.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Καταγγελία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για την απόπειρα διάλυσης του γιορτασμού του Πολυτεχνείου


ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 4.ΟΟ μμ

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που αξιοποιώντας την “κατάληψη” του Πολυτεχνείου από ομάδα “αντιεξουσιαστών”, προσπαθεί να εμποδίσει και να διαλύσει τον τριήμερο εορτασμό του. Απαιτούμε, μαζί με τους φοιτητικούς συλλόγους, να αποχωρήσουν άμεσα οι διμοιρίες των ΜΑΤ από το χώρο του Πολυτεχνείου και καλούμε τον λαό και την νεολαία και όλες τις δυνάμεις της αριστεράς να κινητοποιηθούν άμεσα και να διαδηλώσουν στο Πολυτεχνείο με στόχο να επιβάλουν και φέτος έναν μαχητικό, ριζοσπαστικό, αντικυβερνητικό, ανοιχτό σε όλες τις κοινωνικές αντιστάσεις και αγωνιστές γιορτασμό της εξέγερσης του Νοέμβρη.

Η απόπειρα διάλυσης του γιορτασμού της εξέγερσης του Νοέμβρη του ’73 από ομάδα “αντεξουσιαστών” διευκολύνει το έργο της κυβέρνησης, των πάγιων στοχεύσεων κάθε εξουσίας και κάθε μηχανισμού κρατικής και παρακρατικής βίας που θέλουν να καταργήσουν τον γιορτασμό του Πολυτεχνείου ή να τον καταντήσουν μνημόσυνο ή “συγκρουσιακή” καρικατούρα, απομονωμένο από τα κινήματα και την έμπνευση της μαζικής ταξικής σύγκρουσης στη βάση της υπεράσπισης των κοινωνικών αναγκών και δικαιωμάτων.

Ειδικά, στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή της νέας όξυνσης της επίθεσης, ενόψει της “τρίτης αξιολόγησης” και της επικίνδυνης υποταγής στην πολιτική του ιμπεριαλισμού, που ο αντικυβερνητικός, αντιιμπεριαλιστικός αγώνας και η ανάπτυξη των αντιστάσεων είναι πιο αναγκαία από ποτέ.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 4.ΟΟ μμ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο ΜΑΧ στις 5.00

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 77.78% ( 9
Συμμετοχές )



61 σχόλια στο “Καταγγελία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για την απόπειρα διάλυσης του γιορτασμού του Πολυτεχνείου

  1. ενας

    Eξελίσσεται ασφαλίτικο σχέδιο ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ της Πορείας του Πολυτεχνείου, σύμφωνα με εντολές του ΤΡΑΜΠ στον Τσιπράκο, στην τελυταία “μυστηριώδη” συνάντησή τους!
    Οι λεγόμενοι “αντιεξουσιαστές” το γνωστό μακρύ χέρι της αστικής εξουσίας, είναι ο Δούρειος Ιππος αυτού του σχεδίου.
    Ο Λαός να ακυρώσει αυτά τα σχέδια και επίσης να απαιτήσει να μάθει τι συμφωνήθηκε σε αυτή τη συνάντηση.

    Reply
    1. ΓΚ1

      Όσο “αριστερός” είναι ο Τσίπρας άλλο τόσο “αντιεξουσιαστές” είναι αυτοί που κλείστηκαν στο Πολυτεχνείο.Ας μην τσουβαλιάζουμε…

      Reply
      1. ενας

        Καμία πρόθεση να φορτώσω στον οιονδήποτε περισσότερες κατηγορίες, από αυτές, που του αξίζουν, αλλά ο “χώρος” έχει ήδη πολλές αμαρτίες μαζεμένες, και δε βλέπω και καμιά σοβαρή κίνηση διαχωρισμού θέσης και αυτοπροστασίας από την Ασφάλεια, που μάλλον “αλωνίζει” κει μέσα..
        Οι άνθρωποι δε δείχνουν νάχουν και κανένα πρόβλημα με το “τσουβάλιασμα”……

        Reply
      2. αντι(Α)

        Διαχωρίστηκε κανένας αναρχικός ποτέ απο οτιδήποτε προβοκατόρικο έχουν κάνει; Δεν είναι τσουβάλιασμα όταν οι ίδιοι δεν παίρνουν τις ευθύνες τους.

        Reply
        1. ΓΚ1

          Μιλάμε για έναν πολυτασικό πολιτικό χώρο που εκφράζεται μέσα από εκατοντάδες συλλογικότητες-ομάδες-οργανώσεις σε όλη τη χώρα.Δεν είναι ένα ενιαίο κίνημα ή κάτι άλλο συγκεκριμένο για να παίρνει την ευθύνη για τα πάντα.Δε μπορώ ασπούμε να βάλω στο ίδιο τσουβάλι αυτόν που σήκωσε χέρι σε αγωνιστές πέρσυ τέτοια ημέρα στη Στουρνάρη ή επιτέθηκε στα γραφεία του ΝΑΡ με αυτόν που συμμετέχει σε μιά αναρχική δράση κάπου στην επαρχία.

      3. μέλος του ΝΑΡ

        Δυστυχώς όχι φίλε ΓΚ1. Αυτοί που κατέλαβαν ετσιθελικά το Πολυτεχνείο, είναι αναρχικοί/αντιεξουσιαστές. Χωρίς εισαγωγικά. Και η λογική που έχουν οι περισσότερες ομάδες της αναρχίας, είναι ακριβώς αυτή: αντιλαμβάνονται την διαχείριση ενός δημοσίου χώρου, με όρους ιδεολογικής ιδιωτικοποίησης/περίφραξης από τους υπόλοιπους ταξικά/κοινωνικά καταπιεσμένους και τις συλλογικότητές τους. Με όρους που περιφράσσουν τον δημόσιο χώρο που έχουν καταλάβει, από την υπόλοιπη καταπιεσμένη ταξικά, κοινωνία. ΕΤΣΙ αντιλαμβάνονται οι περισσότερες α/α συλλογικότητες την διαχείριση ενός δημοσίου χώρου. Και με τον ίδιο τρόπο, αντιλαμβάνονται ΚΑΙ το ανταγωνιστικό (εργατικό/λαϊκό/νεολαιίστικο) κίνημα: Με ιδιοκτησιακό/καπελωματικό/εξουσιαστικό τρόπο.

        Για τις περισσότερες ομάδες του α/α χώρου, εξ’ ορισμού κόμματα, οργανώσεις, σωματεία, συλλογικότητες κατοίκων που δεν θέλουν το αλφάδι, είναι αστικοί/καπιταλιστικοί/εξουσιαστικοί θεσμοί. Αυτή η λογική δεν υπάρχει μόνο στην αναρχία εντός της οποίας κυριαρχεί. Υπάρχει και στην Αριστερά κομμουνιστική και μη. Και είναι μια βαθιά αντιδραστική, εξουσιαστική αντίληψη. Η οποία πρέπει να ηττηθεί παντού. Σε όλες τις συλλογικότητες, πανελλαδικά.

        Reply
      4. μέλος του ΝΑΡ

        Δυστυχώς όχι φίλε ΓΚ1. Αυτοί που κατέλαβαν ετσιθελικά το Πολυτεχνείο, είναι αναρχικοί/αντιεξουσιαστές. Χωρίς εισαγωγικά. Και η λογική που έχουν οι περισσότερες ομάδες της αναρχίας, είναι ακριβώς αυτή: αντιλαμβάνονται την διαχείριση ενός δημοσίου χώρου, με όρους ιδεολογικής ιδιωτικοποίησης/περίφραξης από τους υπόλοιπους ταξικά/κοινωνικά καταπιεσμένους και τις συλλογικότητές τους. Με όρους που περιφράσσουν τον δημόσιο χώρο που έχουν καταλάβει, από την υπόλοιπη καταπιεσμένη ταξικά, κοινωνία. ΕΤΣΙ αντιλαμβάνονται οι περισσότερες α/α συλλογικότητες την διαχείριση ενός δημοσίου χώρου. Και με τον ίδιο τρόπο, αντιλαμβάνονται ΚΑΙ το ανταγωνιστικό (εργατικό/λαϊκό/νεολαιίστικο) κίνημα: Με ιδιοκτησιακό/καπελωματικό/εξουσιαστικό τρόπο.

        Μάλιστα, για τις περισσότερες ομάδες του α/α χώρου, εξ’ ορισμού κόμματα, οργανώσεις, σωματεία, συλλογικότητες κατοίκων που δεν θέλουν το αλφάδι, είναι αστικοί/καπιταλιστικοί/εξουσιαστικοί θεσμοί.

        Αυτή η λογική της ιδιοκτησίας, δεν υπάρχει μόνο στην αναρχία εντός της οποίας κυριαρχεί. Υπάρχει και στην Αριστερά κομμουνιστική και μη. Και είναι μια βαθιά αντιδραστική, εξουσιαστική αντίληψη. Η οποία πρέπει να ηττηθεί παντού. Σε όλες τις συλλογικότητες, πανελλαδικά.

        Reply
    2. μέλος του ΝΑΡ

      ΑΞίζει να ανοίξουμε πια με ουσιαστική θέληση, την συζήτηση για το συγκεκριμένο θέμα του «ποιά είναι μια ουσιαστικά χειραφετητική ταξικά/κοινωνικά αντίληψη, σε σχέση με την διαχείριση ενός δημόσιου χώρου, και σε σχέση με ττο πλαίσιο συντροφικής συνύπαρξης ανάμεσα σε διαφορετικά τμήματα του ανταγωνιστικού (εργατικού/λαϊκού ) κινήματος». Μερικές σκέψεις:

      α. Το κράτος και το κεφάλαιο ΤΙ κάνουν σε σχεση με τον δημόσιο χώρο; Επιβάλλουν τις καπιταλιστικές αντιλήψεις διαχείρισής του. Την εμπορευματοποίηση καταρχήν! Εχεις να πληρώσεις οκ! Δεν έχεις; Δεν χωράς! Επειτα, λένε στην κοινωνία (δλδ στον λαό): Κοίταξε να δεις άνθρωπα, εμείς γνωρίζουμε πως να διαχειριζόμαστε έναν δημόσιο χώρο. Εμείς ως κράτος και κεφάλαιο έχουμε το δικαίωμα να ορίζουμε ποιοι χωράνςε και ποιοί όχι! Εσυ, κενωνία απλώς είσαι καταναλωτής/πελάτης. ΑΥΤΑ λένε και πράττουν κεφάλαιο και κράτος σε σχέση με τονν δημόσιο χώρο.

      β. ΤΙ λέει τώρα η πλειοψηφία, των ταξικά/κοινωνικά καταπιεσμένων: «Εχουμε παραχωρήσει το δικαίωμα χρήσης ενός δημόσιου χώρου, σε κράτος και κεφάλαιο. Το έχουμε αποδεχθεί αυτό. Είμαστε ανίκανοι να διαχειριστούμε μόνοι μας έναν δημόσιο χώρο, με τρόπο που να ανοίγει στην κοινωνία και τις ανάγκες της.

