.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


ΛΑΝΤΖΑ: “Αυτό το έγκλημα δεν πρέπει να μείνει Ατιμώρητο”


4789   Το Luis Zante Hotel, που βρίσκεται στο Λαγανά Ζακύνθου και είναι μέρος του κυπριακού ξενοδοχειακού ομίλου Luis Hotels είναι ένα από τα πολλά Εργασιακά Κάτεργα του Ελληνικού Τουρισμού . Εκεί άφησε την τελευταία της πνοή η 22χρονη Πωλίνα από την Ουκρανία , θύμα της απληστίας των ξενοδόχων και της αδιάκοπης αναζήτησης τους για φτηνά εργατικά χέρια αλλά και των σύγχρονων σκλαβοπάζαρων που δημιούργησε η Ευρωπαϊκή Ένωση για να ενισχύσει τα κέρδη τους .

Το σύγχρονο δουλεμπόριο που λειτουργεί με όρους μαφίας –trafficking έχοντας τις ευλογίες της Ε.Ε αποτελεί πλέον το κύριο εργαλείο μείωσης του κόστους εργασίας και αστείρευτη πηγή πλουτισμού για τους Ξενοδόχους . Η τελευταία εργατική δολοφονία αποκαλύπτει το βρώμικο πρόσωπο της εργοδοτικής εκμετάλλευσης που κρύβεται πίσω από τη χλιδή και τη πολυτέλεια των Ξενοδοχείων . Η σύγχρονη δουλεία ,που πλέον έχει βαφτισθεί «μαθητεία», voucher ή οτιδήποτε άλλο , δεν είναι τίποτε διαφορετικό από άγρια και στυγνή εκμετάλλευση των εργαζόμενων που υποχρεώνονται σε 12ωρη καθημερινή εργασία κάτω από άθλιες συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας , χωρίς δικαιώματα, ενώ η σχέση εργασίας με την οποία καλούνται να δουλέψουν απαγορεύει ρητά την τόσο έντονη και βαθιά εκμετάλλευση την οποία υφίστανται . Τα κολαστήρια σαν αυτό της Ζακύνθου εκτός από ένα μισθό πείνας που δεν ξεπερνά τα 300 Ευρώ και ο οποίος προέρχεται από κοινοτικά προγράμματα ,δηλαδή χρήματα των φορολογουμένων, προσφέρουν διαμονή για τους εργάτες σε άθλια παραπήγματα χωρίς κλιματισμό και παράθυρα .

Ένα τέτοιο κελί είχε παραχωρήσει στη Πωλίνα η ιδιοκτήτρια εταιρεία του Luis Zante Hotel , στη ταράτσα του ξενοδοχείου , μακριά από βλέμματα των ανέμελων Τουριστών που πληρώνουν αδρά για τις υπηρεσίες μισθωμένων σκλάβων που έχουν φροντίσει να εισάγουν οι ξενοδόχοι κυρίως από την Ανατολική Ευρώπη με τη βοήθεια “Δουλεμπορικών” γραφείων τα οποία πληρώνουν για να τους εξασφαλίσουν τσάμπα«καταρτιζόμενους» ώστε να καλύψουν τις ανάγκες λειτουργίας των μονάδων τους με μηδενικό κόστος .

Ποιοι είναι αυτοί όμως που με τη στάση τους στηρίζουν τη διατήρηση αυτού του αισχρού σκλαβοπάζαρου και της βρώμικης συναλλαγής εκτός από τους ξενοδόχους και την Ε.Ε ?

Η υποταγμένη στα συμφέροντα των μεγαλοξενοδόχων διοίκηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατών Επισιτισμού και Υπαλλήλων Τουριστικών Επαγγελμάτων ,Οι δοσίλογοι ΝαιΝαίκοι που απαρτίζουν την ηγεσία της ΓΣΣΕ ,τα εργοδοτικά σωματεία του κλάδου που αδιαφορούν για να μη θίξουν τα συμφέροντα των αφεντικών τους,όλους αυτούς που χαρακτηρίζουν τη παραμονή της χώρας στην Ε.Ε και το Ευρώ αδιαπραγμάτευτη αλλά και αυτούς που επιλέγουν να μη συμμετέχουν σε αυτή τη διαπάλη επιλέγοντας τη περιχαράκωση του εργατικού κινήματος στα στενά κομματικά τους πλαίσια και ουσιαστικά ενισχύουν σημαντικά με τη στάση τους τους Ξενοδόχους και το μεγάλο Τουριστικό κεφάλαιο .

Η ΛΑΝΤΖΑ- Αγωνιστική Εργατική Συσπείρωση στον Επισιτισμό Τουρισμό

Καταγγέλλει ως υπαίτιους της δολοφονίας της Πωλίνας την ιδιοκτήτρια εταιρεία του Luis Zante Hotel και ως ηθικούς αυτουργούς τους δημιουργούς , διαχειριστές και εμπλεκόμενους σε αυτή την άθλια διαδικασία εμπορίου εξαντλητικής εργασίας . Αυτό το έγκλημα δεν πρέπει να μείνει Ατιμώρητο

Απαιτούμε την άμεση διακοπή λειτουργίας των δουλεμπορικών , κατάργηση των voucher Τουρισμού ,κατάργηση όλων των μορφών Ελαστικής Εργασίας που επιβάλει η Ε.Ε προς όφελος του Κεφαλαίου εξαθλιώνοντας την εργατική τάξη.

Διεκδικούμε 5ήμερο -7ωρο-35ωρο μόνιμης και σταθερής εργασίας με πλήρη ασφάλιση και εργασιακά δικαιώματα, επαναφορά των ΣΣΕ και διαπραγματεύσεων με διεκδικήσεις για γενναίες αυξήσεις , επίδομα ανεργίας για όλους τους εποχικούς εργαζόμενους στο κλάδο χωρίς προϋποθέσεις , πληρωμή όλων των υπερωριών χωρίς καθυστερήσεις στη καταβολή των δεδουλευμένων , Σύνταξη για όλους μετά από 30 χρόνια δουλειάς χωρίς όριο ηλικίας .

Καλούμε τους Εργαζόμενους σε αγωνίστηκες δράσεις ενάντια στην Εργοδοτική ασυδοσία και την εκμετάλλευση που εξασφαλίζει τα αιματοβαμμένα κέρδη των Ξενοδόχων . Συσπείρωση τώρα ενός Εργατικού μετώπου ενάντια στα μνημόνια , το μαύρο μέτωπο του Κεφαλαίου Ε.Ε – ΔΝΤ – ΕΚΤ και τα ντόπια τσιράκια τους.

ΛΑΝΤΖΑ- Αγωνιστική Εργατική Συσπείρωση στον Επισιτισμό Τουρισμό

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 1
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.