.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Η Ρένα χωρίς φρένα στο δρόμο του Σγουρού


dourou_sgouros
Έμπρακτη απάντηση έδωσε η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου στην από 2/10 ανοιχτή επιστολή μας και στο αίτημά μας να παρέμβει υπέρ της πράξης 381/2014 του Ε’ Κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, με την οποία μπλοκάρεται η προγραμματική σύμβαση της Περιφέρειας με τον Παναθηναϊκό Αθλητικό Όμιλο και η έγκριση της επιχορήγησης με 7 εκ. ευρώ στον μεγαλοκαπιταλιστή Αλαφούζο για το έργο «Αναβάθμιση του γηπέδου Λεωφόρου Αλεξάνδρας». Υπενθυμίζουμε ότι ο πυρήνας του σκεπτικού της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου υποστηρίζει ότι δεν μπορεί η Περιφέρεια να ασκήσει κρατικές αρμοδιότητες αν δεν μεταβιβαστούν σ’ αυτή οι απαιτούμενοι πόροι σύμφωνα με το άρθρο 102 παρ. 5 του Συντάγματος.

Η περιφερειάρχης, αφού λοιπόν συναντήθηκε με τον εν λόγω μεγαλοεπιχειρηματία, στη συνέχεια εξέδωσε ανακοίνωση από κοινού μ’ εκείνον, στην οποία απλά αρκέστηκε να αναφέρει ότι ενημερώθηκε από τον ίδιο για την πρόθεσή του να καταθέσει αίτηση ανάκλησης της πράξης του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Η ίδια ως Περιφερειάρχης επέλεξε να μην παρέμβει υπέρ της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου και να απόσχει από το καθήκον της, στηρίζοντας ουσιαστικά τα επιχειρηματικά συμφέροντα εις βάρος της κοινωνίας.

Εκτός, βέβαια, αν η ίδια αντιλαμβάνεται τις επιχορηγήσεις για κατασκευή “σουιτών” για επισήμους και προσθήκη χώρων πολλαπλών χρήσεων με εστιατόρια και εμπορικές δραστηριότητες σε αθλητικούς χώρους που εκμεταλλεύονται κατά βάση Ανώνυμες Εταιρείες, ως την ενίσχυση του ρόλου της Περιφέρειας στη κοινωνική και οικονομική ανασυγκρότηση του τόπου, όταν δήλωνε στη πρόσφατη Γενική Συνέλευση για τις αρχαιρεσίες της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, ότι επιδιώκει να καταστήσει την Περιφέρεια πολιτικά και κοινωνικά χρήσιμη για τους πολίτες.

Με τον πιο εύγλωττο τρόπο, λοιπόν, έδειξε πώς εννοεί η ίδια τη μάχη με τα συμφέροντα, τηρώντας στάση Πόντιου Πιλάτου και διευκολύνοντας ουσιαστικά τον Αλαφούζο να διεκδικήσει μια ευμενέστερη για τα επιχειρηματικά του συμφέροντα απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Σημειώναμε σε προηγούμενη ανακοίνωσή μας ότι τυχόν θετική έκβαση της επιχορήγησης Αλαφούζου θα χρησιμοποιηθεί ως πρόκριμα από τον μεγαλοκαπιταλιστή Μελισσανίδη και για τη δική του χρηματοδότηση με 20 εκ. ευρώ από την Περιφέρεια. Η κα Περιφερειάρχης ξεκαθάρισε με τη στάση της ότι δεν έχει σκοπό να θέσει εμπόδια στις αδηφάγες ορέξεις μεγαλοκαπιταλιστών να απομυζούν το δημόσιο χρήμα. Εξάλλου, δημοσιεύματα μέσων ενημέρωσης που εκφράζουν την πλευρά Αλαφούζου, τα οποία δεν διαψεύστηκαν, καταγράφουν την πρόθεση της Περιφέρειας να στηρίξει σε κάθε περίπτωση τη χρηματοδότηση του έργου.

Αναμένουμε τώρα και τη στάση του Περιφερειακού Συμβουλίου, το οποίο θα πρέπει να συγκληθεί άμεσα και να τοποθετηθεί επί της πράξης του Ελεγκτικού Συνεδρίου και της αίτησης ανάκλησης Αλαφούζου. Με δική του, άλλωστε, απόφαση εγκρίθηκε η προγραμματική σύμβαση με τον Αλαφούζο και ως εκ τούτου είναι και το αρμόδιο συλλογικό όργανο που οφείλει να δηλώσει και την τωρινή του θέση έπειτα από τις τελευταίες εξελίξεις.

Συντονιστικό Κατοίκων Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας και γύρω περιοχών

http://syntonistikofx.wordpress.com/

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 2
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.