.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Η Ιστορία γράφεται με εξεγέρσεις -8 χρόνια μετά, 6.12, καλούμε σε πορεία


nka-decembre-2016

8 χρόνια μετά – Τρίτη 6.12

Καλούμε σε

Αθήνα: 6μμ Πορεία από τα Προπύλαια

 

Θεσσαλονίκη: 3μμ Πορεία από την Καμάρα

 

Πάτρα: 12πμ Πορεία από το Παράρτημα

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 3
Συμμετοχές )



29 σχόλια στο “Η Ιστορία γράφεται με εξεγέρσεις -8 χρόνια μετά, 6.12, καλούμε σε πορεία

  1. λαθραναγνώστης

    Γιατί πράγμα γίνεται η πορεία?
    Ποιές “εξεγέρσεις”?

    Υ.Γ Το θεωρώ τουλάχιστον ιεροσυλία να συσχετίζεται ο Κάστρο και η κουβανική επανάσταση με τις “εξεγέρσεις” των…….. “8 χρόνια μετά”!
    ….έτσι για να εξηγούμαστε!!!

    Reply
  2. λαθραναγνώστης

    ……..Η αφίσα, θυμίζει το φετινό φεστιβάλ ΣΥΡΙΖΑ που απέφευγαν (ντρέπονταν?) να το πουν ευθέως και διαφήμιζαν κάποιο φεστιβάλ “σπούτνικ”.

    Reply
    1. Ανώνυμος

      έχω να προτείνω έναν καλό οφθαλμίατρο, καθόσον η αφίσα, όπως βλέπω, έχει υπογραφή. Όμως και πολιτικά υπάρχει πρόβλημα, αν μπλέκει κανείς τη νεολαία Σύριζα με τη νΚΑ. Όσο για ποιο πράγμα γίνεται η πορεία, ας αφήσω ασχολίαστη την α-πορ(ε)ία σου…

      Reply
      1. λαθραναγνώστης

        Οφθαλμίατρο δεν χτειάζομαι. Μια χαρά είναι τα γυαλιά που έχω.
        ……και τα ιατρικά και τα ταξικά!
        Αλλοι πρέπει να ψαχτούν, που αντί για γυαλιά, κοιτάνε μέσα από καλειδοσκόπια .
        Δεν ρώτησα ποιός καλεί την πορεία, αλλά για ποιό πράγμα γίνεται !
        Φυσικά και καταλαβαίνω το λόγο της , ρητορική ήταν η ερώτηση, αλλά αναρωτιέμαι γιατί δεν τον αναφέρει και η αφίσα. Ντρέπονται?
        Τώρα, όσο για το μπλέξιμο της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ με τη νεολαία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, λογικό το βλέπω, μετά από τόσα τακιμιάσματα και τόσα παιδαριώδη ξεκαρφώματα που αντιγράφουν οι μεν από τους δε…….

        Reply
        1. ΑΝΤΑΡΣΥΟΣ

          λαθραναγνώστη και λοιποι ΚΚΕδες.

          Αφήστε το δεν το σώζετε με τπτ. Ούτε ίχνος διαλεκτικής δεν υπάρχει στην απελπισμένη σας προσπάθεια να δικαιολογήσετε τα αδικαιολογητα του ΚΚΕ και το κοκοκο που έκανε σε σχέση με την εξέγερση του ’08.

  3. Τ.Κ

    Τι να πεις:Ένα αστικό-εθνικιστικό μόρφωμα που ως στρατηγική και τακτική επιλογή έχει τη διατήρηση της αστικής εξουσίας ,εκτονώνοντας τη λαική οργή με ανώδυνες για το σύστημα διαμαρτυρίες.Μετά τη δήλωση νομιμοφροσύνης το 74 υπονόμευσαν και υπονομεύουν κάθε κινητοποίηση που ξεφεύγει απ τα όρια της αστικής νομιμότητας,συνεργάζονται με τις δυνάμεις καταστολής ή παίζουν ανοικτά το ρόλο των δυνάμεων καταστολής.Οι απόψεις τους περί ξένων κέντρων ,προβοκατόρων,παρακρατικων,συμπίπτουν μ’αυτες της Χ.Α και του Καρατζαφέρη …μαύρο μέτωπο.

