.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Η ΑΚΤΩΡ κάνει μπίζνες στην Κολομβία


Την κατασκευή της επέκτασης της Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων «El Salitre» στην πρωτεύουσα της Κολομβίας, Μπογκοτά ετοιμάζεται να αναλάβει η ΑΚΤΩΡ, καθώς αναδείχτηκε μειοδότης στον σχετικό διαγωνισμό με την προσφορά της να αγγίζει τα 490 εκατ. δολάρια.

Η κατασκευαστική εταιρεία του ομίλου της οικογένειας Μπόμπολα αποτελεί τον βασικό μέτοχο κοινοπραξίας στην οποία συμμετέχουν επίσης η εταιρεία Aqualia Infraestructuras, μέλος του Ισπανικού ομίλου FCC καθώς και η Κολομβιανή εταιρεία CASS Constructores.

Η κοινοπραξία των τριών εταιρειών περιμένει τον έλεγχο της τεχνικής της προσφοράς σε σχέση με την συμβατότητά της με τις απαιτήσεις του διαγωνισμού, ώστε να κληθεί για την υπογραφή της σύμβασης.

«Η αποκτηθείσα τεχνολογική εξειδίκευση της Ακτωρ από την κατασκευή, λειτουργία και διαχείριση μεγάλης κλίμακας έργων επεξεργασίας λυμάτων σε Ελλάδα και εξωτερικό (Ψυττάλεια, Θεσσαλονίκη, Dubai, Βουκουρέστι, Σμύρνη κ.λπ.), σε συνδυασμό με στοχευόμενες στρατηγικές συμμαχίες που συνάπτει, προκειμένου να προσαρμόζεται στις ιδιαιτερότητες κάθε έργου, της επιτρέπει πλέον να δραστηριοποιείται παγκοσμίως, με επιτυχία, στο υψηλού ανταγωνισμού πεδίο της κατασκευής, λειτουργίας και διαχείρισης περιβαλλοντικών έργων», αναφέρει η ίδια η κατασκευαστική σε σχετική της ανακοίνωση.

Εξάλλου, μαζί με τη ΜΕΤΚΑ του Μυτιλιναίου, η ΕΛΛΑΚΤΩΡ του Μπόμπολα συμπεριλαμβάνονται στις διακόσιες μεγαλύτερες πολυεθνικές κατασκευαστικές του πλανήτη, με δραστηριοποίηση στα Βαλκάνια και την ανατολική Μεσόγειο, έχοντας μάλιστα κατηγορηθεί για χρηματισμό κρατικών αξιωματούχων στα Σκόπια.

Όλα αυτά τα αναφέρουμε γιατί, όπως σημειώναμε και σε προηγούμενη ανάρτηση, πρόκειται για δεδομένα που πρέπει να έχουμε υπ’ όψη μας όσο πυκνώνουν – από κάθε κατεύθυνση – τα κελεύσματα για «εθνική ενότητα» απέναντι στους εκβιασμούς «των Γερμανών».

Γ.Μ.

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 1
Συμμετοχές )



Ένα σχόλιο στο “Η ΑΚΤΩΡ κάνει μπίζνες στην Κολομβία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.