.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Λέσχη Εκτός Γραμμής: Inside Llewyn Davis, Προβολή 21/3


Inside-Llewyn-Davis-cΗ Πολιτική-Πολιτιστική Λέσχη

Εκτός Γραμμής

θα προβάλει

την Παρασκευή 21 Μαρτίου, 8:30μμ

την ταινία

Inside Llewyn Davis

των Τζόελ και Ίθαν Κοέν (2013)

Χωρίς πραγματική πλοκή μια εβδομάδα από τη ζωή ενός αποτυχημένου τραγουδιστή της φολκ στη Ν. Υόρκη του 1961 ξετυλίγεται στην οθόνη. Η αποτυχία του είναι καταφανής (όσο και το ταλέντο του), οι λόγοι της όμως παραμένουν προς ερμηνεία, όπως άλλωστε συμβαίνει πάντα και στην πραγματικότητα. Η ακριβής αναπαράσταση της εποχής πάει χέρι χέρι με μια επινοημένη φολκ σκηνή, το δράμα με ένα σκοτεινό, μαύρο χιούμορ. Αλλά κυρίως η ταινία είναι (ξανά) ένα ρόουντ μούβι σε δρόμους της πόλης ή σε δρόμους που ελίσσονται στους παγωμένους λόφους της Αμερικάνικης ενδοχώρας, δρόμους που κανείς δεν ξέρει που θα καταλήξουν (ακόμα κι αν καταλήγουν πίσω στο σημείο εκκίνησης).

Μετά το εκπληκτικό Serious Man και το σκοτεινό γουέστερν Καμιά πατρίδα για τους μελλοθάνατους, μια ακόμα ταινία-δοκίμιο για αυτή την περίεργη ιδιότητα της ζωής (που κάποτε τη λέγανε μοίρα) που κάνει μερικές φορές την δυνατότητα πραγματικότητα, τις προϋποθέσεις πράξη – και που άλλες φορές πάλι τις αφήνει να αιωρούνται απραγματοποίητες, σα φαντάσματα που γυρνάνε ξανά και ξανά για να στοιχειώνουν τις ζωές μας. Πρόσθετο μπόνους η πανταχού παρούσα φολκ μουσική, σε μεγάλο βαθμό γραμμένη και εκτελεσμένη ζωντανά για την ταινία.

Σας περιμένουμε!

Πολιτική – Πολιτιστική Λέσχη Εκτός Γραμμής

Στρατηγοπούλου 7 και Μαυρικίου, Αθήνα

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Λέσχη Εκτός Γραμμής: Τζόελ και Ίθαν Κοέν, Inside Llewyn Davis, Προβολή 21/3

Μετά το εκπληκτικό Serious Man και το σκοτεινό γουέστερν Καμιά πατρίδα για τους μελλοθάνατους, μια ακόμα ταινία-δοκίμιο για αυτή την περίεργη ιδιότητα της ζωής (που κάποτε τη λέγανε μοίρα)...

Βαθμολογία Αναγνωστών: 70.00% ( 1
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.