    Reply
    1. λαθραναγνώστης

      Να αλλάξεις κασσέτα.
      Η ταινία έχει φθαρεί και πατινάρουν τα ράουλα.

      Reply
      1. alfonso

        Περιμένουμε να σε δούμε το βράδυ στην πορεία λοιπόν. Σκοτώσανε ένα παιδί 16 χρονών, οι δυνάμεις καταστολής. Έγιναν πολύ μαζικές κινητοποιήσεις (εσύ μην λες εξέγερση αν δεν θέλεις), βγήκαν χιλιάδες στο δρόμο για μέρες, έγινε της π…. Όλα αυτά δεν απασχολούν το κόμμα σου; Δεν είναι ζήτημα το “Στις τράπεζες λεφτά-στη νεολαία σφαίρες”; Δεν συμφωνούμε και ούτε πρόκειται για το τι ήταν ο Δεκέμβρης και τι είναι εξέγερση, ΟΚ. Δική σας πορεία έστω θα κάνετε; Ή είναι στο απυρόβλητο η αστυνομία και το κράτος; Οι κυβερνήσεις (ΝΔ τότε) και το αστικό πολιτικό σύστημα που (και παλιά και τώρα) δολοφονεί. Τους κομμουνιστές τους απασχολούν αυτά; Κινητοποιούνται; Κάνουν κάτι ή γενικά… καταγγέλλουμε τον καπιταλισμό…;;;

        Reply
        1. λαθραναγνώστης

          Τις ίδιες ερωτήσεις που μου κάνεις τώρα εσύ, τις κάνατε στο ΚΚΕ μαζί με τον ΣΥΡΙΖΑ, τη νεολαία του τουλάχιστον, το 2008.
          Τώρα, ο ΣΥΡΙΖΑ και με τη βοήθεια της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, συγκυβέρνηση με τον “ψεκασμένο” ακροδεξιό εθνικιστή και φιλί – κλειδί με τους χρυσαυγήτες πουλάνε εθνικιλίκι στο πόπολο!
          Αυτά είναι τα αποτελέσματα, όταν αντί να χτυπάς το γαϊδούρι, χτυπάς το σαμάρι, αντί να χτυπάς το σύστημα που δημιουργεί Κορκονέες, χτυπάς τους Κορκονέες μόνο!
          Το να κατεβαίνεις μια φορά το χρόνο και να πετάς πέτρες και μολότωφ, όχι απλώς δεν κάνεις ζημιά στον καπιταλισμό, αλλά τον ενισχύεις κι από πάνω. Τον συσπειρώνεις, δίνεις αφορμές στο κράτος να πουλάει προστασία στον απλό κόσμο τον οποίο τελικά, τον στρέφεις εναντίον σου, όταν οι προβοκάτορες που δρουν μέσα από τέτοιες καταστάσεις, θα του κάψουν το ¨πεζάκι” ή το “γκολφάκι” του (τα ακριβά τα κλείνουν σε γκαράζ φυλασσόμενα) και θα σπάσουν τη βιτρίνα του επαγγελματία και θα του λεηλατήσουν το μαγαζί

        2. Τ.Κ

          Ακριβώς οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ πουλάνε εθνικιλίκι στο πόπολο,μαζί βέβαια με τους μονίμως εθνικιστές του Περισσού που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή παλεύοντας να ξεπεράσουν και τον Καρατζαφέρη, Χ.Α.Δεν σχολίασαν τις εθνικιστικές-σοβινιστικές δηλώσεις Καμένου για επιστροφή στη συνθήκη των Σεβρών και μίλησαν μόνο για τις διεκδικήσεις της τουρκικής αστικής τάξης ,Ριζ.2/12/16.Το καλοκαίρι η Λιάνα μας είπε ότι ο στρατός μας προστατεύει απ’ τα δύσκολα..
          Στους απεργιακούς αγώνες του 2010-12 τα δόσαν όλα για να τους εκφυλίσουν μαζί με τον Σύριζα καλούσαν μονίμως σε εκλογές και αναπτύσσοντας μια έντονη εθνικιστική προπαγάνδα ..εγκαλώντας και τον Καρατζαφέρη..που σιωπά..γιατί κινδυνεύει το έθνος απ’την τουρκική επιθετικότητα…ώ εθνικόφρων Ελλάς.

