.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Θα επιβληθεί ο νόμος της σιωπής;


image004 (2)Πρωτοφανή και άκρως ανησυχητικά τα όσα συνέβησαν προχθές στη Νέα Φιλαδέλφεια. Οργανωμένοι οπαδοί της ΠΑΕ συμφερόντων Μελισσανίδη, με διακριτικά του ιστορικού σωματείου της ΑΕΚ, επιτέθηκαν βίαια σε κατοίκους της προσφυγικής και δημοκρατικής γειτονιάς της Νέας Φιλαδέλφειας, οι οποίοι σκόπευαν να συμμετέχουν σε συζήτηση για το νέο ρυθμιστικό, που βάζει άγριο χέρι στο Άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας και την οποία είχε καλέσει το Συντονιστικό Κατοίκων.

Χούλιγκανς και μπράβοι έδρασαν υπό τη διακριτική παρουσία της αστυνομίας, που άφησε να κάνουν τη δουλειά τους. Οι οπαδοί της ΠΑΕ κατέλαβαν το χώρο που είχε εξαγγελθεί η συζήτηση του Συντονιστικού, κτύπησαν και τραυμάτισαν κατοίκους, επιτέθηκαν με μανία στην κατάληψη «Στρούγκα», προπηλάκισαν ακόμα και τον νεοεκλεγμένο δήμαρχο Α. Βασιλόπουλο και γενικά διεμήνυσαν πως δεν θα επιτρέψουν να υψωθεί φωνή διαμαρτυρίας για το γήπεδο της ΑΕΚ και την καταπάτηση του Άλσους.

Θέλουν να επιβάλουν «μούγκα στη στρούγκα», μαφιόζικο σιωπητήριο σε ό, τι ενοχλεί τα μεγαλοεπιχειρηματικά συμφέροντα, που έχουν καταλάβει την ΠΑΕ ΑΕΚ. Με την χρήση φασιστικού τύπου βίας, από έναν οπαδικό στρατό που πλέον γίνεται χρήσιμος και εκτός γηπέδων.

Το πράγμα ξεφεύγει. Δεν είναι μόνο θέμα Άλσους και περιβάλλοντος. Ούτε μόνο οικονομικό, λόγω των σκανδαλωδών ενισχύσεων των ΠΑΕ. Είναι πλέον μεγάλο θέμα δημοκρατίας. Θα επιτρέψουμε να απαγορευθεί η έκφραση γνώμης, η διαδήλωση, η κινητοποίηση, ενάντια στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα; Ούτε στη Φιλαδέλφεια, ούτε πουθενά! Οι μαχόμενες δυνάμεις της Αριστεράς και του κινήματος πρέπει να πάρουν θέση!

Πηγή: ΠΡΙΝ

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Θα επιβληθεί ο νόμος της σιωπής;

Το πράγμα ξεφεύγει. Δεν είναι μόνο θέμα Άλσους και περιβάλλοντος. Ούτε μόνο οικονομικό, λόγω των σκανδαλωδών ενισχύσεων των ΠΑΕ. Είναι πλέον μεγάλο θέμα δημοκρατίας. Θα επιτρέψουμε να απαγορευθεί η έκφραση γνώμης, η διαδήλωση, η κινητοποίηση, ενάντια στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα;

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 1
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.