.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Καλό ταξίδι σύντροφε!


Με βαθιά θλίψη αποχαιρετούμε τον Βαρδή Τσουρή, μία προσωπικότητα που σημάδεψε τους λαϊκούς αγώνες της πόλης μας εδώ και δεκαετίες.

Από το κίνημα ενάντια στις βάσεις και την περιβαλλοντική καταστροφή του Ακρωτηρίου, τα αντιπολεμικά συλλαλητήρια, το κίνημα ενάντια στις ανεμογεννήτριες στο Σέλινο, τους αγώνες ενάντια στο ρατσισμό και για αλληλεγγύη στους πρόσφυγες, στις συγκεντρώσεις συμπαράστασης σε διωκόμενους αγωνιστές και βέβαια τις εργατικές κινητοποιήσεις και το κίνημα ενάντια στα μνημόνια. Στις συνελεύσεις και τις συσκέψεις να καταθέτει την άποψή του με λόγο μεστό και λαϊκό, αλλά με θεωρητική συγκρότηση.

Πολλές φορές διαφωνήσαμε σε ζητήματα τακτικής ή πολιτικής συγκυρίας, αλλά πάντα βρισκόμασταν στην ίδια πλευρά του οδοφράγματος.

Όπως ήταν φυσικό ως αναρχικός αγωνιστής βρέθηκε αντιμέτωπος πολλές φορές με την εκδικητική και κατασταλτική μανία του κράτους. Και κέρδισε να είναι δίπλα του όχι μόνο οι σύντροφοί του, αλλά πολλοί περισσότεροι φορείς και συλλογικότητες της πόλης.

Παρά την μακροχρόνια ταλαιπωρία του από τον καρκίνο, συνέχισε να δίνει το “παρών” σε όλες τις μάχες. Τελευταία συναντηθήκαμε στα αντιφασιστικά συλλαλητήρια ενάντια στα νέα γραφεία- ορμητήρια των νεοναζί της Χρυσής Αυγής.

Η σκέψη μας βρίσκεται στους δικούς του ανθρώπους και τους συντρόφους του της κατάληψης, Rosa Nera, που αυτή την περίοδο επιβουλεύονται επιχειρηματικά συμφέροντα. Σε όλους τους αγώνες που έχουμε μπροστά μας, η δράση του αφήνει το αποτύπωμά της!

Καλό ταξίδι σύντροφε! Η ανάμνησή σου θα μας συνοδεύει στους αγώνες για μία κοινωνία χωρίς φτώχεια, πόλεμο, ρατσισμό.

Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 3
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.