        3. νικος κ.

          “Κορκονέες” δημιουργούν κατάπτυστα άρθρα σαν αυτό του “Ριζοσπάστη” στις 28/12/2008 στα “Διηγήματα”.Αλλά και δηλώσεις σαν της κυρ-Αλέκας έξω από το Μαξίμου στις 9/12/2008.

        4. Γιώργος Θαλάσσης

          Άξιο διερεύνησης πως ακριβώς θα χτυπήσει το σύστημα το ΚΚΕ. Εκτός από την εκλογική διαδικασία μου διαλάθει άλλη πρόταση “ανατροπής του σάπιου συστήματος που παράγει Κορκονέες” . Αυτό που δεν είδε τότε το ΚΚΕ και το είδε ο απλός κόσμος ήταν η οικονομική κρίση που ερχόταν, ουδένας κοινωνικός αυτοματισμός λειτούργησε παρόλο που καιγόταν η Αθήνα, πολλοί έλεγαν στα κανάλια : “ας καεί το κωλομάγαζο, έτσι κι αλλιώς δεν βγάζει τίποτα”. Ποιός δεν θυμάται τις ηλικιωμένες κυρίες που κυνηγούσαν στην Κοραή τα ΜΑΤ. Αυτός ήταν ο λόγος που τρόμαξαν οι Πάγκαλοι και λοιποί φασίστες. Ευτυχώς όμως πάντα υπάρχει το ΚΚΕ σε ρόλο προδότη-πυροσβέστη.

        5. kokkiniotis Post author

          Λόγω τεχνικών αλλαγών, τις τελευταίες μέρες δεν ήταν δυνατή η ανάρτηση σχολίων. Η Παντιέρα δεν έλαβε γνώση κανενός σχολίου που ενδεχομένως υπήρξε στο διάστημα αυτό. Όποιος υπέβαλε σχόλιο, μπορεί να το γράψει πάλι για να αναρτηθεί.

    2. Hλίας Tζ.

      Ξέρεις, ΤΚ, τα όρια της αστικής νομιμότητας καθόλου δεν ταυτίζονται με τα όρια των αστικών σχεδιασμών και μηχανορραφιών. Είναι γνωστό, άλλωστε, πως όλες οι μυστικές υπηρεσίες κινούνται εκτός νόμου! Αλλιώς δε θα χρειαζόταν νάναι μυστικές.
      Συνεπως, όταν βλέπεις να παραβιάζονται τα όρια της αστικής νομιμότητας, ….μην επαναπαύεσαι καθόλου ότι από κάτω υπάρχει σίγουρα….επανάσταση! Το πιο απλό παράδειγμα είναι ο εμπρησμός του Ράϊχσταγκ.
      Κι όσο για τον “Μαύρο Δεκέμβρη”, είναι πια κλασσικό παράδειγμα πως το αναρχομπάχαλο “κίνημα” τελικά είναι όργανο ποδηγέτησης του λαϊκού κινήματος και υπαγωγής του στις αστικές μηχανορραφίες.
      Ο,τι ζεί σήμερα ο ελληνικός Λαός, μνημόνια κλπ. πυροδοτήθηκε από τις υαλοθραυσίες του “Μαύρου Δεκέμβρη”: Αρχικά αντικατάσταση Καραμανλή από Γιοργάκι, μετά Καστελλόριζο-Μνημόνια, Παπαδήμος, Μνημόνιο, Σαμαράς, Τσίπρας, ξανά Μνημόνιο, και τώρα βλέπω το “Μαύρο Καστελλόριζο” με ότι μπορεί να συνεπάγεται….
      Κι όλα αυτά, γαρνιρισμένα κάθε τόσο με τα εθιμοτυπικά/τελετουργικά “επεισόδεια στα Εξάρχεια”!
      Το κακοστημένο (και πολυέξοδο…) θέατρο “Μπάχαλο-Ματ”-σε-live-αναμετάδοση-Skai έχει γίνει βαρετό. Δεν πείθει πια ούτε και τους αφελείς θιασώτες του.

