.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Η Coca Cola καταρρέει εξαιτίας των social media


Όσο  τα social media δε σιωπούν, η Coca Cola κινδυνεύει…Του Όμηρου Ταχμαζίδη

Ιστορικό: Από την πρώτη Οκτωβρίου 2013 οι εργαζόμενοι του εργοστασίου της Coca Cola Θεσσαλονίκης βρίσκονται σε κινητοποιήσεις με αποκλειστικό αίτημα την επαναλειτουργία του εργοστασίου και την ακύρωση των απολύσεων. Ως μέσο πίεσης χρησιμοποιούν την πρακτική του Μποϋκοτάζ: «Ούτε γουλιά Coca Cola μέχρι να επαναλειτουργήσει το εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης».

Το σύστημα πληροφόρησης: Σε όλο αυτό το διάστημα η ενημέρωση για τον αγώνα των απεργών αποσιωπήθηκε (και αποσιωπείται) συστηματικά από τα μεγάλα κανάλια και τις εφημερίδες μεγάλης κυκλοφορίας. Οι απεργοί αποδίδουν το γεγονός στη μεγάλη ισχύ που έχει η Coca Cola λόγω των τεράστιων κονδυλίων που διαθέτει για διαφήμιση και για άλλες μορφές προβολής, όπως οι «χορηγίες», «δραστηριότητες» κλπ.

Το γεγονός σημείωσε και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) σε ειδική ανακοίνωσή της για το «παράδοξο» φαινόμενο: «Παρά τον εννεάμηνο αγώνα τους οι απεργοί της Κόκα Κόλα αντιμετωπίζουν αποκλεισμό από τα μεγάλα μέσα ενημέρωσης».

Το κενό ενημέρωσης καλύπτουν σε μεγάλη έκταση το Διαδίκτυο -παρά τις παρεμβάσεις της Coca Cola σε μεγάλα blogs- και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (social media) που μεταφέρουν σε μεγάλο βαθμό πληροφορίες για τον αγώνα των απεργών και για τη σύγκρουσή τους με τον αμερικανικό πολυεθνικό κολοσσό.

Η υποτίμηση: Τα στελέχη της πολυεθνικής Coca Cola υποτίμησαν στους σχεδιασμούς τους δύο παράγοντες: α) την αγωνιστικότητα, την αντοχή και τη διάρκεια των εργαζομένων και β) την ισχύ του Διαδικτύου και των κοινωνικών μέσων δικτύωσης (social media). Θεωρούσαν ότι με τη αποσιώπηση των ειδήσεων που αφορούν στις εξελίξεις στην Coca Cola θα κάμπτονταν το αγωνιστικό φρόνημα των απεργών και πως αυτοί θα εγκατέλειπαν πολύ σύντομα τον αγώνα τους. Είχαν μάλιστα προσδιορίσει και το χρονικό διάστημα που θα συνέβαινε κάτι τέτοιο,

Όπως φαίνεται από το κείμενο δικαστικού εγγράφου της εταιρίας με το οποίο ζητά την απαγόρευση του «μποϋκοτάζ»: «το μποϋκοτάζ αυτό κατά των προϊόντων μας … συνεχίστηκε μέχρι και το τέλος Απριλίου … πιστεύαμε ότι εκείνοι που είχαν κηρύξει αυτό το μποϋκοτάζ … θα έπαυαν πλέον οριστικά το μποϋκοτάζ των προϊόντων μας. Όμως, προς μεγάλη μας έκπληξη, το μποϋκοτάζ αυτό, συνεχίστηκε … και με επέκτασή του (του μποϋκοτάζ) πλέον και στην Αθήνα, αλλά και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας».

Επίθεση στο social media: Έτσι, στο νέο αυτό γύρο της σύγκρουσης, το Διαδίκτυο και τα social media μπήκαν στο στόχαστρο της Coca Cola, όπως φαίνεται από το ίδιο δικαστικό έγγραφο: “…μέσω των ιστοτόπων που έχουν δημιουργήσεις (www.elastithesitous.gr , http://el-gr.facebook.com/pages/Coca-cola-apergia) , έχοντας μετατρέψει τους εαυτούς τους σε αυτόκλητους διοργανωτές ενός ιδιότυπου «δημοψηφίσματος» και στρατολογώντας με τον τρόπο αυτό τους καταναλωτές στο μποϋκοτάζ των προϊόντων μας”.

Το «δημοψήφισμα» φαίνεται ότι ανησυχεί σφόδρα τους ιθύνοντες της Coca Cola γιατί διεξάγεται σε ένα μέσο μαζικής ενημέρωσης που, μεταξύ άλλων, δεν μπορεί και να ελεγχθεί: «…ιστότοπο υπό http://elastithesitous.gr που έχουν δημιουργήσει… στο συγκεκριμένο ιστότοπο, τον οποίο οι εμπνευστές και δημιουργοί του αποκαλούν «ανεξάρτητη ιστοσελίδα διεξαγωγής ηλεκτρονικών ψηφοφοριών», έχοντας προκλητικά και αυθαίρετα αναγορεύσει τους εαυτούς τους ως αυτόκλητους Δικαστές, καλούν τους πολίτες της Χώρας και τους εν δυνάμει καταναλωτές των προϊόντων μας, να υπογράψουν το διαδικτυακό τους «ψήφισμα διαμαρτυρίας» και μάλιστα ονομαστικά, ήτοι τοποθετώντας σε συγκεκριμένη φόρμα προσωπικά τους στοιχεία…»

Ο φόβος της κατάρρευσης: Η Coca Cola επέμενε στο κατ΄ επείγον της λήψης απόφασης με «προσωρινή διάταξη» – η υπόθεση συζητήθηκε και ο δικαστής αποφάσισε να μην απαγορεύσει το μποϋκοτάζ και το θέμα τώρα θα συζητηθεί στις 5 Αυγούστου, ημέρα που εκδικάζονται τα ασφαλιστικά μέτρα της Coca Cola – και να μην αναβληθεί η υπόθεση έως τα ασφαλιστικά μέτρα διότι:

«… υφίσταται άμεσος κίνδυνος εκ πάσης αναβολής να απολέσουμε τμήματα του καταναλωτικού κοινού που με τόσες πολυετείς προσπάθειες και δαπάνες προσελκύσαμε…»

Φίμωτρο και στα social media: Η Coca Cola με την προσφυγή της στα δικαστήρια θέλει να απαγορεύσει οποιαδήποτε ανάρτηση από τις δράσεις των απεργών και το μποϋκοτάζ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (social media), φυσικά και στο ίδιο το Διαδίκτυο: «…να παύσουν την ανάρτηση και αναπαραγωγή στις ιστοσελίδες http:el-gr.facebook.com/pages/Coca-cola-apergia, www.elastithesitous.gr και http://chronico-apergias.blogspot.gr ή σε οποιεσδήποτε άλλες ιστοσελίδες δυσφημιστικών μηνυμάτων με περιεχόμενο αντίστοιχο με τα ανωτέρω και να διαγράψουν τις πιο πάνω αναρτήσεις από τις ιστοσελίδες αυτές».