      γ. Τι λένε οι συλλογικότητες που εντάσονται στον αριστερό/κομμουνιστικό ή αναρχικό/αυτόνομο χώρο: Στην καλύτερη περίπτωση, οι περισσότερες αντιλαμβάνονται την διαχείριση ενός δημοσίου χώρου, με κομματικούς/ιδεολογικούς οι πρώτες, με ιδεολογικούς αναρχικούς όρους οι δεύτερες. Και στην μιά και στην άλλη περίπτωση, ο δημόσιος χώρος εκφυλίζεται σε έναν δημόσιο χώρο «των δικών μας». Αυτό είναι μια παράδοξη περίπτωση ιδεολογικής (είτε κομματικής είτε …μη-κομματικής) ιδεολογικής ιδιωτικοποίησης, ναι ή όχι; Πετά έξω την μεγάλη πλειοψηφία των ταξικά/κοινωνικά καταπιεσμένων ναι ή όχι; ΝΑΙ είναι η καθόλου ρητορική απάντηση. Σε αυτή την αντίληψη εδράζεται και η απόφαση των 30 αναρχικών να καταλάβουν το ΕΜΠ. Δεν είναι παρακρατικοί,, δεν είναι χαφιέδες. ΕΤΣΙ έμαθαν. ΑΥΤΗ η αντίληψη είναι που πρέπει να ηττηθεί κατά κράτος, παντού!

      συνεχίζεται…..

      Reply
    3. μέλος του ΝΑΡ

      Συνέχεια….

      Μια ουσιαστικά χειραφετητική ταξικά/κοινωνικά αντίληψη για την διαχείριση ενός δημόσιου χώου, περιλαμβάνει τόσο την κριτική/απόρριψη των καπιταλιστικών αντιλήψεων, όσο και την κριτκή/απόρριψη παγιωμένων αντιλήψεων τόσο μέσα στην αναρχία/αυτονομία, όσο και μέσα στην κομμουνιστική ή μη, αριστερά: Δεν διαχειριζαόμαστε έναν δημόσιο χώρο, μόνο για τους “δικούς μας”. Τον ανοίγουμε με όρους που να μπορεί ένα ουσιαστικά μεγάλο τμήμα των ταξιικά/κοινωνικά καταπιεσμένων, να τον προσσεγγίσει. Η λογική “έξω τα κόμματα, οι πολιτικές οργανώσεις, κλπ” είναι μια καπιταλιστική αντίληψη των πραγμάτων. Απόλυτα εχθρική για τον λαό και τα συμφεροντά του.

      Η ίδια αντίληψη πρέπει να νικήσει και παγιωμένες ιδιοκτησιακές λογικές που αφορούν αυτό καθεαυτό το ανταγωνιστικό ως προς τον καπιταλισμό και τις αντιλήψεις του, εργατικό/λαϊκό κίνημα: Ο κόσμος, εμείς, χρειάζεται να επιβάλλει ουσιαστικές, δημοκρατικές και αποτελεσματικές διαδικασίες στο κίνημα. Λογικές υποκατάστασης, περίφραξης, μικροκομματισμού από την μια και ατομικιστικού αναρχισμού απο την άλλη, είναι απόλυτα εχθρικές προς μια οποιαδήποτε χειραφετητική αντίληψη.

      Reply
    4. μέλος του ΝΑΡ

      Επίσης, ένα ακόμα που νομίζω πως πρέπει πια να ξεκαθαριστεί προς όλες τις κατυεθύνσεις: Αν δεν εφαρμόσουμε και δεν παγιώσουμε ουσιαστικές, δημοκρατικές και αποτελεσματικές διαδικασίές εντός του κινήματος και ΑΝ δεν μάθουν όλοι/ες να ΄σεβονται τις αποφάσεις των συνελεύσεων των διαφόρων συλλογικοτήτων, ΔΕΝ θα πάμε πουθενά. Τελεία. Οι 30 αναρχικοί που κατσικώθηκαν μέσα στο ΕΜΠ ΚΑΙ αυτό εκφράζουν σε ιδεολογικό επίπεδο: Την ατομικίστικη άρνηση ενός τμήματος της κοινωνίας, να ενταχθεί σε συλλογικές διαδικασίες. Αυτό υπάρχει τόσο εξαιτίας της ηγεμονίας των ατομικίστικων καπιταλιστικών αντιλήψεων στην κοινωνία, όσο και της μη ουσιαστικής συλλογικής διαδικασίας, που έχει διαπιστωθεί πολλές φορές σε πολλές συλλογικότητες.

      Η αντίληψη που περιφρονεί τις συλλογικές διαδικασίες, τις συνελεύσεις των συλλογικοτήτων, είναι μια εξουσιαστική καπιταλιστική αντίληψη. Και αυτή πρέπει να ηττηθεί κατα κράτος. είτε προέρχεται από την αριστερά, είτε από την αναρχία/αυτονομία.

      Reply
  2. Stahlarbeiter

    Οταν κατεβαινεται απο κοινου σε σχεδον ολες τις διαδηλωσεις με τον αντιεξουαστικο χωρο και τους παιρνεται υπο τις αγκαλες σας προστατευοντας τους και απο την αλλη βγαζετε ανακοινωσεις καταγγελιας αυτο πως το λετε εσεις?
    εμενα στο χωριο μου το λενε τουλαχιστον υποκρισια για να μην πω καιροσκοπισμο !!!

    Reply
    1. μέλος του ΝΑΡ

      Άσχετε φίλε μου, πάντα το ναρ και η ανταρσυα διαχωρίζονταν και διαχωρίζονται απο την ιδιοκτησιακη/νταβατζιδικη αντίληψη για το κίνημα, τους δημοσιους χώρους, τα εργατικά σωματεία κλο, είτε προερχεται αυτή η σάπια αντίληψη απο την αναρχία, είτε απο την αριστερά, κομμουνιστική και μη. Οκ; μαθε και μετά μίλα!

      Reply
      1. Stahlarbeiter

        καταρχας απο την απαντηση και μονο φαινεται το πολιτικο επιπεδο του χωρου.
        εγω κανω πολιτικη κριτικη στον χωρο σας και εσυ το πας στο προσωπικο !!!
        ΑΚΥΡΟ !!!!
        δευτερον αυτο ακριβως λεω και εγω, οτι ναι μεν κατεβαινεται μαζι στις διαδηλωσεις νομιμοποιώντας τους πολιτικα και ιδεολογικα και μετα στο τελος για ξεκαρφωμα βγαζετε και ανακοινωσεις καταγγελιας για να μην σας κραζουν και τελειως οι εργαζομενοι !!!!

        Reply
  3. μέλος του ΝΑΡ

    Σε ΤΙ διαφέρει η λογική περιφραξης και “ιδιωτικοποιησης” ενος δημοσιου χωρου την οποια εχουν οι περισσοτερες αναρχικές ομάδες, απο την λογική του κράτους και του κεφαλαίου; Σε τίποτα! Είναι απόλυτα εχθρική και ανταγωνιστική με οποιαδήποτε χειραφετητικη κοινωνικη/ταξικη αντίληψη.

    Reply
  4. μέλος του ΝΑΡ

    Επίσης: Αυτή η αντίληψη περίφραξης και καπελώματος ενός σημοσιου χώρου την οποία έχουν οι περισσοτερες αναρχικές ομάδες, αυτό το “γράφω στα παπαρια μου εργατικές, φοιτητικές και λαϊκές συλλογικότητες αρκεί να κάνω το δικό μου” είναι που αξιοποιείται απο το καπιταλιστικό κρατος και γίνεται προβοκάτσια σε βάρος των ταξικα/κοινωνικα καταπιεσμένων, σε βάρος συνολικα του ανταγωνιστικου κινήματος. Αυτή η λογική πρέπει να ηττηθεί παντού.

    Reply
  5. Left G700

    Ορέοι εκεί στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ! Η καταγγελία τους είναι μνημείο στρουθοκαμηλισμού, οπορτουνισμού και πολιτικής δειλίας. Αναλυτικότερα:

    Γιατί η λέξη κατάληψη είναι εντός εισαγωγικών; Κατάληψη δεν έχουν κάνει; Μπορεί η ΑΝΤΑΡΣΥΑ να στείλει αντιπροσωπεία για να καταθέσει στεφάνι;

    Και γιατί η λέξη αντιεξουσιαστές μπαίνει πάλι εντός εισαγωγικών. Οι σύντροφοι που συνέταξαν την καταγγελία δεν διάβασαν την προκήρυξή τους; Υπάρχει κάτι μέσα σε αυτήν που δεν εντάσσεται στην τρέχουσα παραμύθα τής σύγχρονης αντιεξουσίας;

    Κατά τα άλλα ομνύετε στον λενινισμό. Γράφοντας κανονικά τον Λένιν εκεί που δεν πιάνει μελάνι, και υποκρινόμενοι πως δεν θυμάστε τα λόγια του: «σαν κοσμοθεωρία, ο αναρχισμός είναι αστισμός γυρισμένος από την ανάποδη»!

    Μετά μού θέλετε «κομμουνιστική επαναθεμελίωση» και «επανάσταση»! Καλά, ξαναθυμηθείτε την αλφαβήτα κι εδώ είμαστε!

    Reply
    1. Νίκος

      Μνημείο στρουθοκαμηλισμού είναι το σχόλιο σου…Γιατί μπαίνουν εισαγωγικά; Γιατί κατάληψη,είναι αυτό που αποφάσισαν μέσα από ανοιχτές και συλλογικές διαδικασίες οι Γ.Σ. των Φοιτητικών συλλόγων της Αθήνας για τις επιμέρους σχολές τους.Όχι αυτό που έκανε μιά χούφτα απολιτίκ γηπεδικών πιτσιρικάδων που σε καμία περίπτωση δεν εκφράζουν το α/α κίνημα,το οποίο επίσης έμεινε έξω από το ΕΜΠ (βλέπε Αναρχική αρχειοθήκη,ΑΚ,Ροσινάντε).Τώρα το εάν είναι παραμύθα η σύγχρονη αντιεξουσία δε μπορώ να σου απαντήσω.

