.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Καταγγελία για σοβαρό τραυματισμό νεαρού προσαχθέντος


φωτο αρχείου

Στις 18 Μαΐου χιλιάδες κόσμου σε όλη την Ελλάδα αποφάσισε να βγει σε δρόμους και πλατείες διαδηλώνοντας ενάντια στο 4ο μνημόνιο.

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης στην Αθήνα ξέσπασαν συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και διμοιριών. Η απάντηση της αστυνομίας γνωστή. Χημικά, χειροβομβίδες κρότου – λάμψης, συλλήψεις στο σωρό.

Μια από αυτές τις προσαγωγές ήταν και ο σύντροφος Π. Οι μπάτσοι όμως δεν έμειναν εκεί. Την προσαγωγή του συντρόφου ακολούθησε μια δολοφονική επίθεση. Για κάμποση ώρα τα καθίκια των ΜΑΤ χτυπούσαν τον σύντροφο στο κεφάλι με μανία. Μετά την απελευθέρωσή του από την ΓΑΔΑ (μιας και δεν υπήρχε κάτι να τον κατηγορήσουν) ο σύντροφος πήγε στο νοσοκομείο όπου και χειρουργήθηκε καθώς είχε δημιουργηθεί αιμάτωμα στο κεφάλι του. Ο σύντροφος τώρα νοσηλεύεται σε νοσοκομείο με ραγισμένο το μετωπιαίο και το βρεγματικό λοβό καθώς και μια θλάση στον αυχένα.

Η μανία των χτυπημάτων των μπάτσων, η εκδικητικότητα τους, οι δολοφονικές τους επιθέσεις δεν μας παραξενεύουν. Είναι οι πρακτικές που χρησιμοποιούν το κράτος και τα αφεντικά για να τρομοκρατήσουν όποιον/α αντιστέκεται. Οι πρακτικές που χρησιμοποιούν για να κάμψουν όποιον/α συνεχίζει να αγωνίζεται. Για το κράτος είμαστε όλοι ένοχοι και η ενοχή μας ξεκινάει από την στιγμή που αποφασίζουμε να σταθούμε συνειδητά ενάντια στον καπιταλισμό και το κράτος που τον υπηρετεί.

Τέτοια περιστατικά δεν θα μείνουν αναπάντητα. Η απάντηση θα δοθεί από το κίνημα στους δρόμους, στις καταλήψεις,στις απεργίες, στις πορείες, στις συγκρούσεις.

Η ΟΡΓΗ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΑ ΤΑ ΔΑΚΡΥΑ

ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ 18ης ΜΑΪΟΥ

Σύντροφοι/ισσες

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 66.67% ( 3
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.