.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Η πορεία στα Νότια για τη διάσωση του Ελληνικού


Με περιορισμένη μαζικότητα, κοντά στους 200 συμμετέχοντες, αλλά με καλό παλμό και επικοινωνία με τους διερχόμενους κατοίκους, πραγματοποιήθηκε η πορεία που κάλεσε η Συνέλευση Δράσεων για το Ελληνικό.

Κάτω τα χέρια από το Ελληνικό – Όλα μας ανήκουν” ήταν το σύνθημα στο κεντρικό πανό της συνέλευσης. Από τις συλλογικότητες που συμμετείχαν υπήρχαν και τα πανό της Ανοιχτής Συνέλευσης Κατοίκων Ηλιούπολης “Αγώνας στα χέρια των κατοίκων – Για να ανατραπεί η καταστροφή του Ελληνικού και της παραλίας“, και το “Όχι στο ξεπούλημα του Αεροδρομίου” από τη Μ.ΑΡΙ.Δ.Α. Δάφνης – Υμηττού. Ακόμα υπήρχε και ένα μεγάλο πλαϊνό πανό όπου αναγράφονταν “Το Ελληνικό δεν πωλείται” σε τέσσερις γλώσσες.

Κατά τη μεγάλη διαδρομή στους κεντρικούς δρόμους της Τερψιθέας, του Ελληνικού και της Αργυρούπολης ακούγονταν διαρκώς τα ακόλουθα συνθήματα:

Το Ελληνικό θα μείνει, τσιμέντο δε θα γίνει

Ήπια Ανάπτυξη κ’ εναλλακτικές, ανοίγουν το δρόμο στις κατασκευαστικές

Όπως στη Cosco έτσι κ’ εδώ, μας θέλουν σκλάβους με 400 ευρώ

Το Ελληνικό ανήκει στο λαό, όχι στο Λάτση και στο κεφάλαιο

Το Ελληνικό χαρίζουν στα θηρία, αγώνας για γη και ελευθερία

Σκουριές και Κερατέα δε σκύβουν το κεφάλι, εμπρός λαέ αντίσταση και πάλη

Η Κερατέα δείχνει το δρόμο στο λαό, κάτω τα χέρια απ’ το Ελληνικό

Η πορεία κατέληξε στην πλατεία Βάρναλη της Αργυρούπολης όπου πραγματοποιήθηκε η συνέλευση για την εκτίμηση των μέχρι τώρα δράσεων και το συντονισμό των επόμενων. Χαρακτηριστικά στη συζήτησε αναφέρθηκε πως την ίδια ώρα που σχεδιάζεται η παράδοση του Ελληνικού στο κατασκευαστικό και επιχειρηματικό κεφάλαιο, στο χώρο του πραγματοποιούνται ήδη επιχειρηματικές δραστηριότητες όπως είναι η έκθεση Ανοιξιάτικης Κατοικίας από τις 29 Μαρτίου έως τις 6 Απρίλη. Η συνέλευση κατέληξε στην ανανέωση του ραντεβού για την Πέμπτη 3 Απρίλη στην Πλατεία Σουρμένων στις 18:00 όπου θα αποφασιστούν οι δράσεις που προτάθηκαν από τις συλλογικότητες και τους κατοίκους. Ενώ τη Δευτέρα 31 Μάρτη στις 20:00 θα συγκεντρωθούν στο Χώρο Αλληλεγγύης και Δράσης Υπόστεγο (25ης Μαρτίου 38, Αργυρούπολη) μια ανοιχτή ομάδα εργασίας για την επεξεργασία ενός κειμένου που θα αποτυπώνει τις θέσεις της Συνέλευσης Δράσεων για το Ελληνικό και θα κατατεθεί στη συνέλευση της Πέμπτης.

 

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Η πορεία στα Νότια για τη διάσωση του Ελληνικού

Τα συνθήματα που κυριάρχησαν: Ήπια Ανάπτυξη κ' εναλλακτικές, ανοίγουν το δρόμο στις κατασκευαστικές, Όπως στη Cosco έτσι κ' εδώ, μας θέλουν σκλάβους με 400 ευρώ, το Ελληνικό ανήκει στο λαό, όχι στο Λάτση και στο κεφάλαιο

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 1
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.