.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Η πολιτική κρίση της ΕΑΑΚ και η υπέρβασή της


Του Κωνσταντίνου Ρηγόπουλου

Δεν πέρασαν παρά μόνο μερικοί μήνες από τα τελευταία εκφυλιστικά φαινόμενα που έλαβαν χώρα εντός της ΕΑΑΚ Θεσσαλονίκης και σχήματα και αγωνιστές γίναμε ξανά μάρτυρες ενός ακόμα θλιβερού επεισοδίου, πριν μερικές εβδομάδες, αυτή τη φορά με χαρακτηριστικά ποιοτικής τομής. Η τραμπούκικη και προσχεδιασμένη επίθεση από την ΑΡΑΣ, με εξοπλισμό και διάταξη που αντιστοιχεί σε συμμορία, είχε ως στόχο την διάλυση του συντονιστικού και τον τραυματισμό μελών της ΕΑΑΚ. Αυτή η ομάδα γίνεται ολοένα και πιο επικίνδυνη. Ο κυνικός υπολογισμός της επίθεσης σε περιστάσεις που όλη η ΕΑΑΚ Θεσσαλονίκης θα βρίσκεται εντός ενός αμφιθεάτρου, οι παραπλανητικές τηλεφωνικές δηλώσεις στελεχών της ότι σκοπεύουν να προσέλθουν χωρίς καδρόνια στο συντονιστικό, προκείμενου να τοποθετηθούν και η αποκάλυψη τελικά των σκοπών της, αποτελούν στοιχεία που πρέπει να εκτιμηθούν από τους αγωνιστές/στριες, τα σχήματα και τις οργανώσεις. Το χτύπημα αυτό στόχευσε ανοιχτά στην ΕΑΑΚ Θεσσαλονίκης, αύριο θα στραφεί ενάντια σε κάποιο άλλο τμήμα της.

Οι φορείς της κατάπτυστης αυτής ενέργειας δεν μπορούν επ’ ουδενί να επικοινωνήσουν με τις διεργασίες εντός της σπουδάζουσας νεολαίας, δεν έχουν κανένα σχέδιο για την ανασυγκρότηση του φοιτητικού κινήματος. Λειτουργούν εν τέλει σα «βούτυρο στο ψωμί» πολλών καλοθελητών, που επιδιώκουν την δυσφήμιση του κινήματος, την απονέκρωση του φοιτητικού συνδικαλισμού και την προώθηση των αντιδραστικών επιλογών κυβέρνησης – κεφαλαίου στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ. Δεν μπορούν να έχουν πλέον καμία θέση στις διαδικασίες για την απαραίτητη επανίδρυση της ΕΑΑΚ και μόνο ως εμπόδιο λειτουργούν. Η αυτόκεντρη ανάπτυξη, η οργανωτική επιβολή και η χρήση τυφλής βίας πρέπει να αποτελέσουν παρελθόν για την επαναστατική και αντικαπιταλιστική αριστερά. Οι χειρισμοί της συγκεκριμένης ομάδας (π.χ. κεντρική καταγραφή ως Αριστερή Ανατρεπτική Συνεργασία στις περυσινές φοιτητικές εκλογές) και πολύ περισσότερο τα τελευταία γεγονότα αποτελούν ενδείξεις ότι η ΑΡΑΣ είναι κομμάτι ενός σχεδίου που επιθυμεί τον εκφυλισμό της ΕΑΑΚ, την διάλυση και την διάσπασή της. Επιδίδεται μάλιστα και σε μια απολίτικη λασπολογία μέσω κειμένων και ανακοινώσεων που διακινεί, οι οποίες βρίθουν από ψέματα.

Η απουσία οποιασδήποτε τοποθέτησης της ΛΑΕ γύρω απ’ τα γεγονότα φανερώνει την ουσιαστική στήριξη της ηγεσίας στην συγκεκριμένη ομάδα. Μια τέτοια στάση τορπιλίζει τις προσπάθειες για κοινή δράση με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ στο μαζικό κίνημα και αποδεικνύει πόσο προσχηματικές είναι οι δήθεν ενωτικές διαθέσεις της.

Η στάση και η ευθύνη όλου του δυναμικού των σχημάτων

Τα φαινόμενα αυτά έρχονται στην επιφάνεια με δριμύτητα λόγω της βαθιάς κρίσης της ΕΑΑΚ, του εκφυλισμού της πολιτικής αντιπαράθεσης στο εσωτερικό της, όπως και της ευρύτερης υποχώρησης του κινήματος. Οι προγραμματικές και οργανωτικές ανεπάρκειες σε συνδυασμό με τα περιστατικά έντονου εκφυλισμού έχουν οδηγήσει την ΕΑΑΚ σε μια πολιτική αναποτελεσματικότητα και προβληματική εσωτερική λειτουργία (πχ δύο ή τρία σχήματα ανά σχολή). Η προσπάθεια για ν’ αναστραφεί η μέχρι τώρα πορεία μπορεί να γίνει μόνο αξιολογώντας τα χαρακτηριστικά της επίθεσης του αντιπάλου στο φόντο της δομικής κρίσης του καπιταλισμού, τον γενικότερο συσχετισμό δύναμης που έχει διαμορφωθεί μετά την ανάδειξη ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση.

Σε τόσο κρίσιμα γεγονότα δεν χωράνε μισόλογα, λογικές ίσων αποστάσεων, ή αδιέξοδα οργανωτικά ξεκαθαρίσματα και ανταπαντήσεις. Είναι μισή αλήθεια ότι για την κατάσταση στην ΕΑΑΚ φταίει η ΑΡΑΣ. Αν τα προηγούμενα χρόνια (από τα γεγονότα της Πάτρας κιόλας το 2010) είχαν παρθεί πρωτοβουλίες απομόνωσης και αποκλεισμού τέτοιων λογικών-πρακτικών πιθανότατα θα βρισκόμασταν σε πολύ καλύτερη μοίρα. Δεν υπήρξε τότε η πολιτική ωριμότητα εντός της ΕΑΑΚ ώστε να προχωρήσει η παραπάνω διαδικασία. Από τις μέχρι τώρα ανακοινώσεις και κείμενα που έχουν κυκλοφορήσει φαίνεται ότι έχουμε δρόμο ακόμα ώστε να διαμορφωθεί εκείνη η πλειοψηφική μερίδα της ΕΑΑΚ που θα σηκώσει το βάρος της δημοκρατικής και σε αντικαπιταλιστική κατεύθυνση επανίδρυσης της ΕΑΑΚ. Μια νέα αρχή που θα πάρει διαζύγιο από την ΕΑΑΚ των παραγόντων, της μηδενικής πολιτικής συμφωνίας και της οργανωτικής επιβολής.

Η ΑΡΙΣ δυστυχώς ιεραρχεί με καταστροφικό τρόπο την αυτόκεντρη ανάπτυξη, ύστερα από τις πιέσεις που δέχτηκε και θα συνεχίζει να δέχεται για την λογική της οργανωτικής επίλυσης των διαφωνιών και μάλιστα κάποιες φορές μέχρι τελικής πτώσεως. Μέλη της έχουν πρωταγωνιστήσει σε μια σειρά από λεκτικές και σωματικές επιθέσεις που δε μπορούν να καλυφθούν μόνο υπό το μανδύα της αυτοάμυνας. Είναι δέσμια αλλά και προωθεί αστυνομοκρατικές ερμηνείες για την κριτική που της ασκείται («πλεκτάνη της ΛΑΕ» κ.α.). Αρνείται συστηματικά την ανάγκη συγκρότησης ενός πλειοψηφικού μπλοκ σχημάτων και αγωνιστών που θα βάλει τέλος στην εσωστρέφεια. Δυσφημεί οποιαδήποτε διαδικασία πολιτικής συνεργασίας της ΕΑΑΚ με δυνάμεις αντικαπιταλιστικής αναζήτησης και αντι-ΕΕ πάλης, αυτοαναγορευόμενη σε θεματοφύλακα της αυτοτέλειας της αντικαπιταλιστικής αριστεράς.

