.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Εργάτες κάηκαν ζωντανοί επειδή τους κρατούσαν κλειδωμένους


Φωτογραφία από παλαιότερη φωτιά σε εργοστάσιο στο Μπαγκλαντές

Φωτογραφία από παλαιότερη φωτιά σε εργοστάσιο στο Μπαγκλαντές

Οκτώ εργάτες κάηκαν ζωντανοί στις Φιλιππίνες, μέσα σε ένα κλειδωμένο δωμάτιο σε αποθήκη, η οποία χρησίμευε για την αποθήκευση DVD και συσκευών αναπαραγωγής DVD.

Όπως ανακοινώθηκε από το Γραφείο Αντιπυρικής Προστασίας της χώρας, το δωμάτιο των θυμάτων, στο δεύτερο όροφο, είχε κλειδώσει ο ιδιοκτήτης εξωτερικά με λουκέτο, με αποτέλεσμα να μην μπορέσουν να ξεφύγουν από την πυρκαγιά που ξέσπασε πριν από τα χαράματα στην αποθήκη στο προάστιο Πασάι της Μανίλας.

Εννέα άλλοι εργάτες κατάφεραν να διαφύγουν επειδή ο ιδιοκτήτης δεν είχε κλειδώσει το δικό τους δωμάτιο και μπόρεσαν έτσι να πηδήξουν στη στέγη ενός γειτονικού κτιρίου, σύμφωνα με μια πρώτη έρευνα.

Πρόκειται για ένα ακόμα από τα καθημερινά εγκλήματα στις αναπτυσσόμενες «τίγρεις» του καπιταλισμού. Πάνω στα νεκρά σώματα εκατοντάδων εργατών, άλλοι θαμμένοι κάτω από εργοστάσια που κατέρρευσαν, άλλοι σε ορυχεία, άλλοι σε διαφόρων ειδών «εργατικά ατυχήματα» χτίζονται τα απανταχού οικονομικά «θαύματα».

Σύμφωνα με παλαιότερα στοιχεία του «Ριζοσπάστη», οι άνθρωποι που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας στις Φιλιππίνες υπολογίζεται ότι φτάνουν το 27,9% του πληθυσμού.

Οι Φιλιππίνες βρίσκονται στη 41η θέση στην παγκόσμια οικονομική κατάταξη, ενώ εκτιμάται ότι το 2050 θα φτάσει τη 14η θέση, όντας η πέμπτη ισχυρότερη οικονομία της Ασίας και η πρώτη στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ασίας. Οι Φιλιππίνες συμμετέχουν – μεταξύ άλλων – στην Παγκόσμια Τράπεζα, στο ΔΝΤ, στον ΠΟΕ, στην Ασιατική Αναπτυξιακή Τράπεζα και τους G24.

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 1
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.