.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Κομματικός Συνδικαλισμός: Διεκδικεί το έπαθλο στο ψεύδος


Κομματικός Συνδικαλισμός
Διεκδικεί το έπαθλο στο ψεύδος, την χυδαιότητα και την συνδικαλιστική αλητεία

Με ένα κατάπτυστο φαιδρό και υβριστικό λιβελογράφημα επιχείρησαν οι δυνάμεις του κομματικού συνδικαλισμού να απαντήσουν στην πρόσφατη ανακοίνωση της ΠΕΝΕΝ με την οποία ασκούσαμε έντονη αλλά εντελώς τεκμηριωμένη κριτική στην τακτική, τους χειρισμούς και γενικότερα τον ρόλο τους στο Ναυτεργατικό συνδικαλιστικό κίνημα.

Ασυνήθιστοι στον διάλογο, εχθρικοί σε οποιαδήποτε κριτική τούς γίνεται, με απέραντη αλαζονεία και έπαρση προσφεύγουν στην προσφιλή τους τακτική, αυτή των άξιων μαθητών της σχολής του γκεμπελισμού προκειμένου να αντικρούσουν την αλήθεια, τα επιχειρήματα και την αδιαμφισβήτητη πραγματικότητα που δυστυχώς ήταν και είναι συντριπτικά σε βάρος τους.

Έχοντας επιφυλάξει για τον εαυτό τους τον ρόλο του «ιδιοκτήτη της εργατικής τάξης» και των Ναυτεργατών, έχοντας πιστέψει για τον εαυτό τους ότι διεκδικούν το αλάθητο του Πάπα και εξ οφιτσίου εκπροσωπούν το αγωνιστικό κίνημα και μέσα από μια πρωτοφανή ιδεολογική και πολιτική σύγχυση η οποία είναι ξένη με τις αρχές και τις αξίες του εργατικού ταξικού κινήματος και της εργατικής τάξης, φθάνουν στον γελοίο ισχυρισμό ότι η ΠΕΝΕΝ με την κριτική απέναντί τους επιβουλεύεται «την ιδεολογική και οργανωτική διάσπαση του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος»!!!

Ταυτόχρονα με την διαστροφική και βαθύτατα αντιδραστική τους αντίληψη θεωρούν τις άλλες αριστερές δυνάμεις, εργατικά Σωματεία και αγωνιστικές κοινωνικές και αντιφασιστικές συλλογικότητες «γκρουπούσκουλα» και «μαύρο αναρχικό μπλοκ». Πρόκειται για τον αθλιότερο ξεπεσμό τους στον οποίο έχουν κατρακυλήσει και προφανώς εκτίθενται ανεπανόρθωτα όχι τόσο ή κυρίως οι ίδιοι ως φυσικά πρόσωπα αλλά ως φορείς που υποτίθεται εκφράζουν ή θέλουν να εκπροσωπούν ένα ιδεολογικό ρεύμα το οποίο εξευτελίζουν και διασύρουν με τον χειρότερο τρόπο!!

Στην ίδια αυτή ανακοίνωση, στην ουσία, με την άρνησή τους να απαντήσουν στην κριτική και στα γεγονότα που παραθέτουμε, αποδεικνύουν την βασιμότητα των θέσεων και ισχυρισμών μας.

Πιστεύουν ότι με το να πετάνε την μπάλα στην εξέδρα, αρνούμενοι να τοποθετηθούν στις καταγγελίες που εμπεριστατωμένα καταγράφει η ΠΕΝΕΝ για τα έργα και τις ημέρες τους ξεμπερδεύουν, στην ουσία όμως επιβεβαιώνουν τις θέσεις μας και απατώνται οικτρά εάν πιστεύουν ότι με τον τρόπο αυτό απαλλάσσονται από τις ευθύνες τους που οι Ναυτεργάτες επανειλημμένα τους έχουν αποδώσει και για τις οποίες δεν τολμούν πλέον να ψελλίσουν το παραμικρό…

Αντί να απαντήσουν γιατί μετά από 40 χρόνια στην ΠΕΜΕΝ και 35 στον Στέφενσων έχουν οδηγήσει τα Σωματεία αυτά στον μαρασμό, την αποδιοργάνωση και τα έχουν μετατρέψει σε ένα ιδιότυπο «γκέτο» εξοστρακίζοντας την οποιαδήποτε διαφορετική θέση και άποψη, γιατί το εφοπλιστικό κεφάλαιο, τα αστικά κόμματα και το υποταγμένο συνδικαλιστικό κατεστημένο στο Ναυτεργατικό συνδικαλιστικό κίνημα επί δεκαετίες τους έχουν αφήσει στο απυρόβλητο και στην ουσία τους κάνουν πλάτη αποσύροντας τις δυνάμεις τους από αυτά και εξασφαλίζοντας για τις δυνάμεις του κομματικού συνδικαλισμού ένα καθεστώς στο οποίο επικρατεί το «Γιάννης κερνάει – Γιάννης πίνει».

