.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Εργατικό Κέντρο Αθήνας υπέρ… ντόπιων βιομηχάνων φάρμακου


farmaka1 Ως «μνημείο ντροπής για το εργατικό κίνημα και τους εργαζόμενους στο φάρμακο» χαρακτήρισε το πανελλήνιο σωματείο φαρμάκου/ιατροτεχνολογικών & συναφών κλάδων την πρόσφατη ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση του ΕΚΑ με την οποία αναπαράγει την επιχειρηματολογία μερίδας των εργοδοτών, περί ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας που θίγεται κ.λπ.), με αφορμή νέο πογκρόμ απολύσεων στον κλάδο από πολυεθνικές εταιρείες, όπως η Αstra-Zeneca.

Όπως αναφέρει το σωματείο, οι απολύσεις αυτές αποτελούν και στην Ελλάδα μέρος της επίθεσης στα εργατικά δικαιώματα στον κλάδο του φαρμάκου και των ιατροτεχνολογικών. Μάλιστα οι δέκα πρώτες φαρμακευτικές εταιρείες έχουν απολύσει πάνω από 140.000 εργαζόμενους σε όλο τον κόσμο.

«Η διαμάχη που εξελίσσεται μεταξύ των ντόπιων και ξένων φαρμακευτικών εταιρειών είναι λοιπόν διαμάχη που αφορά την μοιρασιά της πίτας στους ανταγωνισμούς και όχι τα δικαιώματα των εργαζομένων», τονίζει το σωματείο, το οποίο κάνει λόγο για «στημένο ντέρμπι» μεταξύ ελληνικής και ξένης φαρμακοβιομηχανίας.

Η ανακοίνωση της διοίκησης του ΕΚΑ, στην πραγματικότητα δεν είναι τίποτα άλλο από την αναπαραγωγή των θέσεων της εργοδοτικής Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιατρικών Επισκεπτών (Π.Ο.Ι.Ε) η οποία, μαζί με συνδικαλιστές της διοίκησης του Ε.Κ.Α πρωτοστάτησε τα τελευταία χρόνια στο να περάσουν αντεργατικά μέτρα στον κλάδο (όπως η μετατροπή του ΤΕΑΥΦΕ σε επαγγελματικό ταμείο). Ο παλιός και νέος κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός στο φάρμακο και οι παρατάξεις του στρατεύεται, για άλλη μια φορά, μαζί με τον «καλό» εργοδότη πίσω από τον οποίο οι εργαζόμενοι θα πρέπει να στοιχηθούν. Χθες ήταν οι πολυεθνικές που έκαναν επενδύσεις, σήμερα είναι οι Ελληνικές που δήθεν νοιάζονται για τους εργαζόμενους.

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 0.00% ( 0
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.