.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Λέμε κοινή δράση, σκέφτονται …εκλογές!


ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Γιάννης Ελαφρός

Θα ήταν κωμικό, αν δεν είχε σοβαρές αρνητικές συνέπειες, να παρακολουθήσει κανείς την προσπάθεια του ΚΚΕ να υπεκφύγει στην πρόταση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για συνολική κοινή δράση μέσα στο κίνημα για την απόκρουση των νέων βάρβαρων μέτρων της δεύτερης αξιολόγησης και την ανατροπή της επίθεσης κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ – κυβέρνησης.

Στην αρχή, ο Ριζοσπάστης είπε πως τώρα η ΑΝΤΑΡΣΥΑ ανακάλυψε το αντεργατικό ρόλο της ΓΣΕΕ. Στη συνέχεια, ο Δ. Κουτσούμπας είπε στον Σκάι πως δεν χρειάζεται κάποια πολιτική συνεννόηση, ας πάμε στα σωματεία και να βάλουμε τα ζητήματα. Με ποια πολιτική κατεύθυνση; Να κτυπάμε όλοι μαζί ή ο καθένας χωριστά;

Για παράδειγμα: Η συνέλευση πρωτοβάθμιων σωματείων αποφάσισε να καλέσει πανεργατικό παλλαϊκό συλλαλητήριο στις 6 Απρίλη. Έρχεται μετά το ΠΑΜΕ και βάζει στις …7!

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ πρότεινε κοινή δράση στο κίνημα, αλλά ΚΚΕ και ΛΑΕ την αντιμετωπίζουν με κριτήριο τις εκλογές

Δεν πέρασαν λίγες μέρες και ο Ριζοσπάστης μας «αποκάλυψε»: Σε σχόλιο με τίτλο «Τα ΄χαν μιλημένα» (14/3), αναφέρεται σε ρεπορτάζ του Πριν. Εκεί παρατίθεται και σχόλιο της Ίσκρα, όπου τίθεται ξανά η γνωστή θέση της ΛΑΕ για πολιτική συνεργασία όλων των αντιμνημονιακών δυνάμεων. Και χωρίς ο «Ρ» να αναφέρει το σχολιασμό του Πριν (που τόνιζε πως η πρόταξη της πολιτικής συνεργασίας και μάλιστα χωρίς πολιτικές προϋποθέσεις την ώρα της επείγουσας κοινής δράσης στο κίνημα, αποτελεί πέταμα της μπάλας στην εξέδρα) συνεχίζει:

«Είναι γνωστό ότι στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ υπάρχει μεγάλη «φαγούρα» να επισημοποιηθεί η πολιτική συνεργασία με τη ΛΑΕ. Σ’ αυτή την κατεύθυνση, αναζητούνται τρόποι από τη μια να καμφθούν (ή να διασκεδαστούν) οι εσωτερικές αντιρρήσεις». Κι ακόμα, «όπως φαίνεται, αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο επιλέχθηκε η ‘’ανοιχτή πρόσκληση’’ προς τις ‘’δυνάμεις της Αριστεράς’’ για κοινή δράση ενάντια στα μέτρα, προκειμένου να ‘’διευκολύνει’’ τη σύμπραξη με τη ΛΑΕ, η οποία ήταν ‘’μιλημένη’’ από καιρό».

Νομίζει το ΚΚΕ πως ξεμπέρδεψε: δεν μας αφορά η πρόταση κοινής δράσης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αυτή είναι κρυφή πρόταση πολιτικής συνεργασίας με την ΛΑΕ…

Είναι βαθιά γελασμένοι.

Πρώτο, την πρόταση κοινής δράσης για ένα μαχόμενο κίνημα ανατροπής και όχι διαμαρτυρίας και χαμηλών πτήσεων που διευκολύνει την κυβέρνηση, θα τη βρίσκει το ΚΚΕ διαρκώς μπροστά του. Όχι γιατί θα τη βάζει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αλλά γιατί είναι ανάγκη του λαού.

Δεύτερο, το ΚΚΕ καταλήγει από άλλο δρόμο στην ίδια αντίδραση με την ΛΑΕ. Μόλις η ΑΝΤΑΡΣΥΑ προτείνει μαχόμενη αγωνιστική συνεργασία για την αναζωογόνηση του κινήματος και οι δύο πολιτικές ηγεσίες σκέφτονται πολιτικές συνεργασίες, εκλογές, βουλευτές… Η ηγεμονία του κοινοβουλευτισμού είναι καταλυτική και καθηλωτική.

Τρίτο, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ παλεύει για την πολιτική συσπείρωση των αντικαπιταλιστικών, αντιιμπεριαλιστικών, αντιΕΕ και αντιδιαχειριστικών δυνάμεων της Αριστεράς και υποστηρίζει σταθερά στην πράξη την πολιτική αυτοτέλεια, σε όλες τις μάχες (και στις εκλογές) του αντικαπιταλιστικού ανατρεπτικού ρεύματος. Ας μην ονειρεύονται καρβέλια οι καλοθελητές…

Πηγή: ΠΡΙΝ

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 46.92% ( 13
Συμμετοχές )



35 σχόλια στο “Λέμε κοινή δράση, σκέφτονται …εκλογές!