Απ’ την άλλη η ΑΡΑΝ επιμένει σε μια λογική ίσων αποστάσεων μεταξύ ΑΡΑΣ και ΑΡΙΣ. Έφτασε μάλιστα μέχρι του σημείου στην ανακοίνωση για τα γεγονότα της Θεσσαλονίκης, να σχετικοποιεί και υποτιμά την τομή της επίθεσης και διάλυσης της συνεδρίασης του Συντονιστικού Θεσσαλονίκης. Στην αναγκαία διαδικασία της επανίδρυσης της ΕΑΑΚ, παρεμβαίνει χωρίς σχέδιο και προς το παρόν χωρίς διάθεση αναβαθμισμένης συνεργασίας για την υπέρβαση των εκφυλιστικών φαινομένων. Συχνά δείχνει να ιεραρχεί περισσότερο μια διαδικασία συνεύρεσης με δυνάμεις εκτός ΕΑΑΚ, από την ίδια την αναγκαία ανασυγκρότηση του μορφώματος. Παρά την υποχώρηση των δυνάμεων της, η αλλαγή της στάσης της μπορεί να συμβάλλει δημιουργικά στην επόμενη μέρα της ΕΑΑΚ.

Για να ξεκινήσει η νέα εποχή της ΕΑΑΚ χρειάζεται πρώτα και κύρια διάθεση για αυτοκριτική, καθαρές αποφάσεις και θαρρετές πρωτοβουλίες. Από την μεριά της η νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση στην τελευταία ανακοίνωση της αναγνωρίζει ότι «δεν προχωρήσαμε με θάρρος την αναγκαία επανίδρυση της ΕΑΑΚ και την διεύρυνση της. Δεν συγκρουστήκαμε αποτελεσματικά με την αδιέξοδη λογική της οργανωτικού τύπου διευθέτησης των διαφωνιών από όπου και αν προέρχεται. Δεν καταθέσαμε εγκαίρως και με τεκμηριωμένο τρόπο έναν ολοκληρωμένο οδικό χάρτη υπέρβασης των δυσκολιών του φοιτητικού κινήματος και το πλάνο για το φοιτητικό κίνημα της νέας εποχής. Δεν θέσαμε ξανά το νέο τοπίο στο οποίο η Αντικαπιταλιστική Αριστερά πρέπει να συζητά, να οργανώνει, να συνθέτει, να αποφασίζει.»

Ο λόγος πρέπει να δοθεί άμεσα στα σχήματα, να συνεδριάσουν τα συντονιστικά της ΕΑΑΚ ανά πόλεις και με απαρχή το ερχόμενο Πανελλαδικό συντονιστικό να προχωρήσει η ενοποίηση του μορφώματος προγραμματικά και κινηματικά γύρω από τις μάχες του επόμενου διαστήματος, η εκκίνηση της διαδικασίας επανίδρυσης της ΕΑΑΚ με πρώτο βήμα την αναβαθμισμένη συζήτηση για την διακήρυξη, αλλά και η πολιτική οριοθέτηση σε σχέση με την ΑΡΑΣ αλλά και των πρακτικών που πλήγωσαν την ΕΑΑΚ το προηγούμενο διάστημα.

Στα παραπάνω θα κριθούν οι οργανώσεις και οι ανένταχτοι/ες αγωνιστές/ριες που είναι διατεθειμένοι να συμβάλλουν στην επανίδρυση. Μόνο έτσι θα διαμορφωθεί εκείνο το μαζικό και ηγεμονικό μπλοκ που θα «σμιλεύσει» την ΕΑΑΚ της νέας εποχής με τα μάτια στραμμένα στο κίνημα. Μια ΕΑΑΚ βηματοδότη στην επανεμφάνιση του φοιτητικού κινήματος με δυναμικούς όρους. Μια ΕΑΑΚ που θα βάζει τον πήχη ψηλότερα απ’ το μπόι του διπλανού της, αποφασισμένη να συγκρουστεί με τους πραγματικούς αντιπάλους (κυβέρνηση – ΕΕ – κεφάλαιο) και δεν θα αναλώνεται σε μικροηγεμονισμούς και εσωστρέφεια.

Τέλος, η πλούσια εμπειρία απ’ τις μάχες που έχει δώσει η ΕΑΑΚ απέναντι στις αστικές αναδιαρθρώσεις στην εκπαίδευση είναι καθοριστική για την συνέχεια της. Όχι με όρους ιδεαλιστικής επίκλησης αλλά για τη δυνατότητα να συνεχίσει να γαλουχεί αγωνιστές, κάνοντας φυσικά τα αναγκαία βήματα μετασχηματισμού και επαφής με το διάχυτο ριζοσπαστικό-αντικαπιταλιστικό δυναμικό στις σχολές.

Δημοσιεύτηκε στο ΠΡΙΝ της Κυριακής 26 Νοέμβρη

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 66.25% ( 8
Συμμετοχές )



43 σχόλια στο “Η πολιτική κρίση της ΕΑΑΚ και η υπέρβασή της

  1. Ανώνυμα

    Ανεμομαζώματα-διαολοσκορπίσματα η/τα εαακ…

    Reply
  2. ονομα

    Τι κρίμα που δεν καταλαβαίνετε ότι αυτές οι ενδοεαακιτικες αντιθέσεις δεν αφορούν κανέναν φοιτητή. Οι παραγοντίστικες διαδικασίες σας, τα ξύλα και οι καφρίλες μεταξύ σας λες και είστε ακόμα στα μαθητικά χρόνια είναι ένα περιθωριακό φαινόμενο. Τα ΕΑΑΚ έπαιξαν το ρόλο τους όπως όλα τα οπορτουνιστικά αναχώματα και πλέον από ό,τι φαίνεται θα πεταχτούν στον κάλαθο.

    Reply
    1. Νίκος

      Ναι ενώ η ΚΝΕ (ή ΜΑΣ; ή ΠΚΣ; έχουμε μπερδευτεί) που είναι απούσα από τα φοιτητικά/σπουδαστικά θέματα εδώ και χρόνια και ζουν μόνο για τον Νοέμβρη και τον Μάη κάθε έτους, βλέπε εθιμοτυπικός ξεσηκωμός αγκαζέ με “ανεξάρτητες” μαθητικές οργανώσεις και ψηφαλάκια αντίστοιχα, είναι ανάχωμα στα αστικά και κερδοσκοπικά παιχνίδια που γίνονται στην παιδεία…

      Reply
      1. ονομα

        Η κινητοποίηση που ξεσήκωσε και οργάνωσε το ΜΑΣ έκανε την κυβέρνηση να βγάλει ανακοίνωση ότι όλα τα βιβλία θα δωθούν στην ώρα τους. Τι να κάνουμε που η ζωή σε διαψεύδει και η ΚΝΕ βρίσκεται μέσα σε κάθε φοιτητικό αγώνα. Τα ΕΑΑΚ από την άλλη έχουν εξαφανιστεί και έχουν χάσει την αίγλη του παρελθόντος. Σιγά-σιγά χάνουν και τα κάστρα του ΕΜΠ και των Πολυτεχνείων γενικότερα. Περιμένουν να κάνει κάτι η ΚΝΕ για να προβοκάρουν μπας και ξυπνήσουν κάνα αντιΚΚΕ αντανακλαστικό και συσπειρώσουν. Τριψίματα με όπου γης «αναρχικούς» που έχουν βιάσει κάθε έννοια οργάνωσης των φοιτητών. Οι ίδιοι οι φοιτητές σας γύρισαν την πλάτη μετά τη δική σας πλάτη για να βγει ο ΣΥΡΙΖΑ.

