.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


“Κάτω τα ξερά σας από την Απεργία” – κινητοποίηση σωματείων 9 Νοέμβρη


“Κάτω τα ξερά σας από την Απεργία -δουλειά με δικαιώματα-για όλους εργασία” και άλλα συνθήματα φώναξαν οι διαδηλωτές που ξεκίνησαν τοα απόγευμα της Πέμπτης 9 Νοέμβρη από τα Προπύλαια και πορεύτηκαν προς τη Βουλή, μετά από κάλεσμα της Συνέλευσης Αγώνα και της Πρωτοβουλίας Πρωτοβάθμιων Σωματείων. Στην κινητοποίηση καλούσαν επίσης η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το ΕΕΚ, η ταξική πορεία κ.ά.

Στο σύνταγμα οι διαδηλωτές ενώθηκαν με τους πρόσφυγες που πραγματοποιούν απεργία πείνας για το δικαίωμα στην οικογενειακή επανένωση.

Νωρίτερα στο σύνταγμα πραγματοποίησαν συλλαλητήριο οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ.

Συνέχεια και κλιμάκωση!

Σύμφωνα με την απόφαση της συνέλευσης αγώνα δεν περιμένουμε την ψήφιση νέων μέτρων για να απεργήσουμε συμβολικά, αλλά οργανώνουμε τον αγώνα για την ανατροπή της σημερινής δραματικής κατάστασης των εργαζομένων και την αποτροπή των νέων μέτρων. Απέναντι στους «πουλημένους» νέους και παλιούς κυβερνητικούς και εργοδοτικούς συνδικαλιστές, καλούμε τα συνδικάτα να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους και να οργανώσουν συνελεύσεις με στόχο την άμεση και απεργιακή κλιμάκωση με 24ωρη ΓΕΝΙΚΗ απεργία ως τις 20 Νοέμβρη.

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 75.38% ( 13
Συμμετοχές )



6 σχόλια στο ““Κάτω τα ξερά σας από την Απεργία” – κινητοποίηση σωματείων 9 Νοέμβρη

  1. Ανώνυμα

    οχι παιδια μην κλιμακωνετε αλλο, τρεις χωρις τον κουκο, ας σταματησει το ανεκδοτο των πρωτοβαθμιων
    ολοι τωρα με το ΠΑΜΕ τον μοναδικο ταξικο πολο συσπειρωσης

    οχι αλλο καρβουνο

    Reply
    1. μέλος του ΝΑΡ

      Έχεις δίκιο! Όχι άλλο κάρβουνο! Σιχαθηκαμε τον ανίκανο και αστικοποιημενο κυβερνητικό, εργοδοτικο και κομματικοκεντρικο συνδικαλισμο! Ταξικά, μαζικα και δημοκρατικά σωματεία, αυτό θελουμε

      Reply
    2. κατ

      Όταν ο ταξικός εχθρός χτυπάει και κάποιοι θεωρούν σκόπιμο να χλευάζουν και να επιτίθενται με κάθε τρόπο σε αγωνιστές με τους οποίους διαφωνούν, τότε να ξερούν ότι το μόνο που καταφέρνουν είναι να μας υπενθυμίζουν συνέχεια την τραγική τους έλλειψη πολιτικού ήθους… και κυρίως συναίσθησης της άγριας πραγματικότητας που βιώνει η εργατική τάξη.

      Για όσους θεωρούν τους εαυτούς τους κάποιου μεταφυσικού είδους φωτεινούς παντογνώστες, κάτοχους της μοναδικής επαναστατικής αλήθειας… περαστικά και καληνύχτα.

      Κάποια στιγμή όμως πρέπει να αναρωτηθούν ποιους στα αλήθεια εξυπηρετεί αυτή η κατασυκοφάντηση κάθε αγώνα που δίνεται με το ΠΑΜΕ να μη συμμετέχει. Μήπως αυτούς ενάντια στους οποίους υποτίθεται ότι παλεύουν;

      Όσοι συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, συγκριτικά με το κάτσουν στον καναπέ τους, καλά το κάνουν. Να θυμούνται όμως ότι ένα πόλο συσπείρωσης ταξικό δεν τον κάνουν τα παχιά λόγια αλλά η πράξη. Επίσης κάποια στιγμή πρέπει να σκεφτούν αν αυτή η συσσώρευση δυνάμεων που μένουν ακινητοποιημένες και ακίνδυνες για το κεφάλαιο περιμένωντας τη δευτέρα παρουσία της λαϊκής εξουσίας, είναι πραγματικά χρήσιμη και αποτελεσματική για την εργατική τάξη. Η ζωή μέχρι τώρα δείχνει πως μάλλον όχι. Ας το σκεφτούν… Να σκεφτούν επίσης αν όλη αυτή η φοβικότητα να μη δοθούν επιθετικοί αγώνες και να μην κλιμακωθούν γιατί μπορεί να χάσουν και να απογοητευτεί ο κόσμος, τελικά είναι προωθητική ή καθηλωτική και αν μας έχει πάει μπροστά ή πίσω. Εν τω μεταξύ η επίθεση του κεφαλαίου συνεχίζεται και θα συνεχίζεται ακάθεκτη μέχρι να βάλουμε μυαλό και η εργατική τάξη να σηκώσει ανάστημα…Σε αυτό ευτυχώς ή δυστυχώς κανείς δεν μπορεί να προβλέψει και να προκαθορίσει ποιος θα καταφέρει να συνεισφέρει…στην πράξη φαίνεται και θα φανεί.

      Reply
      1. Ανώνυμα

        τι εννοεις επιθετικοι αγωνες; τι εννοεις η λαικη εξουσια ειναι για τη δευτερα παρουσια; τι εννοει ο απο πανω κομματικοκεντρικο οταν βαζετε για ξεκαρφωμα τρια πανω σωματειων του δημοσιου και μετα 30 της ανταρσια;

        οχι αλλο συντονισμο πρωτοβαθμιων ή πρωτοβουλια για το συντονισμο ή πρωτοβαθμια συντονιστικη πρωτοβουλια

        Reply
        1. ΓΚ1

          Μιλα μας λιγο για το “ανεξαρτητο συντονιστικο αγωνα μαθητων” που εκανε προσφατα πορεια στην Αθηνα που μονο ανεξαρτητο δεν ειναι,αφου κατα την προσυγκεντρωση καποιοι τυποι (μαθητες;) κολλουσαν τον Ριζοσπαστη στα μουτρα κατι πιτσιρικαδων που πηγαν επειδη τους συνεπηρε το “ανεξαρτητο”.Για να μη μιλησω για τα υπολοιπα “ανεξαρτητα συντονιστικα” του Περισσου.

    3. Νίκος

      Έτσι,όλοι τώρα με το ΠΑΜΕ.Για να ακυρώσουμε τους πλειστηριασμούς μένοντας έξω από τα ειρηνοδικεία πίνοντας καφέ…Για να τσακίσουμε τους φασίστες συμμετέχοντας σε συγκέντρωση στη δίκη της ΧΑ μόνο όταν εκδικάζεται η επίθεση στους δικούς μας.Για να εμποδίσουμε την ψήφιση νέων μέτρων μένοντας στάσιμοι στις Στύλες Ολ.Διός και φωνάζοντας συνθήματα ανά μισή ώρα.Για να συμπαρασταθούμε στους πρόσφυγες μόνο όταν είναι οι κάμερες μπροστά.Όλοι με το ΠΑΜΕ λοιπόν!

      Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.