  1. ανώνυμος

    ελαφρέ, ξέχνα τα ….παζάρια κορυφής “από αριστερά και από τα κάτω”!
    “Κοινή δράση” με αλληλοκαταγγελίες και …ξύλο(!) μόνο στα πλαίσια των εαακ γίνεται.
    Και επίσης δεν υπάρχει περίπτωση κανένας σοβαρός κομμουνιστής να ανεχτεί δίπλα του τροτσκιστή. Αυτά είναι ληγμένα από το 1929-32.
    Συνεπώς, μόνο “Κοινωνική Συμμαχία” υπάρχει, και χωρίς καπελώματα και τσαμπουκάδες, όπως προχτές στο μαθητικό, γιατί έτσι, που το πάτε, σε λίγο δε θα υπάρχει χώρος ούτε κι εκεί.
    Αλλιώς, τα προχτεσινά δείξανε το δρόμο: Μαζευτείτε όλοι μαζί κατά της ,,,ΚΝΕ/ΚΚΕ(!) ….
    …και θα σας κρίνει ο Λαός και η Νεολαία.
    Για πολλά ακόμη χρόνια η ελληνική κοινωνία θα έχει χώρο για ένα Πασόκ.
    Τώρα, που μας τελειώνει το πασόκ-2 είναι η ώρα για την βέρσιον 3.

    Reply
    1. Ανώνυμα

      Με το ουρά του ΣΥΡΙΖΑ μου είχε λείψει το ΠΑΣΟΚΟΙ. Που πέρα από μπεταρισμένους μπετόβλακες, ο οποιοσδήποτε είχε διάθεση να αγωνιστεί καταλάβαινε με τη μία την κινηματική προσφορά του τιμημένου ΚΚΕ. Ούτε να σας πληρώναμε για την εκδούλευση και το αυτοάδειασμα.
      Η πολιτική – κινηματική πρόταση ενός Κομμουνιστή βγαίνει θαρρετά και ξάστερα. Μόνο η μούχλα ενός απολιθώματος χρειάζεται να καταφύγει σε τερτίπια, ψεύδη και συκοφαντίες… δηλώνω την αμέριστη αλληλεγγύη στα αδιέξοδα που έχετε πέσει με τα μούτρα.

      Reply
    2. Μπομπ

      “δεν υπάρχει περίπτωση κανένας σοβαρός κομμουνιστής να ανεχτεί δίπλα του τροτσκιστή”
      Για την πλήρη τροτσκιστική στροφή του ΚΚΕ, ούτε λόγος ε;
      Τι απέγινε το ” Αντιιμπεριαλιστικού Αντιμονοπωλιακού Δημοκρατικού Μετώπου πάλης (ΑΑΔΜ)”;
      Σε τι μας καλεί σήμερα το ΚΚΕ; “Βγάλε συμπεράσματα λαέ-ισχυροποίησε το ΚΚΕ”.
      Ο μόνος τρόπος, ο μοναδικός χώρος για να συμπορευτείς με το ΚΚΕ είναι αν βρίσκεσαι σε πλήρη συμφωνία μαζί του. Διαφορετικά είσαι μικροαστός, ασφαλίτης, αντι-κομμουνιστής (!). Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Ότι το ΚΚΕ θα συγκινεί και θα συμπορεύεται μόνο με τον εαυτό του. Το υπόλοιπο μέρος της μισθωτής εργασίας και της αγροτιάς, εκείνο που πρέπει να πειστεί για την αναγκαιότητα και τη δυνατότητα του αγώνα, το θέτει το κόμμα απέναντί του. Αριστερισμός: “καθαρές γραμμές”, “καθαρά σωματεία”, “καθαρές συνελεύσεις”, μην τύχει και συναντηθούμε με άλλους. Μικροαστική υπερεπαναστατική φρασεολογία στα λόγια και απόλυτο συμβιβασμό στην πράξη. Έκανε την κριτική του το κόμμα για το ΕΑΜ και τι κατάλαβε; Ότι το ΕΑΜ ήταν λάθος γιατί συνεργάστηκε λέει το ΚΚΕ με μη-κομμουνιστικά στοιχεία. Να τραβάει κανείς τα μαλλιά του. Η σύνδεση του ΚΚΕ με την κομμουνιστική θεωρία και πράξη χάνεται ολοένα. Μόνο κατ’ όνομα.
      Τι μας λέει σήμερα για τη θέση της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση; “Καταστροφή για τον λαό η έξοδος από την ΕΕ”. “Έξοδος από την ΕΕ, όταν θα έχουμε εργατική εξουσία.” Μεταφυσική και χάραξη πολιτικής με rule-based τυπικής λογικής προτάσεις. Εύγε. Ποια είναι η μερίδα της εγχώριας αστικής τάξης που βλέπει με θετικό μάτι την έξοδο; Τόσα χρόνια αυτό μας λέτε. Ότι “μπορεί στο μέλλον να υπάρξουν”. Χάραξη πολιτικής με προφητείες βγαλμένες από το κεφάλι σας. Δεν βλέπετε ότι χρόνια τώρα όλες οι μερίδες είναι ταγμένες υπέρ της με νύχια και δόντια πρόσδεσης στο ευρωπαϊκό άρμα;
      Η λίστα με τα ατοπήματά σας ατελείωτη. Το ΚΚΕ χρόνια τώρα λειτουργεί αποκλειστικά και μόνο ως ένα ανάχωμα στη ριζοσπαστικοποίηση του λαού, έναν εγκλεισμό σε αδιέξοδες πολιτικές.

