.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Κλείνουν το εργοστάσιο της Softex -Στο δρόμο 200 εργαζόμενοι (Βίντεο)


softex-KontraΑποφασισμένοι οι εργαζόμενοι να διεκδικήσουν τη δουλειά τους

Γράφει ο kokkiniotis

Έξι μήνες μετά την πυρκαγιά σε τμήμα του εργοστασίου της Softex -“Αθηναϊκή Χαρτοποιία” στο Βοτανικό, η πολυεθνική Bolton Group που έχει έδρα στην Ιταλία αποφασίζει να κλείσει το εργοστάσιο πετώντας στο δρόμο τους εργαζόμενους, οι οποίοι το έμαθαν …τηλεφωνικά!

Στις 3 Ιουλίου 2015, το εργοστάσιο της Softex, που παλαιότερα απασχολούσε χιλιάδες εργαζόμενους, έπιασε φωτιά και κινδύνεψε η ζωή εργαζομένων. Έκτοτε, το τμήμα που κάηκε παρέμενε κλειστό. Χθες ανακοινώθηκε τηλεφωνικά στους εργαζόμενους η απόλυσή τους και το κλείσιμο του εργοστασίου.

Ο αγώνας των εργαζομένων για τη διατήρηση της δουλειάς τους έχει την αλληλεγγύη πολλών άλλων κλάδων και σωματείων.

Την Παρασκευή 15/1/2016, μίλησε στο Kontra Channel και στην εκπομπή του Αιμίλιου Λιάτσου, ο Γραμματέας του Σωματείου εργαζομένων στη Softex Θεοδόσης Παπαδόπουλος.

Κατήγγειλε ότι η εταιρία, παρά το ότι έχει πάρει μέρος της ασφαλιστικής αποζημίωσης που διεκδικούσε, δεν έχει κάνει τίποτε για την αποκατάσταση των ζημιών και την επαναλειτουργία της μονάδας.

“Είναι μεγάλη πρόκληση προς τους εργαζόμενους αυτό που συμβαίνει. Όταν έπιασε φωτιά το εργοστάσιο, 10-15 εργαζόμενοι κινδύνεψαν να καούν ζωντανοί, στην προσπάθειά τους να το σώσουν και για να μη γίνει ευρύτερη ζημιά. Δεν μπορεί να αντιμετωπίζονται τώρα έτσι”, δήλωσε χαρακτηριστικά. Κάλεσε σε συγκέντρωση συμπαράστασης στο Υπουργείο Εργασίας τη Δευτέρα το πρωί στις 11.00 όπου θα γίνει η τριμερής.

“Πρέπει να γνωρίζει και η κυβέρνηση πολύ καλά, και η εργοδοσία, ότι εμείς εδώ δεν θα σηκώσουμε τα χέρια ψηλά. Δεν θα παραδοθούμε τόσο εύκολα”, τόνισε σε άλλο σημείο.

Δείτε ολόκληρη την παρέμβαση του Θ. Παπαδόπουλου στο βίντεο που ακολουθεί:

 

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 1
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.