.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Ευβοϊκή Ζύμη: «Ζυμώνει» απολύσεις για να «ψήσει» κέρδη…


evoikizimi725Γράφει ο Δημήτρης Σταμούλης

Προκλητική η εργοδοσία της Ευβοϊκής Ζύμης που ξεκίνησε απολύσεις προκειμένου να αυξήσει την κερδοφορία της.

Όπως καταγγέλλει το Συνδικάτο Τροφίμων και Ποτών νομού Εύβοιας, στις 31 Ιούλη απέλυσε δύο εργαζόμενες και από ό,τι φαίνεται σκοπεύει να συνεχίσει.

Διώχνονται οι παλαιότεροι που παίρνουν μερικά ψίχουλα παραπάνω, με ταβάνι τα 1000€ μετά από 20 – 25 χρόνια δουλειάς!!! Απολύθηκαν αυτές που έχουν κληθεί περισσότερες φορές από τους νεότερους να βάλουν πλάτη για να μείνει ανοιχτό το μαγαζί, για να έχουν δουλειά.

Σύμφωνα με το Συνδικάτο, δεν είναι η πρώτη φορά που η εταιρεία, που σημειωτέο έχει λάβει και επιδοτήσεις, παίρνει αντεργατικά μέτρα. Σήμερα χρωστάει δεδουλευμένα. Τα προηγούμενα χρόνια έκανε μειώσεις μισθών προκειμένου να μειώσει το κόστος και «έφαγε» το διάλειμμα των εργαζομένων. Το χιλιοειπωμένο επιχείρημα ήταν ότι έτσι θα σωθεί η επιχείρηση και μαζί οι θέσεις εργασίας.

Για άλλη μια φορά αποδείχθηκε ότι όσα και να παραχωρήσουν οι εργαζόμενοι, τα αφεντικά όταν έρθει η ώρα θα σκεφθούν τα δικά τους συμφέροντα, όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση που μετά από 20 – 25 χρόνια δουλειάς που οι συνάδελφοι έχουν προφέρει και ανεχτεί τα πάντα στέλνονται στην ανεργία.

Το συνδικάτο τονίζει σε σχετική ανακοίνωσή του:

«Τέτοιες μεθοδεύσεις πηγαίνουν φυσικά μαζί και με τον αυταρχισμό. Η εταιρεία προσπαθεί να εμποδίσει με κάθε τρόπο τη συνδικαλιστική δράση. Έχει επιχειρήσει να απολύσει συνδικαλιστές, σπέρνει κλίμα τρομοκρατίας, κάνει μηνύσεις στα σωματεία.

[…] Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να δυναμώσουμε την οργάνωσή μας και σε αυτή την επιχείρηση, σε όλο τον κλάδο. Να ενισχύσουμε την αλληλεγγύη σε κάθε συνάδελφο, σε κάθε χώρο που δέχεται επίθεση. Με όλη την εργατική τάξη και το λαό να αγωνιστούμεγια την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας και την κάλυψη των αναγκών μας».

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 1
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.