      Υ.Γ: όσο για “τα προχθεσινά”, αν αναφέρεσαι στα γεγονότα στο φυσικό Αθήνας και στο ΕΜΠ, απορώ που βρίσκεις την περηφάνια. Επίθεση με οργανωτικούς όρους σε πολιτικούς σου αντιπάλους για να συσπειρώσεις τα μέλη σου και κλοπές προσωπικών αντικειμένων από τα τραπεζάκια των ΕΑΑΚ. Το ότι η ΚΝΕ έχει εξαιρετικές επιδόσεις στη λασπολογία το ξέραμε. Κατασκευάζετε ψευδείς ειδήσεις για να στήσετε καταγγελίες χρόνια τώρα. Το ότι όμως μέλη σας θα είχαν πρακτικές κοινού λωποδύτη, είναι κάτι νέο.
      Οι αριστεροί δεν είναι άγιοι, αλλά αυτό πολύ απέχει από το “ήθος” που επιδεικνύουν τα μέλη σας.

      Reply
    3. Μπομπ 2

      Για το ξεχασμένο ΑΑΔΜ…
      Τι θα έπρεπε να κάνει το ΚΚΕ και πείτε μας γιατί κάνει ακριβώς τα αντίθετα.

      http://www.komep.gr/2000-teyxos-5/to-16o-synedrio-kai-to-antiimperialistiko-antimonopoliako-dhmokratiko-metopo

      “Το πρόβλημα είναι το εξής: Τι γίνεται με το τελικό ζητούμενο, δηλαδή με το θέμα της εξουσίας, από τη στιγμή που το Αντιιμπεριαλιστικό Αντιμονοπωλιακό Μέτωπο δεν ξεκινά ως επαναστατικό μέτωπο;

      Τι σημαίνει το παραπάνω, είναι σαφές: Το συγκεκριμένο Μέτωπο δε συγκροτείται στη βάση της αντίληψης που έχει το ΚΚΕ για το σοσιαλισμό. Με άλλα λόγια, το ΚΚΕ δε θέτει εκ προοιμίου, ως όρο εκ των ων ουκ άνευ, την αποδοχή από τους κοινωνικοπολιτικούς συμμάχους της δικής του ανάλυσης για την αναγκαιότητα της επανάστασης, άρα και της πολιτικής εξουσίας που αυτή θα επιβάλλει. Κάτι τέτοιο, εφόσον γινόταν, θα περιόριζε ασφυκτικά το εύρος των κοινωνικών, αργότερα και των πολιτικών συμμαχιών, θα άφηνε στο έλεος των μονοπωλίων και των κομμάτων τους εκείνες τις δυνάμεις που θέλουν, έστω με τις αυταπάτες τους, να αντιταχθούν στο μονοπωλιακό καπιταλισμό και στις διάφορες ιμπεριαλιστικές ενώσεις του. Κάτι τέτοιο, θα βοηθούσε εξ αντικειμένου την πλουτοκρατία να οργανώσει τις δικές της συμμαχίες, συμπαρασύροντας μαζί με εκείνα τα τμήματα των μεσαίων στρωμάτων, που είναι φυσικοί της σύμμαχοι και υπάρχουν ως δορυφόροι της, εκείνα τα τμήματα που καταπιέζονται ή και εξολοθρεύονται από τα μονοπώλια και έχουν συμφέρον να συγκρουστούν με αυτά και με την πολιτική που τα υπηρετεί.”

      Reply
  2. Τ.Κ

    Κοινή δράση με το αστικό εκλογοπαραγοντίστικο κόμμα της ΛΑΕ αλλά και με τους σοσιαλδημοκράτες /ΕΚΟΦΙΤΕΣ του Περισσού…είναι που είναι απαγοητευμένος ο κόσμος εσείς θέλετε να τον στείλετε στο τσίρκο.

    Reply
    1. Κωστας

      κοινή δράση με όποιον είναι ενάντια στο ευρώ και ψηλαφίζει ποιά μπορεί να είναι η διέξοδος της χώρας σε αντιευρωπαική κατεύθυνση. Εσύ κάνε με τον εαυτό σου μέτωπο που λογικά δεν τα βρίσκετε και σε όλα..

      Reply
      1. ανώνυμος

        … κι όσο για τον …σοσιαλισμό(!)…προηγούνται τα ..”σκαλοπάτια”!
        …ούτε καν “αντικαπιταλισμό” πια…
        Η τΣυριζοποίηση, αναγκαίο στάδιο για την πασοκοποίηση των “αριστερών”

        Reply
        1. Μπομπ

          Να μας απαντήσετε τι απέγινε το ΑΔΔΜ.
          Από πότε μπορείς να βαδίσεις σε επαναστατικό μονοπάτι μόνο εσύ και η παρέα σου, χωρίς μεταβατικό μέτωπο που θα συσπειρώνει το λαό γύρω από ένα σύνολο μινιμουμ στόχων;
          Οπορτουνισμός-Αριστερισμός: Πώς να καταστήσετε ένα “κομμουνιστικό” κόμμα, παντελώς ακίνδυνο.