Γιατί δεν απαντούν σε αυτό που μόνιμα θέτουμε κατά κόρο όλα τα τελευταία χρόνια για την άρνησή τους να οργανωθεί η αγωνιστική δράση στην ποντοπόρο ναυτιλία εκεί που είναι η συντριπτική πλειονότητα των μηχανικών και το εφοπλιστικό κεφάλαιο έχει διασφαλίσει από αυτούς συνθήκες εργασιακής ειρήνης!!

Κατά τα λοιπά γίνονται καταγέλαστοι όταν καταγγέλλουν τον εργασιακό μεσαίωνα στην ποντοπόρο ναυτιλία ή την εκτεταμένη μαύρη ανασφάλιστη εργασία και πολλά ακόμη για τα οποία όμως δεν κάνουν το παραμικρό…

Άραγε η θέση μας αυτή συνιστά επίθεση στο ΠΑΜΕ και στο ΚΚΕ όπως μας καταλογίζουν ή αντιστρέφουν την πραγματικότητα ότι δήθεν διακατεχόμαστε από αντιΠΑΜΕ και αντιΚΚΕ σύνδρομο; Σημειώνουμε ότι στην ανακοίνωσή μας αυτή δεν υπάρχει η παραμικρή αναφορά στο ΠΑΜΕ αλλά και στο ΚΚΕ….

Εάν πιστεύουν ότι με τέτοιες ανοησίες θα κρύβονται πίσω από την υπεράσπιση του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ για να καλύψουν τον βρώμικο ρόλο τους και ότι αυτό θα μας αναγκάσει να υποστείλουμε την κριτική απέναντί τους, ότι ακόμη χειρότερα αποδίδοντας σε εμάς αντιΚΚΕ μένος θα κρυφτούν για να συγκαλύψουν τις δικές τους ευθύνες γελιούνται οικτρά και προφανώς θα διαψευσθούν.

Με την γραμμή, την τακτική και τους χειρισμούς τους αυτοί και μόνο αυτοί συκοφαντούν, διαβάλλουν και διασύρουν τις αρχές και τις αξίες του ταξικού και κομμουνιστικού κινήματος!!!

Η γραμμή της σύμπλευσης με την ηγεσία της ΠΝΟ αλλά και με το μεγάλο εφοπλιστικό κεφάλαιο δεν κρύβεται πίσω από την ψευτοεπαναστατική ρητορική, αντίθετα η ταξική πολιτική είναι αυτή που έμπρακτα σηματοδοτεί κατά πόσο οργανώνεις τις δυνάμεις, σχεδιάζεις και αναπτύσσεις πολύμορφους αγώνες, απαντάς στο καθεστώς της εφοπλιστικής ασυδοσίας και της ασκούμενης αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής, διαμορφώνοντας όρους να αντιπαρατεθείς και να συγκρουστείς με το εφοπλιστικό κεφάλαιο και τους πολιτικούς – συνδικαλιστικούς του εκπροσώπους.

Οι δυνάμεις του κομματικού συνδικαλισμού επιλεκτικά, τόσο σε σωματειακό επίπεδο όσο και στην ΠΝΟ, σε κάθε πρόταση, παρέμβαση και πρωτοβουλία της ΠΕΝΕΝ που αφορά την οργάνωση δράσης στην ποντοπόρο ναυτιλία, αντιδρούν είτε με την ένοχη σιωπή τους είτε παραπέμποντας στο αόριστο μέλλον τις κινητοποιήσεις.

Η γραμμή του συμβιβασμού και της υποταγής τους γίνεται έντεχνη προσπάθεια να συγκαλυφθεί με άσφαιρα πυρά και αντιεφοπλιστικές κορώνες που δεν αγγίζουν το εφοπλιστικό κεφάλαιο, που δεν αμφισβητούν το καθεστώς της επιχειρηματικής ασυδοσίας τους αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι η στόχευση του εφοπλισμού και των εκπροσώπων του ήταν και παραμένει η ΠΕΝΕΝ και τα στελέχη της αποτελούν το μοναδικό εμπόδιο σε συνδικαλιστικό επίπεδο για να υλοποιήσουν μαζί με την κυβέρνηση τους αντιναυτεργατικούς τους σχεδιασμούς!!!