      Reply
      1. Τ.Κ

        Πράγματι υπήρχε ταυτόχρονα με την εξέγερση κάτι πολύ μαύρο τον Δεκέμβρη του 2008.Ήταν το μαύρο μέτωπο Ν.Δ, Περισσού ,Καρατζαφέρη και Χρυσής Αυγής. Και η ΚΝΕ για το κλείσιμο των σχολών απλώς το σχέδιο Καραμανλή προσπάθησε να υλοποιήσει ,που ήθελε τάχα να τις κλείσει…ενόψει χριστουγέννων.
        Όσο για τα ΚΝΑΤ ,μην τους αδικούμε κι’αυτοί συγκρουσιακοί είναι,όποτε χρειάστηκε έπαιξαν το ρόλο των δυνάμεων καταστολής ενάντια στους διαδηλωτές.
        Τώρα αυτό κι αν είναι αστείο και γκεμπελισμός και αλητία να ταυτίζεις τους πάντες με τις μπαχάλειες εξορμήσεις που γίνονται στα Εξάρχεια.Και αυτό ότι για τα μνημόνια φταίει η εξέγερση και όχι η στάση τους τότε με το μαύρο μέτωπο αλλά κυρίως η στάση πυροσβέστη που κρατούν στους αγώνες.

        Reply
        1. Hλίας Tζ.

          To “Mαύρος Δεκέμβρης” δεν είναι δικό μου. Οι θιασώτες του τον ονομάζουν έτσι, και …υπερηφάνως! Τώρα, αν κάποιοι ανάμεσά σας διαφωνείτε, βρείτε τα μεταξύ σας, και μας λέτε κι εμάς! Εγώ, πάντως δεν έχω λόγο να διαφωνήσω, και με βολεύει κιόλας, γιατί δεν συγχέεται και με τον δικό μας “Κόκκινο Δεκέμβρη”.
          Ο δικός σας “Μαύρος Δεκέμβρης” με τα τζάμια του ανήκει σ’ αυτήν εδώ την ενότητα, που, από όσα λέτε κατά καιρούς, ακόμη σας μπερδεύει, και μάλλον ακόμη δεν έχετε ξεκαθαρίσει τι είναι και τι θέλει:
          «Επανάσταση των Ρόδων» στη Γεωργία,
          «Πορτοκαλί Επανάσταση» στην Ουκρανία,
          «Επανάσταση των Κέδρων» στον Λίβανο,
          «Επανάσταση της Ελιάς» στην Παλαιστίνη (για να αποκλειστεί η Χαμάς από την εξουσία),
          «Επανάσταση της Τουλίπας» στην Κιργισία,
          «Πορφυρή Επανάσταση» στο Ιράκ (αποκλείστηκαν από την εξουσία οι σιίτες)
          «Κίτρινη Επανάσταση» στην Μπούρμα (που κατεστάλη από τον Στρατό).”

          …λαχανικά(!) και χρώματα(!). Ελειπε το μαύρο, το βάλατε εσείς!

          Κατά τα άλλα οι “εξεγερσάκηδες” των δύο “πλατειών” (…δεν ξεχνάμε…) λάμψατε και σήμερα με την …λειψανδρία σας. Μαζί με ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και το φυτευτό “Ε”Κέντρο Αθήνας (!!!)
          Ενώ οι “πυροσβέστες” πλημμύρισαν το κέντρο, εδώ στην Αθήνα. Και μακρυά από τη γλίτσα. Σεχταριστικά!

          Νάνι, τώρα….

