.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Η ομιλία του Πέτρου Κωνσταντίνου στη Λαμπηδόνα


Πέτρος Κωνσταντίνου στη ΛαμπηδόναΗ ΤΕ Βύρωνα — Παγκρατίου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, διοργάνωσε συζήτηση με θέμα “Ο ρόλος της Ε.Ε. σε εργασία-ανεργία και σε περιφέρειες -δήμους”. Η εκδήλωση έγινε την Τετάρτη 5/3 στη Λαμπηδόνα, στο Άλσος Αγ.Τριάδας στο Βύρωνα.

Ομιλητές ήταν ο Άγγελος Χάγιος, περιφερειακός σύμβουλος Αττικής και ο Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας.

Στο βίντεο που ακολουθεί παρακολουθούμε την ομιλία του Πέτρου Κωνσταντίνου.

Ο ομιλητής αναφέρθηκε στη στάση που πρέπει να έχει η αντικαπιταλιστική αριστερά απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τη σχέση που έχει η πολιτική της Ε.Ε. με τους Δήμους, καθώς και στην αναγκαία τακτική: ποιοι είναι οι σύμμαχοι, ποια τα αιτήματά μας και ποιο το όχημα για να παλέψουμε γι’ αυτά. Το θέμα της Ε.Ε. είναι κεντρικό, τόνισε.

Αυτά που συμβαίνουν στην Ουκρανία είναι μια δραματική προειδοποίηση για την αριστερά, του τι κενό έχει να καλύψει όταν ένας κόσμος εξεγείρεται μέσα σε συνθήκες ακραίας φτώχειας.

Αναντικατάστατος είναι ο ρόλος μιας αριστεράς που θα είναι αντιιμπεριαλιστική, αντιΕΕ, αντικαπιταλιστική και θα στηρίζεται στη δυναμική των από τα κάτω, του εργατικού κινήματος με τη δική του προοπτική.

Η Ευρώπη της κρίσης είναι μια Ευρώπη της άγριας λιτότητας, των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, μια Ευρώπη του ρατσισμού που δημιουργεί Φαρμακονήσια και Λαμπεντούζες, ανέφερε στην ενδιαφέρουσα ομιλία του.

Δείτε την ολόκληρη στο βίντεο που ακολουθεί.

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 0.00% ( 0
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.