Στο στόχαστρο το facebook: H Coca Cola δεν κρύβει την αγωνία της για την πορεία που ακολουθούν τα πράγματα και την οποία δεν μπορεί πλέον να ελέγξει, από τη μια λόγω της αγωνιστικής επιμονής των απεργών, από την άλλη λόγω της αποτελεσματικής από αυτούς χρήσης των κοινωνικών δικτύων: σύμφωνα με το δικαστικό έγγραφο οι απεργοί «σε ανοιχτό και προσβάσιμο σε κάθε χρήστη του διαδικτύου λογαριασμό, τον οποίο έχουν ανοίξει στον πλέον δημοφιλές ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης, δηλ. στο Facebook, υπό την ονομασία “Coca-cola-apergia”, έχουν προβεί σε σωρεία πρόσφατων αναρτήσεων, με άκρως δυσφημιστικό περιεχόμενο εναντίον της υπόληψης και φήμης της εταιρίας μας, προσβάλλοντας έτσι κάθε έκφανση της προσωπικότητας της εταιρείας μας και προκαλώντας σ΄ αυτήν σημαντική οικονομική και ηθική βλάβη».

Τα ψυγεία και η κατάρρευση: Η Coca Cola ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι οι απεργοί κολλούν «αυτοκόλλητα» στα “ψυγεία της”: “στα ψυγεία ιδιοκτησίας μας που είναι διάσπαρτα σε περίπτερα και μικρά καταστήματα πωλήσεων σ΄ όλη την Ελλάδα”. Οι απεργοί αρνήθηκαν τις κατηγορίες: ισχυρίσθηκαν ότι ήταν ανυπόστατες και ότι δεν υπήρξε κανένας βανδαλισμός των ψυγείων της Coca Cola, ούτε από απεργούς, ούτε από καταναλωτές – στοιχείο και αυτό της πολιτικής και κοινωνικής ωριμότητας εργαζομένων και καταναλωτών.

Η ανυπόστατη μομφή της Coca Cola περί βανδαλισμών περιουσιακών της στοιχείων έκρυβε, όμως, κάτι άλλο πιο σημαντικό: η πίεση του «μποϋκοτάζ» άρχισε να μεταφέρεται στους καταστηματάρχες και τους περιπτεριούχους, οι οποίοι βρίσκονταν αντιμέτωποι με το παράδοξο φαινόμενο, ενώ είχαν γεμάτα τα ψυγεία (που ανήκουν στην Κόκα Κόλα) με προϊόντα της πολυεθνικής οι καταναλωτές απαιτούσαν προϊόντα άλλων εταιριών – το δίλημμα για τους επαγγελματίες ήταν σαφές ή θα παρέμεναν προσδεμένοι στο άρμα της Κόκα Κόλα και της «γνωστής» πολιτικής που ασκεί με τα ψυγεία της ή θα άλλαζαν προμηθευτή ψυγείου και θα αποκτούσαν τη δυνατότητα ελεύθερης προμήθειας προϊόντων από άλλες εταιρίες.

Με τα λόγια μιας ιδιοκτήτριας κεντρικού περιπτέρου, που απάντησε στο ερώτημά μου προς τι η απομάκρυνση του ψυγείου της Coca Cola: «για να βάλω προϊόντα και άλλων εταιριών που τα ζητάει ο κόσμος».

Τα σημάδια της κατάρρευσης: Αυτό που φοβόταν τα στελέχη της Coca Cola γίνεται πραγματικότητα: τα πρώτα σημάδια της κατάρρευσής της γίνονται ορατά πλέον στους δρόμους της Θεσσαλονίκης και δεν μπορούν να συγκαλυφθούν. Μόνο τις τελευταίες δέκα μέρες έχω εντοπίσει καμιά δεκαριά κομβικά σημεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (Τσιμισκή, Διαγώνιος, Πλ. Ναυαρίνου κλπ), όπου έχουν αντικατασταθεί τα ψυγεία της Coca Cola, είτε με εκείνα ελληνικών εταιριών, είτε ακόμη και με ιδιόκτητα: το βασικό εργαλείο πίεσης της Coca Cola για να κυριαρχήσει στην αγορά, «το ψυγείο της», περνάει στα αζήτητα προδιαγράφοντας την πλήρη κατάρρευση της πολυεθνικής στην αγορά της βόρειας Ελλάδας εάν συνεχίσει, για λίγο ακόμη, το ίδιο τροπάρι – να εισάγει δηλαδή από τη Βουλγαρία, να φορολογείται στην Ελβετία και να κρατάει κλειστό το εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης.

Όσο δε σιωπούν τα social media, η Coca Cola κινδυνεύει…

Πηγή:riklopodia.gr

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Η Coca Cola καταρρέει εξαιτίας των social media

Τα σημάδια της κατάρρευσης: Αυτό που φοβόταν τα στελέχη της Coca Cola γίνεται πραγματικότητα: τα πρώτα σημάδια της κατάρρευσής της γίνονται ορατά πλέον στους δρόμους της Θεσσαλονίκης και δεν μπορούν να συγκαλυφθούν. Το βασικό εργαλείο πίεσης της Coca Cola για να κυριαρχήσει στην αγορά, «το ψυγείο της», περνάει στα αζήτητα προδιαγράφοντας την πλήρη κατάρρευση της πολυεθνικής στην αγορά της βόρειας Ελλάδας εάν συνεχίσει, για λίγο ακόμη, το ίδιο τροπάρι – να εισάγει δηλαδή από τη Βουλγαρία, να φορολογείται στην Ελβετία και να κρατάει κλειστό το εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης.

