.
.

Παντιέρα, ιστότοπος αντικαπιταλιστικής ενημέρωσης

.


Επιτυχημένη κινητοποίηση στην PLEGMANET


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα Σάββατο 23/9 η παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της Plegmanet ενάντια στις άδικες και εκδικητικές απολύσεις που έγιναν το τελευταίο διάστημα στο τηλεφωνικό κέντρο, με τελευταία αυτή του Ν.Ν.

Στην κινητοποίηση, η οποία αποφασίστηκε σε ανοιχτή σύσκεψη την περασμένη Τρίτη συμμετείχαν σωματεία, σύλλογοι, σχήματα, εργαζόμενοι και άλλοι καθώς και η Πρωτοβουλία ενάντια στις απολύσεις στην Plegmanet η οποία προέκυψε από την σύσκεψη. Οι δεκάδες συγκεντρωμένοι πίεσαν την εργοδοσία, διεκδικώντας το δικαίωμα στη δουλειά και απαιτώντας την άμεση επαναπρόσληψη του συναδέλφου.

Από τη μεριά της η εργοδοσία κράτησε προκλητική στάση, τοποθετήθηκε ανοιχτά υπέρ των απολύσεων, παραδεχόμενη τις άθλιες συνθήκες εργασίας και την ανακύκλωση εργαζομένων με πρόσχημα τα μειωμένα κέρδη. Απέναντι στα επιχειρήματα για μειωμένες πωλήσεις και αποδοτικότητες που δικαιολογούν από τη μεριά του εργοδότη τις απολύσεις αντιτάχθηκε ο αγώνας για σταθερή και πλήρη δουλειά για όλους με ανθρώπινους όρους.

Επιπλέον ο εργοδότης από τη μεριά του προσπάθησε να διαχωρίσει την απόλυση του Ν.Ν. και των άλλων δυο συναδέλφων από το γεγονός ότι απέργησαν στην τελευταία πανεργατική απεργία. Με βάση την πίεση που ασκήθηκε, ο εργοδότης αναγκάστηκε να δεσμευτεί σε νέα συνάντηση με τον εργαζόμενο την Τρίτη 26/09 και ώρα 10.30 όπου καλούνται σωματεία σύλλογοι και συλλογικότητες για να δείξουν την αλληλεγγύη τους και να καταγγείλουν τις εκδικητικές απολύσεις της Plegmanet( Γερακιού 31, Σεπόλια ).

 

image_pdfΛήψη - Εκτύπωση δημοσίευσης


Κριτικές - Συζήτηση

Βαθμολογία Αναγνωστών: 100.00% ( 2
Συμμετοχές )



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.