        2. alfonso

          Είσαι επαγγελματίας ψεύτης ή άσχετος; Δες τα video και τις φωτογραφίες της συγκέντρωσης και πορείας από το Μουσείο, που ήταν μαζικές (είναι ανεβασμένα πρώτα εδώ στην pandiera). Σε έχει τυφλώσει η κακεντρέχιά σου για τις ταξικές δυνάμεις. Και με ποια ΓΣΕΕ-ΕΚΑ; Αυτοί ήταν 150, ήρθαν μετά από 1 ώρα αφού είχαμε φτάσει στο Σύνταγμα με δική τους πορεία και η συγκέντρωσή τους ήταν αλλού. Ούτε τα βασικά δεν γνωρίζεις, για αυτό δεν μπορείς να κάνεις αντιπαράθεση. Μην αρχίσω να λέω για άλλα… Ποιος ψήφισε μαζί με τη ΓΣΕΕ την απεργία 8 Δεκέμβρη… και μάζεψε την απεργία και πρόταση για 24/11…;;;

        3. Hλίας Tζ.

          Μην εκνευρίζεσαι, ήμουν κεί και τα είδα απ’ ευθείας. Αλλά και το video μιλάει μόνο του. Μονταρισμένα ξανά και ξανά τα ίδια πλάνα, τα ίδια πανώ επανέχονται στο video τέσσαρες και πέντε φορές για να βγεί μια “αξιοπρεπής” διάρκεια 10 λεπτών στην μονταζιέρα. Κυριαρχούν τα κοντινά πλάνα, να κρύβονται τα κενά και η λειψανδρία, κανένα πλάνο βάθους. Αραιή διαδήλωση “να φαινόμαστε καμιά σαρανταρέα”, άτονη, σα να κάνουν αγγαρεία, κουβεντούλα μεταξύ τους οι διαδηλωτές, εθιμοτυπικά, οι γνωστές παρέες, που υποδύονται τις “γκρούπες”, σκορποχώρι…. θλίψη.

        4. kokkiniotis Post author

          Θα πρέπει να είσαι προσεκτικότερος. Λες βαριές κουβέντες, προσβλητικές: “μονταζιέρα”, “Μονταρισμένα ξανά και ξανά τα ίδια πλάνα”. Σου μοιάζουμε για μονταζιέρα εδωπέρα; Δες ξανά το βίντεο, και έχεις δύο επιλογές: Ή να μας υποδείξεις έστω ΕΝΑ πλάνο που παίζει δύο φορές, ή να αποσύρεις τους προσβλητικούς χαρακτηρισμούς. Και κάτι άλλο, υπάρχουν δημιουργικότερα και χρησιμότερα πράγματα που μπορεί να κάνει -ή να γράψει- κανείς, από το να προσβάλλει -και μάλιστα ψευδόμενος- αυτούς που επιλέγει να θεωρεί “πολιτικούς του αντιπάλους”.

        5. alfonso

          Η λάσπη που πετάς δεν σε τιμά. Για αυτό σε ρώτησα αν είσαι απλά άσχετος ή λες συνειδητά ψέμματα. Τι σχέση έχουν οι συγκεντρώσεις και πορείες της Πρωτοβουλίας Πρωτοβάθμιων Σωματείων και των άλλων συλλογικοτήτων με τη ΓΣΕΕ και το ΕΚΑ; Δεν ξέρεις ότι κάνουμε απεργιακές συγκεντρώσεις στο Μουσείο όταν ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ-ΕΚΑ είναι στην Πλ. Κλαυθμώνος; Τι να πούμε, ότι το ΠΑΜΕ είναι Ομόνοια και είσαστε δίπλα-κοντά-κοντά; Γελοιότητες… Όσο για το video και τις φωτογραφίες, είσαι απλά τυφλωμένος από το μίσος σου για τις ταξικές δυνάμεις. Χαρακτηριστικό του ρεφορμισμού σας και του οπορτουνισμού σας ΚΚΕδες…

        6. Ν. Ζαχ.

          Ηλία, μην θλίβεσαι! Πάρε στο link ορισμένες φωτογραφίες με “βάθος” και μακρινά πλάνα, έτσι για την ιστορία… να δει ο κόσμος. Εντάξει, εμείς δεν έχουμε Drone όπως το ΚΚΕ και ο 902.gr να παίρνουμε αεροφωτογραφίες από ψηλά, αλλά από ερασιτέχνες σ/φους που τραβάνε κάτι φαίνεται…
          Δες εδώ για να μη σε πιάνει θλίψη: https://www.flickr.com/photos/narfotos/