      Reply
      1. Left G700

        Φίλε μου Νίκο,

        Δεν μπορώ να ξέρω αν όντως δεν κατάλαβες τι θέλει να πει το σαφές έτσι κι αλλιώς σχόλιό μου ή αν κάνεις πώς δεν κατάλαβες. Σε κάθε περίπτωση εγώ θα στο κάνω πενηνταράκια αφού τα δίφραγκα του προηγούμενου σχολίου μου δεν έπιασαν τόπο. Το λοιπόν:

        Η λέξη κατάληψη υποδηλώνει μία συντελεσμένη κατάσταση κυριαρχίας. Αυτό και τίποτε άλλο. Δεν ενδιαφέρεται και δεν ασχολείται με τους τρόπους με τους οποίους συντελέστηκε αυτή η κατάληψη. Θα στο κάνω ακόμα πιο λιανά, με ένα παράδειγμα:

        Ενώ πολλοί είναι αυτοί, με πρώτους και καλύτερους τους αντιεξουσιαστές και την εν γένει αναρχία, που υποστηρίζουν ότι ο Οκτώβρης ήταν ένα πραξικόπημα των μπολσεβίκων ουδείς αμφισβητεί ότι έκαναν κατάληψη στην εξουσία, ότι κατέλαβαν την εξουσία. Γκέγκε τώρα; Με αυτήν λοιπόν την έννοια οι μάγκες που κατέλαβαν το Πολυτεχνείο, έτσι που ο Χάγιος δεν μπορεί να περάσει ούτε απ’ έξω από το πεζοδρόμιο, έκαναν και παραέκαναν κατάληψη. Δεν πάνε να βάλουν οι σύντροφοι του συντονιστικού της ΑΝΤΑΡΣΥΑ τόσα κι άλλα τόσα εισαγωγικά; Ας βάλουν, αφού τους αρέσει να κοροϊδεύουν τον εαυτό τους. Αυτό δεν αλλάζει την κωμικοτραγική κατάσταση μία χούφτα αναρχομπάχαλων να έχουν βραχυκυκλώσει όλο το αριστερό κίνημα στην επέτειο του Πολυτεχνείου.

        Τα λέμε

        ΥΓ Διχασμένο κορμί μού φαίνεται ότι είσαι ή κάνω λάθος; Σαν να σου αρέσει η Κική (ΑΝΤΑΡΣΥΑ), αλλά να ψιλογουστάρεις και την Κοκό (αναρχία κι έτσι). Αποφάσισε.

        Reply
  6. lathranagnostis

    Ο ΣΥΡΙΖΑ εδώ και πολλά χρόνια, από την εποχή του ΚΚΕες και του “Ρήγα”, είχε προνομιακές σχέσεις με τον χώρο των αυτοαποκαλούμενων αναρχικών των αντιεξουσιαστών και των μπαχαλάκηδων, όπου ταυτόχρονα, μέσα σ αυτούς τους χώρους, αλώνιζε και συνεχίζει να αλωνίζει η “ασφάλεια”. Τώρα, καλεί τους “συντρόφους” του από παλιά, να τον βοηθήσουν να τηρήσει τις υποσχέσεις που έδωσε στον Τραμπ!
    Ολόκληρη αυτή η ιστορία βρωμοκοπάει και ζέχνει ΣΥΡΙΖΑ και ασφάλεια!
    Στο χέρι του λαϊκού κινήματος, είναι να μην τους περάσει. Όλοι την Παρασκευή στην πορεία στην Αμερικάνικη πρεσβεία, συντεταγμένα και με αυστηρή περιφρούρηση!

    Reply
    1. απορών

      Σου αρέσει να αναπαράγεις τα εμέσματα του Παγκαλου;

      Reply
      1. lathranagnostis

        Δύο πράγματα συνδέουν διαχρονικά τους οπορτουνιστές (όπως κι αν λέγονται, ΚΚες, ρηγάδες, ΣΥνασπισμός, ΣΥΡΙΖΑ….) με αυτούς τους χώρους. Η μικροαστική εξεγερσιμότητα και των δυό, απέναντι στις μορφές και όχι στο περιεχόμενο του συστήματος και η προσπάθειά των οπορτουνιστών να ψαρέψουν οπαδούς και ψηφοφόρους.
        Α! Ξέχασα τη λυδία λίθο της σχέσης τους. Το μίσος τους προς το ΚΚΕ!
        Τώρα, το τι λέει το παχύδερμο εξάμβλωμα που ανέφερες, δεν με αφορά και φυσικά δεν καθορίζει ούτε αρνητικά ούτε θετικά τις απόψεις μου.

        Reply
  7. αντι(Α)

    Και πως θα γίνει ρε ΓΚ1 τέλος πάντων; Μια ζωή θα γαμάνε ότι βρεθεί στο πέρασμα τους οι αναρχικοί και όλοι οι υπόλοιποι θα κάνουν σκόντο γιατί “εεε…ειναι πολυτασικοί αφου!!!”; Είναι στα εγγενή χαρακτηριστικά του χώρου αυτού αυτό το πράγμα, δεν έχετε μάθει τόσα χρόνια το μάθημα σας; Πόσους ανταρσυωτες πρέπει να στείλουν στο νοσοκομείο, πόσες κινηματικές διαδικασίες να γαμήσουν για να μπει ένα τέλος στο ελευθέρας τους; Θέλετε να κάνετε επανάσταση και δε μπορείτε να κάνετε ένα τριήμερο Πολυτεχνείου γιατί δε σας αφήνουν μια χούφτα χουλιγκάνια που τους έχετε με το σεις και με το σας. Μεγάλη προκοπή θα δείτε.

    Reply
    1. μέλος του ΝΑΡ

      Δεν τους έχουμε καθόλου με το “σεις και με το σας” φίλε μου. Η ιδιοκτησιακή λογική της ιδεολογικής ιδιωτικοποίησης/περίφραξης που έχει η πλειθοψηφία των αναρχικών συλλογικοτήτων, είναι εχθρική προς μια οποιαδήποτε χειραφετητικήη αντίληψη για την κοινωνία και το άτομο.

      Οι αναρχικές συλλογικότητες πρέπει να καταγγείλουν δημόσια αυτή την σάπια κατάληψη του πολυτεχνείου από 30 αναρχικούς/ές, ως μια απόλυτα εχθρική αντιλαϊκή πολιτική κίνηση. Ως μια πράξη που περιφρονεί οποιαδήποτε κινηματική συλλογικότητα, οποιαδήποτε πολιτική προλεταριακή και λαϊκή συλλογικότητα.

      Reply
      1. Left G700

        “Οι αναρχικές συλλογικότητες πρέπει να καταγγείλουν δημόσια αυτή την σάπια κατάληψη του πολυτεχνείου από 30 αναρχικούς/ές, ως μια απόλυτα εχθρική αντιλαϊκή πολιτική κίνηση.”

        Ε, λοιπόν, οι αναρχικές συλλογικότητες δεν το κάνουν, όπως δεν το έκαναν και ποτέ. Εσείς τι κάνετε; Κλαψουρίζετε χρόνια και χρόνια σαν τις μωρές παρθένες: “μαμά, μαμά, αυτά τα κακά παιζάκια κάνουν ζαβολιές”!

        Είστε για τα πανηγύρια, όχι για επανάσταση!

        Reply
        1. Γιώργος

          Δεν μας λες εσύ λεφτ τι προτείνεις; γιατί απο ατάκες γκωσαμε.

        2. Left G700

          Τι προτείνω; Ιδεολογικό και πολιτικό μέτωπο εναντίον της αναρχίας. Χωρίς σούξου μούξου μανταλάκια, εισαγωγικά και μισόλογα. Αυτό προτείνω.

        3. ΓΚ1

          Είσαι λάθος.Η Αντιεξ. Κίνηση Αθήνας και η Ροσινάντε έβγαλαν ανακοίνωση και αναφέρονται κατά της κατάληψης.Τώρα ποιός είναι για τα πανηγύρια είναι μεγάλη συζήτηση…

        4. Left G700

          Πού την κυκλοφόρησαν αυτήν την ανακοίνωση; Εγώ γκούγκλισα και δεν βρήκα τίποτε (και να σημειωθεί ότι η Ροσινάντε αναφερόταν ένα φεγγάρι στην ιστοσελίδα τής ΛΑΕ ως μία από τις συνιστώσες της και έχει και δικό της site). Το μόνο που υπάρχει είναι το κάλεσμα της ΑΚ (13 Νοεμβρίου) για τον εορτασμό τού Πολυτεχνείου που δείχνει ότι τουλάχιστον δεν είναι τόσο γκαγκά σαν τα ‘‘παλικάρια’’ που έκαναν την κατάληψη. Άλλο αυτό κι άλλο «έβγαλαν ανακοίνωση και αναφέρονται κατά της κατάληψης». Επιπλέον:

          Στο Indy έχει ανεβεί από τις επτά παρά το πρωί επικριτική ανακοίνωση της ομάδας Ταξική Αντεπίθεση (Ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστών) και κάλεσμα για συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα στις 3 το μεσημέρι στην πλατεία Εξαρχείων. Δεν είδα καμία ΑΚ και καμία Ροσινάντε (όπως και καμία άλλη αναρχική συλλογικότητα/ομάδα) να συνυπογράφει ούτε και έχει ακουστεί μέχρι στιγμής κάτι τέτοιο. Λοιπόν;

          Ο «χώρος» είναι τελειωμένος. Το κωλοτρίψιμο μαζί του δεν είναι καθόλου καλή συνταγή για να ξεκολλήσουμε από εκεί όσους πιτσιρικάδες τσιμπάνε.

        5. παρατηρητής

          ρε φιλέ μας δουλεύεις; Η Ταξική Αντεπίθεση ειναι ενιαιομετωπικη οργάνωση αναρχικών και κομμουνιστών και καλεί ουσιαστικα σε απελευθέρωση του χώρου.
          Τι μας έλεγες εσύ χτες; Οτι κανεις δεν θα αναλάμβανε την ευθύνη του κτλ…
          ε οριστε λοιπον η Ταξική Αντεπιθεση καλεί σε απελευθέρωση του χώρου. Να θυμισω οτι και η Ανταρσύα χτες έλεγε ότι θα κανει το απόγευμα εκδήλωση μέσα στο Πολυτεχνείο. Αλλα δεν έκανε. Κοιτα μήπως κάνει η Ταξικη Αντεπίθεση, αφού έχει απελευθερώσει το Πολυτεχνείο. Συνεπής δεν ειναι μονο όποιος καταγγέλλει, ειναι και όποιος περιφρουρεί το χώρο του αγώνα.
          Οπότε καλό ειναι να σταματήσεις τη φτηνή σπέκουλα. Αλήθεια τι είπαμε ότι ψήφισες το 2012; Γιατι καπου μίλησες για αντεστραμμένο αστισμό. Εγώ, όμως, σε θυμάμαι συριζαίο χρόνια τώρα. Κάνε μας τη χάρη λοιπόν.

        6. Left G700

          Μάλλον εσύ μάς δουλεύεις! Απέκρυψα από κανέναν την ανακοίνωση της Ταξικής Αντεπίθεσης; Εγώ δεν το ανέφερα πρώτος-πρώτος πριν από δύο ώρες; Κι έρχεσαι τώρα να μου κουνήσεις το δάχτυλο;;;

          Στις εκλογές τού Ιουνίου 2012 (και μόνο σε εκείνες) ψήφισα κι εγώ και η παρέα μου ό,τι ψήφισε και η αριστερή κουτσή Μαρία, συμπεριλαμβανομένων τών Αντάρσυων (και των αναρχικών που έκαναν τον κόπο να πάνε να ψηφίσουν): ΣΥΡΙΖΑ. Και λοιπόν; Πας να δημιουργήσεις εντυπώσεις; Φτηνές είναι, δημιούργησε όσες θέλεις, δεν πιάνουν.

