.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Λεβεντέρης: Λουκέτο η εταιρεία, στα… συρματόσχοινα 40 εργάτες


leventerisΔΣ

Η Λεβεντέρης ΑΕ, εταιρεία εισηγμένη στο Χρηματιστήριο εδώ και 44 χρόνια, αποφάσισε τη διακοπή της παραγωγής στο εργοστάσιο ναυτιλιακών συρματόσχοινων με αποτέλεσμα 42 άτομα να χάσουν την εργασία τους. Όμως, ενώ τα μέλη του Δ.Σ. επικαλούνται την διαρκώς φθίνουσα παραγωγή του εργοστασίου, το έλλειμμα ανταγωνιστικότητας και τις συσσωρευμένες ζημίες επί μια δεκαετία- οι ίδιοι έχουν αποζημιωθεί με 680.000 ευρώ για το 2015, όταν οι ζημιές χρήσης ήταν 745.000 ευρώ!!

Την ίδια στιγμή, οι κάτοχοι των προνομιούχων μετοχών της Λεβεντέρης, παρά τις συνεχόμενες ζημίες έλαβαν και το 2015 0,03 λεπτά ως μέρισμα. Με άλλα λόγια, τα μέλη του Δ.Σ. και οι βασικοί μέτοχοι πληρώνονται κανονικά και εισπράττουν μερίσματα ενώ η εταιρεία οδεύει μαθηματικά προς εξαφάνιση.

Και στην περίπτωση αυτή, η εργοδοσία ξεκίνησε με “περιορισμό του κόστους εργασίας” μέσα από κινήσεις εκ περιτροπής εργασίας και περιορισμού του προσωπικού, ενώ με την απόφαση του λουκέτου αναμένεται ότι θα μείνουν στο δρόμο οι περισσότεροι από τους 25 εργαζόμενους.

Οι πωλήσεις της Ν. Λεβεντέρης που παρήγαγε και εμπορεύονταν αλυσίδες, ιμάντες, συρματόσχοινα κ.α για τη ναυτιλία και τη βιομηχανία ενώ είχε επεκταθεί και στην παραγωγή ενέργειας από φωτοβολταϊκά, είχαν υποχωρήσει σημαντικά τα τελευταία χρόνια, φτάνοντας πέρυσι στα 1,9 εκατ. ευρώ από 2,6 εκατ. ευρώ το 2014 και 4,5 εκατ. ευρώ το 2010, ενώ οι οικονομικές χρήσεις της ήταν διαρκώς ζημιογόνες συσσωρεύοντας ζημιές άνω των 7 εκατ. ευρώ την τελευταία δεκαετία.

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 1
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.