        7. Hλίας Tζ.

          …ξέχασα και τις ..”Αραβικές Ανοίξεις” των …”λαών” …ενάντια στα …απολυταρχικά καθεστώτα: Λιβύη, Αίγυπτο, Συρία κλπ., μην τις (σας) αδικώ…

        8. Τ.Κ

          Να τι έλεγε για την εξέγερση του Δεκέμβρη η μια συνιστώσα του μαύρου μετώπου η Χ.Α.”ένοπλη βία των διάφορων παρακρατικών ομάδων οι οποίες κρύβονται κάτω από ένα δήθεν αντιεξουσιαστικό προφίλ…Από τη μεριά μας ,το γεγονός ότι κάτι τέτοιοι θρασύτατοι υμνητές της ακροαριστερής βίας έχουν τόσο μένος κατά της Χ.Α δείχνει γιατί το Λαικό Εθνικιστικό Κίνημα αποτελεί μέγιστο κίνδυνο για το σύστημα και κάθε είδους παράγωγα του.”Βάλτε δίπλα τις δηλώσεις Καρατζαφέρη,Παπαρήγα,Λιάνας,νεοδημοκρατών και βγάλτε τα συμπεράσματα σας.
          Τώρα αυτές τις πορτοκαλί και ροζ επαναστάσεις που τις βρίσκουν και τις λένε ,ότι εμείς τάχα τις υποστηρίζαμε ,άλλη μια γκεμπελιά απ’ τη μεριά τους.Αυτών όμως τους αρέσει μόνο το κατάμαυρο αφού υποστήριξαν τον φασίστα Βιντέλα υποστηρίζοντας ότι είναι αντιιμπεριαλιστής,διαφορετικός απ’τον Πινοσέτ και ότι θέλει τη δημοκρατία.Υποστήριξαν τα διάφορα φασιστικά πραξικοπήματα στο Αφγανιστάν με τους Ταράκι, Καρμάλ και ξελαρυγγίστηκαν ότι αυτά είναι λαικές επαναστάσεις.Υποστήριξαν… τη λαική εξουσία του Καντάφι και του Μεγκίστου στην Αιθιοπία,για όλα αυτά μάλιστα όποιος έφερνε αντιρρήσεις βαφτιζόταν προβοκάτορας και αντικομμουνιστής.
          Η πραγματική προβοκάτσια είναι που αυτοί θέλουν να βαφτίσουν το μαύρο κόκκινο.

        9. Τ.Κ

          Και για να τελειώνουμε πάμε στο Ριζ.της 2/5/1931,μέρα Σάββατο.”Παρά την απαγόρευση και τα τρομοκρατικά μέτρα του διχτάτορα το προλεταριάτο της Αθήνας συγκεντρώθηκε και διεδήλωσε χθες μαχητικά υπό την καθοδήγηση του Κ.Κ και των ταξικών συνδικάτων.Οι εργάτες διεδήλωσαν έξω απ’το Πτι-Παλαί το μέγαρο του Βενιζέλου και το λιθοβόλησαν.
          Οι εργάτες ζητωκραύγαζαν υπέρ του Κ.Κ.Υψώθηκαν και κόκκινες σημαίες, κατόπι δε οι συγκεντρωμένοι άρχισαν να ρίχνουν βροχή από πέτρες ενάντια στο Πτι-Παλαί.Ασφαλώς όλα τα τζάμια θα έσπαγαν,αν η υπηρεσία δε πρόφταινε να κλείσει τις γρύλιες.Ωρισμένων λακέδων που έτρεξαν να κλείσουν την εξώπορτα σπάστηκαν τα κεφάλια απ’τις πέτρες.”
          …Οι..παρακρατικοί και ..οι μυστικές υπηρεσίες….