  3. Κομμουνιστης

    Η ΈΧΕΙ ΕΚΛΟΓΈΣ Ή ΔΕΝ ΈΧΕΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΗ Ο ΛΑΟΣ. Οι χρηματολυγουρηδες καπιταλιστές παίζουν με τις λέξεις εναντίον του ΚΚΕ. Στην πολιτική τα γεγονότα κινούνται σημασία έχει ότι το ΚΚΕ δεν κοροϊδεύει τον λαό.

    Reply
  4. Κομμουνιστης

    Αρε ρε ίντερνετ μάθε να είσαι πιό λίγο μαφία. Το νόημα το έχετε αντιληφθεί γιατί σβήνει και γράφει λέξεις. Όχι πάντα αλλά. Κάποιες φορές. Για να ξεκαθαρίσω τη κριτική μου ιδέα είναι οταν δεν συμφωνείς κάποιος με το ΚΚΕ τότε συμμετέχεις στις εκδηλώσεις με άλλα κινήματα. Σημασία είναι ή συμμετοχή και το αποτέλεσμα.

    Reply
  5. Ανώνυμα

    τα μισα σας αρθρα ασχολουντε με το κκε…..τοσο πολυ μαραζι εχετε???καντε λιγο υπομονη,γλυφτειτε και λιγο με τους αναρχομπαχαλους και θα γινετε συριζα στην θεση του συριζα…….

    Reply
  6. Κομμουνιστης

    Με ολο τον σεβασμο προς τη ΑΝΤΑΡΣΥΑ. το ΚΚΕ δεν ειναι οπως τη ΑΝΤΑΡΣΥΑ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν ειναι οπως ΚΚΕ. Η κοινη δραση πως θα γινει εφοσον υπαρχουν διαφορες.

    Reply
    1. άλλος

      Κριτήριο και προϋπόθεση για τη κοινή δράση είναι η ταξική πάλη και όποιος αγωνιά γι’ αυτήν.
      Με όλο τον σεβασμό… βλέπε Πολιτική πρόταση της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. σημείο Πολιτική βάση αυτής της συνεργασίας είναι κατά την γνώμη μας οι εξής κρίσιμοι πολιτικοί στόχοι, και εντόπισε τις διαφορές σε αυτό!

      Reply
      1. Κομμουνιστής

        Με το ζόρι “άλλος” δεν γίνεται γιατί υπάρχουν διαφορές πως να γίνει; Αν γινότανε η κοινή δράση οι διαφορές δεν θα έλυναν τις διαφωνίες. Το ΚΚΕ να πάρει το δικό του δρόμο και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ το δικό της γιατί είναι δύο κινήματα με διαφορές. Σημασία έχει να είναι και τα δύο οργανωμένα και τις διάφορες τους να τις αφήσουν γιατί δεν πρόκειται να επιλυθούν.

        Reply
    2. lathranagnostis

      Δίκιο έχεις “κομμουνιστή”, αλλά ποιός σε ακούει……
      Τα πράγματα όμως, δεν είναι τόσο αθώα όσο δείχνει ότι τα βλέπεις.
      Στην πραγματικότητα, αυτοί που ζητάνε μέτωπο με το ΚΚΕ, έχουν για μοναδικό στόχο να το εγκλωβίσουν, να το μανιπουλάρουν και τελικά να το διαλύσουν.
      Τυπικό παράδειγμα: Το 2012, όταν ζητούσαν και πίεζαν ασφυκτικά το ΚΚΕ να μπει σε μέτωπο με όλη την “αριστερά”, ο πραγματικός τους στόχος, που φυσικά, δεν τον αποκάλυπταν, ήταν να βάλουν το ΚΚΕ σε μια κυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ. Να το εγκλωβίσουν δηλαδή, σε μια κυβέρνηση σαν αυτή που είναι σήμερα και να το εκβιάζουν. Αν παραιτούνταν, θα ήταν υπεύθυνο για την πτώση της “Πρώτης φορά αριστεράς”, που θα ανακούφιζε τον λαό και μπλα μπλα μπλά, αλλά δεν πρόφτασε γιατί την έριξε το ΚΚΕ. Κακό λοιπόν το ΚΚΕ. Αν πάλι έμενε, θα ήταν συνένοχο σε καταστάσεις σαν αυτή που ζούμε τώρα. Και πάλι κακό το ΚΚΕ.
      Θα προσπαθούσαν δηλαδή, εκμεταλλευόμενη και την επί δεκαετίες αντι – ΚΚΕ προπαγάνδα που έχει ριζωθεί στη συνείδηση του λαού, να καταλογίσουν ιστορικά, ολόκληρο το φταίξιμο στο ΚΚΕ δυσφημώντας το στα μάτια του λαού και διαλύοντάς το οριστικά.
      Μεγάλη, ανεκτίμητη, υπηρεσία προς στην αστική τάξη, η οποία αμείβει αδρά τους ευεργέτες της!
      …..αλλά, δεν τα κατάφεραν….
      Pity…!!!