Βαθμολογία Αναγνωστών: 91.03% ( 39
Συμμετοχές )



35 σχόλια στο “Η Coca Cola καταρρέει εξαιτίας των social media

  1. than

    αυτος που εγραψε το αρθρο… ας ριξει μια ματια αυριο στα αποτελεσματα της Coca Cola Hellenic αυριο … το να το παιζεις δημοσιαγρφος ειναι ευκολο

    Reply
    1. Ανώνυμος

      Τι εννοεις ? Η Coca Cola Hellenic ειχε λειτουργικες ζημιες 27 εκ το 2012 και 31,7 εκ το 2013 Μια χαρα παει (χααχαχ) και μαλιστα με αυξηση πωλησεων για οποιον γνωριζει ας δει εδω και ευκολα θα καταλαβει οτι ειναι ζομπι κανονικο !
      Βεβαια αυτο δεν εγινε απο το μπουκοταζ αλλα απο την υφεση και απο τις μαφιοζικες πρακτικες που εχει στην αγορα . Σε 6 μηνες θα κλαινε ρεγγες και θα ερθει φυσικα βοηθεια απο τον ουρανο οπως παντα .
      Ορμα και στο Link http://www.coca-colahellenic.gr/Aboutus/economicResults/

      Reply
  2. πετρος

    Εχει καταντηση οντως ΜΕΓΑΛΗ ΑΙΔΙΑ να κολανε σε ολη την πολη χαρτακια λες και κανει κανεις μποικοταζ !!!!
    Και οταν μαζευονται ειναι 20-40 ατομα !!!!
    Αμα ο καθε απολυμενος κολλουσε αυτοκολητα σε κολωνες , στασης , οικοδομες κ.α τοτε απλα θα ειμασταν ενας σκουπιδοτοπος !

    Reply
    1. Νασος

      Το μποϋκοτάζ είναι από τα τελευταία όπλα που μας έχουν απομείνει… Εσυ άμα θέλεις μην κάνεις.. ή κανε όταν σε απολύσουν… Ενα τόνο σαβούρα πετάνε στον δρόμο… τα χαρτάκια σε πείραξαν.. Εγώ πάντως κάνω…και δεν έχω ούτε συγγενή ούτε φίλο στην 3Ε

      Reply
    2. Δημήτρης

      και τα ορθογραφικά σου λάθη έχουν καταντήσει αηδία αλλά ακόμα γράφεις.

      Reply
    3. Γιώργος Κ.

      Εγώ έπινα κοκα κολα τώρα πίνω ελληνικη κολα ή ελληνικά αναψυκτικά και σπάνια καμιά κοκα κολα!!! Τα χαρτάκια αυτά και τα αυτοκόλλητα ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΜΙΑ ΧΑΡΑ!!!

      Reply
  3. WHEY

    Ασχετο με την απεργία η ότι άλλο, για θέμα υγείας και μόνο όλα τα αναψυκτικά σε μεγάλες ποσότητες βλάπτουν, ένας λόγος παραπάνω να τα αποφεύγουμε.

    Reply
  4. Andreas

    Mou fainetai polu rhxo to epixeirhma autou tou boikotaz.
    Na sthrizeis dhladh to susthma kai tis polue8nikes mono otan sumferei thn tseph sou giati tote 8a exei douleia o babas sou. Dhladh twra na mhn katanalwnw Coca Cola alla otan epistrepsei ola meli-gala(kai as mhn exei tote douleia o voulgaros).
    tote mas sumferei o kapitalismos e??
    Proswpika den me endiaferei gia to an 8a exei douleia sthn Coca cola o Ellhnas h o Voulgaros.
    Vevaiws kai einai polu asxhmo gegonos h apolush kai genikotera h anergia, alla an 8a prepei na ta valei o ergazomenos me kapoion, einai me to susthma rizika kai oxi me mia etairia(kai ton voulgaro ergazomeno).
    Autos o tropos drashs einai kseka8ara xarakthristiko an8rwpou pou dra wfelimistika, kairoskopika kai kontof8alma.

    Reply
  5. Ανώνυμος

    Βεβαια πουθενα δεν λεει οτι το εργοστασιο αυτο κλεινει γιατι στο Βολο εχει φτιαχτει ενα απο τα μεγαλυτερα εμφιαλωτηρια της Ευρωπης

    Reply
    1. Γιαννης

      Πουθενά ΔΕΝ αναφερεται βεβαια οτι τον Ιανουαριο του 2014, 55 εργαζόμενοι απο το εργοστασιο του Βόλου βρεθηκαν στο δρομο…με το κολπο της ”οικιοθελους αποχωρησης”. Εκλεισαν την Αμιτα του Βολου μαζι κ με την Ασηπτικη (Nestea) κ το mixing plant, κ εισαγουν συνέχεια απο την Ανατολικη Ευρωπη γενικοτερα ολο κ περισσοτερα προιοντα. Το ”μενουμε Ελλαδα” της επιχειρησης καταντά σιγα-σιγα ολο κ πιο πολύ ΓΕΛΟΙΟ.

      Reply
  6. Ανώνυμος

    οτaν λενε νa ξaνaλειτουργισει το εργοστaσιο στη Θεσ/νικη τι ενοουν? νa πaρaγουν προιοντa στη Θεσ/νικη(πολυ aργa το θυμηθηκaν, γιaτι το εργοστaσιο στaμaτησε νa πaρaγει το 2012) η νa ξaνaπροσληφθουν οι οδηγοι κaι νa διaνεμουν τa ιδιa προιοντa που εχει η ετaιριa στην aποθηκη της Θεσ/νικης(δηλ. τa Βουλγaρικa οπως λενε οι aπεργοι)

    Reply
  7. Ανώνυμος

    Ούτε καν οι απολυμένοι πάνε στις απεργίες!!!

    Εκτός αν οι απολυμένοι είναι 30ατομα γιατί τόσα βλέπε ως συνήθως.

    χιλιάδες έχουν απολυθεί από πολλές εταιρίες και κυρίως γιατί κάποιοι απλά τεμπελοκαθονταν.

    Έτσι στρώσαμε Έτσι θα κοιμηθούμε.

    Και φυσικά η κόκα κόλα μια χαρά πάει.

