.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Εργατικό “Ατύχημα” στην Ιατρική Σχολή Αθηνών


ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗΧθες το πρωί ο -μοναδικός!- ταρυχευτής των πτωμάτων της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, ενώ είχε ξεκινήσει διαδικασία ταρύχευσης στο ανατομείο, υπέστη καυστικά εγκαύματα (πιθανόν και στο πρόσωπο) από την φορμόλη με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο Γεννηματά, όπου ευτυχώς διέφυγε τον κίνδυνο. Αυτό ήταν άμεση απόρροια των ελλιπώς συντηρημένων μηχανημάτων που καθημερινά χρησιμοποιεί και έχει διαμαρτυρηθεί αρκετές φορές δίχως όμως να ενδιαφερθεί κάποιος για την ασφάλειά του .

Αυτό αποτελεί ένα ακόμα εργατικό ”ατύχημα” στις μέρες μας που έρχεται να προστεθεί στη λίστα με τα 3 πρόσφατα εργατικά δυστηχήματα στα ορυχεία της ΔΕΗ, το εργατικό ”ατύχημα” σε βιομηχανική περιοχή της Κομοτηνής, το εργατικό δυστήχημα στο ορυχείο της Μαυροπηγής στην Κοζάνη κλπ. Η αντιλαϊκή επίθεση και η κρίση που συνεχίζεται με το τρίτο μνημόνιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, διαμορφώνει συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα για το λαό και τη νεολαία. Η όλο και περισσότερη υποχρηματοδότηση των ιδρυμάτων και η έλλειψη προσλήψεων είναι σύμφυτα με μισθούς πείνας,απάνθρωπα και εξαντηλτικά ωράρια εργασίας καθώς και έλλειψη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης για το εργατικό δυναμικό.

Στην κατάσταση αυτή που διαμορφώνεται, εμείς οι φοιτητές οφείλουμε να βρεθούμε στο πλάι των εργαζομένων, να συντονιστούμε με αυτούς και να δώσουμε κοινούς αγώνες ενάντια σε κάθε καταπάτηση των δικαιωμάτων και των ελευθεριών μας!

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΥΡΙΟ 10/12 ΣΤΙΣ 10:00 ΣΤΟ ΑΝΑΤΟΜΕΙΟ ΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΑΘΗΝΩΝ!

              * Εστάλη από φοιτητές της Ιατρικής Σχολής Αθηνών

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 0.00% ( 0
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.