.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Η Αριστερά στην “Ανεργία”


kapitalistisΓράφει ο Γιώργος Βασιλάτος

Πάρε έναν ιδιοκτήτη εργοστασίου. Χοντρό, σαλιάρη, αηδιαστικό. Έχει εργοστάσιο, μαγαζί γωνία…. Πολλοί εργαζόμενοι και πειθήνιοι. Οι μέχρι τώρα διευθυντές του εργοστασίου του, χαρτογιακάδες και λακέδες του. Τους αλλάζει κατά πως θέλει. Εἰναι η φωνή του προς τους εργαζόμενους. Τους κόβει μισθούς, τους τιμωρεί, τους απειλεί ότι θα μείνουν χωρίς δουλειά, τους εξαθλιώνει… Να δουλεύουν αυτοί για να γεμίζει η δικιά του κοιλάρα, μόνο, θέλει.

Οι εργαζόμενοι, πεθαίνουν στις μηχανές. Κάποτε, συνομωτικά συνομιλούν. Με τον καιρό «αλλάζουν» στάση. Δε μπορούν να δουλεύουν με τέτοιες συνθήκες. Οι «διευθυντές» αλλάζουν με τα χρόνια. Τίποτα δεν αλλάζει τους «εργάτες» όμως, που είναι έτοιμοι να τα βροντήξουν και να διαλύσουν. Ο χοντροπατάτας τους αφήνει επιλογή. Αφήνει έναν «δικό» τους, να διευθύνει το εργοστάσιο. Όχι για καλό… Έχει σκεφτεί ότι είτε θα τον πάρει με το μέρος του για να έχει πάλι το κουμάντο, είτε ότι θα κάνει τα πάντα να αποτύχει για να αποδείξει στους εργαζόμενους ότι οι προηγούμενες συνθήκες ήταν οι καλύτερες. Έτσι αν αποτύχει, θα «προσλάβει» όποιον καλύτερο, ίσως και σκληρότερο κατά τη γνώμη του, για να δουλεύει το εργοστάσιο. Μόνο για να δουλεύει και να χορταίνει τις πατσοκοιλιές του. Για τους «δούλους» χέστ@κε….

Αν αποτύχει θα τον βγάλει στην «ανεργία» σαν αποτυχημένο. Σαν τελειωμένο.

Τώρα πάρτε βάλτε στη θέση του κοιλαρά, το ντὀπιο και ξένο σαπιοκατεστημένο. Ε.Ε., ΔΝΤ, μεγαλοεργολάβους, τράπεζες, κανάλια κλπ.
Διευθυντές μέχρι πριν, οι κυβερνήσεις, εδώ και 42 χρόνια. Καινούριος διευθυντής, αριστερός πρωθυπουργός, που επέλεξαν οι «εργάτες» (λαός) και αναγκαστικά τον δέχτηκε ο χοντρός…

Θα τον πάρει με το μέρος του ο «κοιλαράς»; Θα τον βγάλει στην «ανεργία»;

Η Αριστερά στην «ανεργία», ποτέ δε θα βγει ρε κοιλαρά. Εμείς οι «εργάτες» δε θα σε αφήσουμε, ούτε με το μέρος σου να τον πάρεις, ούτε να τον βάλεις σε μόνιμη «αργία»!
Θα δουλέψουμε για το συμφέρον μας και θα σταθούμε απέναντί του αν παρεκκλίνει…

Το εργοστάσιο θα το πάρουμε εμείς να το δουλεύουμε κι εσύ δρόμο χοντρέ….
Εμείς οι υπόλοιποι θα το κάνουμε να «φυσάει» και δεν έχουμε ανάγκη τις εντολές σου. Όσο τρως εσύ, τρώμε όλοι μαζί και μας περισσεύει κιόλας για να το κάνουμε πιο παραγωγικό.
Αριστερά στη «ανεργία» ποτέ! Εσύ να σαπίσεις…..

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 1
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.