      Reply
      1. άλλος

        Ώρες ώρες απορώ αν τιμάται η Βλακεία με περικεφαλαία, ή αν τα λόγια και η απεύθυνση στοχεύει σε βλάκες οπότε και διαμορφώνεται ανάλογα. lathranagnostis

        1. Τι εννοείς λέγοντας μέτωπο όλης της «αριστεράς» το 2012;
        2. Ποιοι ακριβώς βρισκόταν στο μέτωπο της όλης «αριστεράς» το 2012;
        3. Ποιοι ζητούσαν και πίεζαν ασφυκτικά το ΚΚΕ να μπει σε μέτωπο με όλη την «αριστερά» το 2012;

        Το γεγονός πως το μόρφωμα του ΣΥΡΙΖΑ προ μιας εκλογικής νίκης, και (υπο)κριτικά μια σειρά από αστικές δυνάμεις-κόμματα, την πέφτανε στο ΚΚΕ για την άρνηση συνεργασιών – συμμετοχής σε κυβερνήσεις, που σωστά λες τα όσα λες περί της ουσίας και του αποτελέσματος κάτι τέτοιου, και που σωστά τοποθετήθηκε και υπερασπίστηκε το ΚΚΕ τις συγκεκριμένες επιλογές του, ουδεμία σχέση έχει με τον απομονωτισμό, σεχταρισμό και πολεμική του ΚΚΕ σε κομμουνιστικές – αντικαπιταλιστικές πολιτικές δυνάμεις, σε επίπεδο κινηματικής δράσης ή ακόμη και κοινών πολιτικών πρωτοβουλιών.

        Αυτό το κολπάκι (περί περικεφαλαίας που είπα στην αρχή) του αχταρμά για να βγει όπως όπως ένα συμπέρασμα που μας δικαιώνει (το ΚΚΕ) πραγματικά είναι ηλίθιας έμπνευσης ή πείθει ηλίθιους και μόνο.

        Αν πρόκειται να απαντήσεις, να ξεκινήσεις από τα κρυστάλλινα ερωτήματα 1, 2, 3 και μετά επέκτεινέ τα – συμπλήρωσέ τα με ότι αγαπάς. Οκ αθώα περιστερά;

        Reply
        1. lathranagnostis

          Χεχεχε, “άλλε”…
          Γιατί πετάχτηκες σαν να σε τσίμπησε ….μύγα?
          Μυγιάστηκες?
          Καμία από αυτές τις “δυνάμεις-κόμματα’ που την πέφτανε στο ΚΚΕ δεν ήταν αστική, ή τουλάχιστον δεν παραδεχόταν ότι ήταν αστική. Τουναντίον μάλιστα, για επαναστατικές πλασαριζόταν.
          Και ΝΑΙ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ήταν μία από αυτές, μαζί με τους λοιπούς στους οποίους συνεχίζετε να απευθύνετε καλέσματα για συνεργασίες.
          Και θα σε (σας) παρακαλούσα να μην συνεχίζεις(τε) να κάνεις(τε) το (αγανακτισμένο) παπί όταν σας τα θυμίζουν.
          Το ότι με αυτή της τη στάση η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έμεινε εντελώς ανοχύρωτη ιδεολογικά και οργανωτικά απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος κυριολεκτικά την μάδησε, αυτό δεν αλλάζει τα γεγονότα, ούτε την εξιλεώνει.
          Κρύσταλλο στο κρύσταλλο λοιπόν!

        2. άλλος

          Αν πρόκειται να απαντήσεις, να ξεκινήσεις από τα κρυστάλλινα ερωτήματα 1, 2, 3

          Δεν το έβαλα άδικα bold, ήταν σίγουρο το στρίβειν δια του αρραβώνος και η γύμνια σταράτων λόγων. Πέρα αυτού δε θυμάσαι καλά/κάνεις λάθος πως δεν έπαιξαν μπάλα αστικές δυνάμεις (κόμματα & φυλλάδες) με τη στάση του ΚΚΕ πως δε θα συμμετέχει σε συγκυβερνήσεις.

          Και επειδή η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δέχθηκε εξίσου τις ασφυχτικές πιέσεις για το χωρίς πλαίσια αριστερό μέτωπο, και επειδή δεν αντέχεις στον διάλογο (όταν σε ρωτάνε, απαντάς, διευκρινίζεις), άντε γεια, I rest my case!!!

