.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Εργατικά σχήματα: Πρόταση για απεργιακή κλιμάκωση αρχές Ιούνη κατά νομοσχεδίου Χατζηδάκη


Πρόταση προς τα συνδικάτα για κήρυξη προειδοποιητικής γενικής απεργίας, (24ωρη ή 48ωρη) στις αρχές Ιούνη, πριν την κατάθεση του νομοσχεδίου στην Βουλή και απεργιακή κλιμάκωση εάν το νομοσχέδιο έρθει στην Βουλή, καταθέτουν εργατικά σχήματα, κινήσεις και συλλογικότητες έπειτα από μαζική εργατική σύσκεψη αγώνα. Τα εργατικά σχήματα καλούν στο συλλαλητήριο που αποφάσισε η ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 26 Μάη, (6 μ.μ. στα Προπύλαια) και την Παρασκευή 28 Μάη, (7 μ.μ. στα Χαυτεία) στην διαδήλωση που οργανώνουν κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία. Επίσης καλούν σε  πολύμορφες δράσεις  και διοργάνωση παρεμβάσεων και κινητοποιήσεων στις γειτονιές.

Η ανακοίνωση της σύσκεψης αγώνα αναφέρει:

Την Δευτέρα 17 Μάη 2021 στην Πλατεία Πρωτομαγιάς (πεδίο του Άρεως) πραγματοποιήθηκε μαζική σύσκεψη αγώνα με την συμμετοχή εργατικών σχημάτων, συνδικαλιστικών κινήσεων, συλλογικοτήτων, αγωνιστών και αγωνιστριών. Στην σύσκεψη συζητήθηκε το επερχόμενο αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης της Ν.Δ που βρίσκεται σε διαβούλευση καθώς και η αναγκαία απάντηση του εργατικού κινήματος.

– Κοινός τόπος ήταν ότι το νομοσχέδιο αποτελεί την επιτομή ενός ολόκληρου προγράμματος αντιδραστικών μεταρρυθμίσεων του κεφαλαίου, είναι μια ιστορική πρόκληση για τους εργαζόμενους. Πυξίδα των αντεργατικών μέτρων είναι οι πολιτικές κατευθύνσεις της ΕΕ, ενώ ο εκσυγχρονισμός που επικαλούνται σημαίνει σύγχρονη σκλαβιά. Η κυβέρνηση προφέρει γη και ύδωρ στους εργοδότες, θεσμοθετεί την εργασιακή ζούγκλα, καταργώντας τις υπερωρίες, τα ρεπό, πλήττοντας ακόμα περισσότερο την κυριακάτικη αργία. Η «ευέλικτη» ρύθμιση του ωραρίου σημαίνει ότι οι εργαζόμενοι θα δουλεύουν όποτε, όπως και όσο συμφέρει την επιχείρηση ενώ οι εργαζόμενοι θα βρίσκονται σε συνεχή εκβιασμό. Παράλληλα ο νόμος αυτός επιχειρεί να αλλάξει τη μορφή των συνδικάτων – σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα – και να δώσει ένα ακόμα χτύπημα στην δυνατότητα προκήρυξης απεργιών και συλλογικής οργάνωσης και δράσης, ανεξάρτητης από το κράτος και την εργοδοσία. Τα μέτρα αυτά αφορούν τόσο στον ιδιωτικό τομέα, όσο και στο δημόσιο και έχουν πανεργατική στόχευση.

– Το νομοσχέδιο είναι αιτία πολέμου για τους εργαζόμενους και τον λαό. Ο νόμος αυτός πρέπει να ανατραπεί, να μην κατατεθεί καν στη Βουλή. Για αυτό είναι αναγκαία η ενιαία δράση των ταξικών αγωνιστικών δυνάμεων προκειμένου να δοθεί ένας αγώνας αποτροπής, ποιοτικά αναβαθμισμένος με μορφές πάλης αντίστοιχες της αδιάκοπης σφοδρής επίθεσης. Βασισμένος σε έναν σχεδιασμό που να προσδώσει σε αυτό τον αγώνα αντίστοιχα χαρακτηριστικά διάρκειας και να ενώνει όλα τα κομμάτια της εργατικής τάξης, επισφαλώς εργαζομένους και ανέργους. Η εμπειρία της Πρωτομαγιάτικης απεργίας στις 6 Μάη κόντρα στις υποταγμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, αλλά και οι λαϊκές και νεολαιίστικες αντιστάσεις του προηγούμενου διαστήματος έδειξαν ότι υπάρχει αγωνιστικό δυναμικό που αναζητά δρόμους ανατροπής.

– Σε αυτή την κατεύθυνση η σύσκεψη αγώνα έθεσε την αναγκαιότητα να πάρουν οι εργαζόμενοι στα δικά τους χέρια την πάλη και την αναμέτρηση με τις κυβερνητικές επιλογές. Να σημάνει αγωνιστικός συναγερμός με συνελεύσεις σωματείων, συνεδριάσεις οργάνων μαζικών φορέων, να ληφθούν αγωνιστικές και απεργιακές αποφάσεις και όχι αναμονή για μια απεργία στην κατάθεση του νομοσχεδίου.

Συγκεκριμένα:

1) Προτείνεται στα συνδικάτα η κήρυξη προειδοποιητικής γενικής απεργίας, (24ωρη ή 48ωρη, σύμφωνα με τις αποφάσεις των σχημάτων – κινήσεων) με ενδεικτικές ημερομηνίες 2/6, 3/6, πριν την κατάθεση του νομοσχεδίου στην Βουλή. Απεργιακή κλιμάκωση εάν το νομοσχέδιο έρθει στην Βουλή.

2) Οι προσπάθειες περαιτέρω συντονισμού να ενταθούν, με πιο συχνές τοπικές και κεντρικές παρεμβάσεις και κινητοποιήσεις. Όλες οι αγωνιστικές ταξικές δυνάμεις που εναντιώνονται στο κυβερνητικό νομοσχέδιο έκτρωμα να δράσουν από κοινού, εμπλέκοντας και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις που θα κινούνται σε αυτή την κατεύθυνση και με σκοπό τον μαζικό, αποφασιστικό αγώνα για την ανατροπή του.

3) Συλλαλητήρια εναντίωσης στο κυβερνητικό νομοσχέδιο έκτρωμα. Σε αυτή την κατεύθυνση συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο που αποφάσισε η ΑΔΕΔΥ την Τετάρτη 26 Μάη, (6 μ.μ. στα Προπύλαια) και την Παρασκευή 28 Μάη, (7 μ.μ. στα Χαυτεία) στην διαδήλωση που οργανώνουν κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία.

4) Διοργάνωση παρεμβάσεων και κινητοποιήσεων στις γειτονιές το αμέσως επόμενο διάστημα.

5) Πολύμορφες δράσεις με στόχο την ενημέρωση, την κινητοποίηση και την μαζική κάθοδο στον δρόμο πολλών χιλιάδων εργαζομένων.

Εργατικά σχήματα, Κινήσεις, Συλλογικότητες, Αγωνιστ(ρι)ες

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 96.67% ( 3
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.