.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Η ΕΕ βλάπτει σοβαρά την μητρότητα


Ένα σοβαρό χτύπημα στα εργατικά δικαιώματα και στην μητρότητα φέρνει το δικαστήριο της ΕΕ, όπου με πρόσφατη απόφασή του έκρινε νόμιμες τις απολύσεις εγκύων εργαζόμενων στο πλαίσιο ομαδικών απολύσεων. Σύμφωνα με την απόφαση «επιτρέπεται η απόλυση εγκύων εργαζομένων στο πλαίσιο ομαδικών απολύσεων», ενώ ο εργοδότης πρέπει να γνωστοποιήσει στην έγκυο εργαζομένη τους λόγους που δικαιολογούν την απόλυση.

Συγκεκριμένα, το ευρωδικαστήριο, κλήθηκε να απαντήσει σχετικά με την υπόθεση εργαζόμενης σε ισπανική τράπεζα, μετά από προσφυγή του Tribunal Superior de Justicia de Cataluña (ανώτερο δικαστήριο της Καταλονίας, Ισπανία), που απολύθηκε γιατί συγκέντρωνε χαμηλή βαθμολογία στις αξιολογήσεις. Η εργαζόμενη απολύθηκε στο πλαίσιο γενικότερων περικοπών στο προσωπικό της τράπεζας. Σύμφωνα με την απόφαση εφόσον οι απολύσεις είναι ομαδικές η απόλυση εγκύων αποτελεί επαρκή αιτία για απόλυση.

Η απόφαση αυτή του δικαστηρίου της ΕΕ αποτελεί συνέχεια της επίθεσης ενάντια στις εργαζόμενες εγκύους και στις μητέρες που εξαπολύουν οι εργοδότες, τόσο στην χώρα μας όσο και αλλού. Έτσι ήρθε η σειρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης να νομιμοποιήσει για ακόμα μια φορά την πολιτική του κεφαλαίου, καταπατώντας τα κατοχυρωμένα ως τώρα δικαιώματα των εγκύων εργαζομένων, δείχνοντας πως εννοεί την ισότητα των φύλων και τα δικαιώματα των γυναικών.

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 5
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.