        3. ένας άλλος άλλος

          και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ “δέχτηκε πιέσεις” (πολύ κομψή διατύπωση όταν χάνεις το 75%! των ψήφων σου) με μια “μικρή” όμως διαφορά:
          Το ΚΚΕ σήκωσε ΟΛΟ το βάρος της αντιπαράθεσης (πολιτικής και ιδεολογικής) με τον οπορτουνισμό και την συνακόλουθη σύγκρουση με την αντίληψη της συμμετοχής ΚΚ στην αστική διακυβέρνηση, του την έπεσε ΟΛΟΣ ο αστικός και οπορτουνιστικός κόσμος, έχασε τις μισές ψήφους του αλλά δεν υποχώρησε, δεν τα δίπλωσε, ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΕ και ήδη σημειώνει σημαντική ανάκαμψη ξανακερδίζοντας σε μεγάλο βαθμό τις δυνάμεις που έχασε το ’12 και κυρίως συσπειρώνοντας νέες.
          Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και το υπόλοιπο αριστεροχώρι κινήθηκαν στην ακριβώς ΑΝΤΙΘΕΤΗ κατεύθυνση: Επί χρόνια ΕΒΑΛΑΝ ΠΛΑΤΗ για την ανάδειξη του ΣΥΡΙΖΑ στην αστική διακυβέρνηση, είχαν ΚΟΙΝΑ ΣΧΗΜΑΤΑ σε εκατοντάδες εργασιακούς, φοιτητικούς χώρους, δημοτικά σχήματα, πρωτοβουλίες κλπ. αποτελούσαν ουσιαστικά μέχρι και τον Αυγουστο του 2015 ΣΥΝΕΧΕΣ του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ και μεταξύ τους βαυκαλίζονταν με την προοπτική της “αριστερής” κυβέρνησης που δήθεν θα εφάρμοζε “φιλολαϊκό πρόγραμμα” (υπό την ….πίεση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ) και κάτι τέτοια ευτράπελα… Οπότε, στο μέτρο που σας αναλογεί, είστε ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΙ για τις αυταπάτες και τις ψευδαισθήσεις που καλλιεργούσε ο ΣΥΡΙΖΑ στον κόσμο, όσο κι αν προσπαθείτε να διαφοροποιηθείτε με ύψωμα των τόνων εκ των υστέρων…

        4. ο παραάλλος

          Σαφώς και έβαλαν πλάτη για την ανάδειξη του Συριζα στην αστική διακυβέρνηση και έσπρωξαν τον κόσμο στην απογοήτευση και την απάθεια.Όταν μιλούμε,όμως, για τακτική δεν ανφερόμαστε ΜΟΝΟ στο επίπεδο των συμμαχιών ,αλλά κυρίως εξετάζουμε τη στάση του κάθε κόμματος,στους κοινωνικούς αγώνες.Αυτό το παραβλέπουν,οι φωστήρες του Περισσού και μιλούνε συνεχώς μόνο για κυβερνητισμό.
          Οι ίδιοι όχι μόνο οργάνωναν με τη ΓΣΕΕ καθαρά αναποτελεσματικές απεργίες,κούφιες κινητοποιήσεις,αλλά από τα μέσα του 2011,προκειμένου να ξεφουσκώσουν εντελώς τους αγώνες,πρότειναν εκλογές…”Τώρα διάλυση της βουλήςκαι εκλογές.Λαική αντεπίθεση στη λαική εξουσία.” Ριζ.4/11/2011.Και το ΠΑΜΕ τα ίδια έλεγε ”Εκλογες τώρα για να τιμωρήσουν οι εργαζόμενοι τα κόμματα της συγκυβέρνησης και του ευρωμονόδρομου.” Ριζ.17/1/2012.Αντί ,δηλ., για κλιμάκωση των αγώνων,είχαμε αποκλιμάκωση,με πρόταση για εκλογές.Την ίδια τακτική ακολούθησε και ο Συριζα που και αυτός απ’ το 2011 έβαλε μπροστά το θέμα των εκλογών.
          Είναι,λοιπόν, συνυπεύθυνοι και σαν ένα κόμμα της αστικής τάξης δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι το διαφορετικό.

        5. lathranagnostis

          Στο 1&2, τι να απαντήσω φίλε μου. Θα με τρελάνεις? Αυτές τις ερωτήσεις τις κάναμε εμείς προς τους ΑΝΤΑΡΣΥους τότε, όταν προπαγάνδιζαν το “Μέτωπο των αριστερών δυνάμεων”. Ρωτάγαμε:
          “Ονομάστε βρε παιδιά ποιούς εννοείτε?”
          “Πέστε ονόματα κομμάτων, συγκεκριμένα, Α, Β, Γ….!”
          Και φυσικά, απάντηση σαφή δεν παίρναμε ποτέ. Μόνο αόριστες περιγραφές, του στυλ: “Όλες τις αριστερές, αντιμνημονιακές, δυνάμεις κλπ κλπ”. Και φυσικά, η αοριστία δεν ήταν από αφέλεια. Ήταν επειδή, ήθελαν μεν να γίνει συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ και να εμπλέξουν ΚΑΙ το ΚΚΕ, αλλά το πήγαιναν λάου -λάου. One step at a time. Πρώτα να αποδεχτεί το ΚΚΕ συνεργασία με την “αριστερά” εν γένει και μετά…..:
          “Μα τι, δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ αριστερά?”
          “Δεν δέχεστε?”
          “Είστε σεχταριστές, διασπαστές μπλα μπλα μπλα, που δεν τον δέχεστε.”

          Στο 3 σου απάντησα ήδη. Ήταν ΚΑΙ η ΑΝΑΡΣΥΑ που πίεζε. Άλλοι ΑΝΤΑΡΣΥοι κατονόμαζαν τον ΣΥΡΙΖΑ και άλλοι, πιο διπλωμάτες, το αποφεύγαν και απλά κάνανε αόριστες περιγραφές όπως έγραψα και παραπάνω.
          Για όλη αυτή τη κατάσταση που περιγράφω και έχω προσωπική εμπειρία.
          Το θέμα φίλε μου είναι ότι με κουτοπόνηρους ταχτικισμούς, σκάβατε το λάκκο του ΚΚΕ και τελικά πέσατε εσείς οι ίδιοι μέσα!

