.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Εργατική παρέμβαση στο εργοτάξιο του Κ.Π.Ι.Σ.Νιάρχος (Βίντεο)



Την Παρασκευή 3 Απριλίου 15 πραγματοποιήθηκε παρέμβαση για το καθεστώς των υποχρεωτικών υπερωριών στο εργοτάξιο του «Κέντρου Πολιτισμού Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος» στη Καλλιθέα, με πρωτοβουλία των Ενεργών-Ανέργων, των Εργατικών Λεσχών Καλλιθέας και Νέας Σμύρνης, του Σωματείου Μισθωτών Τεχνικών, της Πρωτοβουλίας Οικοδόμων, της Α.Π.Ροσινάντε,της εφημερίδας «Εργατικός Τύπος» – Κόκκινη Γραμμή και τη συμπαράσταση μελών του Δ.Σ. του συλλόγου υπαλλήλων Δήμου Καλλιθέας και των Δημοτικών Συμβούλων Παπαδάκη Βαγγέλη από το Δήμο Καλλιθέας και Αφεντουλίδη Γιώργου από το Δήμο Νέας Σμύρνης.

Στη συνέχεια πραγματοποιήσαμε παράσταση διαμαρτυρίας και αντιπροσωπεία μας συναντήθηκε με τον υπεύθυνο του εργοτάξιου Παπαφιλίππου Μιχάλη.

Το πλαίσιο της συζήτηση μας, ήταν το παράνομο των εξαντλητικών ωραρίων εργασίας με το καθεστώς των υποχρεωτικών υπερωριών και το γεγονός ότι είναι ξεφτίλα να υπάρχουν 1.500.000 άνεργοι και αντί των προσλήψεων να δουλεύουν οι εργαζόμενοι δεκάωρα και πάνω.

Από τη μεριά του ο κ. Παπαφιλίππου επικαλέστηκε άγνοια και δεσμεύτηκε να το ψάξει και να μας απαντήσει μετά το Πάσχα. Εμείς του υποσχεθήκαμε ότι μέχρι την λύση του προβλήματος θα μας βρίσκει μπροστά του.

Καλούμε τους εργαζόμενους που εργάζονται στο εργοτάξιο του Κ.Π.Ι.Σ. Νιάρχος να οργανωθούν σε μια ” ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ” μέσα στο ίδιο το έργο και να διεκδικήσουν τα αυτονόητα: Ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς ,αξιοπρεπή μεροκάματα στο 8ωρο.

Καλούμε όλους τους ανέργους και τους εργαζόμενους να οργανωθούμε να ανεβάσουμε την πάλη μας για το δικαίωμα στη δουλειά με όρους που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες και δυνατότητες.

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 3
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.