.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Καταγγελία Φοιτητικών Συλλόγων για τις εξελίξεις σχετικά με τον εορτασμό του Πολυτεχνείου


Σε κατάληψη του ιστορικού κτηρίου του Πολυτεχνείου, προχώρησαν το πρωί της Τετάρτης 15 Νοέμβρη ομάδες ατόμων. Ταυτόχρονα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει λάβει δρακόντεια μέτρα καταστολής με 7.000 αστυνομικούς όλων των υπηρεσιών.

Οι φοιτητικοί σύλλογοι του ΕΜΠ ζητούν την αποχώρηση των ΜΑΤ από το χώρο, ενώ καλούν τις ομάδες που διεξάγουν την κατάληψη να αποχωρίσουν.

Η ανακοίνωση των φοιτητικών συλλόγων αναφέρει:

Ανακοίνωση ΦΣ ΕΜΠ για την κατάληψη στο Πολυτεχνείο |Όχι στη ματαίωση της επετείου της εξέγερσης!

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, σε συνέχεια της επίθεσης που διεξάγει ενάντια στη νεολαία και τον αγωνιζόμενο λαό, προσπαθεί τώρα με τις δυνάμεις καταστολής να εμποδίσει και να διαλύσει τον τριήμερο εορτασμό του Πολυτεχνείου.

Αντικειμενικά η κατάληψη που διεξάγεται αυτή τη στιγμή στο χώρο του πολυτεχνείου ενισχύει το σχέδιο αυτό και τους καλούμε να αποχωρήσουν άμεσα και να αφήσουν τους ΦΣ να μεταφέρουν τις καταλήψεις τους στο χώρο του Πολυτεχνείου και να υλοποιήσουν τις αποφάσεις των Γενικών τους Συνελεύσεων.

Ως Φοιτητικοί Σύλλογοι καταγγέλλουμε την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και απαιτούμε να αποχωρήσουν ΑΜΕΣΑ οι διμοιρίες από το χώρο του Πολυτεχνείου! Η διεξαγωγή του τριημέρου εορτασμού του Πολυτεχνείου ήταν και θα είναι στα χέρια του μαζικού λαϊκού κινήματος, της νεολαίας και του αγωνιζόμενου λαού.

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 91.43% ( 7
Συμμετοχές )



7 σχόλια στο “Καταγγελία Φοιτητικών Συλλόγων για τις εξελίξεις σχετικά με τον εορτασμό του Πολυτεχνείου

  1. προλετάριος

    Με ποιο δικαίωμα κατσικώνονται κάποιοι σε δημόσιο χώρο; Εναντιωνόμενοπι στις αποφάσεις των συλλογικοτήτων που λειτουργούν χρόνια τώρα στον χώρο του ΕΜΠ; Μήπως τελικά η ιδιωτικοποίηση ενός δημόσιου χώρου έχει τόσο την οικονομική/επιχειρηματική πλευρά του κεφαλαίου και του κράτους, αλλά έχει ΚΑΙ την ιδεολογική/πολιτική πλευρά του στυλ “εγώ ετσιθελικά κατσικώνομαι σε έναν δημόσιο χώρο παρά και εναντίον των αποφάσεων ολόκληρων συλλογικοτήτων που ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ τον χώρο και ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ στον χώρο χρόνια τώρα”;

    Μήπως τελικά η αντίληψη πολλών αναρχικών ομάδων, ταυτίζεται με το κράτος και το κεφάλαιο όσον αφορά την περίφραξη δημόσιων χώρων είτε για το κέρδος απο την μιά, είτε για το καπέλωμα από την άλλη;

    Σε κάθε περίπτωση, η αντίληψη χρήσης των δημόσιων χώρων που κουβαλούν πολλοί αναρχικοί/ές και πολλές αναρχικές ομάδες, είναι το ίδιο γραφειοκρατική και εξουσιαστική/καπελωματική με αυτή του επιχειρηματία και του κράτους. Και για αυτό, εχθρική προς τους ταξικά/κοινωνικά καταπιεσμένους.

    Reply
  2. μέλος του ΝΑΡ

    Η αντίληψη περίφραξης και “ιδεολογική ιδιωτικοποίησης” ενός δημοσιου χώρου την οποία έχουν οι περισσότερες αναρχικές ομάδες, είναι παρομοια με την λογική του ειναι παρομοια με την λογική ΚΡΑΤΟΥΣ και κεφαλαίου. Αποκόπτει την κοινωνία απο τους δημοσιους χώρους. Πρέπει να ηττηθεί παντού.

