.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Θεσσαλονίκη: φασίστες έκαψαν την κατάληψη Libertatia μετά το συλλαλητήριο


Μαύρη μέρα σήμερα για την Θεσσαλονίκη καθώς το συλλαλητήριο για την Μακεδονία αποτέλεσε ευκαιρία δημόσιας επανεμφάνισης διαφόρων φασιστικών ομάδων.

Φωτιά ξέσπασε μετά το τέλος του συλλαλητηρίου στην κατάληψη Libertatia, επί της Λεωφόρου Στρατού με Σαρανταπόρου. Την επίθεση πραγματοποίησε ομάδα ακροδεξιών στοιχείων που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο και επιχείρησαν να φτάσουν στην Καμάρα και να συμπλακούν με τους διαδηλωτές που πραγματοποιούσαν αντιεθνικιστική διαδήλωση. Επιτέθηκαν επίσης στον ελεύθερο κοινωνικό χώρο Σχολείο, με πέτρες, καπνογόνα και με το με σύνθημα: “Αίμα-Τιμή-Μακεδονία”, αλλά ο κόσμος της περιφρούρησης τους απώθησε και υπερασπίστηκε την κατάληψη. Στην συνέχεια επιτέθηκαν στην κατάληψη Libertaria, βάζοντας φωτιά στο κτίριο.

Η κατάληψη στο εγκαταλειμμένο παλιό διώροφο είχε ξεκινήσει το 2008. Το διατηρητέο κτίριο τυλίχτηκε στις φλόγες και καταστράφηκε σχεδόν ολοσχερώς.

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 4
Συμμετοχές )



4 σχόλια στο “Θεσσαλονίκη: φασίστες έκαψαν την κατάληψη Libertatia μετά το συλλαλητήριο

  1. ΓΚ1

    Δυστυχώς η Σαλονίκη σήμερα κυριέφθηκε από τους νοσταλγούς του ολοκαυτώματος, των ταγματασφαλιτών και της χούντας. Κάποιοι λίγοι με ρίσκο προσπάθησαν να τους απωθήσουν αλλά δε κατάφεραν. Ήττα για όλο το αντιφασιστικό κίνημα το σημερινό.

    Reply
    1. ένας

      Δε βαρυέσαι, μεθύσαμε από τις απανωτές νίκες τόσα χρόνια, ας κάνουμε και καμιάν ήττα!

      Reply
  2. Γιώργος Θαλάσσης

    Τα ούγκανα έκαψαν το θαυμάσιο κτίριο, τι να πει κανείς!

    Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.