.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Κήρυξαν παράνομη την απεργία των εργαζομένων στη ΔΕΗ


dikaiosyniΝέο μήνυμα πυγμής επιχειρεί να στείλει η κυβέρνηση και η δικαστική εξουσία. Παράνομη και καταχρηστική έκρινε την απεργία των εργαζομένων της ΔΕΗ το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών. Το σκεπτικό ήταν ότι δεν διατέθηκε το εξαιρούμενο προσωπικό ασφαλείας. Συγκεκριμένα, παράνομή κρίθηκε η απεργία προς την ΔΕΗ ΑΕ και καταχρηστική προς το Διαχειριστή του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) και τον Ανεξάρτητο Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ), που αποτελούν θυγατρικές της ΔΕΗ. Το δικαστικό σύστημα δείχνει για πολλοστή φορά το ταξικό του πρόσωπο.

Η διοίκηση της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ προσανατολίζεται στη συνέχιση της απεργίας με την κάλυψη των πρωτοβάθμιων συνδικάτων και άλλων συνδικαλιστικών Οργανώσεων κατά περιοχή. Η απεργία στα εργοστάσια και τα ορυχεία της ΔΕΗ στη Μακεδονία και τη Θράκη έφτασε σε πολύ υψηλά ποσοστά (πάνω από 90%) συμμετοχής, ενώ σχεδόν καθολική ήταν η συμμετοχή των εργαζομένων στους πέντε ΑΗΣ (Πτολεμαΐδας, Αγίου Δημητρίου, Καρδιάς, Αμυνταίου, Μελίτης) και στα ορυχεία της Δυτικής Μακεδονίας.

Με απόφαση του υπουργού Δημόσιας Διοίκησης Κυριάκου Μητσοτάκη, που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης την Παρασκευή, το Εθνικό Τυπογραφείο θα λειτουργήσει το Σάββατο και την Κυριακή «λόγω έκτακτων υπηρεσιακών αναγκών», δηλαδή για την εκτύπωση των «φύλλων πορείας»…

unnamed

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 1
Συμμετοχές )



Ένα σχόλιο στο “Κήρυξαν παράνομη την απεργία των εργαζομένων στη ΔΕΗ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.