        6. αρχικός άλλος

          Δέχομαι την απόπειρα απάντησης που δεν απαντά… και καταπιάνομαι με τα νέα ψεματάκια που αραδιάζεις. Για να μπουν σε μια τάξη και να τα θυμηθεί καλύτερα ή μάθει κανείς, ιδού οι δαίμονες που παρουσίασες:

          1. Αγωνιστικό μέτωπο ρήξης και ανατροπής τώρα! Πρόταση ΑΝΤΑΡΣΥΑ

          2. Η επιστολή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ πρός τα κόμματα και τις οργανώσεις της Αριστεράς

          3. Θετική απήχηση της πρότασης προς την Αριστερά

          4.Με αφορμή την πρόταση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για «κοινή δράση της Αριστεράς»

          5. Απάντηση της ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο ΚΚΕ

          Τι σχέση έχουν τα παραπάνω με τα μνημεία βλακείας/συκοφαντίας που οικοδομείς στο μπλέντερ τόσο του αρχικού όσο και του παραπάνω σχολίου, ο κάθε νοήμων μπορεί να καταλάβει.

        7. lathranagnostis

          Μα, είσαι αφελής?
          Αυτά που παραθέτεις επιβεβαιώνουν τα λόγια μου!
          Τι άλλο να πω? Έμεινα άναυδος!

        8. ο παραάλλος

          Είναι σίγουρο πάντως ότι κανένας από εσάς δεν είναι αφελής,αφού έχετε συγκεκριμένο ρόλο
          ”Εάν η αστυνομία είναι ανίκανη ,να αναλάβουν οι πολίτες ή το ΚΚΕ την αποκατάσταση της τάξης του δημοκρατικού πολιτεύματος” Αυριανή 19/12/2008.

        9. lathranagnostis

          Εσύ, για να μιλάς έτσι και να λες αυτά που λες, ξανά και ξανά, ή κάποια ΚΝίτισα σου ‘ριξε χυλόπιτα, ή κάποιος ΚΝίτης “μάπες”!

        10. ο παραάλλος

          Να ξέρεις πάντως ότι έχω καλούς φίλους και φίλες απ το κόμμα σου,στη δουλιά κάναμε μεγάλες και απέραντες συζητήσεις,ποτέ δεν με παρεξήγησαν γιατί τα λέω στα ίσα ,τα λέμε έξω απ τα δόντια,έτσι είναι η πολιτική ,και μαζί σου βέβαια αν και διαφωνούμε,δεν έχω κανένα προσωπικό πρόβλημα,νάσαι πάντα έτσι μαχητικός,και να τα λέμε…απάντησε ,όμως,καμιά φορά και επί της ουσίας.

        11. lathranagnostis

          Τι λες έξω από τα δόντια ρε φίλε? Το να λες ότι το ΚΚΕ μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη θέση της αστυνομίας είναι σωστό?
          Λες ότι το ΚΚΕ οργανώνει “κούφιες’ απεργίες….Στο χέρι του είναι? Τι να κάνει δηλαδή, να μπαίνει στα σπίτια και να κατεβάζει τον κόσμο με το ζόρι? Δεν γίνονται έτσι αυτά τα πράγματα. Και να μπορούσε να το κάνει, πάλι δεν θα το έκανε. “Αγάπη με το στανιό δεν γίνεται” λέει ο λαός. Τι νόημα έχει να γίνεται απεργία χωρίς συμμετοχή, ή ο ένας να παίρνει άδεια, ο άλλος άδεια γιατρού, ο τρίτος να έρχεται Β βάρδια ή Σάββατο ?