        7. Νίκος

          Ψεύδεσαι ασύστολα και προβοκατόρικα.Η Αντιεξουσιαστική Κίνηση έχει βγάλει ανακοίνωση κατά της κατάληψης από χθες το απόγευμα και μπορείς να τη διαβάσεις στη σελίδα της στο Facebook.Η Ροσινάντε επίσης αναφέρθηκε κατά της κατάληψης μέσω του Γιάννη Ανδρουλιδάκη στην προσωπική του σελίδα,μπορείς να το βρεις κι αυτό,καθώς η ιστοσελίδα της οργάνωσης αντιμετωπίζει τεχνικό πρόβλημα.
          Συν την ανακοίνωση τηςΤαξικής Αντεπίθεσης (αναρχοκομμουνιστές) που όχι μόνο έβγαλαν καταδικαστική ανακοίνωση,αλλά καλούν και σε πορεία για να απελευθερωθεί ο χώρος,άρα δεν είναι απλά επικριτική αλλά ως και εχθρική.
          Επίσης η Αναρχική αρχειοθήκη αποχώρησε επιδεικτικά από το χώρο του Γκίνη μεταφέροντας την επετειακή εκδήλωση της στο στέκι της,αρνούμενη να συνδιαλλαχθεί με τους ‘καταληψίες’.Ο χώρος λοιπόν γυρνάει επιδεικτικά την πλάτη του σε αυτή την μειοψηφία που κλείστηκε στο ΕΜΠ και στην ουσία την απομονώνει.Τελειωμένος ο χώρος δεν είναι,απλά περιβάλλεται από κάποιες ιδεολογικές αγκυλώσεις όπως και όλοι οι πολιτικοί χώροι.Το αναρχικό κίνημα μέσα από τις οργανωμένες και πολιτικά στοχευμένες οργανώσεις του (κι όχι μέσα από κάποια μειοψηφικά απολιτίκ γκρουπούσκουλα) είναι αναγκαίο στη σημερινή κατάσταση.Οι αναρχικοί τα τελευταία χρόνια ήταν πάντα μέσα σε όλες τις μεγάλες εργατολαϊκές διεκδικήσεις,απεργίες,περιφρουρήσεις,καταλήψεις κλπ
          Υ.γ.: Προσπαθείς να μας πείσεις ότι η Ροσινάντε (αναρχοσυνδικαλιστική οργάνωση) αναφερόταν ως συνιστώσα κόμματος; Τι πίνεις και δε μας δίνεις;

        8. Left G700

          Για κάτσε, ρε φιλάρα! Από πού κι ως πού μού λες ότι ψεύδομαι και μάλιστα προβοκατόρικα;;; Σου είπα ότι γκούγκλισα και δεν μου βγήκε. Κι ό,τι βγήκε (η ανακοίνωση της ΑΚ στις 13 Νοεμβρίου, ας πούμε) το ανέφερα, προσθέτοντας καθαρά και ξάστερα ότι από την ανακοίνωσή της προκύπτει πως δεν έχουν τα ίδια μυαλά με τους 30 – 40 αναρχομπάχαλους που πήγαν και κατσικώθηκαν στο Πολυτεχνείο. Δείχνουν αυτά, συν το γεγονός ότι ήμουν ο πρώτος που πληροφόρησε τους αναγνώστες για την ανακοίνωση της Ταξικής Αντεπίθεσης, δείχνουν όλα αυτά ότι ήρθα εδώ για να πω ψέματα και μάλιστα προβοκατόρικα;;; Πας καλά;;; Ή θα έπρεπε να είμαι παρών, όπως εσύ προφανώς ήσουν, για να ξέρω ότι η Αναρχική Αρχειοθήκη «αποχώρησε επιδεικτικά» κι αφού δεν ήμουν «ψεύδομαι ασύστολα και προβοκατόρικα»; (Αυτό που είδα ήταν μία δημοσιογραφική ανακοίνωση στο Indy που πληροφορούσε απλώς για την αλλαγή τού τόπου τής εκδήλωσης.) Ή θα έπρεπε να ξέρω όπως ξέρεις εσύ, γιατί προφανώς είσαι τού «χώρου» ή συμπαθείς το «χώρο», ότι η ιστοσελίδα της Ροσινάντε «αντιμετωπίζει τεχνικό πρόβλημα» και να έχω το νου μου να τσεκάρω την «προσωπική σελίδα τού Γιάννη Ανδρουλιδάκη» (λες και δεν έχω άλλη δουλειά να κάνω από το να παρακολουθώ τον κάθε πικραμένο τού «χώρου»), κι αφού δεν τα ξέρω όλα αυτά είμαι ψεύτης και προβοκάτορας!!!

          Για σύνελθε και βγάλε τις κοκκινόμαυρες τσίμπλες από τα μάτια σου, μπας και δεις καθαρότερα!

          ΥΓ Ναι, η Ροσινάντε αναφερόταν κάποτε, και όχι πολύ παλιά, το χειμώνα τού 2016 ως συνιστώσα τής Λαϊκής Ενότητας στην ιστοσελίδα της (τώρα, εδώ και κάποιο καιρό δεν υπάρχει η σελίδα με τις συλλογικότητες που συναποτελούν τη ΛΑΕ). Αν αυτό έγινε αυθαίρετα, δεν το ξέρω. Εκείνο που ξέρω είναι αυτό που είδαν τα μάτια μου. Όπως ξέρω και το άλλο που επίσης έχουν δει τα ματάκια μου: το μπλοκ τής Ροσινάντε (τι μπλοκ δηλαδή, όσοι χωράνε σε ένα μικρό πούλμαν), τουλάχιστον σε κινητοποιήσεις τού 2016, εμφανιζόταν μέσα στο μπλοκ τής ΛΑΕ.

          ΥΓ2 Καλοδεχούμενη η αναρχία στις κινητοποιήσεις (με την προϋπόθεση να μην τις προβοκάρει). Έτερον εκάτερον: «σαν κοσμοθεωρία, ο αναρχισμός είναι αστισμός γυρισμένος από την ανάποδη». Αυτό δεν αλλάζει και πρέπει να λέγεται. Με την εξαίρεση του ΚΚΕ, ουδεμία άλλη αριστερή δύναμη φαίνεται να το θυμάται αυτό.

        9. αντι(Α)-αντιΑΝΤΑΡΣΥΑ

          “Το αναρχικό κίνημα μέσα από τις οργανωμένες και πολιτικά στοχευμένες οργανώσεις του (κι όχι μέσα από κάποια μειοψηφικά απολιτίκ γκρουπούσκουλα) είναι αναγκαίο στη σημερινή κατάσταση.Οι αναρχικοί τα τελευταία χρόνια ήταν πάντα μέσα σε όλες τις μεγάλες εργατολαϊκές διεκδικήσεις,απεργίες,περιφρουρήσεις,καταλήψεις κλπ”

          μόνο κατάθλιψη για το διανοητικό σας επίπεδο.καμμία ελπίδα.

        10. αντιπαπαρία - αντιΜαλάκυνση

          Τι πίνεις ωρέ αντι(Α) και αντιΑΝΤΑΡΣΥΑ;

        11. Νίκος

          Καμία ελπίδα που υπάρχουν άτομα που γράφουν σε μπλοκ της αντικαπιταλιστικής αριστεράς με nickname “αντι(Α)/αντιΑΝΤΑΡΣΥΑ” που παραπέμπει απο προβοκάτορα εως και Χρυσαυγίτη.Και που του κάνουν like επίσης άτομα που προσδιορίζονται ως αριστεροί(;)

        12. αντι(Α)-αντιΑΝΤΑΡΣΥΑ-αντιανοησια

          Ο σύντροφος σας-“λενινιστης” είμαι σίγουρος- δήλωσε οτι επενδύει στους αναρχικούς γιατί αυτοί είναι παρόντες στον…ταξικό αγώνα. Και εσείς ψάχνετε για χρυσαυγίτες σε όποιον του πέφτουν τα μαλλιά απο το μέγεθος της ανοησίας. Καλά είπα: καμμία ελπίδα.

        13. αντιπαπαρία - αντιΜαλάκυνση

          Καμμία ελπίδα για τον αντι(Α)-αντιΑΝΤΑΡΣΥΑ: Η περίπτωσή του είναι ανίατη! Η διάγνωση είναι ακριβής: Γραφειοκρατική μαλάκυνση στον εγκέφαλο και απώλεια ταξικής συνείδησης και διαλεκτικής σκέψης!

        14. μέλος του ΝΑΡ

          Αγαπητέ λεφτ g700, αντίπαλός μας, ΔΕΝ είναι ΓΕΝΙΚΆ η αναρχία. Αντίπαλός μας, είναι η εξουσιαστική, καπελωματική, και τελικά καπιταλιστική λογική της περίφραξης/ιδεολογικής ιδιωτικοποίησης ενός δημόσιου χώρου, από όπου και αν προέρχεται: Και προέρχεται τόσο από τον α/α χώρο, όσο και από την αριστερά, κομμουνιστική και μη κομμουνιστική. είτε μας αρέσει, είτε όχι. ΑΥΤΗ η πολιτική αντίληψη η οποία είναι απόλυτα εχθρική προς τον λαό και τα συμφέροντά μας, είναι ο αντίπαλος. Και αυτή πρέπει να ηττηθεί. Τώρα στο ΕΜΠ, αύριο, οπουδήποτε αλλού και απο οποιονδήποτε εκφραστεί. Καθαρά πράματα φίλε μου.

          Αντίπαλός μας, είναι η ίδια λογική, όταν αυτή εκφράζεται γενικά στο λαϊκό/εργατικό/νεολαιϊστικο κίνημα: Η ιδιοκτησιακή λογική καπελώματος, υποκατάστασης και τελικά υπονόμευσης της κοινωνικής/ταξικής χειραφέτησης. Απο όπου και αν προέρχεται φίλε μου. Και εδώ καθαρά πράματα.

          Να εξελίξουμε τις συλλογικές διαδικασίες των συλλογικοτήτων και του κινήματος ώστε αυτές να γίνουν σταδιακά ουσιαστικά δημοκρατικές και αποτελεσματικές; ΝΑΙ, διότι ΔΕΝ τις έχουμε παρα μόνο σε εξαιρέσεις. Να σέβονται όλοι/ες τις αποφάσεις των συνελεύσεων των συλλογικοτήτων; ΝΑΙ, όρος απαράβατος.

