.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Η Ένωση των Δικαίων για τη σύσκεψη που καλεί η ΑΝΤΑΡΣΥΑ μπροστά στις κινητοποιήσεις για το ασφαλιστικό


enosi_dikaion

Η Ένωση των Δικαίων χαιρετίζει τη συνάντηση συντονισμού και θέλει να συμβάλει όσο μπορεί ώστε να ναι η απαρχή στο ξεκίνημα μεγάλων και νικηφόρων αγώνων. Τα τελευταία χρόνια τα χτυπήματα που δέχεται η εργατική τάξη και τα μικρομεσαία στρώματα δεν έχουν σταματημό. Μειώσεις μισθών απολύσεις φοροεπιδρομές, χαράτσια.

Ο καπιταλισμός του 2005 έχει τελειώσει και μαζί του έρχεται ένα ντόμινο εξελίξεων πολιτικά κοινωνικά και ταξικά. Σε αυτή τη διαδικασία μια σειρά από αυταπάτες πήραν τέλος. Πρώτη από όλες η δυνατότητα για φιλολαϊκή διαχείριση στα πλαίσια του ευρώ, η λογική της μη ρήξης.

Μαζί με αυτή ξεμπροστιαστήκαν όμως και πολλοί που δήθεν είναι αντίθετοι με τη πολιτική αυτή αλλά με τη στάση τους στο κίνημα κάνουν πλάτες στο να περάσουν τα μέτρα.

Χρειάζεται να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Το δυναμικό της αστικής τάξης είναι οχυρωμένο με το βέλτιστο τρόπο που μπορεί. Εμείς από την άλλη δεν έχουμε συντεταγμένο το ‘’στρατό’’ εκείνων που θίγονται από τη πολιτική αύτη και ακριβώς αυτό πρέπει να κάνουμε. Να αξιοποιήσουμε τις παραδοσιακές αλλά και σύγχρονες μορφές πάλης. Να βρούμε κρίκους που θα αποτελέσουν την απαρχή αγώνων και θα συσπειρώσουν ευρύτερες κοινωνικές δυνάμεις. Να δημιουργήσουμε ένα μέτωπο που δε θα κοιτάμε πως θα το μοιραστούμε μεταξύ μας αλλά θα χει το βλέμμα προς τη κοινωνία. Για παράδειγμα ποσό ποιο αποτελεσματικός θα ήταν ο αγώνας των αγροτών αν οι αγρότες με τα χιλιάδες τρακτέρ τους αντί να κλείσουν το δρόμο άνοιγαν επ’ αόριστο τα διόδια και στερούσαν από τους κρατικοδίαιτους μεγαλοεργολάβους το χαράτσι δρόμου που έχει επιβάλλει; Τι δυναμική θα είχε αν εκεί συναντιόταν όλος ο κόσμος που έχει συμφέρον για ελεύθερη μετακίνηση;

Παρόμοιες δυνατότητες υπάρχουν για μια σειρά από δράσεις, με την ελπίδα η συνάντηση αυτή να είναι μια γενναία αρχή…

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 1
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.