    Reply
  8. αλήθειας

    πω, πω τι διάολο σαχλαμάρες και απάτες διαβάζω σε μερικά σχόλια:

    α. Οι απεργοί είναι λίγοι γιατί οι πρώη εργαζόμενοι …τεμπελοκάθονταν
    β. άλλος που δεν κάνει καν τον κόπο να μάθει, ρωτά βλακωδώς “όταν λένε το εργοστάσιο να ξαναλειτουργήσει τι εννοούν;”
    γ. Ο άλλος βγαίνει σαν παπαγαλάκι της κοκακολα και την υπερασπίζεται

    Ακούτε λεβέντες:

    1. Το 1.500.000 άνεργοι είναι απολυμένοι εργαζόμενοι που δουλευανε, μια χαρά! Η ίδια η ευρωπαϊκή επιτροπή στις έρευνες της έχει παραδεχθεί οτι ο μέσος έλληνας εργαζόμενος δουλεύει πολύ περισσότερο από τον μέσο ευρωπαϊκό όρο. Ντάξει κύριοι; Γκουγκλάρετε (κάντε δλδ ένα δώρο προς τον εαυτό σας) και ψάξτε το, μπας και σταματήσετε να λέτε ό,τι ναναι.

    2. Το εμπάργκο στην ξεφτιλισμένη κόκα κόλα, μια χαρά πάει, και θα πάει ακόμα καλύτερα. Και ΠΡΕΠΕΙ να πάει ακόμα καλύτερα. Η κόκα κόλα λέει ψέμματα. Να έχει και ας έχει εργοστάσιο στην Βουλγαρία. ΤΟ θέμα είναι να ΥΠΟΧΡΕΩΘΕΙ να ξαναανοίξει το εργοστάσιο στην Ελλάδα.

    Reply
    1. Ανώνυμος

      Βεβαια αυτο που δε λεει κανεις ειναι οτι απεργοι ειναι ΜΟΝΟ οι οδηγοι της κοκα κολα.επαιρναν απο 1500 ως 2000 ε εκαστος.οταν εκλεισε το εργοστασιο στη ραιδεστο και εμεινε κοσμακης στο δρομο τοτε το κανανε γαργαρα γτ ακομα το μπακιρι επεφτε.τοτε επρεπε να τα φανε τα λαμογια της πολυεθνικης..

      Reply
  9. Ανώνυμος

    Κυριοι δεν νομιζω αν δεν αγορασετε αυτο το κατασκευασμα θα χασετε κατι.την υγεια σας θα βρείτε

    Reply
  10. Θόδωρος

    Η 3Ε αύξησε κατά 46 εκ. τις πωλήσεις της το 2013 σε σχέση με το 2012. Είχε βέβαια ζημία αλλά δείχνει ότι οι πωλήσεις της δεν επηρεάστηκαν από τα….social media και το μποϊκοτάζ. Πάντως το να πιστεύει κανείς ότι μη αγοράζοντας τα προϊόντα μιας εταιρείας θα την αναγκάσει να ξοδέψει επιπλέον χρήματα για να λειτουργήσει ένα εργοστάσιο, είναι τουλάχιστον αφελές. Ένα παιδιάστικο πείσμα είναι και τίποτα λιγότερο.

    Reply
  11. Ανώνυμος

    Πριν… “Εξω οι πολυεθνικές”,
    Τώρ… “Μην πίνετε αν δεν επιστρέψουν”.

    Αποφασίστε, ρε παιδιά!

    Reply
  12. Ανωνυμος

    Οσοι ειναι απο εξω απο την ιστορια κακως μιλανε γιατι δεν εχουν ιδεα τι παιχνιδι παιχτηκε και το τι εγινε τον Φεβρουαριο του 2012 τοτε δηλ που σταματησε η παραγωγη και απολυθηκαν ολοι οι εργαζομενοι σε αυτην και αυτοι που φωναζουν τωρα συνεχιζαν να δουλευουν κανονικα και να μοιραζουν οι ιδιοι την Βουλγαρικη κοκα κολα που εφερνε η εταιρεια περνωντας τους παχυλους μισθους τους και τωρα που ηρθε η σειρα τους θυμηθηκαν να ξανανοιξει το εργοστασιο………τωρα πια ειναι πολυ αργα κυριοι.

    Reply
  13. αλήθειας

    1. Ανώνυμε των 16:21, είσαι μεγαλοαπατεώνας και ψεύτης! Οι απεργοί είναι ΟΛΩΝ των ειδικοτήτων!!! Επίσης να σε ενημερώσω ότι οι ρυθμοί εργασίας στην κόκα κόλα ήταν -και είναι τέτιοι- που τα….. 1500 ε που αναφέρεις είναι σταγόνα!!!

    2. Εάν έκλεισαν όλα τα άλλα εργοστάσια χωρίς να ανοίξει ρουθούνι, το ερώτημα είναι ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΤΟΤΕ ΠΑΛΙΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ Ο,ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ: Δλδ Αγωνα για να ξαναβρούν τις δουλειές τους!! Γιατί;; Το επιχειρημα “τότε εκλεισαν εργοστάσια και δεν μίλησε κανείς” είναι ό,τι να ναι!! ΓΙΑΤΙ οι τότε απολυμένοι ΔΕΝ αγωνιστηκαν;;;;

    Και εφόσον τότε δεν αγωνίστηκαν, ΓΙΑΤΙ τώρα ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ανώνυμοι ΚΑΛΟΥΝ και τους τωρινούς απολυμένους να μην αγωνιστούν;

    Reply
    1. Ανώνυμος

      εχει πολλες ειδικοτητες στην aποθηκη της Θεσ/νικης? (γιaτι aποθηκη διaκηνησης το κaνaτε εσεις της ΠΟΕΕΠ aπο εργοστaσιο πaρaγωγης). οτaν εκλεισε η πaρaγωγη το Σωμaτειο το ιδιο δεν ητaν?μπορεις νa μaς πεις γιaτι διaφωνησε ο Φ. Κaτσηκaρωνης aπο την Πaτρa(μελος του δσ της ΠΟΕΕΠ) κaι γιaτι διaγρaφηκε aπο την ΠΟΕΕΠ? μιaς κaι λες aληθειες?

      Reply
  14. αλήθειας

    Επίσης το μποϊκοτάζ είναι επιτυχές και πρέπει να συνεχίσει!!!

    Reply
  15. nikos

    Η Coca-cola 3E είναι ζημιογόνος στην Ελλάδα το 2010 και το 2011 και αποφάσισε να κλείσει δύο από τα εργοστάσιά της στη Θεσσαλονίκη και στην Πάτρα στις 29/2/2012, ιδιαίτερα κάτω από τον πόλεμο που της έχει κηρύξει πανελλαδικά το ΠΑΜΕ, με στόχο να κλείσει όσα εργοστάσια μπορεί. Πρόεδρος του σωματείου Πάτρας της Coca-cola είναι ο Φώτης Κατσικαρώνης μέλος της κεντρικής γραμματείας του ΠΑΜΕ και πρόεδρος του αντίστοιχου σωματείου της Θεσσαλονίκης ο Β. Αρτεμίου επίσης του ΠΑΜΕ.

