.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει τις πραξικοπηματικές πρακτικές της ισπανικής κυβέρνησης


Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει τον ακραίο αυταρχισμό και τις πραξικοπηματικές πρακτικές της ισπανικής κυβέρνησης

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καταγγέλλει τον ακραίο αυταρχισμό και τις πραξικοπηματικές πρακτικές της ισπανικής κυβέρνησης σε βάρος των περιφερειακών αρχών και πολιτών της Καταλονίας, με στόχο να ακυρωθεί το δημοψήφισμα που είχε προγραμματιστεί για την 1η Οκτώβρη ώστε ο λαός της Καταλονίας να τοποθετηθεί αν θέλει την ανεξαρτησία της από το ισπανικό κράτος.

Τα πρωτοφανή γεγονότα με την εθνοφυλακή να εμποδίζει τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος, να αναστέλλει τις δημοκρατικές ελευθερίες και να προχωρά σε συλλήψεις πολιτικών και πολιτών δείχνει ότι η δημοκρατία στο ισπανικό κράτος και στην ΕΕ, όχι απλά βρίσκεται σε έλλειμμα, αλλά είναι ένα κουρέλι. Ο κρατικός αυταρχισμός είναι δεύτερη φύση στην ΕΕ των μνημονίων, του ιμπεριαλισμού, του εθνικισμού και του ρατσισμού.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στέλνει μήνυμα διεθνιστικής αλληλεγγύης στο κόμμα της μαχόμενης Αριστεράς CUP και τους αγωνιστές του και απαιτεί να σταματήσει η πολιορκία των γραφείων από την εθνοφυλακή. Να μην παρεμποδίζεται η ελεύθερη δράση και λειτουργία του CUP, να σταματήσει η καταστολή της πολιτικής δράσης στην Καταλονία από την ισπανική κυβέρνηση.

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 4
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.