.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Κατάληψη στα κεντρικά του ΟΓΑ για τον αντιασφαλιστικό οδοστρωτήρα


katalipsi_oga

Οι εργαζόμενοι στον ΟΓΑ προχώρησαν από το πρωί της Τετάρτης σε συμβολική κατάληψη της Κεντρικής Υπηρεσίας του ΟΓΑ, τονίζοντας ότι θα αγνωιστούν ενάντια σε κάθε προσπάθεια υποβάθμισης έως και εξαφάνισης του κοινωνικού χαρακτήρα της Ασφάλισης.

Σε σχετική ανακοίνωσή του, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργζομένων στον ΟΓΑ, τονίζει:

Δεν μπορούμε να ανεχτούμε την κατεδάφιση της Κοινωνικής Ασφάλισης, τη σύνθλιψη συντάξεων και παροχών, την πλήρη απεμπλοκή του Κράτους από την τριμερή χρηματοδότηση (Κράτος – εργοδότης – εργαζόμενος), την υποκριτική επίκληση της «αλληλεγγύης των γενεών», την οργανωτική Βαβέλ που θα επιφέρει η ψευδεπίγραφη «ενοποίηση», την εμπέδωση εν τέλει του ελλείμματος εμπιστοσύνης στο ασφαλιστικό σύστημα, που θα προσθέσει νέα κίνητρα για εισφοροδιαφυγή και «μαύρη εργασία» και θα φέρει ακόμη πιο κοντά και πιο γρήγορα την πλήρη κατάρρευσή του.

Οι εργαζόμενοι στον ΟΓΑ δεν μπορούμε να ανεχτούμε την πλήρη εξαφάνιση του αγροτικού κόσμου και της ελληνικής υπαίθρου, που θα είναι το αποτέλεσμα της εφαρμογής του σχεδίου που προωθείται, μέρος του οποίου είναι και η κατάργηση του ΟΓΑ.

Προχωράμε σε συμβολική, προειδοποιητική κατάληψη της
σήμερα Τετάρτη 13-1-2016. Θα αγωνιστούμε αποφασιστικά. Καλούμε όλους τους αγρότες, κτηνοτρόφους, αλιείς, μελισσοκόμους, αγρεργάτες, και όλους τους ασφαλιζόμενους στον ΟΓΑ”.

Οι καταληψίες καλούν όλους τους μισθωτούς του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, τους συνταξιούχους, τους άνεργους, τη νεολαία, “να συμπαραταχθούμε, να μη συμβιβαστούμε με τα ελάχιστα, να διεκδικήσουμε αυτά που μας ανήκουν, να παλέψουμε και να ανατρέψουμε τα σχέδιά.

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 2
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.