    Τα δύο εργοστάσια κλείσανε την 25η ημέρα της τυφλής απεργίας στο εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης, και τις συνεχείς στάσεις εργασίας, τις 24ωρες απεργίες στα εργοστάσιά της σε Βόλο, Πάτρα και Ρόδο με προοπτική την κλιμάκωση. Το πλήρες απεργιακό πρόγραμμα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών είναι 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες στην coca-cola Θεσσαλονίκης, από 23/2/2012 μέχρι και 18/3/2012, και 3ωρες στάσεις σε όλα τα εργοστάσια της χώρας του ομίλου 3 Ε. Την Παρασκευή 16/3/2012 απεργία σε όλα τα εργοστάσια της 3 Ε και τρίωρες στάσεις σε όλη την ομοσπονδία.

    Είναι φανερό ότι το ΠΑΜΕ και το ψευτοΚΚE κατάφεραν να ξεγελάσουν για άλλη μια φορά τους εργαζόμενους, όπως έκαναν και στη χαλυβουργία Ασπροπύργου και να κλείσουν έτσι τα δύο εργοστάσια με τη γνωστή τους μέθοδο της παρατεταμένης απεργίας σε εποχή πτώσης εργασιών. Με αυτή τη μέθοδο, μεταξύ άλλων, κλείσανε πολλές επιχειρήσεις με πιο χαρακτηριστική την Pirelli στην Πάτρα. Αυτό το τελευταίο το έκαναν σε μια περίοδο που τα οχτώ αυτοκίνητα στα δέκα που κυκλοφορούσαν στην Ελλάδα είχανε λάστιχα αυτής της εταιρείας, πετώντας έτσι εκατοντάδες εργαζόμενους με ψηλούς μισθούς στο δρόμο, παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις της εταιρείας ότι το αίτημά τους για «καμία απόλυση» σε μια μακριά περίοδο πτώσης εργασιών ήταν απαγορευτικό για τη λειτουργία της επιχείρησης. Κανένα κεφάλαιο δεν λειτουργεί με μόνιμο ποσοστό κέρδους πολύ κάτω από το μέσο ποσοστό ούτε φυσικά ακόμα περισσότερο με ζημιές. Στη συνέχεια οι εργάτες στην Πάτρα κυνηγούσαν επί χρόνια στους δρόμους τους συνδικαλιστές του ψευτοΚΚΕ για τη ζημιά που τους κάνανε.

    Τώρα το ψευτοΚΚΕ κάλεσε τους εργάτες της coca-cola να απεργούν με δύο αιτήματα, την πρόσληψη προσωπικού και την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας, δηλαδή στην ουσία αύξηση μισθών. Η πρόσληψη προσωπικού δεν μπορεί να αποτελεί εργατικό αίτημα παρά μόνο στην περίπτωση που η εργοδοσία μοιράζει όλο και περισσότερη δουλειά στους ίδιους εργαζόμενους για να αυξήσει έτσι την ένταση της εργασίας και τα κέρδη της. Όμως σύμφωνα με τα απλά εμπειρικά δεδομένα και με την κοινή λογική είναι φυσικό εν μέσω πείνας να πέσει η κατανάλωση αυτού του όχι πρώτης ανάγκης αεριούχου ποτού. Η ίδια η εταιρεία δίνει απώλειες στις πωλήσεις την τελευταία 3ετία 23%. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ICAP βλέπουμε ότι η μείωση της κατανάλωσης των αναψυκτικών το 2009 ήταν 1,5%, το 2010 ήταν 4,6% ενώ σύμφωνα με την Καθημερινή της 29/2/2011 το 2011 σημειώθηκε μείωση κατά 8,9%. Σύνολο 15%. Η μείωση του προσωπικού της coca-cola κατά 10-15% δεν ξεφεύγει λοιπόν από τη συνολική μείωση του 15% της παραγωγής της οπότε η ένταση της εργασίας δεν πρέπει να αυξήθηκε. Η μελετημένη σαμποταριστική απόφαση της κυβέρνησης πέρυσι να αυξήσει τον ΦΠΑ των αεριούχων από το 13% στο 23%, δηλαδή κατά 75% ήταν παράγοντας ακόμα παραπέρα μείωσης της ζήτησης. Το ψευτοΚΚΕ ξέρει καλά ότι προσλήψεις σε εποχές μειωμένης ζήτησης ενός προϊόντος σημαίνουν κλείσιμο ενός εργοστασίου και αυτό θέλει στην coca cola όπως το ήθελε και το πέτυχε στην Πιρέλι, και όπως το επιδιώκει τώρα στην Χαλυβουργία του Ασπροπύργου. Η υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας είναι μόνο το πρόσχημα για το ψευτοΚΚΕ για να κάνει απεργίες που απλά κλείνουν τα εργοστάσια .

    Το παρακράτος του ΠΑΜΕ, που είναι και η πιο βαθειά πολιτική εξουσία στη χώρα, ζητάει και τη βοήθεια του γέρο πράκτορα Παπούλια στέλνοντας του επιστολή στις 17/2/2012, ως Ομοσπονδία Εμφιαλωμένων Ποτών, ΠΟΕΕΠ, καταγγέλλοντας την εταιρεία ότι θα πάει στη Βουλγαρία, ότι στο « εννεάμηνο Ιανουαρίου Σεπτεμβρίου 2011 αύξησε τα κέρδη της στα 302 εκατ ευρω΄..» και ότι « κερδίζει ακόμα περισσότερα από τους Έλληνες καταναλωτές απ’ ότι από τους Γερμανούς τους Ιταλούς και τους Γάλλους. ( Το Βήμα Κυριακή 5/2/2012). Ζητάμε τη συνδρομή και την συμπαράστασή σας να σταματήσουν το έγκλημα που διαπράττουν». Στο αντίστοιχο Βήμα είδαμε τις τιμές των 330 ml coca-cola. Στην Ελλάδα πωλείται 0,62 ευρώ, στη Γερμανία 0,45, στην Ισπανία 0,52, στη Γαλλία 0,60 και στη Βουλγαρία 0,51 ευρώ. Αν αφαιρέσουμε από την τιμή στην Ελλάδα το 35% που είναι παραπανήσιοι φόροι εδω η εκμετάλλευση της coca-cola στην Ελλάδα δεν είναι μεγαλύτερη. O εταιρικός φόρος είναι 20% και οι σαμποταριστές βάλανε επιπλέον 25% στις εισηγμένες στο χρηματιστήριο και ακόμα 10% νέες έκτακτες εισφορές, σύνολο 35%, οπότε πως να μην είναι ακριβότερη η coca-cola στην Ελλάδα. Η τιμή διαμορφώνεται από το σαμποτάζ. Αλλά οι φασίστες μιλάνε με το δικό τους πρόεδρο της δημοκρατίας και δεν έχουν πρόβλημα.