        15. Left G700

          Φίλε Ναρίτη,

          Έχω δει όλα τα σχόλιά σου σε αυτό το θρεντ και καταλαβαίνω ότι, με επικέντρωση στην ανάγκη εκδημοκρατισμού, εκφράζουν μία γνήσια και ειλικρινή αγωνία για την καλυτέρευση των όρων συναγωνιστικής συνύπαρξης εντός τού αριστερού και εργατικού κινήματος των διαφόρων συλλογικοτήτων και ρευμάτων. Σου αναγνωρίζω επίσης μία κριτική στάση αποστασιοποιημένη από την ιδιαίτερη οργανωτική σου ένταξη, φαινόμενο μάλλον σπάνιο στην πρακτική τών κομματικά ενταγμένων αριστερών. Τέλος, δεν έχω την παραμικρή δυσκολία να δεχθώ ότι πολλές από τις επισημάνσεις σου είναι σωστές, αφού θίγουν χρόνιες παθογένειες της Αριστεράς. Ωστόσο, έχω μία δομική διαφωνία για την οπτική γωνία μέσα από την οποία προσεγγίζεις «το Αναρχικό Ζήτημα». Αναλυτικότερα:

          Είναι φανερό, τουλάχιστον στα δικά μου μάτια, ότι για σένα η αναρχία, σε όλες τις πολυποίκιλες σύγχρονες εκφάνσεις της, αποτελεί ένα ακόμα και ένα από τα πολλά ιδεολογικοπολιτικά ρεύματα που διατρέχουν το αριστερό κίνημα. Στο μυαλό σου η αναρχία είναι τοποθετημένη δίπλα και ισότιμα με το ρεύμα τού τροτσκισμού ή του παλαιοκομμουνισμού (τριτοδιεθνισμού), μοϊσμού, κ.λπ. Να με συμπαθάς, αλλά δεν νομίζω ότι είναι έτσι. Όχι γιατί το θέλω εγώ –ή ο λαθραναγνώστης ή ο αντι(Α). Αλλά γιατί το θέλει η ίδια η αναρχία! Είναι η ίδια η αναρχία που θέλει να διαχωρίζεται από κάθε πολιτικά οργανωμένη αριστερή συλλογικότητα «οποθενδήποτε και αν προέρχεται». Στο λένε, στο φωνάζουν (καμιά φορά σε πλακώνουν στο ξύλο κιόλας για να το εμπεδώσεις): «Είσαι εξουσιαστής, κύριος, θέλεις να επιβάλεις στην κοινωνία από τα πάνω και κυριαρχικά τις απόψεις σου, είσαι ο Μανωλιός τού καπιταλισμού που απλώς φοράς αλλιώς τα ρούχα του. Κι είμαστε απέναντι.»

          Η δική μου οπτική γωνία είναι ριζικά διαφορετική. Απ’ όσο έχω καταλάβει από τα όχι πολλά χρόνια που είμαι στο πολιτικό κουρμπέτι έχω καταλήξει να πιστεύω ότι η αναρχία αποτελεί την εξ αριστερών φιλελεύθερη διάβρωση του αριστερού κινήματος (η εκ δεξιών είναι ο αστικός φιλελευθερισμός, συχνότατα υπό τον προσχηματικό μανδύα τών ατομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων). Εγώ όμως θυμάμαι πάντα τα λόγια τού Λένιν: «Ελευθερία; ΝΑΙ. Αλλά ελευθερία για ποιον, ελευθερία για τι;». Κι αν εσύ ή κάποιος άλλος μού αντιπαραθέσει τα λόγια τής Ρόζας («Η ελευθερία είναι πάντα γι’ αυτόν που σκέφτεται διαφορετικά») θα σου απαντήσω κι εγώ ότι η Λούξεμπουργκ δεν βρέθηκε ποτέ σε θέση επαναστατικής εξουσίας. Αν βρισκόταν, θα έβλεπε κι εκείνη πόσα απίδια βάζει ο σάκος, θα ήταν υποχρεωμένη δηλαδή να χαράξει μία διαχωριστική γραμμή μεταξύ εκείνων από τους οποίους η επανάσταση δεν θα κινδύνευε, άρα θα τους επέτρεπε να σκέφτονται διαφορετικά, και εκείνων που θα ήταν επικίνδυνοι για την εξουσία της και επομένως θα τους το απαγόρευε για να την προστατεύσει. Όπως ακριβώς έκαναν και οι ‘‘μάγκες’’ ‘‘αντιεξουσιαστές’’ (για την εξουσία τών άλλων, όχι για τη δική τους!) τής προχθεσινής κατάληψης και τράβηξαν τη δική τους διαχωριστική γραμμή αποφασίζοντας και διατάσσοντας: «έξω τα κόμματα, έξω οι οργανώσεις, αναρχία, ρε μ@#νιά!».

          Απόρροια αυτής τής αντίληψής σου να θεωρείς την αναρχία «μία από εμάς», εκτιμώ (χωρίς να μπορώ να είμαι βέβαιος, γιατί δεν θέλω να παραστήσω τον παντογνώστη ή τον πολιτικό ψυχολόγο σου) ότι είναι και ένα άλλο λάθος που κάνεις: να εξισώνεις τον ανταγωνισμό για την πολιτική ηγεμονία διαφόρων αριστερών κομμάτων και οργανώσεων (που πολλές φορές εκδηλώνεται με άθλιους τρόπους, συμφωνούμε σ’ αυτό) με την εκμηδενιστική διάθεση της αναρχίας απέναντι σε κάθε μορφής οργάνωση (των άλλων!).

          Εν τούτοις, υπάρχει ένα ζήτημα, το αναγνωρίζω. Πώς αντιμετωπίζουμε την αναρχία με το δεδομένο ότι πολλοί πιτσιρικάδες (η ηλικία έχει σημασία: πόσοι και πόσες από εμάς, όταν ήμασταν στην εφηβική ηλικία, δεν μουρμουρίσαμε από μέσα μας για κάποια πατρική ή μητρική επιβολή και καταναγκασμό, ακόμα κι αν ήταν επιβεβλημένος, «φασίστες!»;), αθώοι κάθε ενοχής για συνειδητή υπονόμευση του αριστερού κινήματος, θαμπώνονται από την ‘‘επαναστατική’’ λάμψη της; Ιδίως, πώς αντιμετωπίζουμε την αναρχία δεδομένων τών παθογενειών τών αριστερών πολιτικά οργανωμένων συλλογικοτήτων;

          Θέλει και κόπο και τρόπο, φίλε μου Ναρίτη. Δεν τα βλέπω όμως (ούτε καν από το ΚΚΕ, παρ’ όλο που είναι η μόνη αριστερή δύναμη η οποία αναγνωρίζει τον κίνδυνο που αποτελεί για το αριστερό και εργατικό κίνημα η επιρροή τών αναρχικών ιδεών).

          Τα λέμε

        16. μέλος του ΝΑΡ

          Αγαπητέ λεφτ, χαίρομαι που και εσύ συμβάλλεις στο να κάνουμε μια γόνιμη συζήτηση! Μερικές επισημάνσεις σύντομες:

          α: Θεωρώ πως το μέλος ενός σύγχρονου κομμουνιστικού κόμματος θα πρέπει να διατηρεί την κριτική του σκέψη ΚΑΙ απέναντι στις αποφάσεις του κόμματος στο οποίο είναι οργανωμένο! Αυτό το κριτήριο της κριτικής αντίληψης του οποιουδήποτε μέλους απέναντι ΚΑΙ στο κόμμα που είναι οργανωμένο, είναι κρίσιμο και δομικό κριτήριο για την ανασυγκρότηση του κομμουνιστικού κινήματος. Αν δεν παγιωθεί ΚΑΙ αυτό το κριτήριο, ΔΕΝ θα ανασυγκροτηθεί το κομμουνιστικό κίνημα.

          β. Τόσο το κομμουνιστικό κίνημα όσο και το αναρχικό κίνημα, για να μπορέσουν να παίξουν ταξικά χειραφετητικό ρόλο σήμερα και να συμβάλλουν στην ανατροπή του καπιταλισμού, πρέπει να αλλάξουν: Να πετάξουν την σκουριά του το καθένα, τις παλιωμένες και χρεοκοπημένες αντιλήψεις τις καπιταλιστικές επιδράσεις στην θεωρία τους και την πρακτική τους! Υπό αυτό το κριτήριο, θεωρώ πως τόσο το κομμουνιστικό κίνημα (αυτό που έχει απομείνει μη γελιόμαστε), όσο και το αναρχικό κίνημα, έχουν πολλά που θα τα ενώσουν και επίσης πολλά που θα τα διαχωρίσουν.

        17. μέλος του ΝΑΡ

          Συνέχεια…

          γ. Ας έρθουμε λόγου χάρη στο γεγονός της τσαρλατάνικης κατάληψης από 30 αναρχικούς. επιμένω καταρχήν στον όρο “αναρχικός” και όχι “παρακρατικός”, διότι, πρέπει να λέμε την αλήθεια (άλλο ένα δομικό κριτήριο για τους αγωνιστές: Να λένε την αλήθεια πάντα, μπας και φτιάξουμε κάποτε τη νέα κοινωνία): ΠΟΙΑ αντίληψη είναι αυτή που αφενός νομιμοποίησε αυτή την πρακτική στα μάτια πολλών αναρχικών και αφετέρου παρακίνησε και τους ίδιους τους καταληψίες; Είναι η αντίληψη του “ό,τι θέλω κάνω και στα παπάρια μου οι συλλογικότητες και οι συνελευσιακές διαδικασίες τους”. Αυτή η αντίληψη είναι μια βαθιά εξουσιαστική, καπιταλιστική λογική υποκατάστασης. Την λογική αυτή την έχουν ή δεν την έχουν μεγάλα τμήματα του α/α χώρου; Την έχουν! Για αυτό και ΔΕΝ διαχωρίστηκαν από αυτή την ενέργεια, παρα μόνο τμήματα του α/α χώρου όπως η Ταξική Αντεπίθεση, η ΑΚ, η Ροσινάντε. Ναι αλλά οι συλλογικότητες του α/α χώρου πανελλαδικά είναι πάρα πολλές αριθμητικά! Οι υπόλοιπες; Αχνα δεν έβγαλαν!

          Την ίδια ιδιοκτησιακή και εξουσιαστική λογική υποκατάστασης του στυλ “εγώ είμαι το κίνημα και κάνω ό,τι γουστάρω” την έχει ναι ή όχι ΚΑΙ η Αριστερά κομμουνιστική και μη κομμουνιστική; ΝΑΙ, την έχει! Να θυμίσω ότι η ΚΝΕ και το ΚΚΕ πριν 10 χρόνια προσπάθησαν να κλείσουν πολλές φοιτητικές και σπουδαστικές σχολές με απόφαση των καθοδηγητικών τους οργάνων, ΕΤΣΙ γιατί ΕΤΣΙ αποφάσισαν! Να θυμίσω το ξύλο που έπαιξαν ΑΡΑΣ και ΑΡΙΣ και διαλύθηκε η συνέλευση του συντονιστικό Θεσσαλονίκης της ΕΑΑΚ, κλπ, κλπ.

          Αρα λοιπόν, αν θέλουμε να βγάλουμε άκρη και να κάνουμε κάτι γόνιμο, χειραφετητικό και αποτελεσματικό στην ζωή και την δράση μας, ΔΕΝ θα πρέπει να βάλουμε γενικά το δίπολο κομμουνισμός vs αναρχία! Είναι λάθος! Πρέπει αντι αυτού να μελετήσουμε τις καπιταλιστικές/εξουσιαστικές/αντιχειραφετητικές λογικές που είναι παγιωμένες (με διάφορες διαβαθμίσεις) ΚΑΙ στα 2 πολιτκοκοινωνικά ρεύματα: Και στον κομμουνισμό και στην αναρχία!