        Και τι αστειάκι είναι αυτό με το ΚΝΕ/ΜΑΣ/ΠΚΣ; Δηλαδή, αμά πω ΕΑΑΚ/ΑΝΤΑΡΣΥΑ/ΛΑΕ είναι καλύτερο;

        Reply
  3. ζήτω το χημειο

    τι μαλακίες διαβάζουμε;;; να μου πεις αν δεν υπήρχε η κνε να σας δειδαξει την καφριλά θα υπήρχατε;; μαλλον οχι

    Reply
  4. Γιώργος Θαλάσσης

    Πολιτικός λόγος χωρίς πολιτική!
    Καμία συσχέτιση της κρίσης στην ΕΑΑΚ με την κρίση στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Με άλλα λόγια υποτίθεται ότι δεν υπάρχει πολιτικό κόστος όταν π.χ. το ΝΑΡ συνεργάζεται με έναν φορέα (το ΣΕΚ) που ξεπλένει καθημερινά τον ΣΥΡΙΖΑ. Όταν φετίχ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχουν γίνει τα “μετωπικά” σχήματα συνεργασιών χωρίς αρχές, δεν εκπλήσσει κανέναν όταν η ΕΑΑΚ συνεργάζεται (και συναγελάζεται) στις φοιτητικές εκλογές με την νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ.
    Όσο για την απόφαση της ν.Κ.Α. για τα περί “επανίδρυσης” (σε ακραιφνή πασοκική ορολογία), είναι πρωτοφανές γιά τα ελληνικά δεδομένα νεολαία αριστερής κατεύθυνσης να βρίσκεται δεξιότερα από τον κομματικό της φορέα…

    Reply
    1. μέλος του ΝΑΡ

      Αγαπητέ Γιώργο Θαλάσση, έχεις λάθος:

      α. Η ΝΚΑ σαφώς και δεν κινείται δεξιότερα ή αριστερότερα του ΝΑΡ. Που το βλέπεις αυτό;

      β. Ορολογία όπως “επανίδρυση” κλπ, απο που και ως που είναι….πασοκική; Θα τιμωρήσουμε τώρα και τις λέξεις, αδιαφορώντας για το περιεχόμενο; Εάν διαφωνείς με το περιεχόμενο που προτείνει η ΝΚΑ, πέστο, να το συζητήσουμε! Αλλά τιμωρία των λέξεων επειδή…. τις χρησιμοποιεί το…. ΠΑΣΟΚ δεν κάνουμε! Αλλιώς και την λέξη “σοσιαλισμό” χρησιμοποίησε το ΠΑΣΟΚ και τον Βελουχιώτη έκανε κορνίζα στα γραφεία του, να τους τιμωρήσουμε και αυτούς έτσι;

      γ. Επίσης γίνεσαι προσβλητικός απέναντι στη ΝΚΑ όταν γράφεις λέξεις όπως “συναγελάζεται”. Δεν σε τιμά ούτε και εσένα φυσικά, η χρησιμοποίηση τέτοιων προσβλητικών λέξεων! Η ΝΚΑ δεν “συναγελάζεται” με κανένα!

      δ. Τέλος, ΠΟΥ είδες την συνεργασία της ΝΚΑ με τη….. νεολαία ΣΥΡΙΖΑ; Ούτε υπήρξε καμία τέτοια συνεργασία στις εκλογές με τη νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, ούτε υπάρχει, ούτε και πρόκειται να υπάρξει! Τι είναι αυτά που γράφεις;
      Αν εννοείς κοινή δράση με το αριστερό κομμάτι που έχει φύγει εδώ και 2 χρόνια από τον ΣΥΡΙΖΑ (ΑΡΕΝ κλπ), σαφώς και υπάρχει, και πρέπει να υπάρχει!

      Reply
      1. Γιώργος Θαλάσσης

        Κοίτα να δεις, απαντάς για τα επι μέρους που δεν έχουν και τόσο σημασία. Παράδειγμα: υπάρχει δεξιά απόκλιση του ΝΑΡ και αυτό εκφράζεται στα αδιέξοδα της πολιτικής του. Το γεγονός ότι την αποδέχεται άκριτα η ν.ΚΑ, την τοποθετεί αυτομάτως δεξιά. Προσδιορισμοί όπως “δεξιότερα” μόνο ποσοτική σημασία έχουν, το κύριο είναι ο δεξιός χαρακτήρας. Π.χ. αν το ΝΑΡ επιδίωξε συνεργασίες με Αλαβάνο η διαφορά στη συνεργασία ΕΑΑΚ με ΑΡΕΝ είναι μόνο ποσοτική, μόνο λίγο πιό δεξιά. Δεξιά απόκλιση και ξεπούλημα είναι όταν το “έξω από το ευρώ και την Ε.Ε.” γίνεται ” ρήξη και έξοδος από την Ε.Ε.” Κι αυτό γιατί το δεύτερο, όσο και να μοιάζει με το “έξω από την Ε.Ε.” πολιτικά βρίσκεται κοντά στο “έξοδος από την Ε.Ε. με προοπτική τη ρήξη” του Λαφαζάνη, το οποίο με τη σειρά του μοιάζει με τις κόκκινες γραμμές του Τσίπρα.
        Ξαναγυρνάω στα όσα έγραψα: η κρίση στην ΕΑΑΚ αναπαράγει την κρίση στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ και αντανακλά τα πολιτικά αδιέξοδα του ΝΑΡ.
        Όσο για τον αφορισμό σου “η κρίση στην ΕΑΑΚ και στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ είναι απόλυτα φυσιολογικά πράγματα” θα μου επιτρέψεις να σου πω ότι είναι κατάφωρα λανθασμένος. Η κρίση στους δύο φορείς είναι αποτέλεσμα λαθών στην πολιτική του ΝΑΡ, υπάρχουν συγκεκριμένες πολιτικές ευθύνες που θα έπρεπε να αναδειχθούν και να αναληφθούν από αυτούς που τα προώθησαν.

        Reply
        1. μέλος του ΝΑΡ

          αγαπητέ Γιώργο, το ΝΑΡ όπως και κάθε κομμουνιστική οργάνωση που θέλει να πάρει στα σοβαρά την υπόθεση της ταξικής και ευρύτερα κοινωνικής χειραφέτησης, είναι ΑΠΟΛΥΤΑ φυσιολογικό να έχει διαφορετικές απόψεις για διάφορα ζητήματα, στο εσωτερικό του. Το ίδιο και η ΝΚΑ σαν κομμουνιστική νεολαία.Ενα το κρατούμενο.

          Δεύτερον: Δεν μιλάμε σοβαρά, όταν χρησιμοποιούμε φράσεις όπως “δεξιά απόκλιση”, “αριστερή απόκλιση” κλπ. Εχεις να πεις κάτι συγκεκριμένο; Πές το! Το να μιλάς εσύ ή οποιοσδήποτε με τέοιους όρους, δεικνύει συνολικότερη νοοτροπία η οποία, αυτή και αν ευθύνεται για ιστορικές τραγωδίες όσον αφορά το Κ.Κ. παγκόσμια και στην χώρα μας!

