.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Κοινή ανακοίνωση οργανώσεων για τα γεγονότα στο Πολυτεχνείο


Το πολυτεχνείο ανήκει σε όλο τον λαό και τη νεολαία. Το εξεγερτικό του πνεύμα παραμένει ζωντανό μέσα στους αγώνες του σήμερα. Αποκτά νόημα μέσα από το ρόλο των σωματείων, των φοιτητικών συλλόγων και των συλλογικοτήτων με αναφορά στο κίνημα στη διοργάνωση του τριημέρου. Σήμερα είναι πολύτιμο ενόψει της αντιλαϊκής τρίτης αξιολόγησης. Έχει τεράστια σημασία η πραγματοποίηση ενός εορτασμού του Πολυτεχνείου μαζικού, λαϊκού και νεολαιίστικου, μαχητικού, αντικυβερνητικού και αντιιμπεριαλιστικού, ανοιχτού στο κίνημα και το λαό. Ακόμα περισσότερο σήμερα που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συμπλέει απόλυτα με τα σχέδια της κυβέρνησης Τραμπ και του αμερικανικού ιμπεριαλισμού.

Στην κατεύθυνση αυτή καταγέλλουμε τον αποκλεισμό από το χώρο και την απόπειρα ακύρωσης του εορτασμού από ομάδες εχθρικές στο κίνημα. Η κίνηση αυτή δεν έχει καμία νομιμοποίηση από κανένα τμήμα του κινήματος, είναι αποτέλεσμα μιας ακραίας ιδιοκτησιακής λογικής που αποκλείει όλο το λαό από το χώρο του ασύλου. Η κατάσταση που διαμορφώνεται εξυπηρετεί τον πάγιο στόχο κάθε κυβέρνησης και όλων των δυνάμεων του συστήματος. Αποτελεί την καλύτερη προσφορά στην προσπάθεια κυβέρνησης και κράτους να αμαυρώσουν τον εορτασμό του πολυτεχνείου και να κόψουν το νήμα με τους αγώνες του σήμερα. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, μαζί με όλα τα αστικά κόμματα και ΜΜΕ, αξιοποιούν τα γεγονότα για να εντείνουν το κλίμα τρομοκρατίας, να στοχοποιήσουν το άσυλο και να μη γίνει ο εορτασμός.

Ο τριήμερος εορτασμός του Πολυτεχνείου να διεξαχθεί στον ιστορικό χώρο του με πρόσβαση για το λαό, τη νεολαία και τους μαζικούς φορείς

Καταγγέλουμε την προσπάθεια αποκλεισμού της εισόδου στο λαό

Απαιτούμε την απόσυρση των ΜΑΤ. Καμία σκέψη για επέμβαση της αστυνομίας και καταπάτηση του χώρου του ασύλου.

Καταγγέλουμε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για την απόπειρα τρομοκράτησης του κινήματος

Καλούμε τον λαό και την νεολαία σε μαζική συγκέντρωση στο Πολυτεχνείο στις 4.00 μμ.

Καλούμε το λαό και τη νεολαία να διασφαλίσουν τον εορτασμό του Πολυτεχνείου με τη μαζική παρουσία τους.

ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΝ ΛΑΟ – ΖΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ

Ανασύνθεση – ΟΝΡΑ
ΑΝΤΑΡΣΥΑ
ΑΡΑΝ
ΑΡΑΣ
Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση
Αριστερή Συσπείρωση
Αριστερό Ρεύμα
ΔΕΑ
Δικτύωση για τη Ριζοσπαστική Αριστερά
ΕΕΚ – ΟΕΝ
ΚΚΕ (μ-λ)
Λαϊκή Ενότητα
ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση
νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση
ΟΚΔΕ – Σπάρτακος
Οργάνωση Νεολαίας «Πορεία»
Παρέμβαση

 

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 6
Συμμετοχές )



4 σχόλια στο “Κοινή ανακοίνωση οργανώσεων για τα γεγονότα στο Πολυτεχνείο

  1. μέλος του ΝΑΡ

    Η ιδιοκτησιακη, νταβατζιδικη και καπελωματικη λογική για την χρήση ενός δημοσιου χώρου την οποί έχουν οι περισσότερες αναρχικές ομάδες, ευθύνεται για αυτή την σαπίλα. Είναι δε, παρομοια με την λογική που εχουν κράτος και κεφαλαιο για τον δημόσιο χώρο. Και απόλυτα ανταγωνιστική προς οποιαδήποτε ταξικα/κοινωνικα χειραφετητικη αντίληψη. Πρέπει να ηττηθεί, παντού.

    Reply
    1. Νίκος

      Ιδιοκτησιακή και νταβατζίδικη λογική έχουν πολλές τάσεις του κινήματος,όχι μόνο οι αναρχικοί.Να σου θυμίσω την κατάληψη του Πλάζα για τους πρόσφυγες που ξεκάθαρα κάποιοι συγκεκριμένοι οικειοποιήθηκαν.π απ’την πρώτη ημέρα.Και επίσης όλοι ξέρουμε ποιοί έμπαιναν σαν κλέφτες στο Πολυτεχνείο τα ξημερώματα κάθε χρονιάς για να πάρουν “πρώτο τραπέζι πίστα”,όπως ξέρουμε και ποιοί κάλυπταν την πρόσοψη του Πολ/νείου κάθε χρονιά με τα δικά τους ετοιματζήδικα από τυπογραφεία γιγαντοπανιά,δίνοντας την αίσθηση ότι ο χώρος τους ανήκει.Αυτό που πρέπει να ηττηθεί λοιπόν,είναι η λογική του καπελώματος και της ιδιοκτησίας από τον κάθε πολιτικό χώρο.

      Reply
      1. μέλος του ΝΑΡ

        Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου Νίκο, με την αναγκαία επισήμανση όμως, πως ποιοτικά (στην κλιμάκωσή του δλδ) είναι διαφορετικό το να πας ξημερώματα για να πιάσεις πρώτο τραπέζι, και διαφορετικό το να μπουκάρεις μέσα μαζί με τους 28 φίλους σου και να πετάς όλη την υπόλοιπη κοινωνία απ έξω. Κατά τα άλλα όμως, έχεις απόλυτο δίκιο: Η λογική του καπελώματος και την ιδιοκτησίας αφορά και την Αριστερά, κομμουνιστική και μη.

        Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.