    Όταν ο Ιγνατιάδης ο βουλευτής του ψευτοΚΚΕ πήγε στους απεργούς στη Θεσσαλονίκη τον Οκτώβριο του 2011 ο Ριζοσπάστης έγραφε: “ Να δυναμώσουν τον αγώνα ενάντια στα σχέδια της εργοδοσίας και ταυτόχρονα να προσανατολίσουν την πάλη τους σε κατεύθυνση σύγκρουσης, για την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων, … ο βουλευτής του ΚΚΕ Θόδωρος Ιγνατιάδης… βρέθηκε στο πλευρό των εργαζομένων που αυτές τις μέρες πραγματοποιούν αγωνιστικές κινητοποιήσεις, απαιτώντας από την εργοδοσία την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και προσλήψεις προσωπικού…..Όπως κατήγγειλαν οι εργαζόμενοι, η εργοδοσία αρνείται να μπει στο διάλογο για την υπογραφή Σύμβασης, ενώ στο μεταξύ έχει μειώσει το προσωπικό κατά 10-15% μέσω οικειοθελών αποχωρήσεων και συνταξιοδοτήσεων εργαζομένων. Ταυτόχρονα, διαδίδει ότι θα μεταφέρει τμήματα του εργοστασίου στη Βουλγαρία.”

    Λέγανε δηλαδή από τότε στους εργάτες αυτοί οι προβοκάτορες, οι εγκληματίες αντεργάτες ότι μπλοφάρει η Coca-colα ώστε αυτοί να συνεχίσουν τον λάθος και αυτοκτονικό τους αγώνα μέχρι να πεταχτούν στο δρόμο, μέχρι να καταστρέψουν ακόμα μια βιομηχανική επιχείρηση μέχρι, το κυριότερο, να ακρωτηριαστεί παραπέρα το λίγο βιομηχανικό προλεταριάτο που απέμεινε στη χώρα δηλαδή ο κοινωνικός πυρήνας της διάσωσης της και ο οδηγός της στο μέλλον!

    Σε ότι αφορά τον αντιμονοπωλιακό τάχα αγώνα στον οποίο αναφέρεται ο Ριζοσπάστης, το ψευτο ΚΚΕ δεν στρέφεται ενάντια στην εκμετάλλευση της εργασίας από το μονοπώλιο της Coca-cola. Στρέφεται ενάντια στο ντόπιο βιομηχανικό κεφάλαιο συσκευασίας αεριούχων που παίρνει ένα μέρος της πρώτης ύλης του από την μονοπωλιακή coca-cola, δηλαδή στρέφεται ενάντια στις τόσο χρήσιμες για το μέλλον της κοινωνίας παραγωγικές δυνάμεις που βάζουν σε κίνηση οι εργάτες αυτού του σύγχρονου συσκευαστηρίου, και τελικά και ακόμα βαθύτερα στρέφεται ενάντια στους ίδιους τους εργάτες για να απορφανήσει πολιτικοκοινωνικά την χώρα και να την παραδώσει σιδηροδέσμια στους πιο επικίνδυνους μονοπωλιστές που είναι τα αφεντικά του ψευτοΚΚΕ, οι ρώσοι νεοναζί νεοαποικιοκράτες. Ευρύτερος στόχος των τελευταίων είναι η χρεοκοπία της χώρας και η χρησιμοποίησή της σαν εργαλείο υπονόμευσης όλης της ΕΕ. Το ψευτοΚΚΕ σαν κόμμα του ρώσικου μονοπωλίου κάνει καταστροφικό, πολεμικού τύπου αγώνα εναντίον των ντόπιας και δυτικής ιδιοκτησίας παραγωγικών δυνάμεων. Οι πρωθυπουργοί Α. και Γ. Παπανδρέου, Σημίτης, Καραμανλής ο ανιψιός, και ο Σαμαράς ήταν ή είναι λακέδες του ίδιου αφεντικού. Όλοι μαζί διεξάγουν τον αγώνα αυτό. Έτσι εξηγείται ότι το ΠΑΜΕ έστηνε προχθές κιόλας, την ώρα που έκλεινε το εργοστάσιο, μπλόκα στη Λάρισα και έπαιρνε όμηρους τα φορτηγά που κουβαλούσαν coca-cola με το κράτος να είναι απλός θεατής. Το ψευτοΚΚΕ είναι η βαθύτερη εξουσία σε όλα τα βασικά ζητήματα που αφορούν τη χώρα. Όταν η Παπαρρήγα διατύπωνε «δημοκρατικά» την άποψή της στο κοινοβούλιο να ανέβει η φορολογία στις μεγάλες επιχειρήσεις στο 60% ο Παπανδρέου την πήγε στο 55% κάνοντας έτσι την μεγαλύτερη πράξη αντιβιομηχανικού σαμποτάζ της διετίας της κρίσης πάνω στην κρίση! Έπεσε δηλαδή έξω μόνο κατά 5% από το πλάνο που έβαλε η Παπαρήγα.

    Οι εισηγμένες εταιρείες χάρη στον Παπανδρέου και με την ενθάρρυνση της ψευτοαριστεράς πληρώνουν τα δύο τελευταία χρόνια 20% εταιρικό φόρο, 25% φόρο μερισμάτων και έκτακτη εισφορά 10%, (σύνολο 55%) την ώρα που η Ιρλανδία βγαίνει από την υπερχρέωση γιατί πάλεψε με νύχια και με δόντια ενάντια στις πιέσεις της υπόλοιπης ΕΕ για να κρατήσει τη φορολογία της στο 12,5%! Έτσι καμιά επιχείρηση ντόπια και ξένη δεν μπορεί να σταθεί σ’ αυτή τη χώρα. Γιατί αν δεν πεθάνει από την υπερφορολόγηση, θα πεθάνει από την μείωση της κατανάλωσης που προκαλεί η εξαθλίωση των μισθωτών, και αν δεν πεθάνει ούτε από αυτήν θα αναγκαστεί να απολύσει ένα μέρος από το προσωπικό της οπότε θα της τραβήξει απεργία διαρκείας το ψευτοΚΚΕ αν καταφέρει και παρασύρει τους άμαθους σε τέτοιες προβοκάτσιες εργαζόμενους. Μετά από όλους αυτούς του διωγμούς μόνο τα δύο τελευταία χρόνια έφυγαν ενδεικτικά αποκλειστικά οι δυτικές εταιρείες Sun Edison, η Ferovial, η BP, η SHELL, η ALDI, η PLUS, η SATURN, η FNAC, η VERBUND. Αυτές είναι παραρτήματα δυτικών μονοπωλίων και είναι κυρίως εμπορικές. Τα δυτικά εμπορικά μονοπώλια δεν παθαίνουν τίποτα το ιδιαίτερο από την απώλεια αυτών των μικρών παρατημάτων τους αλλά η Ελλάδα τραυματίζεται βαριά κυρίως σε οικονομικό κύρος και επενδυτική αξιοπιστία.