          Τρίτον: Αναφέρεις την κοινή δράση της ΝΚΑ με την ΑΡΕΝ στις σχολές γύρω από διάφορα ζητήματα; Καταρχήν, φίλε Γιώργο, η ΑΡΕΝ δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ. Εχει αποχωρήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ, απο τα αριστερά εδώ και 2 χρόνια. Επίσης, ΔΕΝ υπήρξε εκλογική συνεργασία. Υπάρχει κοινή δράση στο κίνημα. Χρειάζεται η κοινή δράση για τα φλέγοντα προβλήματα των φοιτητών/σπουδαστών; Και βέβαια χρειάζεται!

        2. Γιώργος Θαλάσσης

          Δεν καταλαβαίνω, γιατί δεν μιλάμε σοβαρά όταν λέμε ότι το ΝΑΡ έχει αποκλείνει δεξιά; Καταρχήν και μόνο το γεγονός ότι συνεχίζει να έχει ως προνομιακό συνομιλητή το ΣΕΚ το οποίο έχει αναλάβει ρόλο πλυντηρίου του ΣΥΡΙΖΑ, αυτό έχει αυτοτελή πολιτική σημασία που δεν φαίνεται να απασχολεί του ιθύνοντες του ΝΑΡ. Θα είναι τραγικό λάθος να αποτολμήσει το ΝΑΡ να κατέβει με αυτό το σχήμα στις εκλογές, γενικά πρέπει να αναπτυχθεί ένα σχέδιο αποδέσμευσης από το πτώμα που λέγεται ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Εάν λοιπόν για τον κόσμο της αριστεράς της Αριστεράς η ενσωμάτωση του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ είναι δεδομένη, για πολλούς αποτέλεσε έκπληξη ο βαθμός ενσωμάτωσης της εξωκοινοβουλευτικής ή ριζοσπαστικής αριστεράς.Εάν δηλαδή το ΚΚΕ μόλις το 2017 στο συνέδριό του προσπάθησε να πείσει τον ελληνικό λαό ότι η έξοδος από το ευρώ ισοδυναμεί με τις 10 πληγές του Φαραώ, το ΕΕΚ (η “αριστερά” στον κύβο δηλαδή!) το έχει λυμένο εδώ και χρόνια στα δικά του συνέδρια.
          Εάν σε σοκάρει η ορολογία “δεξιά απόκλιση”, τότε αγνόησέ την, πιάσε όμως την ουσία που είναι η ενσωμάτωση στην επίσημη πολιτική της αστικής τάξης και η ρυμούλκηση μίας μερίδας ανθρώπων σε αυτή την πολιτική.

        3. μέλος του ΝΑΡ

          Αγαπητέ Γιώργο, έχεις λάθος: Το ΝΑΡ δεν έχει κανέναν προνομιακό συνομιλητή, ούτε φυσικά έχει το…..ΣΕΚ. Απλά, το ΣΕΚ συμμετέχει στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ, όπως και άλλες οργανώσεις της αριστεράς. Το πρόβλημα είναι πως η ποιότητα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ο τρόπος που συγκροτήθηκε και που συνεχίζει την ύπαρξή της, ΔΕΝ έχει κανένα μέλλον. Το ΣΕΚ άστο, διότι με εξαίρεση ελάχιστους εργατικούς χώρους όπου έχει μια κάποια παρουσία και κάποιες σχολές, ΔΕΝ υπάρχουμε πουθενά μαζί. Και ευτυχώς που μέσα από συζητήσεις στα όργανα και στις τοπικές/κλαδικές επιτροπές της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το ΣΕΚ δεν ασκεί πια, καμμία επίδραση στις αποφάσεις της. Αλλά και με τις άλλες συνιστώσες της ΑΝΤΑΡΥΣΑ (ΕΠΠΔ, ΟΚΔΕ, ΕΚΚΕ κλπ) ενώ στα πεδία αγώνα δρούμε μαζί, το ΣΕΚ δεν υπάρχει πουθενά.

          Το ουσιαστικό πρόβλημα όμως, είναι ΤΙ διάολο μέτωπο είναι αυτή η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, όπου η πλειοψηφία των δυνάμεεων που συμμετέχουν σε αυτό το μέτωπο, δεν δρουν σχεδόν πουθενά μαζί, παρα μόνο ευκαιριακά. Το ίδιο ακριβώς πρόβλημα έχει και η ΛΑΕ. Με την ακόμα πιο προβληματική κατάσταση, του ότι είναι μια σοισαδημοκρατική Αριστερά, ένας ΣΥΡΙΖΑ νο2. Δεν μιλώ καν για το ΚΚΕ που απλά, δεν υπάρχει σε κανέναν λαϊκό/εργατικό αγώνα: Ούτε στους πλειστηριασμούς, ούτε στο προσφυγικό/μεταναστευτικό, ούτε στο αντιφασιστικό, ούτε στην ανεργία/επισφάλεια.

        4. μέλος του ΝΑΡ

          Συνέχεια:

          Τέταρτον: Αναφέρεις πως η κρίση στην ΕΑΑΚ και η κρίση στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ, οφείλονται σε λαθεμένες πολιτικές επιλογές του ΝΑΡ, ή τα αδιέξοδα που έχει;. Μπορείς να τα αναφέρεις; Καλό είναι να κάνουμε μια ουσιαστική συζήτηση!

          Πέμπτον: Ανέφερα και εκτιμώ πως τεκμηρίωσα τις αιτίες που η ΕΑΑΚ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ βρίσκονται σε κρίση. Τα όποια λάθη του ΝΑΡ και της ΝΚΑ εδράζονται κυρίως στο ότι δεν προώθησαν αποφασιστικά τόσο την ΕΑΑΚ των μελών, όσο και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ των μελών, με οργανωμένες διαδικασίες, σοβαρή οργανωτική συγκρότηση, μέλη, δημοκρατία στην βάση και όχι στις κοπτοραπτικές μεταξύ των συνιστωσών, αποτελεσματικότητα κλπ. Αυτό όσον αφορά το οργανωτικό τμήμα της κρίσης. Στο πολιτικό κομμάτι, είναι πολύ πιο γενικές και σοβαρές οι αιτίες της κρίσης της ΕΑΑΚ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ κλπ. Και δεν αφορούν μόνο την ΕΑΑΚ ή την ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Η ΛΑΕ ως η σοσιαλδημοκρατική Αριστερά της Ελλάδας, βρίσκεται σε εξαιρετικά άσχημη κατάσταση και πολιτικά και οργανωτικά. Το ΚΚΕ ως μια κομμμουνιστική δύναμη, είναι εξαφανισμένο από τους αγώνες του κόσμου, ενώ συρρικνώνεται διαρκώς. Μικρότερες οργανώσεις (μλ, τροτσκιστικές κλπ) επίσης.

        5. Γιώργος Θαλάσσης

          Μερικές λαθεμένες επιλογές: Όταν στις δημοτικές εκλογές του 2014 η Αυγή δημοσίευσε επιστολή του υποψήφιου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στις γειτονιές της Αθήνας που έλεγε: ψηφίζουμε Σακκελαρίδη, το ΝΑΡ σιώπησε. Όταν εν όψει ευρωεκλογών πάλι του 2014 και εν μέσω εορτών, ενάντια σε κάθε αρχή δημοκρατικής συζήτησης, το ΝΑΡ εκβιάζει αποφάσεις συνελεύσεων για συνεργασίες, δεν δείχνει κανέναν σεβασμό όχι μόνο στο ζήτημα της “ΑΝΤΑΡΣΥΑ των μελών” αλλά ούτε καν στην δικιά του εσωκομματική δημοκρατία. Όταν η τρίτη συνδιάσκεψη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ αποτελεί μνημείο παραγοντισμού και παρασκηνίου, όταν οι συσχετισμοί διαμορφώνονται σε γραφεία, όταν αλλάζει το πρόγραμμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ χωρίς σεβασμό ούτε στην αρχή της πλειοψηφίας των 2/3, αυτό δεν ταιριάζει με ήθος αριστερών ανθρώπων. Κ.λ.π. κ.λ.π.