    Reply
  3. Γνωστός Άγνωστος

    Θα αναφέρεστε στο φεστιβάλ αναιρέσεις

    Reply
    1. Ανώνυμα

      Θα αναφερομουν σε αυτες αν γινοταν 15-17 Νοεμβρη στο κατω πολυτεχνειο

      Reply
    2. μέλος του ΝΑΡ

      Γνωστέ, άγνωστε απατεώνα, αναφέρομαι στην νταβατζιδικη και εξουσιαστική λογική που έχει ένα μεγάλο τμήμα του α/α χώρου. Το φεστιβάλ της ΝΚΑ “Αναιρέσεις” κλείνει τον χώρο της Γεωπονικής, αφού έχει πάρει το οκ από τον φοιτητικό σύλλογο. Επίσης απατεώνα ασχετέ μου, η ΝΚΑ και το ΝΑΡ, παρόλο που πολύ καλώς έχει το φεστιβάλ είσοδο, αφήνουν να μπουν πάντα εντός του, άτομα που δεν έχουν χρήματα. Προσοχή: Οχι άτομα/παρτάκηδες και ατομιστές, που έχουν, αλλά ΔΕΝ θέλουν να πληρώσουν.

      Η ΝΚΑ και το ΝΑΡ, ποτέ δεν εμπόδισαν να γίνει ΠΡΟΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΗ εκδήλωση αναρχικών συλλογικοτήτων ή άλλων αριστερών πολιτκών συλλογικοτήτων, ή σωματείων, ή σχολείων, ή φοιτητικών συλλόγων. Εσείς γνωστέ/άγνωστε γιατί περιφράσσετε έναν δημόσιο χώρο απέναντι σε άλλες πολιτικές ή μη συλλογικότητες; Γιατί κλείνετε τον χώρο και τον ιδιωτικοποιείτε ιδεολογικά πετώντας απ ‘εξω ολοκληρα τμήματα ταξικά και κοινωνικά καταπιεσμένων; Γιατί δράτε γνωστέ/αγνωστε κρατικίστικα και εξουσιαστικά; Εχει κάτι σοβαρό να απαντήσεις ή μόνο αρλούμπες; Περιμένω!

      Reply
  4. Ανώνυμα

    ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ!!!

    ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!!!

    ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ 1-1-4

    Amis Go Home!!!

    Reply
    1. Ανώνυμα

      ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ!!!

      ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!!!

      ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ 1-1-4

      Amis Go Home!!!

      ………..

      Χαιρετώ!

      1ον. Η φράση “Στην Ελλάδα Ζείς Δεν Υπάρχει Ελπίς” βγήκε τέλος δεκαετίας 40 και αρχές δεκαετίας 50! … σαν να λέμε … σήμερα!
      Όσοι ξέρουν ξέρουν!

      2ον. Το “2ον” είναι Μαθηματικοπολιτικοκοινωνική Συνάρτηση του “1ον”! ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ “2ον” … Αυτά τα των τραπεζών και το εικονικό χρέος της Χώρας μας που λέει ο Daiselblum ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΞΕΡΑΜΕ ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΑΜΕ ήδη από την χρεωκοπία της Lehman Bruders σε Συνάρτηση με την κρατικοποιήση του χρέους που δημιούργησε η Lehman Bruders σχεδόν 7-8 μήνες μετά στην ΟΔΓ του ύψους των … 180 Δισεκατομμύρια Ε.!

      Το “Ελληνικό Χρέος” Της Αποικίας “Η ΕΛΛΑΣ” εξυπηρετεί κυρίως 3 γερμανικές τράπεζες 2 γαλλικές και 1 αμερικάνικο Investment Fonds!!!

      ΌΛΑ ΤΑ ΆΛΛΑ ΠΟΥ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΕΙΝΑΙ Λακεδοραγιάδικα της Αποικιοκρατούμενης Χώρας μας!

      Χαιρετούμαι! Τα Χρωματισμένα Παιδιά (… και όποιος ξέρει ξέρει)!

      Χαιρετώ ο Τζάκ!

      Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.