.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


“Η Λευκή Κουρτίνα”: Στιγμιότυπα από τη βιβλιοπαρουσίαση (Βίντεο)


Lefki_Kourtina-parousiasiΜε εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 26 Μαΐου 2016 στο Polis Art Cafe (Πεσμαζόγλου 5 και Σταδίου, Στοά του βιβλίου), η παρουσίαση του μυθιστορήματος “Η Λευκή Κουρτίνα” του Δημήτρη Γράψα, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Καστανιώτη.

Για το βιβλίο μίλησαν, η πολιτική επιστήμονας Αλίκη Κοσυφολόγου, ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Θανάσης Σκαμνάκης και ο ποιητής Θωμάς Τσαλαπάτης.

Φυσικά στη συνέχεια, πήρε το λόγο και ο συγγραφέας της Λευκής Κουρτίνας.

Μια μικρή γεύση από την εκδήλωση, μπορείτε να πάρετε από το βίντεο με τα στιγμιότυπα που παραθέτουμε στη συνέχεια.

Στο οπισθόφυλλο του βιβλίου διαβάζουμε:

Το πρωινό της 21ης Σεπτεμβρίου έμοιαζε αρχικά συνηθισμένο. Το προηγούμενο βράδυ ο Χ. είχε μεθύσει, είχε τσακωθεί με την Κλαίρη και δεν έφυγε από το μπαρ «Το Τρένο» προτού αυτό κλείσει. Τετριμμένα στιγμιότυπα μιας ζωής σε μετάβαση. Της ζωής του.

Για αρκετή ώρα αφότου ξύπνησε, παρέμεινε ξαπλωμένος, προσπαθώντας να θυμηθεί πώς γύρισε στο σπίτι μετά απ’ όσα έγιναν – δίχως όμως να τα καταφέρει.

Αυτό, βέβαια, αποδείχθηκε το μικρότερο απ’ τα προβλήματά του. Πολύ σύντομα αντιλήφθηκε ότι το δωμάτιο όπου βρισκόταν δεν ήταν το δικό του, ούτε κάποιο δωμάτιο απ’ το οποίο θυμόταν έστω και κάτι. Το χρώμα των τοίχων, τα αντικείμενα, η διαρρύθμιση του χώρου, όλα τού φαίνονταν απολύτως άγνωστα.

Πριν προλάβει να βρει μια εξήγηση γι’ αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση, κάποιος έξω απ’ το δωμάτιο άναψε το φως.

Ο Χ. σηκώθηκε και μετά από λίγο προχώρησε προς την κλειστή πόρτα για να καταλάβει τι συνέβαινε. Πήρε μια βαθιά ανάσα κι έπιασε το πόμολο. Έκλεισε τα μάτια, το γύρισε και τότε διαπίστωσε ότι τα πράγματα ήταν πολύ πιο σοβαρά.

 

Μπορείτε επίσης να ακούσετε τον Δημήτρη Γράψα στην εκπομπή “Ράδιο Παντιέρα” που μεταδόθηκε από το ελεύθερο ραδιόφωνο της ERTopen την Τετάρτη 25 Μαΐου 2016, παραμονή της βιβλιοπαρουσίασης, πατώντας εδώ:  Ο Δημήτρης Γράψας και «Η Λευκή Κουρτίνα» στο Ράδιο Παντιέρα (Βίντεο)

 

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 77.50% ( 4
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.