        6. μέλος του ΝΑΡ

          Οι ευθύνες αυτές επισημαίνονται στον διάλογο που κάνουμε. Με εξαίρεση αυτό που γράφεις σχετικά με το “ΝΑΡ εκβιάζει αποφάσεις συνελεύσεων της ΑΝΤΑΡΣΥΑ”. Η πραγματικότητα λέει πως αν η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχει ορισμένες φωτεινές εξαιρέσεις στην κατα τα άλλα εξαιρετικά προβληματική και κατατονική -στα όρια της ανυπαρξίας- εσωτερική της λειτουργία, είναι ακριβώς αυτή: Το ότι πραγματοποιήθηκε γύρος συνελεύσεων των τοπικών και κλαδικών της επιτροπών που που έκρινε πράγματι κεντρικές πολιτικές αποφάσεις. Αυτό έγινε σε 3-4 περιπτώσεις που αφορούσαν κεντρικές συνεργασίες, ναι ή όχι, και πώς. Σε αυτές το ΝΑΡ και πολύ σωστά, κατέβασε την δική του πρόταση και την έβαλε στην δοκιμασία των ψηφοφοριών στις συνελέυσεις των τοπικών και κλαδικών επιτροπών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, πανελλαδικά!

    2. μέλος του ΝΑΡ

      Τέλος, φίλε Γιώργο Θαλάσση, η κρίση στην ΕΑΑΚ όπως και η κρίση στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ, είναι απόλυτα φυσιολογικά πράγματα, αρκεί να τα αναγνωρίσουμε ως τέτοια και φυσικά να τα λύσουμε προς όφελος της ταξικής/κοινωνικής χειραφέτησης! Η κρίση σε ΕΑΑΚ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ, έχει κοινές αιτίες, αλλά έχει και διαφορές. Κοινές αιτίες είναι η έλλειψη ενός ουσιαστικά δημοκρατικού και αποτελεσματικού οργανωτικού ιστού, είναι η ηγεμονία της διαδικασίας κεντρικών συννενοήσεων των συνιστωσών σε βάρος της συνέλευσης των σχημάτων (ΕΑΑΚ) και των τοπικών επιτροπών (ΑΝΤΑΡΣΥΑ), είναι η έλλειψη νοήματος των ανένταχτων να συμμετέχουν σε διαδικασίες που δεν τους αφορούν.

      Reply
  5. μέλος του ΝΑΡ

    Καταρχήν, μερικές βασικές επισημάνσεις: α. Η κρίση ως κοινωνικό και πολιτικό φαινόμενο, είναι απόλυτα φυσιολογική! Είναι ίδιον της ανθρώπινης δραστηριότητας, σε οποιοδήποτε τομέα. β. Συνεπώς, και στην ταξική πάλη, είναι απόλυτα φυσιολογικό να επέρχεται κρίση στις συλλογικότητες που μάχονται για την κοινωνική/ταξική χειραφέτηση!

    Το ζήτημα είναι λοιπόν, είναι, ΑΝ αναγνωρίζουμε την κρίση, ΠΩΣ την προσεγγίζουμε εφόσον υπάρχει, ΤΙ λύσεις και με ΠΟΙΟ τρόπο, προτείνονται για την αναδιάρθρωση της χ συλλογικότητας και την επιτυχημένη προσαρμογή της στις σύγχρονες απαιτήσεις της ταξικής πάλης!

    Reply
  6. μέλος του ΝΑΡ

    Σχόλιο 2ο

    Εάν λοιπόμν η κρίση είναι απόλυτα φυσιολογική ως φαινόμενο ΚΑΙ για τις πολιτικές συλλογικότητες, πάμε να δούμε τώρα ΤΙ συμβαίνει ΣΤΗΝ ΕΑΑΚ ΑΕΙ-ΤΕΙ: Η ΕΑΑΚ αντιμετωπίζει κρίση στα εξής επίπεδα:

    α. Στο επίπεδο της πολιτικής συμφωνίας στο εσωτερικό της και πολιτικής (στρατηγικής και τακτικής) στόχευσης.

    β. Στο οργανωτικό επίπεδο: Το μοντέλο της υπεροχής των συμφωνιών μεταξύ των οργανώσεων σε βάρος της δημοκρατικής λειτουργίας, σε συνδυασμό με την έλλειψη της έννοιας του “μέλους του χ σχήματος” (άρα και της ανάληψης ευθυνών, λόγου και πράξης και από τους ανένταχτους), εξαντλήθηκε προ πολλού.

    Για την πολιτική φυσιογνωμία της ΕΑΑΚ

    Η ΕΑΑΚ ΑΕΙ-ΤΕΙ, για να μπορέσει να επανακάμψει ως μια αριστερή αντικαπιταλιστική φοιτητική/σπουδαστική παράταξη, χρειάζεται να δράσει ακόμα πιο αποτελεσματικά, τόσο για τα καθημερινά ζητήματα των φοιτητών/σπουδαστών, όπως είναι τα βιβλία, η σίτιση, η στέγαση, η ανεργία, οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, όσο και για τα πιο μακροπρόθεσμα όπως είναι η αποτελεσματική εναντίωση στην επιχειρηματική εκπαίδευση, στο “μετά τις σπουδές”, αναδεικνύοντας παράλληλα, και το ΠΟΙΑ Παιδεία και ΠΟΙΑ εργασία θέλουμε! Σε αυτή την συνολική διαδικασία, δεν μπορούν αυτά τα ζητήματα να λύνονται με άξονα την πολιτική συμφωνία μεταξύ των οργανώσεων. ΑΝ ΔΕΝ θέλουμε ΕΑΑΚ άθροισμα συνιστωσών, αλλά ΕΑΑΚ με αυτοτελή ουσιαστική λειτουργία και παραγωγή αντίληψης και γραμμής σε ΑΕΙ-ΤΕΙ, τότε πρέπει να τελειώσουμε με την λογική του παραγοντισμού, της κοπτοραπτικής μεταξύ των συνιστωσών της, με τη νυπεροχή της πολιτικής συμφωνίας μεταξύ των συνιστωσών, σε βάρος της συνέλευσης των σχημάτων.

    Reply
  7. μέλος του ΝΑΡ

    Σχόλιο 3ο

    Για την οργανωτική αναδιάρθρωση της ΕΑΑΚ

    Συνεχίζοντας θα πρέπει να πούμε πως η οργανωτική αναδιάρθωση της ΕΑΑΚ πρέπει να αναιρεί την βασική αιτία της κακοδαιμονίας της: Την οργανωτική αμορφία των σχημάτων της σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, όπου δεν υπάρχουν μέλη, δεν υπάρχει διαδικασία μοιράσματος των ευθυνών και της πρακτικής υλοποίησης των αποφάσεων, ενώ πολλές φορές οι ίδιες οι συνελεύσεις των σχημάτων, εξαιτίας των παραπάνω, είναι ανιαρές, και αναποτελεσματικές!

    Ετσι λοιπόν θα πρέπει να γίνουν οι εξής τομές/αναδιαρθρώσεις:

    α. Τα σχήματα της ΕΑΑΚ σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, αποκτούν μέλη. Με υποχρεώσεις και δικαιώματα. Με καταβολή υποχρεωτικής συνδρομής (γιατί αλλιώς είτε πάπαλα από δράσεις, είτε για να βγουν οι δράσεις, επωμίζονται το κόστος λίγοι φιλότιμοι σύντροφοι/ισσες).