    Ψεύτες, προβοκάτορες, εγκληματίες αντεργάτες

    Το ΠΑΜΕ εγκλώβισε και σ’ αυτές τις απεργίες τους εργαζόμενους με τη γνωστή του μέθοδο, το γκεμπελικό ψέμα ότι η επιχείρηση σφύζει από κέρδη ενώ στην πραγματικότητα έχει ζημιές. Έτσι έκανε και στη χαλυβουργία Ασπροπύργου όπου κρατάει αιχμάλωτους με τη βία και την τρομοκρατία και σπρώχνει στην ανεργία πάνω από 300 εργαζόμενους. Τρακόσα εκατομμύρια είναι τα κέρδη της coca-cola 3 E το 2011 λέει το ΠΑΜΕ στους εργαζόμενους και θα απολυθούμε όλοι γιατί μεταφέρει τα εργοστάσιά της στη Βουλγαρία για να έχει περισσότερα κέρδη. Η αλήθεια είναι ότι τα τριακόσια εκατομμύρια είναι τα κέρδη της πολυεθνικής μητρικής εταιρείας σε όλο τον κόσμο ενώ η εταιρεία στην Ελλάδα, που είναι ένας τοπικός υπεργολάβος εμφιαλωτής της πολυεθνικής, ήτανε ζημιογόνα το 2010 και το 2011.

    Δηλώνει όμως ο Αρτεμίου της Θεσσαλονίκης «.. η πολυεθνική coca-cola η οποία αφού συσσώρευσε αμύθητα κέρδη τώρα εκβιάζει τους εργαζόμενούς της να δεχτούν συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα προκειμένου να μεταφέρει τις δραστηριότητές της στη γειτονική Βουλγαρία». Να τι γράφει η αφίσα της Θεσσαλονίκης: «Aίσχος. Μόλις 25 λεπτά απόν τα σύνορά μας αγόρασε νέες αποθήκες ενώ τα κέρδη της στην Ελλάδα είναι τεράστια. Καταργεί τις θέσεις εργασίας μας με παραγόμενα προϊόντα στη Βουλγαρία. Στηρίξτε τον αγώνα μας για να μη φύγει στη Σόφια το εργοστάσιο Θεσσαλονίκης». Αυτά τα γράφουν οι προβοκάτορες του ψευτοΚΚΕ όταν η coca-cola 3E έχει ανακοινώσει την απόφασή της ότι η παραγωγή της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας θα μεταφερθεί στο Σχηματάρι, στο Βόλο και στο Ηράκλειο και οι εργαζόμενοι στα δύο εργοστάσια θα απασχοληθούν στη διακίνηση των προϊόντων εκτός από 30 άτομα που, όπως ανακοίνωσε, θα απολυθούν. Σε ότι αφορά τα «τεράστια» κέρδη της coca-cola στην Ελλάδα από τους ισολογισμούς της εταιρείας και όπως δημοσιεύουν όλα τα έντυπα η εταιρεία στην Ελλάδα είχε ζημιές το 2010 31,9 εκατ και το 2011 σύμφωνα με την Καθημερινή «οι καθαρές ζημίες της διαμορφώθηκαν σε 10,6 εκατ. ευρώ έναντι 24,3 εκατ. ευρώ το εννεάμηνο του 2010, μειώθηκαν δηλαδή κατά 56,3%.» Τα 300 εκατομμύρια το 2010 και τα πάνω από 400 εκ. το 2011 είναι κέρδη της εταιρείας σε όλο τον κόσμο και αυτά τα κέρδη οι εγκληματίες κλεισοσπιτάκηδες του ΠΑΜΕ τα εμφανίζουν σαν κέρδη της εταιρείας στην Ελλάδα.

    Οι εργάτες πρέπει να διαβάζουν ισολογισμούς και να μελετάνε από κάθε πλευρά την κατάσταση κάθε εταιρείας για να κανονίσουν την στάση τους και να μην ακούνε ΠΟΤΕ το ΠΑΜΕ αυτά τα τσιράκια του ρώσικου ναζιστικού μονοπωλίου που τσακίζουν συνολικά τη χώρα και κλείνουν κάθε επιχείρηση που δεν είναι της Γκαζπρομ, της ΚΟΣΚΟ, του Μπόμπολα, του Κόκκαλη, του Κοπελούζου, του Βγενόπουλου, του Μυτιληναίου, του Γερμανού κλπ.

    Τα αιτήματα που βάζει το ΠΑΜΕ σαν πρόσχημα για τις σαμποταριστικές απεργίες είναι προσλήψεις και η υπογραφή συλλογικής σύμβασης. Ζητάνε προσλήψεις και δεν λένε όχι σε απολύσεις γιατί μαζικές απολύσεις η coca-cola δεν έκανε. Έγιναν εθελούσιες αποχωρήσεις με διπλάσια αποζημίωση από τη νόμιμη και συνταξιοδοτήσεις, συνολικά 10-15% του προσωπικού, χωρίς να γίνουν νέες προσλήψεις. Το ΠΑΜΕ όμως δεν λέει καν να προσλάβει η coca-cola αυτούς που έφυγαν με εθελούσια, γιατί εκβιάστηκαν από την εργοδοσία, αλλά να κάνει γενικά προσλήψεις. Επίσης η coca-cola έχει ανακοινώσει ότι από το προσωπικό των δύο εργοστασίων που κλείνει, 14 στη Θεσσαλονίκη και 16 στην Πάτρα, όπως είπαμε, θα απολυθούν και οι υπόλοιποι θα δουλέψουν στις αποθήκες και στη διακίνηση των προϊόντων στις δύο αυτές πόλεις.