        18. Left G700

          Φίλε Ναρίτη,

          Το σχόλιό σου με υποχρεώνει, πριν πάω στην ουσία, να κάνω μία εισαγωγική παρατήρηση:

          Κατά τη γνώμη μου, δύο είναι οι προϋποθέσεις τού γόνιμου διαλόγου. Η μία είναι η καλή πίστη και μία σχετική νηφαλιότητα. Η άλλη είναι η παρακολούθηση της συζήτησης από τους συμμετέχοντες στο διάλογο καθώς αυτή εξελίσσεται και, επομένως, η αποφυγή τής επανάληψης των επιχειρημάτων ενός εκάστου σαν να μην έχουν απαντηθεί, κάτι που κάνει τη συζήτηση να αρχίζει να μοιάζει με κίνηση σημειωτόν επί τού ίδιου σημείου. Για την πρώτη προϋπόθεση δεν έχω να πω τίποτε. Την τήρησες στο ακέραιο. Για τη δεύτερη όμως… Τι εννοώ;

          Εννοώ ότι ενώ εγώ τοποθετήθηκα για το Αναρχικό Ζήτημα συνολικά και υπερβαίνοντας το προχθεσινό γεγονός τής κατάληψης, εσύ αρκείσαι να επαναλαμβάνεις την ανάγκη τής εγκατάλειψης από την αναρχία τών ιδιοκτησιακών λογικών που η μόνη τους νομιμοποίηση είναι ο τσαμπουκάς και οι τραμπουκισμοί. Φυσικά, δεν είμαι αντίθετος σε κάτι τέτοιο. Μακάρι όλες οι ομάδες τής αναρχίας, νεοαναρχίας, αυτονομίας και δεν συμμαζεύεται να άκουγαν τα λόγια σου. Αλλά, ακόμα και τότε, εγώ θα εξακολουθούσαν να είμαι ιδεολογικός αντίπαλος τής αναρχίας. Εσύ, απ’ ό,τι καταλαβαίνω, θα ήσουν πρόθυμος να συμπορευτείς μαζί τους, βάζοντας σε παρένθεση τις όποιες ιδεολογικές διαφορές έχεις με το «χώρο» (έχεις; και ποιες;).

          Φίλε μου Ναρίτη, η συμπόρευση με την αναρχία, ακόμα κι αν συμβεί, έχει ημερομηνία λήξης. Αργά ή γρήγορα θα έρθει η στιγμή που θα καταγγείλουν τη σύμπασα Αριστερά και θα βρεθούν απέναντί της. Το ιστορικό παράδειγμα της Οκτωβριανής επανάστασης, όπου πολλοί αναρχικοί τη στήριξαν ενεργά και με το όπλο στο χέρι κατά τη διάρκεια του εμφυλίου με τους Λευκούς, για να πάρουν τις αποστάσεις τους καθώς η επαναστατική εξουσία εδραιωνόταν και τελικά να εξελιχθούν σε εχθρούς της, κάτι θα πρέπει να μας διδάσκει.

          Δεν είναι μόνο οι εξουσιαστικές και καπελωτικές λογικές τού Α/Α χώρου που μας χωρίζουν. Είναι μία ολόκληρη πολιτική φιλοσοφία. Το χάσμα που άνοιξε με την έξωση των μπακουνικών από την Α´ Διεθνή, επί των ημερών τού Μαρξ, δεν μπορεί να κλείσει έτσι απλά, επειδή οι αναρχικοί θα γίνουν «καλά παιδιά» και θα σέβονται τις δημοκρατικές διαδικασίες (και πώς να τις σεβαστούν αφού εμπεριέχει την έννοια κ ρ ά τ ο ς, δηλαδή την έννοια της εξουσίας;). Για να κλείσει το χάσμα, κι όχι να γεφυρωθούν απλώς κάποιες διαφωνίες σαν αυτές που χωρίζουν την ΑΝΤΑΡΣΥΑ λόγου χάρη από τη ΛΑΕ, χρειάζεται η αναρχία να απαρνηθεί τον εαυτό της. Ε, μην περιμένεις να το δεις αυτό, δεν θα στην κάνουν τη χάρη.

          Συμπέρασμα (για μένα): Ακόμα κι αν όλες οι αναρχικές ομάδες γίνουν ‘‘αρνάκια’’ και αποδεχθούν τη δημοκρατική συνύπαρξη με τις οργανωμένες αριστερές δυνάμεις (λέμε τώρα), η ιδεολογική αντιπαράθεση προς την αναρχία δεν πρέπει να χαλαρώνει ούτε στιγμή. Στην καλύτερη περίπτωση, ο αναρχισμός είναι «κομμουνισμός που βιάζεται». Και ξέρουμε πολύ καλά από την ελληνική παροιμία τι παθαίνει όποιος βιάζεται. Αν θέλουν να γκρεμοτσακιστούν, δημοκρατία έχουμε, ας γκρεμοτσακιστούν, δικαίωμά τους. Δεν θα (πρέπει να) μας πάρουν όμως στο λαιμό τους.

          Τα λέμε

        19. μέλος του ΝΑΡ

          Φίλε λεφτ g700, καλό μεσημέι!

          α. Καταρχήν πρέπει να εντοπίσουμε την σαβούρα που έχει επικαθήσει στα μυαλά και τις πρακτικές τόσο των αγωνιστών του κομμουνιστικού κινήματος, όσο και του αναρχικού κινήματος. Αυτή η σαβούρα, ΔΕΝ χαρακτηρίζει μόνο το α ή το β ρεύμα! Αντιθέτως, τα διαπερνά ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ! Λόγου χάρη, σε ΤΙ διαφέρει -λαμβάνοντας υποψη τις διαβαθμίσεις των συμβάντων- ο τραγέλαφος των 30 αναρχικών που κατσικώθηκαν στο ΕΜΠ, από το κλείσιμο των σχολών που πήγε να επιβάλλει ετσιθελικά η ΚΝΕ πριν χρόνια, υλοποιώντας αποφαση των καθοδηγητικών τους οργάνων; Ή από το διαρκές ξύλο που παίζουν δυνάμεις που συμμετέχουν έως τώρα στην ΕΑΑΚ (λχ ΑΡΑΣ);

          Αρα, ΠΡΙΝ πάμε στις δομικές διαφορές μεταξύ κομμουνισμού και αναρχίας, πρέπει να αναζητήσουμε και να υπερβούμε οριστικά, την καπιταλιστική/εξουσιαστική σαβούρα που έχει επικαθήσει σε μεγάλα τμήματα του κομμουνιστικού και του αναρχικού κινήματος. ΑΝ δεν το κάνουμε αυτό, βαράμε λάθος στόχο και δεν θα κάνουμε τίποτα. Διότι θα νομίζουμε πως βγάλαμε το πρόβλημα από την πόρτα, και θα μας μπει απο το παράθυρο! Δεν φταίει λχ το ότι είναι γενικά αναρχικοί οι τύποι που κατσικώθηκαν στο ΕΜΠ. Φταίει το ότι είναι αναρχικοί, οι οποίοι έχουν νταβατρζίδικη/εξουσιαστική/ιδιοκτησιακή, καπιταλιστική τελικά, αντίληψη για τους δημόσιους χώρους και το κίνημα! Κατ’ αναλογία, δεν φταιει το ότι είναι κομμουνιστές οι του ΚΚΕ/ΚΝΕ που πολλάκις έχουν συμπεριφερθεί αναλόγως! Φταίει, το ότι ΚΚΕ και ΚΝΕ έχουν μια παρόμοια νταβαρτζιδικη/εξουσιαστική/καπιταλιστική τελικά, αντίληψη για τον δημόσιο χώρο και το εργατικό/λαϊκό/νεολαιίστικο κίνημα.

        20. Left G700

          Φίλε Ναρίτη, καλό απόγευμα και σε σένα.

          Φοβάμαι ότι γυρίζεις το ρολόι προς τα πίσω. Ποιο είναι το νόημα; Ποιο είναι το νόημα να μου θέτεις για μία ακόμα φορά το ζήτημα της εξουσιαστικής (με την κακή έννοια) λογικής που δέρνει όχι μόνο την αναρχία αλλά και πολλά κομμάτια τής Αριστεράς, με πρώτο και καλύτερο το ΚΚΕ; Δεν έχω ήδη γράψει από το πρώτο-πρώτο σχόλιό μου προς εσένα ότι συμμερίζομαι τις επισημάνσεις σου για τις παθογένειες της Αριστεράς; Δεν έχω δηλώσει ευθέως ότι η αντιπαλότητα και ο ενδοαριστερός ανταγωνισμός παίρνουν συχνά άθλια μορφή; Άρα; Γιατί χτυπάς να σου ανοίξω πόρτες που ήδη τις έχω ανοίξει διάπλατα; Αλλά και παραπέρα. Γυρνάς το ρολόι πίσω ακόμα και σε σχέση με δικούς σου ισχυρισμούς. Λόγου χάρη, εσύ δεν ήσουν που έγραψες σε προηγούμενο σχόλιο σου (15/11/2017 19:13) «Μάλιστα, για τις περισσότερες ομάδες του α/α χώρου, εξ’ ορισμού κόμματα, οργανώσεις, σωματεία, συλλογικότητες κατοίκων που δεν θέλουν το αλφάδι, είναι αστικοί/καπιταλιστικοί/εξουσιαστικοί θεσμοί.»; Τι σημαίνει αυτό το «εξ ορισμού»; Δεν σηματοδοτεί τη θεμελιακή για την αναρχική ιδεολογία θέση σύμφωνα με την οποία κάθε είδους οργανωτική δομή αντιπροσωπεύει τη διαιώνιση της κυριαρχίας; Αυτό σηματοδοτεί. Άρα, πώς έρχεσαι τώρα και μου λες «πριν από αυτό, πριν δηλαδή από τη δομική διαφορά που με χωρίζει από την αναρχία, εγώ βάζω τις κακές πρακτικές της»; Δεν το καταλαβαίνεις ότι κάνεις κάτι αντίστοιχο με κάποιον ο οποίος γκρινιάζει για το στραβό μπαλκόνι ενός σπιτιού και αδιαφορεί για τα θεμέλιά του που είναι χτισμένα πάνω στην άμμο;

          Τα λέμε

        21. μέλος του ΝΑΡ

          Πηγαίνοντας λοιπόν στις θεμελιακές διαφορές μεταξύ κομμουνισμού και αναρχίας, δεν μπορούμε λεφτ, παρά να συμφωνήσουμε πως εξακολουθεί να ισχύει η εδώ και 150 χρόνια θεμελιακή διαφορά: Οι αναρχικοί πιστεύουν πως την επαύριο της επανάστασης (αν, όταν και όπως αυτή πραγματοποιηθεί…) πρέπει να ΜΗΝ πάρει κανένας την εξουσία, και ΔΕΝ πρέπει να συγκροτηθεί καμμία μορφή κράτους. Και πως την επανάσταση θα την κρατήσουν, και θα την προχωρήσουν οι αυτοοργανωμένες λαϊκές και εργατικές κοινότητες σε μια συννενόηση μεταξύ τους.