        12. ο παραάλλος

          Διάβασε το σημείωμα που έγραψα,στις 9.57,δεν απαντάς,μιλάμε για την περίοδο 2010-12,όπου γινόντουσαν μαζικές απεργίες,διαδηλώσεις ,όχι για σήμερα όπου είναι απαγοητευμένος ο κόσμος και δεν κατεβαίνει,εξηγώ τους λόγους αυτής της απογοήτευσης,πιστεύω ότι την κύρια ευθύνη την έχει ο Συριζα,αλλά εξηγώ ότι έχετε τεράστια ευθύνη κι εσείς ,να μην επαναλαμβάνομαι Δηλαδή την πρόταση για εκλογές που κάνατε και εσείς και ο Συριζα την θεωρείτε κλιμάκωση; αντίθετα η πρόταση αυτή όταν ο λαός είναι στους δρόμους, ήταν καθαρή αποκλιμάκωση ,και είπαμε ούτε με εκλογές ούτε με δημοψηφίσματα κερδίζονται μεγάλοι αγώνες ,νίκες .Νίκες κερδίζονται μόνο μέσα από σκληρή και συγκρουσιακή ταξική πάλη τότε,όμως, η Παπαρήγα δεν μίλαγε για νίκη ,έλεγε να τους εμποδίσουμε που είναι εντελώς διαφορετικό.Εσείς ,όμως,αποδείχτηκε κι απ το ,1976,1979,το 2006,το 2008,στην Κερατέα, και μετά στις απεργίες του 2010-12 ότι δεν πιστεύετε στους μεγάλους αγώνες και στην αλλαγή των συσχετισμών στους δρόμους ,αλλά μόνο,όπως και ο Συριζα, στην αλλαγή των συσχετισμών στο κοινοβούλιο,από εκεί όμως δεν μπορεί να βγει τίποτε το καλό για τον ελληνικό λαό.
          Μήπως όμως και πέρσι δεν είχατε ευθύνη όταν απ τις 4 Φλεβάρη που έγινε η απεργία για το ασφαλιστικό συναποφασίσατε με ΓΣΕΕ ,για απεργία όταν θα έφερνε η κυβέρνηση στη βουλή το νομοσχέδιο,αυτό όμως ήταν καθαρή κοροιδία και αποκλιμάκωση.Το ίδιο έγινε και με τα μπλόκα της αγροτιάς πάλι τον ίδιο χρόνο,ξέχασες τι έγινε,στις 22 Φλεβάρη όταν το μπλόκο της Νίκαιας καυτηρίαζε τους λεγόμενους πρόθυμους για εμπαιγμό σε συνεργασία με την κυβέρνηση και τρεις μέρες μετά ο Μπούτας ,παρουσίασε για επιτυχία τα ίδια μέτρα που καυτηρίαζε προηγουμένως,σταματώντας τον αγώνα;
          Να μην επεκταθούμε περισσότερο,τάχουμε πει κι άλλες φορές, όλοι τα ξέρουν,και εσύ τα ξέρεις πολύ καλά βέβαια.Η απογοήτευση του κόσμου έχει τις αιτίες της.
          Επιπλέον,διευκρινίζω ότι χρησιμοποίησα τη λέξη αριστεροχώρι εκ παραδρομής,δεν με εκφράζει,κάνουμε και λάθη απτη βιασύνη πολλές φορές.

        13. ο παραάλλος

          Μετά ,για κοίτα εσείς πόσες φορές επαναλαμβάνετε τη συνεργασία του αριστεροχωρίου με τον Συριζα,αμάν δεν λέτε και τίποτε άλλο,παλιά είχατε τις πλατείες,απάντα μου όμως η τακτική καθορίζεται μόνο απ τις συνεργασίες,αυτό είναι πρωτοφανές ή τα μεγάλα λόγια καθορίζουν την τακτική.Κοίτα,όσον με αφορά αναφέρομαι σε ορισμένες κρίσιμες περιόδους,γιατί μόνο τότε μπορείς να κρίνεις το ρόλο του κάθε κόμματος,για τώρα τι να πούμε, ο λαός βρίσκεται στη γωνία,οι απεργίες,οι διαδηλώσεις είναι εντελώς άμαζες,το βλέπεις νομίζω,ότι και να πούμε και εσύ και εγώ και ο φούφουτος,είναι λόγια του αέρα,φυσικά και βλέπουμε τη συνεργασία των άλλων με κάτι αστορεφορμιστικές δυνάμεις,και καλά λέμε ότι συνεχίζουν τα ίδια,αλλά δεν είναι μόνο αυτό…

        14. lathranagnostis

          Επαναλαμβάνουμε την συνεργασία του “αριστεροχωρίου” με τον ΣΥΡΙΖΑ, διότι το αριστεροχώρι συνεχίζει σε αυτό το ίδιο μοτίβο.
          Και το πρόβλημα είναι, ότι δίνεται στο λαό η εντύπωση, ότι μπορεί να υπάρξει διαχειριστική λύση σ αυτή τη κατάσταση αν συνεργαστούν οι αριστεροί.

        15. εργάτης

          προς το κουκουεδοχώρι: α. Την πέφτετε με μαφιόζικο αντικομμουνιστικό τρόπο και λογική στους αριστερούς και τους κομμουνιστέρς φοιτητές της ΕΑΑΚ. β. Καλείτε σε…..απολογία τους ταξικούς συνδικαλιστές της ΛΑΤΖΑ στο συνδικάτο επισιτισμού, ενώ ταυτόχρονα απουσιάζετε παπό την μάχη εναντίον της εργοδοσίας των ΕΒΕΡΕΣΤ.

          Μπράβο κουκουεδοχώρι (και κ. λαθραναγνώστα)! Και εις αντικομμουνιστικά ανώτερα!

        16. Ανώνυμα

          εργατη….εσεις τρωγεστε με το κκε συνεχεια εαν εχεις καταλαβει…..!και βασικα περιμενω ποτε θα γραφτει η γνωστη αρλουμπα που μετραει πολυ περισσοτερα χρονια ζωης απο ανταρσυες,συριζες,λαες και οτι μπορει να επινοησει η αστικη κουτρα..Το γνωστο πλεον η καλη βαση του ΚΚΕ και η κακια ξεπουλημενη ηγεσια που δεν κυρησει την εναρξη της επαναστασης που ειναι σεχταριστικη και ξεπουλαει τους αγωνες!!!!
          Υ.Γ μερικοι ειστε πιο γραφικοι και απο το ζορμπα…..

        17. εργάτης

          Λαθραναγνώστη, άλλα ντ’ άλλα της παρασκευής το γάλο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.