.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Κέρκυρα: Απολύθηκε εργαζόμενη επειδή ήταν έγκυος


45900000Την απόλυση νεαρής εργαζόμενης επειδή ήταν έγκυος, καταγγέλλει ο Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων, χαρακτηρίζοντάς την αυθαίρετη και τρομοκρατική. Η εργαζόμενη απολύθηκε από επιχείρηση που δραστηριοποιείται στο χώρο του λιανικού και χονδρικού εμπορίου τουριστικών ειδών, με έδρα στα Δανίλια και κατάστημα στο Πεντοφάναρο, και στην οποία εργαζόταν τρία χρόνια. Όπως καταγγέλλεται μάλιστα, «η επιχείρηση για να μεθοδεύσει την απόλυση, επιστράτευσε συκοφαντίες και τρομοκρατία κατά της εργαζόμενης, με αποτέλεσμα να υπάρξει κίνδυνος επιπλοκής στην εγκυμοσύνη της, κάτι για το οποίο η επιχείρηση φέρει βαρύτατες ευθύνες».

Ο Σύνδεσμος από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στο πλευρό της νεαρής εργαζόμενης κάνοντας προσπάθειες να έρθει σε επαφή με την εργοδοσία, η οποία ωστόσο -όπως καταγγέλλει- κυριολεκτικά κρύβεται.

«Πρόκειται για ένα χιλιοπαιγμένο έργο. Είναι γνωστό ότι οι εργοδότες μπροστά στη διασφάλιση των κερδών τους, θεωρώντας τους εργαζόμενους “κόστος”, δεν διστάζουν να καταπατήσουν ακόμα και τα πιο στοιχειώδη δικαιώματα των εργαζομένων, όπως το δικαίωμα στη μητρότητα, και να χρησιμοποιήσουν τις πιο άθλιες συκοφαντικές μεθόδους», τονίζει ανάμεσα σε άλλα ο Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων, και απαιτεί την επαναπρόσληψη της εργαζόμενης.

Διαβάστε εδώ ολόκληρη την ανακοίνωση

Πηγή:902

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 0.00% ( 0
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.