    Η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ Πάτρας ξεκαθαρίζει τους πραγματικούς δολοφονικούς στόχους του, ότι δεν πρόκειται δηλαδή για απεργία με πραγματικά εργατικά αιτήματα αλλά για πόλεμο καταστροφής των μέσων παραγωγής και κατά των εργατών που έχουν εγκλωβιστεί σε αυτόν και χάνουν τη δουλειά τους. Λέει στην προκήρυξή του το ΠΑΜΕ Πάτρας: “Πρέπει να σημάνει συναγερμός σε όλους τους εργαζόμενους της Κόκα – Κόλα, σε όλα της τα εργοστάσια. Κανένας δε μένει και δε θα μείνει έξω από την επίθεση. Οι εργαζόμενοι να παλέψουν και να συντονίσουν τον ταξικό τους αγώνα ενωμένοι σαν μια γροθιά, μόνο έτσι ο αγώνας τους θα είναι αποτελεσματικός. Να γιατί το Π.Α.ΜΕ λέει ότι κάθε εργοστάσιο, κάθε χώρος δουλειάς πρέπει να γίνει μια χαλυβουργία”. Μια χαλυβουργία στην οποία το ΠΑΜΕ λειτουργεί σαν δύναμη καταστροφικής κατοχής και σαν νέο πιο μαύρο αφεντικό στη θέση του παλιού αφεντικού, χειροκροτάει σαν συμπαραστάτρια εργατική δύναμη την ναζιστική Χ. Αυγή.

    Το ΠΑΜΕ, ως καθεστωτική εξουσία, εκτός από τη μέθοδο της παρατεταμένης απεργίας για το κλείσιμο των εργοστασίων, μποϋκοτάρει την Coca-cola 3 Ε πανελλαδικά, την έχει ανακηρύξει ανεπιθύμητη, σε συνεργασία με το κεντρικό πολιτικό καθεστώς των σαμποταριστών και των προδοτικών ηγεσιών κάποιων συνδικάτων, για να την εξωθήσει στο κλείσιμο όλων των εργοστασίων της τοπικής εμφιαλώτριας. Η μητρική εταιρεία αυτού του παγκόσμιου μονοπωλίου με 1,5 περίπου δις ευρώ τζίρο έχει δηλώσει ότι σκοπεύει να μεταφέρει την έδρα της στο εξωτερικό, λόγω της «εχθρικής αντιμετώπισης των επιχειρήσεων της στην Ελλάδα», λόγω του σαμποταρίσματός τους, λέμε εμείς, από το κεντρικό πολιτικό καθεστώς του οποίου το ΠΑΜΕ είναι απλά το πιο βίαιο εργαλείο. Αυτό αποδεικνύεται από την πρόσφατη, σκόπιμη τρομακτική αύξηση του ΦΠΑ στα αναψυκτικά από το 13% στο 23%.

    Το ΠΑΜΕ στήνει μπλόκα και συλλαμβάνει αυτοκίνητα που μεταφέρουν coca-cola όχι στα εργοστάσια που απεργούν αλλά στη Λάρισα και έξω από τη Θεσσαλονίκη! Απαγορεύει τη διακίνηση της coca-cola πανελλαδικά και όπως λέει το αυτοκίνητο που συλλάβανε στη Λάρισα γύρισε στο Σχηματάρι αφού πρώτα φωνάξανε τις κρατικές υπηρεσίες που διαπιστώσανε τάχα σωρεία παραβάσεων! Συλλάβανε αυτοκίνητο βουλγάρικο λένε που μετέφερε εμπόρευμα από τη Βουλγαρία και καταγγέλλουν ότι αυτό γίνεται και από την Ιταλία. Μάλιστα το βουλγάρικο μετέφερε coca-cola με ετικέτες ελληνικές!

    Δεν είναι τυχαία η δήλωση του πρόεδρου του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Γ. Γραμματίδη: «Το κλείσιμο της γραμμής παραγωγής της CοcaCola3E σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα αποτελεί πλήγμα για την εικόνα της χώρας στην διεθνή επιχειρηματική κοινότητα, επιβαρύνει τα ποσοστά ανεργίας και αποθαρρύνει κάθε νέα επένδυση».

    Ο ελληνικός λαός αλλά και οι λαοί και οι κυβερνήσεις της Ευρώπης έχουν αρχίσει να καταλαβαίνουν ότι κάτι δεν πάει καλά με τα κόμματα και τους κυβερνήτες σ’ αυτή τη χώρα. Οι καταγγελίες για το σαμποτάζ πληθαίνουν, όπως ήταν αυτή του υπουργού οικονομικών της Γερμανίας Ρέσλερ. Δεν μπορούν να προχωρήσουν ανενόχλητοι οι σαμποταριστές όσο και να πιάνει σε αυτήν την φάση η θέση ότι είναι οι Γερμανοί που φέρνουν την κρίση στην Ελλάδα και όχι οι σαμποταριστές κυβερνήτες της και οι δήθεν «αριστερές αντιπολιτεύσεις τους» από τα μέσα. Οι εργάτες στην Πάτρα στη Θεσσαλονίκη και σε όλα τα παραρτήματα της Ελλάδας της Coca-cola 3 E πρέπει να πετάξουν τους σαμποταριστές έξω από τα εργοστάσια να σώσουν τις βιομηχανίες και τις δουλειές τους. Το φασιστικό ΠΑΜΕ καταστρέφει τη χώρα και την εργατική τάξη.

    Reply
    1. PANOS

      ΦΙΛΕ ΝΙΚΟ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΑΙΟ ΟΤΙ ΜΕ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΜΑΣ ΘΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ…..

      Reply
  16. Ανώνυμος

    Ανώνυμος
    11/08/2014 at 18:30
    εχει πολλες ειδικοτητες στην aποθηκη της Θεσ/νικης? (γιaτι aποθηκη διaκηνησης το κaνaτε εσεις της ΠΟΕΕΠ aπο εργοστaσιο πaρaγωγης). οτaν εκλεισε η πaρaγωγη το Σωμaτειο το ιδιο δεν ητaν?μπορεις νa μaς πεις γιaτι διaφωνησε ο Φ. Κaτσηκaρωνης aπο την Πaτρa(μελος του δσ της ΠΟΕΕΠ) κaι γιaτι διaγρaφηκε aπο την ΠΟΕΕΠ? μιaς κaι λες aληθειες?
    Reply ↓

    Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.