.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


«Η νέα συμφωνία κυβέρνησης-δανειστών και η εργατική αντεπίθεση» -Σήμερα στην ERTopen


Ράδιο ΠαντιέραΣήμερα στην ERTopen στις 6μμ  
……………..
Η ERTopen είναι εδώ και συνεχίζει!
Ράδιο Παντιέρα 5 / 4 / 2017

ΘΕΜΑ: «Η νέα συμφωνία  κυβέρνησης-δανειστών και η εργατική αντεπίθεση»

Η εκπομπή Ράδιο Παντιέρα που μεταδίδεται από το ελεύθερο ραδιόφωνο της ERTOpen, την Τετάρτη 5 Απριλίου, στις 6μμ, θα φιλοξενήσει τους Μιχάλη Ρίζο, πρόεδρο του σωματείου εργαζομένων στο Αττικό Νοσοκομείο και Παντελή Βαϊνά, πρόεδρο του συλλόγου Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιγάλεω.

Οι εξελίξεις στο πεδίο των νέων σαρωτικών μέτρων με την συμφωνία κυβέρνησης δανειστών είναι προδιαγεγραμμένες. Μπορεί οι οριστικές λεπτομέρειες να είναι προς διευθέτηση, και ο τελικός χρόνος των υπογραφών να αποτελεί ερωτηματικό, αλλά η κατάσταση για την εργατική τάξη και το λαό θα χειροτερεύσει δραματικά.

-Ποια είναι η στάση των εργαζομένων;

-Πώς απαντά το μαχόμενο ταξικό κίνημα;

-Με ποια πλευρά συντάσσεται ο κυρίαρχος αστικοποιημένος συνδικαλισμός;

Με τους δύο συνδικαλιστές θα συζητήσουμε το μεγάλο ζητούμενο που σήμερα είναι να βγει στο προσκήνιο το εργατικό κίνημα, με την ενωτική ουσιαστική συμβολή όλων των μαχόμενων δυνάμεων του ταξικού κινήματος, διεκδικώντας τα δικαιώματα του κόσμου της εργασίας απέναντι στην κλιμάκωση της επίθεσης κυβέρνησης, ΕΕ, ΔΝΤ και κεφαλαίου.

Καθώς οι δύο καλεσμένοι της εκπομπής συμμετέχουν στην πρωτοβουλία για το συντονισμό πρωτοβάθμιων σωματείων και συλλογικοτήτων, θα προσεγγίσουμε τις δυσκολίες που συναντούν οι προσπάθειες για μια εργατική αντεπίθεση και επανεμφάνιση του κινήματος με μαζικούς ανατρεπτικούς όρους στο προσκήνιο, το διαφορετικό περιεχόμενο και σχεδιασμό που προτείνει η πρωτοβουλία συντονισμού, αλλά και η πολιτική και ιδεολογική μάχη εφ’ όλης της ύλης που απαιτείται γύρω από τα θέσφατα του σημερινού καπιταλισμού, του κέρδους, του «ανταγωνισμού», της «ανάπτυξης», εντός ευρώ-ΕΕ.

Την εκπομπή θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Δημήτρης Σταμούλης.

H εκπομπή «Ράδιο Παντιέρα» μεταδίδεται από το ελεύθερο ραδιόφωνο της ERTopen κάθε Τετάρτη απόγευμα, από τις 18.00 μέχρι τις 19.00 στους 106,7 στα fm στην Αττική, καθώς και μέσω του διαδικτυακού ραδιοφώνου της ertopen.com.

Το πρόγραμμα αναμεταδίδεται από τον ραδιοφωνικό σταθμό του Εργατικού Κέντρου της Εύβοιας στους 96,5, στα Χανιά στους 1134 χιλιόκυκλους στα μεσαία καθώς και από διάφορους άλλους σταθμούς της Ελλάδας.

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 6
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.