    β. Βάση της διαδικασίας όπου τα σχήματα της ΕΑΑΚ έχουν μέλη, έτσι αναδιαρθρώνεται και ο οργανωτικός ιστός της ΕΑΑΚ. Συγκροτούνται περιφερειακά όργανα και εκλεγμένο (αιρετό και ανακλητό) πανελλαδικό συμβούλιο της ΕΑΑΚ. Τα όργανα αυτά έχουν κατα κύριο λόγο ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ χαρακτήρα.

    Επίσης τα όργανα αυτά, εκλέγονται από περιφερειακές συνδιασκέψεις και την πανελλαιδκή συνδιάσκεψη, στις οποία τα σχήματα στέλνουν αντιπροσώπους που μεταφέρουν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ τις αποφάσεις των σχημάτων. Επίσης, εννοείται φυσικά ότι κάθε μέλος της ΕΑΑΚ μπορεί να συμμετάσχει στις περιφερειακές συνδιασκέψεις και στην πανελλαδική συνδιάσκεψη της ΕΑΑΚ! Όμως οι αποφάσεις λαμβάνονται από το σώμα των εκλεγμένων (με ενιαίο μέτρο) αντιπροσώπων και μόνο. Αυτό, για την αποφυγή τόσο της γραφειοκρατίας, όσο και της αμορφίας/μπαχάλου που πάντα καταλήγει σε μεγαλύτερη γραφειοκρατία!

    Reply
  8. μέλος του ΝΑΡ

    Εννοείται πως η ΑΡΑΣ και αυτές οι λογικές από όπου και αν προέρχονται, θα πρέπει να είναι παρελθόν από ΧΤΕΣ για την ΕΑΑΚ σε ΑΕΙ-ΤΕΙ.

    Reply
    1. ωραια πραγματα

      μην εισαι τοσο αποφασιστικος για τους αλλους χωρις να σε νοιαζει η αποψη τους επειδη αυτο κατι θυμιζει. Εκτος και αν θες να μεινεις μονος σου… πραγμα το οποιο θα σε διευκολυνει να μεινεις στη ναφανεια και χωρις πλατες αλλον..

      Reply
      1. μέλος του ΝΑΡ

        Μπα; το να τραμπουκίζει η ΑΡΑΣ μια φορά κάθε χρόνο (έγινε συνήθεια), δεν σε νοιάζει, και σε ένοιαξε αν θα μείνουμε στην αφάνεια! Αστο αδερφέ! Τέτοιους συμμάχους ΔΕΝ θέλουμε. Η ΑΡΑΣ πρέπει να αποχωρήσει από την ΕΑΑΚ ΑΕΙ-ΤΕΙ. Και όσοι αναπαράγουν τέτοιες λογικές/πρακτικές κανιβαλισμού, επίσης.

        Reply
  9. Κώστας

    Χρειάζεται ψυχραιμία από όσους δεν ανήκουν στους 2 περιφερόμενους θιάσους που ήταν ένας μέχρι το 2012.

    Επίσης χρειάζεται ειλικρίνεια από όσους δεν ανήκουν στους περιφερόμενους θιάσους. Χρειάζεται εντοπισμός αιτιών και συμπτωμάτων της κρίσης των ΕΑΑΚ. Είναι οι 2 θίασοι, που ο ένας βέβαια έχει άλλη αντιμετώπιση από τον άλλον από την Pandiera, η αιτία ή είναι το σύμπτωμα ? Σε τελευταία ανάλυση ποιοι έλεγαν το 2015 πως “μετά την ΑΝΤΑΡΣΥΑ έρχεται η σειρά της διάσπασης των ΕΑΑΚ ?” Ποιοι έλεγαν και λένε ακόμα για … καταστατικό ΕΑΑΚ, μέλη και διάφορες άλλες προτάσεις διάλυσης τους ?

    Όταν ο αστικός τραμπουκισμός βαφτίζεται από τους 2 θιάσους λαική αυτοάμυνα η φιλοξενία στην Pandiera απόψεων του ενός θιάσου (δεν λέω για τον ΚΡ) που ανακαλύπτει πως τον άλλον θίασο τον έχει βάλει να σκοτώνεται με τον δικό του θίασο το χ μέτωπο της αριστεράς, πλάι με τις απόψεις της νΚΑ, που είναι λάθος αλλά δεν τις ταυτίζω με τους θιάσους, όλα αυτά μαζί δείχνουν σιγά σιγά την φύση του προβλήματος σε εποχές παραίτησης της μεγάλης μάζας της νεολαίας από τις συλλογικές διαδικασίες. Τα ΕΑΑΚ πρωταγωνίστησαν σε τόσους αγώνες της φοιτητικής νεολαίας με έναν ορισμένο χαρακτήρα χλευασμού του κομματικού φαινομένου που πρέπει όποιος λέει πως σήμερα δεν ταιριάζει να το εξηγήσει λίγο παραπάνω. Δηλ γιατί τα ΕΑΑΚ μπορούσαν να μην έχουν μέλη και καταστατικό και να πρωταγωνιστούν σε αγώνες και σήμερα τους λείπει η παραταξιακή συγκρότηση ?

    Απέναντι λοιπόν στους 2 θιάσους, που ήταν ένας μέχρι το 2012, πρέπει να έχουμε ίσες αποστάσεις, να μην αναπαράγουμε βλακώδεις θεωρίες συνωμοσίας για παρέμβαση από το χ μέτωπο στα ΕΑΑΚ και να στηρίξουμε τα σχήματα, το δίκτυο και τις πολιτικές του/τους συνεργασίες στην προοπτική διεύρυνσης-επανίδρυσης των ΕΑΑΚ σαν σχήματα και δίκτυο. Για να υπάρξουν αντιστάσεις και μπλοκ αγώνα γιατί σήμερα δεν υπάρχουν ΕΑΑΚ γιατί δεν υπάρχουν και μπλοκ αγώνα και πρέπει να ξεπεραστεί αυτό. Και οι 2 θίασοι πάντα τα ίδια ***** είχαν αντί για μυαλό αλλά υπήρχαν μπλοκ αγώνα και ΕΑΑΚ και έβγαζαν και αυτοί καλύτερο χαρακτήρα μπροστά.

    Τα ΕΑΑΚ λοιπόν δεν χρειάζονται ούτε κομματικά σεντόνια ούτε εκκαθάριση από την ΛΑΕ ούτε από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ χρειάζεται να ξαναγίνουν σχήματα και δίκτυο, να ξαναγίνουν φοιτητές και όχι κομματικές νεολαίες, να βρούν τις αντιθέσεις που διαπερνούν το φοιτητικό σώμα στην εποχή του μνημονιακού πανεπιστημίου, της επισφάλειας ανεργίας μετανάστευσης και παραίτησης και να πυροδοτήσουν αντιστάσεις. Με το βλέμμα και το μυαλό πως τα ΕΑΑΚ σήμερα είναι πολύ μικρά και πολύ κλειστά, πολύ σκληρά συγκροτημένα και κομματικοποιημένα και όχι πολύ πλατιά και ανοργάνωτα οπότε πρέπει να τα μικρύνουμε και να τα σκληρύνουμε

    Κώστας

    Reply
    1. Nikolai Nik.

      Μαρτυριαρη Αρανιτη….
      Είπαμε μην τα λες όλα αφού ξέρεις το ΝΑΡ θέλει το χρόνο του. στο τέλος όλα θα γίνουν και αγκαλιτσα θα είστε….

