιμένοι να μην επιτρέψουμε άλλες τέτοιες κινήσεις. Οι εκλεγμένοι στο ΔΣ εκλέγονται από τους ίδιους τους εργαζόμενους και δεν αποτελούν κάποια ελίτ μέσα στο σωματείο. Παρόλο που αποτελούμε μειοψηφία στο ΔΣ (4/9 έδρες) δε θα σταματήσουμε να παλεύουμε για την αλλαγή συσχετισμών. Δε θα σταματήσουμε να καταδικάζοιυμε αποφάσεις όπως η χθεσινή, για συμμετοχή στην πανελλαδική πανεργατική απεργία λίγο πιο πίσω από τα πανό της ΓΣΕΕ, στο μουσείο! Εκεί θα είναι μόνο οι αρχαίοι! Γιατί οι υπόλοιποι εργαζόμενοι έχουν πάρει αποφάσεις μέσα από τα ταξικά συνδικάτα τους για συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποπίηση του ΠΑΜΕ στην πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως (πρώην Κοτζιά) στις 10πμ.

    ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΑΣΕ VODAFONE

    Reply
  4. Ανώνυμα

    synadelfoi timio 8a htan na lete oti anagnwrizoume to sethp gia th 10xronh drash kai 8eloume na symvaloume se aythn (meta apo ta apeira kalesmata pou mas ekanan) ka8ws eimastan apontes enw eimaste mesa stous ergasiakous xwrous…ta alla einai to ligotero atima…

    Reply
  5. Συντροφικά μιλώντας!

    Μπράβο ρε παιδιά καλά κάνατε και ήρθατε μας έχουν πέσει τα @@ με αυτή την ηγεσία. όλοι την ώρα στους δρόμους, όλο εξορμήσεις έξω από εταιρίες, απολύσεις , επιθεωρήσεις εργασίες, μπάτσους, μπράβους, εργολάβους !… ελάτε να δώσετε μια άλλη αγωνιστική κατεύθυνση μπας και ξεκουραστουμε λίγο…

    Reply
  6. ανταρσυος

    A ρε ΚΚΕδες! Είτε σας αρέσει είτε όχι, η Radical It είναι μια εργατική ταξική κίνηση με αγώνες και με πρόγραμμα ταξικής ενότητας στην βάση των σωματείων. Με μέτωπο στον εργοδοτικό/κυβερνητικό συνδικαλισμό. Και με μέτωπο στον σεχταρισμό.

    Reply
    1. Ανώνυμα

      ασε ρε ανταρσυε τα μεγαλα και παχια λογια για κανεναν 20χρονο συναδερφο που τωρα οργανωνεται εδω πανω κατω μεταξυ μας ειμαστε αρα για να στο πω προλεταριακα….ασε τα παπατζιλικια δεν πειθεις “συντροφε”

      Reply
      1. ΑΝΤΑΡΣΥΟΣ

        να σου απαντήσω και εγώ προλεταριακά και ποιητικά σύντροφε του ΚΚΕ πως για να γυρίσει η εποχή μας, “θέλει δουλειά πολλή”. Θέλει εργατική ταξική αντίληψη, θέλει ενότητα στην βάση των σωματείων, θέλει εργατική δημοκρατία και όχι γραφειοκρατία στα σωματεία. Θέλει μέτωπο στον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό. Θέλει μέτωπο και απέναντι στον κομματοκεντρισμό/σεχταρισμό.

        Ξανασκέψου σύντροφε του ΚΚΕ. είμαι σίγουρος πως θα αλλάξεις άποψη σε σχέση με αυτά που γράφεις για τους συντρόφους της εργατικής/ταξικής κίνησης στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών Radical it.

        Reply
        1. Ανώνυμα

          ρε “συντροφε” λεμε ασε την παπατζα..μην προκυψει κανα καλοκαιρινο παλι δημοψηφισμα και ξεβρακωθειτε παλι μεσα σε ενα σαββατοκυριακο!!!!!

        2. ανταρσυος

          παιδί του ΚΚΕ γιατί έχεις τέτια ασχετοσύνη;

  7. 00000

    http://www.radicalit.gr/2017/05/18/gia-panta-radical/ εδώ οι απαντήσεις για ό,τι θέλετε “συνάδελφοι” της ταξικής ενότητας.

    Ξανασκεφτείτε λίγο πριν πείτε “ταξικούς εχθρούς” μέλη του Radical IT ή ανθρώπους που δεν ανήκουν στο ΠΑΜΕ σας, κάποιους που απεργούν και είναι μαύρα πρόβατα και δακτυλοδεικτούμενοι από τα αφεντικά τους…

    Όσο για το πού ήμασταν 10 χρόνια.. Είμαστε όλα τα μέλη του Radical IT 2 με 3 χρόνια εργαζόμενοι στον κλάδο, και το Radical IT υπάρχει 1,5 χρόνο.

    Βρήκε η ταξική ενότητα τώρα που έχει και δεύτερη δύναμη εντός του σωματείου να ρίξει τον οχετό της. Σοβαρευτείτε

    Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.