.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Η «φίλη και συντρόφισσα Ντίλμα» παίρνει νέα μέτρα λιτότητας


dilmaΜε το «καλημέρα», την πρώτη μέρα της νέας της θητείας, η πρόεδρος της Βραζιλίας Ντίλμα Ρούσεφ ανακοίνωσε ότι προχωράει άμεσα στη λήψη μέτρων λιτότητας «προκειμένου να επιτρέψει στην οικονομία να αναπτυχθεί ξανά».

Πρόκειται για την επικεφαλής του Εργατικού Κόμματος Βραζιλίας, της οποίας την επανεκλογή στο ανώτατο αξίωμα της χώρας πριν μερικούς μήνες είχε χαιρετίσει ο Αλέξης Τσίπρας, χαρακτηρίζοντάς την «φίλη και συντρόφισσα» και το κόμμα της αδελφό κόμμα με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η Ντίλμα Ρούσεφ ισχυρίζεται ότι θα περιστείλει τις δημόσιες δαπάνες «με το ελάχιστο δυνατό κόστος για τους πολίτες», θυμίζοντας τη ρητορεία περί «επώδυνων αλλά αναγκαίων» μέτρων του Παπανδρεϊκού ΠΑΣΟΚ το 2010.

«Θα αποδείξουμε ότι είναι εφικτό να προχωρήσουμε σε δημοσιονομική προσαρμογή χωρίς να ακυρώσουμε δικαιώματα ή να αθετήσουμε δεσμεύσεις που έχουμε κάνει στο παρελθόν», ανέφερε χαρακτηριστικά η Ρουσέφ στην ομιλία μετά την ορκωμοσία της.

«Περισσότερο από τον καθένα, γνωρίζω ότι η Βραζιλία χρειάζεται να επιστρέψει στην ανάπτυξη. Τα πρώτα βήματα αυτού του ταξιδιού (θα) είναι το νοικοκύρεμα των δημοσιονομικών, η αύξηση της εσωτερικής αποταμίευσης, η τόνωση των επενδύσεων και η αύξηση της παραγωγικότητας», πρόσθεσε.

Με δυο λόγια, ο πάμφτωχος λαός και η εργατική τάξη της Βραζιλίας θα πληρώσουν για μια ακόμη φορά με το αίμα τους το «λαχάνιασμα» της καπιταλιστικής ανάπτυξης στη χώρα της λατινικής Αμερικής, και όλα αυτά τη στιγμή που αμύθητα ποσά σπαταλιούνται για τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων στο Ρίο ντε Τζανέιρο, το καλοκαίρι του 2016.

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 1
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.