          Αντιθέτως, οι κομμουνιστές πιστεύουμε, πως στην επανάσταση πρέπει να την πάρει κάποιος την εξουσία, και αυτός θα είναι η εργατική τάξη στους χώρους δουλειάς, ο λαός στις πόλεις και γενικά στο γεωγραφικό σύνολο της χώρας. Και πως είναι αναπόφευκτη, ηη συγκρότηση μιας ορισμένη μορφής κράτους (εργατικό/λαϊκό μισο-κράτος).

          ΑΥΤΗ είναι η θεμελικά διαφορά που επικαθορίζει όλες τις υπόλοιπες. Και εδώ, χρειάζεται να γίνουν ορισμένες επισημάνσεις:α. Προφανώς ιστορικά διαψεύστηκε η προσμονή/επιθυμία του αναρχικού κινήματος,, μιας και απέναντι σε οργανωμένα κράτη, δεν μπορείς να αντιπαρατάξεις μια χαλαρή συνομοσπονδία επαναστατημένων κοινοτήτων. Είναι απλώς, αδύνατο. Την εξουσία πρέπει να την πάρει ο λαός και τα πολιτικά κόμματα που έχουν επαναστατικό χειραφετητικό πρόγραμμα και πολιτικό σχέδιο.

          Απότην άλλη όμως, διαψεύστηκε και η επιθυμία/αντίληψη του κομμουνιστικού κινήματος, που νόμιζε πως η μορφή “κράτος” έστω και στα χέρια των επαναστατών, παραμένει ουδέτερη. Ιστορικά αποδείχθηκε επίσης, ότι το “κράτος” απορροφά το “κόμμα” και όχι το αντίθετο. Το “κράτος” νοούμενο ως ένα σύνολο ανθρώπων και μηχανισμών που εξ’ ορισμού επίσης, τείνει πάντα, να διαχωρίζεται από την υπόλοιπη κοινωνία, και -το χειρότερο- να αποτελεί μια βασική -όχι την μοναδική αλλά βασική- κοιτίδα γέννησης/συγκρότησης μιας νέας άρχουσας τάξης. Αυτή άλλωστε είναι και η πείρα των χωρών του λεγόμενου “υπαρκτού σοσιαλισμού”. Συνεπώς, απορρίπτοντας ως πρακτικά ανεφάρμοστη την αναρχική αντίληψη για κατάργηση κράτους και εξουσίας την επάυριο μιας επανάστασης, χρειάζεται παράληλα να απορρίψουμε την λατρεία του “κράτους”. Οσο είναι αναγκαίο (που είναι αδιαμφισβήτητα) άλλο τόσο είναι και θανάσιμη παγίδα το κράτος. Και εδώ θέλει πολύ μελέτη και δοκιμασία μορφών που διαρκώς θα διαχέουν την εξουσία προς τα κάτω.

        22. Left G700

          Φίλε Ναρίτη,

          Ναι, σε γενικές γραμμές κάπως έτσι έχουν τα πράγματα. Για να το κάνω πιο δύσκολο μάλιστα θα πρόσθετα ότι αυτό που παρατηρήθηκε στα πρωτοσοσιαλιστικά καθεστώτα (προτιμώ αυτόν τον όρο από τον προβληματικό κατά την άποψή μου και πολυχρησιμοποιημένο όρο «υπαρκτός σοσιαλισμός») είναι κάτι χειρότερο από την απορρόφηση του κόμματος από το κράτος: είχαμε τη συγχωνευμένη μορφή κόμμα-κράτος. Θα καταθέσω όμως και μία ένσταση. Τουλάχιστον στα πρώτα μετεπαναστατικά χρόνια δεν είχαμε καμία λατρεία τού κράτους. Είχαμε την καταφυγή στο κράτος ως αναγκαίο κακό και δυσάρεστη προϋπόθεση για να μην καταρρεύσει η επανάσταση. Στα γραπτά τού Λένιν εκείνης τής εποχής είναι πάρα πολλές οι επισημάνσεις για τους κινδύνους τής γραφειοκρατίας καθώς και η παραδοχή ότι δυστυχώς οι μπολσεβίκοι σε πολλές περιπτώσεις ήταν υποχρεωμένοι επί ποινή διάλυσης να χρησιμοποιήσουν μηχανισμούς τού παλαιού καθεστώτος.

          Ωραία. Και γιατί πρέπει να εκχωρήσουμε πόντους στην αναρχία; Η αναρχία δεν έχει καμία διάθεση για «μελέτη και δοκιμασία μορφών που διαρκώς θα διαχέουν την εξουσία προς τα κάτω». Θεωρεί ότι κάθε μελέτη και πειραματισμός με σκοπό τον έλεγχο της εξουσίας αποτελεί ματαιοπονία και ότι η μοναδική λύση είναι «πονάει κεφάλι κόψει κεφάλι»: κάτω η εξουσία και κάθε είδους ιεραρχία οποθενδήποτε και αν προέρχονται. Κι εμείς, με τη σειρά μας, βλέπουμε σε αυτή τη θέση μία ανεφάρμοστη χίμαιρα. Πού υπάρχουν περιθώρια σύγκλισης;

          Κάπως έτσι το βλέπω εγώ το ζήτημα, φίλε Ναρίτη. Καταλαβαίνω ότι δεν σε έπεισα κι ούτε θα σε πείσω (ένας λόγος παραπάνω: μου φαίνεται ότι είσαι έμπειρος αριστερός με κάμποσα ένσημα, οπότε πώς μπορώ εγώ να σου αλλάξω γνώμη;). Ας είναι. Δεν χάσαμε τίποτε που ανταλλάξαμε απόψεις συζητώντας, έτσι δεν είναι;

          Ευχαριστώ για την κουβέντα και εις το επανιδείν επί τής οθόνης. :-)

          Τα λέμε

        23. μέλος του ΝΑΡ

          Φίλε λεφτ, θα συμφωνήσω με την αποψη σου, ότι τα πρώτα μετεπαναστατικα χρονια, υπήρξε προσπάθεια να μην οικοδομηθει συγκεντρωτικό κράτος. Όπως υπήρξε και πληθώρα πειραματισμών, οι οποίοι σταδιακά ανασχεθηκαν. Οι αιτίες; Η σκληρή πραγματικότητα οπου η θα εξαφανιζοσουν ή θα συγκροτουσες κρατος, αλλά και η ιδια η αντίληψη των μπολσεβίκων που δεν αντιλήφθηκαν το που μπορούσαν να τους πανε αυτές οι επιλογές τους.

          Σε σχεση με την αναρχία τώρα, θεωρώ ότι το πεδίο που συζητάμε, θα μπορούσε με αναστοχαστικο τρόπο να αποτέλεσε πεδίο αντιπαράθεσης αλλά και διαλόγου.

        24. Κ.Ν.

          οι Μετά την επίσκεψη του Τσίπρα στην Αμερική και στη συνάντηση του με τον Τράμπ, όπου εντελώς απροκάλυπτα κατέβασε τα βρακιά έπρεπε να βρεθεί ένας τρόπος ώστε να καταργηθούν οι εορταστικές αγωνιστικές μνήμες της εξέγερσης της νεολαίας και του λαού ενάντια της αμερικανοκίνητης χούντας του Γ. Παπαδόπουλου και CIA.
          Να γιατί 50-60 παρακρατικοί
          με την έγκριση του κράτους {κράτος και παρακράτος είναι συγκοινωνούντα δοχεία} και με την ύπουλη στάση των κομμάτων επιτράπηκε στους παρακρατικούς αλήτες τους τάχατες αναρχικούς και αντιεξουσιατές να καταλάβουν το Πολυτεχνείο.

          Και αφού έκαναν την δουλεία του κράτους και των κομμάτων, και κατάφεραν να μείνει κλειστό το πολυτεχνείο και να μην γίνει ούτε μία συγκέντρωση μέσα στο πολυτεχνείο το εγκαταλείψαν με την ησυχία τους χωρίς να δεχτούν ούτε μια σφαλιάρα από της νεολαίες των κομμάτων μεταξύ και του ΚΚΕ.

          Οι νεολαίες των κομμάτων αντί να μπούν μέσα στο πολυτεχνείο και να δώσουν ένα καλό μάθημα στους παρακρατικούς αλήτες έκαναν πορείες της πλάκας για τα μάτια του κόσμου.

          Πράγμα που σημάνει πως αφήναν τους παρακρατικούς να έχουν ανενόχλητοι και υπό την κατοχή τους το πολυτεχνείο μια και οι ίδιοι δεν μπορούσαν στα ίσια να καταργήσουν τις εορταστικές εκδηλώσεις του πολυτεχνείου.

          Άφησαν τους παρακρατικούς να κάνουν την δική τους δουλειά, και να εγκαταλείψουν με την ησυχία τους σαν να μην έτρεχε τίποτα.

      2. lathranagnostis

        Αφού πρώτα δώσατε αριστερό άλλοθι στον Τσίπρα, τώρα δίνετε ιδεολογικό άλλοθι και στις ομάδες ασφαλιτών που διαχρονικά προβοκάρουν το εργατικό κίνημα.
        Άκου κει “διοκτησιακή λογική της ιδεολογικής ιδιωτικοποίησης/περίφραξης”!
        Ουάου!!!!

        Reply
        1. Τάκης

          Είσαι βλαξ λαθραναγνώστη. Η κομματοσκυλίασή σου εκεί στο ΚΚΕ, σε έχει καταστήσει ανίκανο για διαλεκτική σκέψη. Κοίταξέ το! Μια χαρά τα λέει ο συναγωνιστής απο το ΝΑΡ φίλε!

        2. lathranagnostis

          Εγώ είμαι βλαξ ή εσείς, που αντι να τους καταγγείλετε σαν κοινούς προβοκάτορες και ασφαλίτες του κερατά, τους δίνετε ιδεολογική κάλυψη με περίτεχνες διατυπώσεις!

        3. Τάκης

          Συνεχίζεις λαθραναγνώστη. Ο φανατισμός σου, σε έχει καταστρέψει.

