.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Κατάπτυστη δικαστική απόφαση σε βάρος αγωνιστή της ΑΤΙΚ!


afisa_atikΤην έκδοση στη Γαλλία του Τούρκου αγωνιστή της ΑΤΙΚ (Συνομοσπονδία Τούρκων Εργατών στην Ευρώπη), Ντενίζ Πεκτάς, αποφάσισε το Συμβούλιο Εφετών που συνεδρίασε σήμερα. Σε βάρος του Τούρκου αγωνιστή, ο οποίος έχει γερμανική υπηκοότητα, έχουν εκδοθεί δύο ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης, ένα από τη Γαλλία κι ένα από τη Γερμανία, στα οποία κατηγορείται για την πολιτική του δράση στα πλαίσια της ΑΤΙΚ. Δράση η οποία, παρότι κινείται μέσα στο πλαίσιο της νομιμότητας, χαρακτηρίζεται ως τρομοκρατική αναδεικνύοντας για πολλοστή φορά το καθεστώς φασιστικοποίησης που ισχύει στην ΕΕ και εκδηλώνεται ενάντια στους αγώνες και τους αγωνιστές, ενάντια στα δημοκρατικά δικαιώματα και τις πολιτικές ελευθερίες.

Ταυτόχρονα η απόφαση του Συμβουλίου Εφετών είναι μια ακόμη απόδειξη για το ρόλο του αστικού δικαστικού συστήματος το οποίο – λειτουργώντας στα πλαίσια της εξάρτησης από τα ιμπεριαλιστικά κέντρα – δεν διανοείται να αμφισβητήσει τις απαιτήσεις-εντάλματα έκδοσης σε βάρος Τούρκων αγωνιστών.

Η άσκηση έφεσης στο αρμόδιο συμβούλιο του Αρείου Πάγου που θα εκδικαστεί σύντομα θα είναι το επόμενο άμεσο βήμα για τον Τούρκο αγωνιστή.

Η κυβέρνηση αναλαμβάνει ακέραια την πολιτική ευθύνη για τον κίνδυνο στον οποίο τίθεται η ζωή των Τούρκων αγωνιστών, αφού κινδυνεύουν να βρεθούν στα χέρια του τουρκικού καθεστώτος ενάντια στο οποίο αγωνίζονται.

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ των τούρκων αγωνιστών της ΑΤΙΚ καταγγέλλει τη συγκεκριμένη απόφαση και προχωρά στις άμεσες πολιτικές κινήσεις που έχει αποφασίσει, καλώντας τους εργαζόμενους και το λαό να τις στηρίξουν μαζικά:

1. Παράσταση διαμαρτυρίας αύριο Τετάρτη 13/5 στις 3μ.μ. στο Υπουργείο Δικαιοσύνης (Μεσογείων 96).

2. Συνέντευξη τύπου μεθαύριο Πέμπτη 14/5 στις 1μ.μ. στην ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20-3ος όροφος).

3. Μαζικές εξορμήσεις με προκήρυξη και αφισοκόλληση στο κέντρο και στις γειτονιές της Αθήνας.

4. ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ και ΠΟΡΕΙΑ την Τρίτη 19/5 στις 7μ.μ. στα Προπύλαια.

Συνεχίζουμε τον αγώνα για την απελευθέρωση, την μη έκδοση και τη χορήγηση πολιτικού ασύλου στους Τούρκους αγωνιστές της ΑΤΙΚ.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 3
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.