.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


ΚΚΕ: Καμία σχέση με τον «κόσμο τους»!


kotzias-NATO-Attalia725«We are the world» («Εμείς είμαστε ο κόσμος») τραγούδησε από σκηνής, αγκαζέ με το γγ του ΝΑΤΟ, Γ. Στόλτενμπεργκ, καθώς και τα υπόλοιπα «γεράκια» της λυκοσυμμαχίας, ο υπουργός Εξωτερικών της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, Ν. Κοτζιάς, σε «πολιτιστικό» πανηγυράκι που στήθηκε στο περιθώριο της συνόδου των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ στην Αττάλεια της Τουρκίας. Τα σχετικά ρεπορτάζ, μάλιστα, δείχνουν τον Ν. Κοτζιά να… σέρνει το χορό, καλώντας όλους τους παρευρισκόμενους… στην πίστα!

Ποιος είναι όμως «ο κόσμος τους»; Είναι οι ΝΑΤΟικές ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και το μακέλεμα των λαών όπου Γης, για τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Είναι οι βόμβες και ο θάνατος που σκόρπισαν και σκορπούν για τη «δημοκρατία» και την «ελευθερία», για να φέρουν μια «φωτεινότερη μέρα», όπως λένε και οι στίχοι που τραγούδησαν τα «γεράκια». Οπως ακριβώς έκαναν, δηλαδή, μεταξύ άλλων, στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ, στη Λιβύη, στην ίδια τη γειτονιά μας, στη Γιουγκοσλαβία…

«Ο κόσμος τους» είναι οι επικίνδυνοι σχεδιασμοί νέων επεμβάσεων που καταστρώνουν το ΝΑΤΟ και οι σύμμαχοί του, στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Βόρειας Αφρικής, στο όνομα της καταπολέμησης των «τζιχαντιστών». Σχεδιασμοί στους οποίους σπεύδει να πιάσει στασίδι η συγκυβέρνηση του… τραγουδιάρη Ν. Κοτζιά, όπως επιβεβαίωσε περίτρανα μια μέρα μετά και ο υπουργός Αμυνας Π. Καμμένος, μιλώντας για δημιουργία νέας ΝΑΤΟικής βάσης στο Αιγαίο και ενίσχυση της βάσης στη Σούδα!

Πράγματι… Αυτός είναι «ο κόσμος τους»: Αυτός ήταν ο κόσμος της συγκυβέρνησης με κορμό τη ΝΔ, αυτός είναι ο κόσμος της συγκυβέρνησης με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, αυτός είναι ο κόσμος των ιμπεριαλιστικών λυκοσυμμαχιών, του κεφαλαίου και όλων των κυβερνήσεών του.

Μόνο που οι λαοί δεν έχουν καμία σχέση με αυτόν τον κόσμο, η «φωτεινότερη μέρα» για αυτούς θα έρθει μονάχα από την οριστική ανατροπή του!

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 66.67% ( 3
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.