      Reply
    2. Ανώνυμα

      Ασε Κώστα. Περιφερόμενος θίασος είναι πρώτα απ΄ όλα η ΛΑΕ. Είναι χαρακτηριστική η φωτο της καταστολής στα ειρηνοδικεία. Μέλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ χτυπιούνται με τα ΜΑΤ και από πίσω πανό της ΛΑΕ για την φωτογράφιση. ΑΙΣΧΟΣ. Αυτός είναι ο πολιτισμός του περιφερόμενου θιάσου του ΛΑΦΑ

      Reply
      1. Κώστας

        δεν έχει καμία σχέση με την κρίση των ΕΑΑΚ η ΛΑΕ και τα νεύρα που σου προκαλεί το κίνημα κατά των πλειστηριασμών

        Κώστας

        Reply
      2. γελαω

        γλαω με τα μελη της ανταρσυα που “παιξαν” ξυλο οταν ηρθαν οι καμερες…. επειδη για κανα μισαωρο ο περιφερομενος θιασος του ΛαΦΑ τις επαιζε. ΑΣΧΕΤΕ

        Reply
    3. Θιασάρχης

      Να είμαστε ειλικρινείς.
      Περιφερόμενος θίασος είναι η ΑΡΑΝ της ΛΑΕ και η ΑΡΑΝ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

      Reply
      1. Κώστας

        Θιασάρχη δεν ξέρω αν υπάρχουν 2 ΑΡΑΝ πάντως αν έχεις δίκιο στο νοσοκομείο συντρόφους με πολιτική απόφαση τα μέλη της μιας έναντι των μελών της άλλης δεν έχουν στείλει.

        Ούτε έχουν γεμίσει λεωφορεία να πάνε για ξύλο ποτέ.

        Η πλάκα είναι πως δεν είναι σαφές σε ποιον θίασο ανήκεις, αλλά δεν έχει και σημασία, τα ίδια σκατά είστε

        Κώστας

        Reply
        1. Θιασάρχης

          Όχι. Όχι Κώστα μη με παρεξηγεις δεν είπα κάτι κακό. Η ΑΡΑΝ (της ΛΑΕ ή η άλλη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ) δεν κάνει (ουν) τέτοια πράγματα.
          Απλά επειδή έχουν κοινή αντίληψη για την ενότητα της ρημαδοαριστερας (από διαφορετικό μαγαζί η κάθε μία) επιδιώκουν να την επιβάλλουν σε όλους τους άλλους.
          Κοινός τόπος του συγκεκριμένου θιασου (ανεξάρτητα σε ποια μαγαζί είναι) η αναγωγη του κοτσομπολιου σε πολιτική με καθωσπρεπιστικους όρους και η προβοκατορικη “διασπορά” με ιεραρχιση κορυφής γεγονότων που μεθοδευμενα στήνονται από τους ίδιους.
          Χρησιμοποιούνται δηλαδή οι άλλοι οι ” κακοί “(τραμπουκοι , σεξιστες, βιαστες κλπ) για την επίτευξη του ανωτερου σκοπού, της ενότητας δηλαδή.
          Έτσι, ” δόθηκε” στημένος ρόλος στην ΑΡΑΣ, που ως δύναμη κρουσης των ενωτικών ανέλαβε να επιβάλει τους κανόνες διαλόγου της ενότητας απέναντι στους απειθαρχους ανθενωτικους της ΑΡΙΣ και αντίστροφα πάλι από την ΑΡΙΣ στην ΑΡΑΣ.
          Αφού αποδεχθηκαν αυτές οι οργανώσεις ” δοσμενους” ρόλους και δεν κατάλαβαν ότι οι ίδιες θα γίνουν “Ιφιγένειες” στο όνομα της ενότητας δικό τους το πρόβλημα.
          Η ΑΡΑΝ που στήνει προβοκατσιες (οι μόνες πολιτικές πράξεις που κάνει άλλωστε) και καταγγέλλει σεξισμους κλπ σημεία και τέρατα με τον “αθώο” μικροαστικο της καθωσπρεπισμο δεν διστάζει αυτούς που “καταγγέλλει” να συνεργάζεται μαζί τους και ακόμα να δέχεται τους καταγγελομενους (βιαστες) στις γραμμές της.
          Γιατί στήθηκε το παιχνιδάκι αυτό ?
          Απλά για να επηρεάσει τις αποφάσεις του ΝΑΡ στο συνέδριο του για την “ενότητα” και τη σύμπραξη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ με τη ΛΑΕ.
          Ο οπορτουνισμος, οι ίντριγκες και οι συνειδητες προβοκατσιες ο μικρόκοσμος σας….

        2. μέλος του ΝΑΡ

          …ειπε ο συγγραφέας μας και τελειωσε ακόμα μια παράγραφο απο το νέο του αστυνομικό αρλεκιν που συγγραφει!

        3. Κώστας

          Θιασάρχη η μεγάλη πλειοψηφία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, όλη πλην της ΑΡΙΣ βασικά, δεν συμφωνεί μαζί σου με την σύνδεση που κάνεις ανάμεσα στην χ μετωπική πολιτική και την ανοχή στον σεξισμό και τις σεξιστικές σωματικές επιθέσεις που προτείνεις.

          Έχει πλάκα πως εκτός από τις κατηγορηματικές καταγγελίες όπως αυτή των συντρόφισσών και συντρόφων http://nka.gr/content/%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CE%AF%CE%BD%CF%89%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BD%CE%BA%CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CF%83%CE%B5%CE%BE%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82-%CE%B2%CE%AF%CE%B1%CF%82 έβγαλε και η ΑΡΙΣ που υποτίθεται το αποδέχεται το περιστατικό και το καταγγέλει. Και λέω υποτίθεται γιατί πιο κάτω λέει πως εε αυτά γίνονται στον καπιταλισμό και πως ο Λαφαζάνης ήταν στην συγκυβέρνηση το 89 και το ΚΚΣΕ έστελνε κόσμο στα ψυχιατρεία. Για όποιον λέει πως υπερβάλλω εδώ η ανακοίνωση http://www.aristerisispeirosi.gr/index.php/menu-poioi-eimaste/menu-prokirixeis/menu-deltia-typou/252-2017-10-24-10-48-07

          Εσύ όμως το κλιμακώνεις και λες την κανονική θέση το “δεν έγινε το περιστατικό”, σε λίγο θα πεις πως αυτά είναι προσωπικά και καλά την έκανε, ίσως να ήταν και λίγο λαική άμυνα στον ρεφορμισμό και στο ότι η συντρόφισσα είναι μελος οργάνωσης που είναι σε πολιτικό μέτωπο που μέλη του το 89 ήταν στο ΚΚΕ.

          Κώστας

        4. Θιασάρχης

          Άκου Κώστα δεν κατάλαβες καλά το σχόλιο ή δε θέλεις να το καταλάβεις.
          Το σχόλιο παραπάνω δεν αθωωνει σεξιστικες συμπεριφορές. Αντίθετα αναδεικνύει ότι ο σεξισμους χρησιμοποιείτε ως πρόφαση για φτηνή χυδαια “πολιτική”.
          Απόδειξη αυτού είναι το γεγονός ότι καταγγελομενοι κατά καιρούς ως βιαστες, σεξιστες κλπ στο τέλος έβρισκαν πολιτική στέγη σε αυτό τον πολιτικό χώρο (Αν δεν γνωρίζεις ρώτα, μάθε και μην με προκαλείς).
          Τίποτα άλλο από εμένα και δεν θα κουβεντιασω πολιτικά με τους όρους (σεξιστες, τραμπουκοι κλπ) που θέτει η ΑΡΑΝ εσωτερικού και η ΑΡΑΝ εξωτερικού.
          Είπα επίσης ότι το παιχνίδι ήταν στημένο και είχε συγκεκριμένο πολιτικό στόχο, τη σύμπραξη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ με τη ΛΑΕ
          Επί αυτού, για την πίτα δηλαδή, ούτε το άρθρο, ούτε δικά σου σχόλια αλλά ούτε κανένα άλλο σχόλιο από αυτούς που βλέπουν μυθιστόρηματικα σενάρια αναφέρει κάτι.
          Εγώ το πάω και στοίχημα.
          Τέλος ξαναλέω ΑΡΑΣ -ΑΡΙΣ, από διαφορετική θέση η κάθε μία, τσιμπησαν κι έγιναν μέρος του στημένου παιχνιδιού.
          ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΑΝ.
          Ο οπορτουνισμος. ο παραγωντισμος, οι ίντριγκες και ο κάθε λογής οχετος Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΑΣ.
          Χάρισμα σας.