        10. Αλέξης

          Ηλία Τζαμ. άσε τις κινητοποιήσεις των λαών και κάνε κανένα δώρο ακόμα στον Τσίπρα. Το τσίπουρο που του χάρισε το Κόμμα τελείωσε και έχει αρχίσει να ρετάρει πάλι… Δεν πάτε να κλείσετε καμιά ακόμα κινητοποίηση με δώρα φρούτα, ίσως λαχανικά ή καμιά Βότκα; Μπορεί να βοηθήσει… Αν δεν μπορεί ο Μπούτας, στείλτε τον Πέρρο, ξέρει αυτός…από το Μινιόν… ρωτήστε τον…

  4. ΓΚ

    Καλα οι ΚΚΕδες δε περιμεναμε να δεχτειτε τον Δεκεμβρη του ’08 ως “εξεγερση”.Εδω ολοκληρο αρθρο γραφτηκε στον Ριζοσπαστη οπου ξεπλενει τον Κορκονεα…

    Reply
  5. alfonso

    ΟΚ λαθραναγνώστη και λοιποί ΚΚΕδες καταλάβαμε… Με γενικούρες ξεφεύγουμε του ειδικού και συγκεκριμένου. Το θέμα είναι να χτυπάς τον καπιταλισμό… την αιτία… δεν είναι η μια φορά το χρόνο… κλπ Σωπάτε καλέ! Το ξέρουμε αυτό. Δεν κατεβαίνουμε στις πορείες να λέμε για τον Κορκονέα (μόνο), ούτε γενικά… Λέμε ότι το σύστημα και οι εκφράσεις του (κυβερνήσεις, μηχανισμοί, κράτος, κλπ) δολοφονούν. ότι χρειάζεται αντικαπιταλιστική ανατροπή. Και ούτε κατεβαίνουμε μόνο 1 φορά το χρόνο για να τα πούμε αυτά. Αλλιώς το ΚΚΕ να μην κατεβαίνει και στην πορεία του Πολυτεχνείου (το οποίο δεν ανέτρεψε δα και τον καπιταλισμό… έ;) και είναι απλά μια επέτειος, κ.ο.κ. Μα τι λέτε τώρα; ΤΙΠΟΤΑ σοβαρό. Πολύ παλιά και ξεπερασμένη η λογική σας, καθόλου καινοτόμα, καθόλου “συγκεκριμένη ανάλυση της συγκεκριμένης κατάστασης”…

    Reply
  6. Τ.Κ

    Δεν είναι μόνο ότι συκοφάντησαν,περί εγχώριων και ξένων κέντρων που κατευθύνουν την εξέγερση,δεν είναι μόνο ότι έδοσαν εξετάσεις στην αστική εξουσία ότι στην εξέγερση τους δεν θα σπάσει κανένα τζάμι,αλλά θέλησαν να παίξουν και το ρόλο των δυνάμεων καταστολής.Η ΚΝΕ προσπάθησε να εφαρμόσει σχέδιο κλεισίματος των σχολών ΑΕΙ,ΤΕΙ,ΙΕΚ.Κάτι βέβαια που δεν τους πέρασε και που καταγγέλθηκε και απ’ το σύλλογο διδασκόντων της Παντείου.Αργότερα με ένα δημοσίευμα τους υπό μορφή διηγήματος στο Ριζ.28/12/2008 τάχτηκαν ανοιχτά με το μέρος του Κορκονέα.
    Έχουν αυταπάτες ή εξαπατούν όσοι περιμένουν κάτι άλλο απ’αυτούς,αποκαλώντας τους μάλιστα μαχητική αριστερά.

    Reply
  7. Τ.Κ

    Ο συγκεκριμένος έχει αναβαθμίσει τον γκεμπελισμό ,την επιστημονική ψευτιά, σε ανώτερο επίπεδο.Ότι απατεωνιές κάνουν στο κόμμα του τις καταγράφει, τις αναπτύσσει και μετά τις αποδίδει στους άλλους.Μετρήστε πόσα ψέμματα ξεφούρνησε μόνο σ’ένα νήμα.Κι αυτό δεν είναι τίποτε αφού αλλού έχουν φτιάξει ένα παρεάκι αλληλοκάλυψης και χυδαιολογούν ,για ασφαλίτες,φασίστες και άλλο υβρεολόγιο που δανείζονται απ’ τα σκυλλάδικα και το φασιστοχώρι.
    Όσο για τη συγκέντρωση τους δεν απλωνόταν μόνο από Ομόνοια μέχρι Εθνικό Κήπο..αυτό λέω είναι ψεύτικο μοντάζ….έφτανε μέχρι Θεσσαλονίκη.

    Reply

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.