    2. ενας

      Μμμμμμμμάλιστα!
      Σήμερα το πρωϊ δέκα (10!) ασφαλίτες με κουκούλες κλείσανε τις πόρτες και ….πετάξανε το “Πολυτεχνείο” στους δρόμους, άστεγο!
      Το ένα πρόβλημα λύθηκε…. τόσο απλά!
      Την Παρασκευή θα λυθεί και το πρόβλημα της Πορείας, με τον γνωστό τρόπο:
      Οι ίδιοι, που σήμερα βγάζουν “ανακοινώσεις καταδίκης” και “καταγγελίες”, για το θεαθήναι, θα καλύψουν στις γραμμές τους τους …”πολυτασικούς”(!) ασφαλίτες, που θα διεκπεραιώσουν το δεύτερο μέρος του σχεδίου, που εξελίσσεται αυτό τον καιρό για εκκαθάριση και των τελευταίων υπολειμμάτων της ανορθογραφίας του αντιαμερικανισμού/αντιϊμπεριαλισμού στην Ελλάδα.
      Δε μπορεί μια χώρα, που οι λαοπρόβλητοι ηγέτες της τρέχουν πριν από την εκλογή τους πρώτα να πάρουν την …διαπίστευση καταλληλότητας από τον πασά της Ουάσινγκτον, ώστε να μπορέσουν να …”εκλεγούν” ….και μετά την εκλογή τους τρέχουν να μεταφέρουν στον πασά τα προσκυνοχάρτια και να πάρουν τις οδηγίες, ….
      ….να καμώνεται πως ανέχεται μειοψηφίες, που καμώνονται πως θέλουν “έξω, τώρα οι αμερικάνοι” και ….”αμερικάνοι, φονηάδες των Λαών“!
      Με τα λεφτά του Πασά!!!
      Θα μπεί τάξη, παιδιά!
      Ενα “κίνημα” ευνουχισμένο εκ γενετής, θα τελειώσει πέφτοντας στην πλήρη ανυποληψία και ξευτίλα, δειλό, μοιραίο κι άβουλο αντάμα, να φοβάται, όχι να προσμένει, ακόμη και το οποιοδήποτε θάμα..
      Ας κοιτάξει καθένας τον εαυτό του στον καθρέφτη, όπως πράγματι είναι και ας ξεχάσει τα παραμυθάκια, που ο ίδιος έλεγε για τον εαυτό του, ….για να τα πιστέψει ο ίδιος!
      Χαίρομαι, που πρόλαβα να ζήσω αυτή την εποχή….
      …της κατάρρευσης των αυταπατών.

      Reply
      1. γελάμε μαζί σου

        Ηλια Τζ..ήμερε…ξεκόλλα. Ξέρουμε ποιος εισαι, δεν κρύβεσαι.

        Reply
  8. παρατηρητής

    Βιάζεστε όσοι έχετε αντιαναρχικο μένος. Σήμερα καλείται συγκέντρωση στη πλατεία εξαρχείων και πορεία για την απελευθέρωση του πολυτεχνείου από τους αντι-αναρχικούς και αντι-κομμουνιστές εκοφίτες που ειναι μέσα.

    Το Πολυτεχνείο και το Άσυλο ανήκουν σε όλο το λαό!

    Συγκέντρωση ενάντια στην αντικινηματική κατάληψη του Πολυτεχνείου

    16/11 3μμ Πλ. Εξαρχείων

    Συζήτηση στο Πολυτεχνείο 16/11 4μμ : Η αντικινηματική κατάληψη του Πολυτεχνείου και οι πολιτικές της προεκτάσεις

    http://taksiki-antepithesi.espivblogs.net/archives/486

    Reply
    1. μέλος του ΝΑΡ

      Σωστή η ανακοίνωση των αναρχικών-κομμουνιστών. Σωστό και το σχόλιο του παρατηρητή, με τη διαφοράόμως του ότι η πλειοψηφία των αναρχικών συλλογικοτήτων, δεν έχει βγάλει άχνα ακόμα, για αυτό το καπέλωμα. ΑΞίζει να ανοίξουμε πια με ουσιαστική θέληση, την συζήτηση για το συγκεκριμένο θέμα του “ποιά είναι μια ουσιαστικά χειραφετητική ταξικά/κοινωνικά αντίληψη, σε σχέση με την διαχείριση ενός δημόσιου χώρου, και σε σχέση με ττο πλαίσιο συντροφικής συνύπαρξης ανάμεσα σε διαφορετικά τμήματα του ανταγωνιστικού (εργατικού/λαϊκού ) κινήματος”. Μερικές σκέψεις:

      α. Το κράτος και το κεφάλαιο ΤΙ κάνουν σε σχεση με τον δημόσιο χώρο; Επιβάλλουν τις καπιταλιστικές αντιλήψεις διαχείρισής του. Την εμπορευματοποίηση καταρχήν! Εχεις να πληρώσεις οκ! Δεν έχεις; Δεν χωράς! Επειτα, λένε στην κοινωνία (δλδ στον λαό): Κοίταξε να δεις άνθρωπα, εμείς γνωρίζουμε πως να διαχειριζόμαστε έναν δημόσιο χώρο. Εμείς ως κράτος και κεφάλαιο έχουμε το δικαίωμα να ορίζουμε ποιοι χωράνςε και ποιοί όχι! Εσυ, κενωνία απλώς είσαι καταναλωτής/πελάτης. ΑΥΤΑ λένε και πράττουν κεφάλαιο και κράτος σε σχέση με τονν δημόσιο χώρο.

      β. ΤΙ λέει τώρα η πλειοψηφία, των ταξικά/κοινωνικά καταπιεσμένων: “Εχουμε παραχωρήσει το δικαίωμα χρήσης ενός δημόσιου χώρου, σε κράτος και κεφάλαιο. Το έχουμε αποδεχθεί αυτό. Είμαστε ανίκανοι να διαχειριστούμε μόνοι μας έναν δημόσιο χώρο, με τρόπο που να ανοίγει στην κοινωνία και τις ανάγκες της.

      γ. Τι λένε οι συλλογικότητες που εντάσονται στον αριστερό/κομμουνιστικό ή αναρχικό/αυτόνομο χώρο: Στην καλύτερη περίπτωση, οι περισσότερες αντιλαμβάνονται την διαχείριση ενός δημοσίου χώρου, με κομματικούς/ιδεολογικούς οι πρώτες, με ιδεολογικούς αναρχικούς όρους οι δεύτερες. Και στην μιά και στην άλλη περίπτωση, ο δημόσιος χώρος εκφυλίζεται σε έναν δημόσιο χώρο “των δικών μας”. Αυτό είναι μια παράδοξη περίπτωση ιδεολογικής (είτε κομματικής είτε …μη-κομματικής) ιδεολογικής ιδιωτικοποίησης, ναι ή όχι; Πετά έξω την μεγάλη πλειοψηφία των ταξικά/κοινωνικά καταπιεσμένων ναι ή όχι; ΝΑΙ είναι η καθόλου ρητορική απάντηση. Σε αυτή την αντίληψη εδράζεται και η απόφαση των 30 αναρχικών να καταλάβουν το ΕΜΠ. Δεν είναι παρακρατικοί,, δεν είναι χαφιέδες. ΕΤΣΙ έμαθαν. ΑΥΤΗ η αντίληψη είναι που πρέπει να ηττηθεί κατά κράτος, παντού!

      συνεχίζεται…..

      Reply
  9. Αλλιώς

    Οι κνίτες μας έχουν τρελλάνει με τις γνωστές τους ηλιθιότητες ,ασφαλίτες-προβοκάτορες,επειδή μια χούφτα δήθεν εξεγερμένων πραγματοποιούν ”κατάληψη” στο χώρο του πολυτεχνείου,προσπαθώντας να καπηλευτούν ένα σύμβολο αγωνιστικής ανάτασης του λαού μας και να το μετατρέψουν σε απλό παράρτημα της πολιτικής τους..Οι καταληψίες βέβαια το μόνο που κάνουν είναι να αποδεικνύουν τι σχέση έχουν με τις έννοιες κίνημα,συλλογικές διαδικασίες,αντιπαράθεση ιδεών.
    Οι κνίτες άς αφήσουν τα σάπια ,γιατί κι αυτοί τα ίδια έκαναν και οι βαριές κουβέντες που εκστομίζουν αυτόματα στρέφονται και εναντίον τους.

    Reply
    1. lathranagnostis

      Ηλιθιότητες ε?
      Να σου θυμίσω ότι οι καταλήψεις που κάνανε αυτοί οι τύποι, ήταν που δημιούργησαν το κατάλληλο κλίμα στον κόσμο και δώσαν το άλλοθι για τον νόμο που επιτρέπει την επέμβαση της αστυνομίας μέσα στο πανεπιστημιακό άσυλο.
      ….χώρια φυσικά οι καταστροφές και οι λεηλασίες των ΑΕΙ που τα έχει πληρώσει ο ελληνικός λαός.

      Reply
    2. ενας

      Αντε τράβα πέστα στην Τσουκαλά αυτά ……
      …και καλά ξεμπερδέμματα σε όλους σας.
      Εδώ και δυο-τρεις μέρες ασχολείται όλη η Ελλάδα με τα καμώματά σας!

      Reply
  10. Κώστας

    ρε παιδιά τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά, έχει ειπωθεί πως απειλούσαν με μαχαίρια, δεν μιλάμε για αναρχικούς, με βάση αυτό

    Κώστας

    Reply
    1. Κ.Ν.

      Μετά την επίσκεψη του Τσίπρα στην Αμερική και στη συνάντηση του με τον Τράμπ, όπου εντελώς απροκάλυπτα κατέβασε τα βρακιά έπρεπε να βρεθεί ένας τρόπος ώστε να καταργηθούν οι εορταστικές αγωνιστικές μνήμες της εξέγερσης της νεολαίας και του λαού ενάντια της αμερικανοκίνητης χούντας του Γ. Παπαδόπουλου και CIA.
      Να γιατί 50-60 παρακρατικοί
      με την έγκριση του κράτους {κράτος και παρακράτος είναι συγκοινωνούντα δοχεία} και με την ύπουλη στάση των κομμάτων επιτράπηκε στους παρακρατικούς αλήτες τους τάχατες αναρχικούς και αντιεξουσιατές να καταλάβουν το Πολυτεχνείο.

      Και αφού έκαναν την δουλεία του κράτους και των κομμάτων, και κατάφεραν να μείνει κλειστό το πολυτεχνείο και να μην γίνει ούτε μία συγκέντρωση μέσα στο πολυτεχνείο το εγκαταλείψαν με την ησυχία τους χωρίς να δεχτούν ούτε μια σφαλιάρα από της νεολαίες των κομμάτων μεταξύ και του ΚΚΕ.

      Οι νεολαίες των κομμάτων αντί να μπούν μέσα στο πολυτεχνείο και να δώσουν ένα καλό μάθημα στους παρακρατικούς αλήτες έκαναν πορείες της πλάκας για τα μάτια του κόσμου.

      Πράγμα που σημάνει πως αφήναν τους παρακρατικούς να έχουν ανενόχλητοι και υπό την κατοχή τους το πολυτεχνείο μια και οι ίδιοι δεν μπορούσαν στα ίσια να καταργήσουν τις εορταστικές εκδηλώσεις του πολυτεχνείου.

      Άφησαν τους παρακρατικούς να κάνουν την δική τους δουλειά, και να εγκαταλείψουν με την ησυχία τους σαν να μην έτρεχε τίποτα.

      Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.