.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ απελαύνει Αιγύπτιο πολιτικό πρόσφυγα


ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΛΕΣΒΟΥ

Ο Αιγύπτιος, πολιτικός πρόσφυγας, Μohamad Αbdelgawad, κρατούμενος για άμεση απέλαση, στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Βορείου Αιγαίου (στη Μυτιλήνη), μεταφέρθηκε χθες Πέμπτη στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης μετά την σοβαρή επιδείνωση της υγείας του καθώς βρίσκεται στην 30η ημέρα απεργίας πείνας. Ήταν το έσχατο μέσω που είχε για να διεκδικήσει την χορήγηση πολιτικού ασύλου. Αν εκδοθεί στην Αίγυπτο κινδυνεύει να δολοφονηθεί από την κυβέρνηση του δικτάκτορα Σίσι. Αν απελαθεί στην Τουρκία δεν υπάρχει καμία εγγύηση για την ζωή του.

Το «έγκλημα» του είναι ότι τράβηξε και δημοσίευσε βίντεο που καταγράφει δολοφονίες Αιγύπτιων αγωνιστών από το δικτατορικό καθεστώς Σίσι. Εγκατέλειψε την πατρίδα του το περασμένο Απρίλιο όταν δέχθηκε σαφέστατες απειλές για την ζωή του.

Ο Μohamad Αbdelgawad ζούσε και εργάζονταν στην Γαλλία. Μετά την λαϊκή εξέγερση του 2012 (αραβική άνοιξη) επέστρεψε στην πατρίδα του ελπίζοντας ότι θα έχει ένα καλύτερο μέλλον. Δεν υπολόγιζε ότι στην πατρίδα του θα εγκαθιδρυθεί μια νέα σκληρή χούντα που θα τον καταδίωκε όταν αποκάλυπτε ένα έγκλημα της.

Στη Λέσβο έφθασε το περασμένο Απρίλιο από τα Τουρκικά παράλια. Μετά την απόρριψη του αιτήματος ασύλου που κατέθεσε σε πρώτο και δεύτερο βαθμό κινδυνεύει με άμεση απέλαση στην Αίγυπτο. Από τις 12 Δεκεμβρίου 2016 κρατείται στα κρατητήρια της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βορείου Αιγαίου (στη Μυτιλήνη).

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ είναι αποφασισμένη να απελάσει τον Αιγύπτιο πολιτικό πρόσφυγα για να συνεχίζει την αγαστή συνεργασία της με το δικτατορικό καθεστώς Σίσι. Η περίπτωση του Mohamad Abdelgawad αποδεικνύει πως το δόγμα μηδενικής ανοχής στους πρόσφυγες που έχουν υιοθετήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση και η ελληνική κυβέρνηση οδηγούν σε φυσική εξόντωση ακόμη κι εκείνους που αγωνίζονται για την δημοκρατία στον τόπο τους.

Καλούμε όλες τις δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις, τα συνδικάτα, κάθε πολιτική και κοινωνική συλλογικότητα της Λέσβου να αντιδράσει άμεσα.

Απαιτούμε:

Να σταματήσει κάθε διαδικασία απέλασης του Mohamad Abdelgawad

Να του χορηγηθεί πολιτικό άσυλο

Να παραμείνει στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης καθ’ όλη τη διάρκεια της απεργίας πείνας.

Μυτιλήνη, 12/1/2017

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 1
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.