.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Λουκάνικος: Ο Κορμοράνος της Βενεζουέλας


Λουκάνικος ...στη Βενεζουέλα!

Σε ποια γλώσσα γαβγίζει;

Γράφει ο εικόνομιστ

Ανέκαθεν οι Έλληνες μεγαλουργούσαν στο εξωτερικό. Δεν μας εξέπληξε λοιπόν το ότι η αξία του διάσημου διαδηλωτή Λουκάνικου αναγνωρίστηκε πλέον διεθνώς…

Στο πλαίσιο της προπαγάνδας κατά της κυβέρνησης Μαδούρο στη Βενεζουέλα και του καλλιεργούμενου κύματος διεθνούς κατακραυγής, επιστρατεύθηκαν φωτογραφίες αστυνομικής βίας από τις τέσσερις γωνιές του πλανήτη και παρουσιάστηκαν σαν τεκμήρια αστυνομικής θηριωδίας στη Βενεζουέλα.

Μία όμως από αυτές, απεικονίζει κάποιον γνώριμο στους αναγνώστες της Παντιέρας διαδηλωτή: τον πασίγνωστο Λουκάνικο, σύντροφο στις διαδηλώσεις με έντονα αντικατασταλτικά αισθήματα. Στην φωτό που επιστρατεύθηκε, φαίνεται στην άκρη της ασπίδας του ματατζή ότι γράφει «ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ-POLICE». Όχι, δεν εξάγουμε πολιτισμό, απλώς η φωτό είναι μία ακόμα μαϊμού μέσα σε μια παγκόσμια σταχυολόγηση κορμοράνων.

loukanikos

Ο Λουκάνικος, μετανάστης στη Βενεζουέλα

Κανείς από τους ευαίσθητους ΜΜέδες που την αναπαρήγαγαν σαν δήθεν προερχόμενη από τη Βενεζουέλα, δεν σκέφτηκε να την παρουσιάσει όταν ο Λουκάνικος –και όχι μόνον αυτός- πέρα από τη βάρβαρη κλωτσιά, έτρωγε τόνους χημικά, απαγορευμένα σε καιρό πολέμου, στο Σύνταγμα και στους δρόμους της Αθήνας.

Δεν πρόκειται βέβαια για τη μοναδική λαθροχειρία. Ένα σωρό άλλες φωτογραφίες – μαϊμού από τις τέσσερις άκρες του πλανήτη φιγουράρουν στην αντικυβερνητική εκστρατεία της Βενεζουέλας. Πλούσια συλλογή μπορεί κανείς να δει εδώ: drdawgsblawg.ca

Σύμφωνα με παλαιότερα εγχειρίδια δημοσιογραφίας, «Είδηση δεν είναι όταν σκύλος δαγκώσει άνθρωπο αλλά το αντίστροφο». Βλέπουμε σήμερα να σχετικοποιείται αυτός ο ορισμός. Είδηση δεν είναι όταν ένας ματατζής κλωτσάει ανυπεράσπιστο σκύλο στο Σύνταγμα… Είπαμε όμως: «Ουδείς προφήτης στον τόπο του».

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 2
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.