        5. Κώστας

          σε προκαλώ να μου πεις κατα καιρούς καταγγελόμενους για βιαστές που στο τέλος βρήκαν πολιτική στέγη εκεί που εννοείς πως βρήκαν πολιτική στέγη. Γιατί αν εννοείς μέλη οργάνωσης που της αποδίδονται συγκεκριμένα χαρακτηριστικά αν και όταν τα βγάζει προφανώς δεν είναι θέμα συλλογικής ενοχοποιησης αλλά πάλης απέναντι σε αστικά ιδεολογικά υποσύνολα και πρακτικές που εμφανίζονται στην αριστερά και ΔΥΣΤΥΧΩΣ αναπαράγονται, όχι μόνο δηλ σαν εξωτερικές επιρροές. Αυτο είναι κρίσημο να αναγνωρίσουμε ότι αναπαράγονται και αυτοτελώς, η ΑΡΙΣ το αρνήθηκε, αυτό συνιστά διαχωριστική γραμμή. Επίσης θα έπρεπε να ντρέπεσαι που λες πως υπάρχει οργάνωση που έχει καταγγείλει βιαστές και μάλιστα … τους δέχτηκε στις γραμμές της. Απαγορεύεις κάθε καταγγελία του σεξισμού ταυτίζοντας την με καταγγελία … βιαστών και βιασμών. Το υφάκι “ρώτα για να μάθεις” μπορεί να έχει και αυτά τα αποτελέσματα, ρωτάω εσένα, πες μου για να μάθω

          για το αν αθωώνεις τον σεξισμό και την συγκεκριμένη σεξιστική επίθεση αρκούν τα γραφόμενα σου. Το ότι πχ η ΑΡΑΝ, μάλλον και η συντρόφισσα, μεθοδευμένα έστησαν κάποιο γεγονός. Τι να κάνει και ο τάδε, άντρας είναι, θα μας πεις σε λίγο, του ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι.Επίσης δεν μου σχολίασες την ανακοίνωση της ΑΡΙΣ άρα την στηρίζεις.

          επίσης επαναφέρεις την ανοησία περί ΛΑΕ – ΑΝΤΑΡΣΥΑ και παρέμβασης στο συνέδριο του ΝΑΡ λες και απαγορεύται το ΝΑΡ να είναι κατά μιας πολιτικής συνεργασίας και κατά του σεξισμού και της σεξιστικής σωματικής βίας. Πως θα γίνει δηλ ο εκβιασμός ? Ψηφίστε απέναντι στην εισήγηση γιατί μέλος της ΑΡΙΣ ( και με προφανή διάχυση της πολιτικής ευθύνης λόγω της ανακοίνωσης) έκανε αυτό ? Που κολλάει ?

          Κώστας

  10. Nikolai Nik.

    Μπλα, μπλα εαακ, ενότητες, αστική βία κλπ μπλα μπλα.
    Ρε Ναριτες αφήστε το δούλεμα για την Αρας και ότι άλλο φαντάζεστε. Τη βρώμικη δουλειά κάνει για εσάς ντε, για την πολυπόθητο ενότητα σας με τη ΛΑΕ και τη διάλυση της εαακ για να προκύψει το “νέο”με αναβαθμίσεις σχέση σας με την ΑΡΑΝ.
    Αφήστε τα δουλεματα και τα μπλα μπλα. Πέστε τι θέλετε να κάνετε καθαρά. Θα συνεργαστειτε με τη ΛΑΕ, ΝΑΙ Η ΟΧΙ.
    Πέστε το να τελειώνουμε μη μας βασανιζετε άλλο.

    Reply
    1. Ανώνυμα

      Διωξτε την ΑΡΑΣ και θα πατε να την βρειτε στην ΠΑΕ μετα

      Reply
      1. αποφαση συνεδριου ΝΑΡ

        ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ!!!! χαχαχαχαχα. καλα να δω ναριτες σε “κομμα” με τους λοιπους ανυπαρκτους ανταρσυα και απογοητευμενους αρανιτες θα εχει ΤΡΕΛΟ ΓΕΛΙΟ.. βεβαια μετα θα εχει και κλαμα :(

        Reply
        1. απόφαση συεδρίου ΚΚΕ

          ερχομαστε!!!!!!!!!! Με το 20ο συνέδριο μας, το Κόμμα, αποφάσισε και τυπικά να είναι ακόμα μια φορά συνεπές στο ραντεβού του με την Απουσία! Τι νομίζετε βρε κουτά; Ετσι τζάμπα καίει η λάμπα; Απέχουμε από το εργατολαϊκό κίνημα κατά των πλειστηριασμών! Απέχουμε από το λαϊκό αντιφασιστικό κίνημα των γειτονιών! Απέχουμε από το αντικυβερνητικό/αντιρατσιστικό κίνημα! Απέχουμε αλλά και καταγγέλουμε το αντικυβερνητικό οικολογικό κίνημα στις Σκουριές, υποστηρίζοντας τα συμφέροντα της φίλης Εταιρείας!

          ΕΤΣΙ είμαστε εμείς στο ΚΚΕ, και άμα σας αρέσουμε! Και άμα λάχει, πάμε και στο 19ο παγκόσμιο φεστιβάλ νεολαίας και φοιτητών και αβαντάρουμε τις πολιτικές ενέργειες της ΠΟΔΝ η οποία με την αδερφή μας οργάνωση της Κύπρου τα έκανε πλακάκια προωθώντας την παράλληλη ατζέντα του ρώσικου καπιταλιστικού κράτους! Αλλά, στο εσωτερικό, πουλάμε μεγάλα λόγια, ακριβώς, γιατί ΕΙΝΑΙ ΤΖΑΜΠΑ!!

        2. ονομα

          Βλέπεις το ΚΚΕ παντού ε μέλος του ΝΑΡ; Δεν πειράζει, συνέχισε να λες ψέματα στον εαυτό σου ότι απέχουμε και θα δεις πόσο θα σε απομακρύνει ο ιδεαλισμός σου από την πραγματικότητα.

        3. μέλος του ΝΑΡ

          ωχ, μουλού θα είσαι. Αστα να πάνε. ψυχιατρική περίπτωση!

        4. μέλος του ΝΑΡ

          Ακόμα καλύτερα ΚΚΕ σε συσκευασία μλ. Αχ βρε φουκαρόπουλε…..

        5. ονομα

          Πες με ό,τι θες αν είναι να μην έχεις παραισθήσεις ότι όλοι είναι ΚΚΕ. Δεν έγραψα εγώ το σχόλιο που γράφει συνέδριο ναρ να ξέρεις.

  11. δυο τρεις

    προσπαθω να συνδεσω το με το φορεα αλλα μου περναει συριζα.δυσκολη η συνδεση.αλλα θα γινει!

    Reply
  12. δυο τρεις

    προσπαθω να συνδεσω το π.χ. με το φορεα αλλα μου περναει συριζα.δυσκολη η συνδεση.αλλα θα γινει!

    Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.