Σχετικά με τα όσα μας καταλογίζουν για τον νόμο Κατρούγκαλου, το καμποτάζ, την πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ για τις ΣΣΕ, το παρασωματείο Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων νήσων, τις επισχέσεις εργασίας κ.α, έχουμε απαντήσει, αντικρούσει και απορρίψει κατηγορηματικά ως αθλιότητες του κομματικού συνδικαλισμού και ταυτόχρονα έχουμε αποδείξει ότι μόνο Σωματείο που αναπτύσσει αυτόνομη αγωνιστική δράση στον Ναυτεργατικό χώρο όλα τα τελευταία χρόνια ήταν και είναι η ΠΕΝΕΝ, γεγονός που αναγνωρίζεται στην συνείδηση της μεγάλης πλειοψηφίας των Ναυτεργατών και ευρύτερα των εργαζομένων και ακριβώς αυτή είναι η αιτία που οι δυνάμεις του κομματικού συνδικαλισμού βυσσοδομούν, λασπολογούν και συκοφαντούν την ΠΕΝΕΝ και τα στελέχη της.

Η ΠΕΝΕΝ θα συνεχίσει στην ίδια αταλάντευτη ταξική κατεύθυνση έχοντας ως στόχο την απόκρουση της επίθεσης εφοπλιστών, κυβέρνησης, την συμπόρευση με συνδικάτα τα οποία παλεύουν στην ίδια κατεύθυνση για την ανασυγκρότηση και αντεπίθεση των συνδικάτων και της εργατικής τάξης για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και των συμφερόντων της.

Η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ

Υ.Γ.: Σχετικά με τις φωτογραφίες που δημοσιεύσαμε, δεν εκτίθεται στο ελάχιστο ούτε το ΠΑΜΕ, ούτε το ΚΚΕ που πραγματοποίησαν συναντήσεις με εκπροσώπους της κυβέρνησης για συγκεκριμένα θέματα, αντίθετα εξευτελίζονται μόνο οι ίδιοι οι ηγετίσκοι του κομματικού συνδικαλισμού στον Ναυτεργατικό χώρο που ονόμασαν μια συγκεκριμένη συνάντηση για το ασφαλιστικό των Ναυτεργατών ως «κοινωνικό διάλογο»!!!!
Κατά τα λοιπά για το αντιΠΕΝΕΝ παραλήρημα τους παραπέμπουμε στην αδέκαστη κρίση των Ναυτεργατών οι οποίοι και αυτή την φορά θα βγάλουν τα συμπεράσματά τους για το προβοκατόρικο και υπονομευτικό τους ρόλο!!!

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 75.00% ( 6
Συμμετοχές )



Ένα σχόλιο στο “Κομματικός Συνδικαλισμός: Διεκδικεί το έπαθλο στο ψεύδος

  1. Stahlarbeiter

    Καλα ρε παιδια…
    Οκ διαφωνείτε και θελετε να βάλετε την δικια σας αποψη στην ανακοινωση εντάξει…
    Θελετε να κανετε πολεμικη και αντιπαραθεση με την γραμμη του ΠΑΜΕ στο ναυτεργατικο κινημα, δεκτον …
    Γράψατε δεκαδες γραμμες αλλα ενα συγκεκριμένο πρακτικό παράδειγμα για τον δήθεν “κομματικό συνδικαλισμό” δεν δώσατε.
    Μαλλον εδω ισχυει το οτι ” οσο δεν ισχυει η πραγματικοτητα τοσο χειροτερο γι αυτην.”

    Αντιθετα η ανακοινωση των ΠΕΜΕΝ ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ βαζει συγκεκριμένα παραδείγματα οπως οτι ο Νταλακιωγιωργος ψηφισε την τελευταία καταπτυστη συλλογική συμβαση εργασιας μαζι με τον γ. γ. της ΠΝΟ Χάλα.

    εδω ειναι η ανακοινωση με τα συγκεκριμενα επιχειρηματα:
    https://www.902.gr/eidisi/ergatiki-taxi/151115/o-panta-prothymos-stin-ypiresia-ton-efopliston-xediplonei-misos-toy-sta

    Γι αυτα τα συγκεκριμενα γεγονοτα ουτε λεξη βεβαια γιατι δεν συμφερουν.

    Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.